Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 153/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.8.2022
  • Značka:
  • K046193
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: EPP Slovensko, s. r. o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Terezov 4 / 0, 92003 Hlohovec
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 47241381
Obchodné meno správcu: I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Šoltésovej 2, 81108 Bratislava
Kotakt na správcu : 0250102111, office@ikrenyirehak.sk
Spisová značka správcovského spisu : 26R/1/2021 S1436
Spisová značka súdneho spisu : 26R/1/2021
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

ZÁPISNICA ZO ZASADNUTIA VERITEĽSKÉHO VÝBORU

Spisová značka: 26R/1/2021

Dňa 4. augusta 2022 o 16:00 zasadal v rokovacej miestnosti v sídle spoločnosti Allen & Overy Bratislava, s.r.o. na adrese Eurovea Central 1, Pribinova 4, 811 09 Bratislava na svojom druhom zasadnutí veriteľský výbor (ďalej len Veriteľský výbor) dlžníka EPP Slovensko, s. r. o. v konkurze, so sídlom Terezov 4, Hlohovec 920 03, Slovenská republika, IČO 47 241 381, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel Sro, vložka č. 30496/T (ďalej len Úpadca), ktoré zvolala UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. podnikajúca v Slovenskej republike prostredníctvom organizačnej zložky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky ako predseda Veriteľského výboru v súlade s §38 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR).

Zasadnutia Veriteľského výboru sa zúčastnila UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. (ďalej len UCB), zastúpená spoločnosťou Allen & Overy Bratislava, s.r.o., na základe plnej moci, ako predseda Veriteľského výboru.

Zostávajúci členovia Veriteľského výboru, t.j.:

  1. GAMEX TRADING s.r.o. (ďalej len GAMEX TRADING); a
  1. P.G.TRADE, spol. s r.o. (ďalej len P.G.TRADE), zastúpená spoločnosťou Nosko & Partners s.r.o., na základe plnej moci,

využili možnosť hlasovania Veriteľského výboru vo forme per rollam. UCB v tejto súvislosti skonštatovala, že v súlade s ustanovením § 38 ods. 3 ZKR a uznesením Veriteľského výboru zo dňa 7. februára 2022 sú členovia Veriteľského výboru oprávnení hlasovať za uznesenie Veriteľského výboru aj písomne, pričom za písomné hlasovanie sa považuje aj hlasovanie člena Veriteľského výboru doručené predsedovi Veriteľského výboru elektronicky (do elektronickej schránky alebo prostredníctvom e-mailu). V súlade s ustanovením § 38 ods. 3 ZKR sa na účely uznášaniaschopnosti Veriteľského výboru takto hlasujúci členovia považujú za prítomných. Veriteľský výbor je teda uznášaniaschopný.

UCB ďalej skonštatovala, že napriek tomu, že Veriteľský výbor na svojom prvom zasadnutí dňa 7. februára 2022 schválil, aby sa ďalšie zasadnutia veriteľského výboru konali v sídle predsedu Veriteľského výboru na adrese Šancová 1/A, Bratislava 813 33, Slovenská republika, z dôvodu, že je UCB ako zvolávateľ zasadnutia Veriteľského výboru zastúpená spoločnosťou Allen & Overy Bratislava, s.r.o., považovala UCB za hospodárne a efektívne aby sa zasadnutie tohto Veriteľského výboru konalo v sídle spoločnosti Allen & Overy Bratislava, s.r.o.

Ďalej UCB navrhla, aby program zasadnutia Veriteľského výboru bol nasledovný:

Program:       

1)         Otvorenie zasadnutia;

2)         Schválenie uloženia záväzného pokynu správcovi Úpadcu podľa §82 ods. 2 písm. c)                                              ZKR, vo vzťahu k speňažovaniu majetku Úpadcu;

3)         Záver.

UCB v tejto súvislosti odkázala na žiadosť I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k.s., ako správcu v konkurznej veci Úpadcu, zo dňa 18. júla 2022 (ďalej len Žiadosť), doručenej UCB, v ktorej správca požiadal o uloženie záväzného pokynu, ako má postupovať pri speňažovaní:

  1. majetku Úpadcu zaradeného do súpisu majetku Úpadcu patriaceho do oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa UCB zverejneného v Obchodnom vestníku Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 103/2022 pod značkou záznamu K031651 dňa 30. mája 2022 (ďalej len Súpis OP); a
  1. majetku Úpadcu zaradeného do súpisu majetku Úpadcu patriaceho do všeobecnej podstaty nezabezpečených veriteľov Úpadcu zverejneného v Obchodnom vestníku Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 103/2022 pod značkou záznamu K031649 dňa 30. mája 2022 (ďalej len Súpis VP).

Súpisové zložky majetku zaradené do Súpisu OP a Súpisu VP okrem iného tvoria dve samostatné časti podniku Úpadcu, a to:

  1. časť podniku Úpadcu predstavujúcu farmu Terezov (tvorená výlučne majetkom zaradeným do Súpisu OP speňažovaným na základe pokynu príslušného orgánu podľa §82 ods. 2 písm. b) ZKR); a
  1. časť podniku Úpadcu predstavujúcu farmu Veľký Cetín (tvorená majetkom zaradeným do Súpisu OP aj do Súpisu VP speňažovaným na základe pokynu príslušného orgánu podľa §82 ods. 2 písm. c) ZKR).

Bližšia špecifikácia súpisových zložiek majetku tvoriacich dotknuté časti podniku Úpadcu sa nachádza v podmienkach ponukového konania na speňaženie častí podniku Úpadcu, spolu s ich prílohami, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť tejto zápisnice (ďalej len Podmienky). UCB v tejto súvislosti pripomenula, že Žiadosť, spoločne s Podmienkami, zaslala členom Veriteľského výboru emailom dňa 22. júla 2022.

