Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 151/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 5.8.2022
  • Značka:
  • X061023
Auctio GH s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 022022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctio GH s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kováčska53040 01 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kováčska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 49643/V
IV. IČO/ dátum narodenia 53193814
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mária Študencová rod. Kováčová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 1. mája
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko František Peterčák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 1. mája
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 24.03.1954
C. Miesto konania dražby Sídlo dražobníka, Kováčska 53, 040 01 Košice, prvé poschodie
D. Dátum konania dražby 09. 09. 2022
E. Čas konania dražby 10:00 hod
F. Kolo dražby Prvá dražba
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je nehnuteľnosť evidovaná na liste vlastníctva č. 2643, Okresného úradu Košice, katastrálny odbor, okres: Košice IV, obec: Košice-Krásna, katastrálne územie: Krásna, a to:

- Parcela registra „E“ č. 117/35 o výmere 9725 m2, druh pozemku: Orná pôda - spoluvlastnícky podiel: 1/24 a 1/24 (dva krát 1/24, t. j. spolu 1/12)

H. Opis predmetu dražby

Nehnuteľnosť sa nachádza v katastrálnom území Krásna, okres Košice IV, mimo zastavaného územia obce, na mierne svahovitom pozemku v okrajovej časti mesta Košice — obec Košice — Krásna, v lokalite určenej na výstavbu rodinných domov, v susedstve lesík a rodinné domy. Pracovné možnosti obyvateľstva prevažne v meste Košice, centrum vzdialené cca 13 km. V mieste je možnosť' priameho napojenia na verejnú elektrickú sieť, napojenia na verejný plynovod, na verejný vodovod, na verejnú tlakovú kanalizáciu, s priamym prístupom z ulice Staroslovanská. V dosahu je výborná občianska vybavenosť mesta Košice. Zastávka autobusu MHD je vo vzdialenosti cca 300 m pešo.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Hodnotený pozemok je nezastavaný stavebný pozemok, určený platnou územnoplánovacou dokumentáciou ako pozemky lokality v území obytných plôch málopodlažnej zástavby. Po dobudovaní inžinierskych sietí možnosť postavenia 10 rodinných domov. V súčasnosti je na pozemkoch len trávnatý porast.

V súčasnosti nie sú spojené žiadne riziká v súvislosti s ďalším využitím nehnuteľnosti na účel, akému slúži v terajšej dobe, čiže prevažne ako stavebný pozemok určený platnou územnoplánovacou dokumentáciou ako pozemky lokality v území obytných plôch málopodlažnej zástavby. V okolí sa nenachádzajú konfliktné skupiny. Pri obhliadke neboli zistené žiadne skutočnosti, ktoré by obmedzovali riadne užívanie nehnuteľnosti ako je v súčasnosti. Predmetom prevodu vlastníctva iba dva podiely z celého pozemku, každý vo veľkosti 1/24. Všetky známe riziká v čase obhliadky sú zohľadnené v doporučenej všeobecnej hodnote.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámky pre vlastníka poradové číslo 9., 17.:

Informatívna poznámka: Začatie výkonu záložného práva veriteľom: Mária Študencová, nar.
24.3.1954, 1.mája 904/21, Košice a František Peterčák, nar. 1.8.1945, Smutná 13 Košice, ktorý
si uspokojí pohľadávku predajom zálohu formou dobrovoľnej dražby - P-930/2019 -
č.z.2014/2019 (Z-6876/2017)


ŤARCHY:

Pre vlastníka poradové číslo 9., 17.: Uznesenie Okresného súdu Košice I o zriadení záložného práva sp. zn. 37C/13/2017, Z6876/2017 v.z. 1252/17
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Všeobecná hodnota (cena) predmetu dražby bola určená znaleckým posudkom č. 187/2022 zo dňa 01.08.2022 vypracovaným znalcom Ing. Jozefom Murinom, znalec v odbore stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľností, evidenčné číslo znalca 912457, na sumu 45.800,- EUR (štyridsaťpäťtisícosemsto eur).
K. Najnižšie podanie 45.800,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 13.500,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky • bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK82 0200 0000 0043 4957 5956 vedený vo VÚB, a.s.. 022022

• v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby

• banková záruka

• notárska úschova

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť kartou alebo šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky • bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK82 0200 0000 0043 4957 5956 vedený vo VÚB, a.s.. 022022; dokladom preukazujúcim zloženie dražobnej zábezpeky je originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky v prípade bankového prevodu, pri vklade na účet je dokladom preukazujúcim zloženie dražobnej zábezpeky originál dokumentu ,,vklad v hotovosti na účet" s označením, že ide o dražobnú zábezpeku s uvedením čísla dražby/variabilný symbol 022022 • v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby; dokladom preukazujúcim zloženie dražobnej zábezpeky je príjmový pokladničný doklad na hotovosť vystavený dražobníkom; • banková záruka; dokladom preukazujúcim zloženie dražobnej zábezpeky je originál alebo úradne overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky; • notárska úschova; dokladom preukazujúcim zloženie dražobnej zábezpeky je originál alebo úradne overená kópia preukazujúca notársku úschovu
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku je potrebné zložiť najneskôr do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Vrátenie dražobnej zábezpeky sa uskutoční bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet účastníka dražby oznámený na tento účel dražobníkovi.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Cenu dosiahnutú vydražením je možné uhradiť v prípade, ak cena dosiahnutá dražbou presiahne sumu 6.640,00 EUR:

• v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby,

• vkladom na účet dražobníka, bankovým prevodom na účet dražobníka s označením konkrétneho čísla dražby najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby.

Dražobná zábezpeka sa započítava vydražiteľovi do ceny dohodnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka predmetu dražby sa uskutoční v dvoch termínoch nasledovne: 1. Termín obhliadky predmetu dražby: 26.08.2022 o 10:00 hod 2. Termín obhliadky predmetu dražby: 05.09.2022 o 10:00 hod
Miesto obhliadky Miesto umiestnenia nehnuteľnosti.
Organizačné opatrenia Na obhliadku je potrebné nahlásiť sa aspoň jeden deň vopred na telefónnom čísle 0948 171 217 alebo na e-mailovej adrese drazby@auctiogh.sk.

Dražobník nie je povinný pre oneskoreného účastníka zabezpečiť nový termín obhliadky po márnom uplynutí termínov na vykonanie obhliadky uvedených vyššie.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo
iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do
registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri.
Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi písomné
potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica
vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
Ak ide o dražbu bytu, domu, inej nehnuteľnosti, podniku alebo jeho časti alebo ak najnižšie podanie hnuteľných veci, práv a iných majetkových hodnôt presiahnu sumu 33.193,92 EUR, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Na ostatné náležitosti zápisnice o odovzdaní predmetu dražby sa použije § 29 ods. 2 Zákona o dobrovoľných dražbách.
Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby znáša vydražiteľ.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Alexandra
c) priezvisko Kučečková
d) sídlo Werferova 1, 040 01 Košice