UCB skonštatovala, že správca navrhol, aby sa obe časti podniku Úpadcu speňažovali súbežne v jednom spoločnom ponukovom konaní, ktoré zorganizuje správca v súlade s ustanovením § 92 ods. 1 písm. d) ZKR za podmienok podrobne špecifikovaných v Podmienkach.

UCB v tejto súvislosti rovnako skonštatovala, že ako zabezpečený veriteľ uloží správcovi samostatný záväzný pokyn na speňaženie predmetného majetku Úpadcu zorganizovaním spoločného ponukového konania správcom podľa §92 ods. 1 písm. d) ZKR podľa Podmienok.

Veriteľský výbor vzal vyššie uvedené na vedomie a odsúhlasil program navrhovaný UCB, pričom členovia Veriteľského výboru hlasujúci vo forme per rollam tak urobili prostredníctvom doručenia UCB výsledkov svojho hlasovania, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť tejto zápisnice.

K bodu 2) Schválenie uloženia záväzného pokynu správcovi podľa §82 ods. 2 písm. c) ZKR, vo vzťahu k speňažovaniu majetku Úpadcu:

UCB konštatovala, že v súlade s vyššie uvedeným správca požiadal, aby Veriteľský výbor uložil správcovi na základe Žiadosti podľa §82 ods. 2 písm. c) ZKR záväzný pokyn a navrhla jeho udelenie v nasledovnom znení:

,,Veriteľský výbor Úpadcu v zložení UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., podnikajúca v Slovenskej republike prostredníctvom organizačnej zložky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky (predseda), GAMEX TRADING s.r.o. (člen) a P.G.TRADE, spol. s r.o. (člen) týmto ukladá správcovi I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k.s. v konkurznej veci úpadcu EPP Slovensko, s. r. o. v konkurze, so sídlom Terezov 4, 920 03 Hlohovec, IČO: 47 241 381 vedenej pred Okresným súdom Trnava pod sp. zn. 26R/1/2021, záväzný pokyn na speňaženie majetku Úpadcu tvoriaceho (i) časť podniku úpadcu (farma Terezov) a (ii) časť podniku úpadcu (farma Veľký Cetín) a zaradeného do súpisov konkurzných podstát Úpadcu zverejnených v Obchodnom vestníku MS SR č. 103/2022 pod značkami záznamu K031651 a K031649 dňa 30. mája 2022, zorganizovaním spoločného ponukového konania správcom podľa §92 ods. 1 písm. d) ZKR za podmienok podrobne špecifikovaných v podmienkach ponukového konania na speňaženie častí podniku Úpadcu, ako boli predložené správcom listom zo dňa 18. júla 2022, sp. zn. 26R/1/2021 S1436 a ktoré spolu s ich prílohami tvoria neoddeliteľnú súčasť zápisnice zo zasadania Veriteľského výboru zo dňa 4. augusta 2022.“

O udelení vyššie uvedeného záväzného pokynu hlasovali jednotliví členovia veriteľského výboru nasledovne:

Hlasovanie:

Za:

  • UCB
  • GAMEX TRADING
  • P.G. TRADE

         (členovia Veriteľského výboru GAMEX TRADING a P.G. TRADE hlasovali za prijatie vo forme per rollam,               hlasovacie lístky tvoria neoddeliteľnú súčasť tejto zápisnice)

Proti:

  • Žiaden člen Veriteľského výboru

Zdržal sa:

  • Žiaden člen Veriteľského výboru

Po hlasovaní bolo počtom hlasov „Za“: 3, „Proti“: 0 a „Zdržal sa“: 0, prijaté nasledovné uznesenie č. 1:

Veriteľský výbor Úpadcu v zložení UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., podnikajúca v Slovenskej republike prostredníctvom organizačnej zložky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky (predseda), GAMEX TRADING s.r.o. (člen) a P.G.TRADE, spol. s r.o. (člen) týmto ukladá správcovi I & R KONKURZY A REŠTRUKTURALIZÁCIE, k.s. v konkurznej veci úpadcu EPP Slovensko, s. r. o. v konkurze, so sídlom Terezov 4, 920 03 Hlohovec, IČO: 47 241 381 vedenej pred Okresným súdom Trnava pod sp. zn. 26R/1/2021, záväzný pokyn na speňaženie majetku Úpadcu tvoriaceho (i) časť podniku úpadcu (farma Terezov) a (ii) časť podniku úpadcu (farma Veľký Cetín) a zaradeného do súpisov konkurzných podstát Úpadcu zverejnených v Obchodnom vestníku MS SR č. 103/2022 pod značkami záznamu K031651 a K031649 dňa 30. mája 2022, zorganizovaním spoločného ponukového konania správcom podľa §92 ods. 1 písm. d) ZKR za podmienok podrobne špecifikovaných v podmienkach ponukového konania na speňaženie častí podniku Úpadcu, ako boli predložené správcom listom zo dňa 18. júla 2022, sp. zn. 26R/1/2021 S1436 a ktoré spolu s ich prílohami tvoria neoddeliteľnú súčasť zápisnice zo zasadania Veriteľského výboru zo dňa 4. augusta 2022.

K bodu 3): Záver:

Predseda veriteľského výboru skonštatoval, že program zasadnutia veriteľského výboru bol týmto vyčerpaný.

Zasadnutie veriteľského výboru bolo o 16:30 hod. ukončené.

V Bratislave, dňa 4. augusta 2022

Za UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., podnikajúcu v Slovenskej republike prostredníctvom organizačnej zložky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, ako predsedu Veriteľského výboru

 

Allen & Overy Bratislava, s.r.o.

Renátus Kollár, advokát a konateľ na základe plnej moci