Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 126/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.6.2022
  • Značka:
  • X051057
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 71/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Mestské kultúrne stredisko, ul. A. Sládkoviča 2, 934 01 Levice, miestnosť č. 406
D. Dátum konania dražby 27. 06. 2022
E. Čas konania dražby 11:00
F. Kolo dražby 3. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 158, katastrálne územie Hokovce, Okresný úrad Levice – katastrálny odbor, obec Hokovce, okres Levice a to:

 

Pozemky parcely registra „C“:

parcela č. 806/10, výmera: 1546 m2, druh pozemku: záhrada

parcela č. 807/1, výmera: 522 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parcela č. 807/2, výmera: 177 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:           

Súpisné číslo 89, na par. č. 807/2, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: Rodinný dom – s rozostavanou prístavbou

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: letná kuchyňa, plot uličný, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, elektrická prípojka.

 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súp. č. 89 na pozemku parc. č. 807/2

Popis stavby

Budovu so súp. č. 89 na pozemku s parc. č. 807/2 v kat. ú. Hokovce, vychádzajúc z predložených dokladov, ako aj jej skutočného účelu užívania pre účely stanovenia jej všeobecnej hodnoty, charakterizuje znalec ako rodinný dom. Budova rodinného domu sa nachádza na pozemku s parc. č. 807/2 v kat. ú. Hokovce, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, v zastavanom území obce, v obytnej okrajovej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu s jedným nadzemným podlažím, čiastočným podpivničením, valbovou strechou.

 

Popis podlaží

1. Podzemné podlažie - prístavba z roku 2016

Prvé podzemné podlažie dispozične pozostáva z jednej neobytnej miestnosti - pivnice.

 

Technický popis:

Osadenie podlažia je v priemernej hĺbke do 2,00 m, bez zvislej izolácie. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevažnej časti z tehál v skladobnej hrúbke 0,45 m, deliace priečky sú taktiež tehlové. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom montovaná z betónových stropných vložiek. Podlaha v miestnosti je s povrchom z betónových dlaždíc. Elektroinštalácia podlažia je len svetelná. Schody sú betónové, s povrchom nástupníc zo zatretého betónu. Je vyhotovený aj rozvod studenej vody z Pe potrubia.

 

1. Nadzemné podlažie

Dispozičné riešenie 1. nadzemného podlažia - nachádzajú sa tu predsieň, chodba, tri izby, zimná záhrada, kuchyňa s jedálenským kútom, kúpeľňa so záchodom, špajza a sklad.

Technický popis:

Základy sú betónové monolitické s izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Podmurovka je z monolitického betónu, s priemernou výškou 0,75 m. Obvodové murivo nadzemného podlažia murované prevažne z plynosilikátových tvárnic Porfix v skladobnej hrúbke 0,38 m (pôvodnej časti z nepálených tehál v skladobnej hrúbke 0,55 m). Vnútorné nosné steny murované tehál v skladobnej hrúbke 0,30 m, nenosné priečky hrúbky 0,15 m, so vápennou hladkou omietkou. Strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom, horným a dolným dreveným záklopom, s podhľadom zo sadrokartónu. Strecha rodinného domu je valbová, so stojatou stolicou. Nosná konštrukcia strechy je z dreveného krovu, s krytinou z pozinkovaného profilovaného plechu zn. Maslen. Oplechovanie strechy je úplné z obojstranne pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie (parapety a pod.) nie sú vyhotovené. Výplne okenných otvorov sú nové okná plastové s izolačným dvojsklom, opatrené vonkajšími plastovými roletami. Vstupné dvere do domu sú plastové, vnútorné interiérové dvere nie sú osadené.  Podlahy podlažia v obytných miestnostiach sú prevažne s povrchom z veľkoplošných laminátových parkiet, v ostatných miestnostiach sú prevažne z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná ako i motorická. Dom je napojený na verejný rozvod vody a elektro NN, odkanalizovaný do vlastnej žumpy. Rozvod vody v dome teplej aj studenej prevažne z Pe potrubia. Kanalizácia je z PVC potrubia. Vybavenie kuchyne pozostáva: drez oceľový nerezový, kuchynská linka je na báze dreva rozvinutej šírky 3,20 m´. Vnútorné vybavenie: vaňa plastová jednoduchá. Vodovodná batéria je páková nerezová 1 kus. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením.

 

Prístavba z roku 2016

Prístavba k rodinnému domu má obdobné stavebno-technické vyhotovenie, ako pôvodná časť.

 

Príslušenstvo:

Letná kuchyňa - Budovu na pozemku s parc. č. 807/1 v kat. ú. Hokovce, vychádzajúc z predložených dokladov, ako aj jej skutočného účelu užívania pre účely stanovenia jej všeobecnej hodnoty, charakterizuje znalec ako drobnú stavbu letnej kuchyne s doplnkovou funkciou k hlavnej stavbe rodinného domu. Budova letnej kuchyne sa nachádza na pozemku s parc. č. 807/1 v kat. ú. Hokovce, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, v zastavanom území obce, v obytnej okrajovej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia, sedlovou strechou.

 

Dispozičné riešenie 1. nadzemného podlažia - nachádza sa tu letná kuchyňa a sklad.

 

Technický popis:

Základy sú betónové monolitické s izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Podmurovka je z monolitického betónu, s priemernou výškou 0,15 m. Obvodové murivo nadzemného podlažia murované z tehál v skladobnej hrúbke 0,30 m. Vnútorné nosné steny murované taktiež tehál v skladobnej hrúbke 0,30 m, nenosné priečky hrúbky 0,15 m, so vápennou hladkou omietkou. Strop nad prízemím je prevažne drevený trámový s viditeľnými trámy, horným dreveným záklopom. Strecha je sedlová. Nosná konštrukcia strechy je z dreveného krovu hambálkvou konštrukciou, s krytinou z pálených škridiel jednodrážkových. Fasádne omietky sú na všetkých priečeliach sú vápenno-cementové, obklady nie sú. Výplne okenných otvorov sú okná drevené jednoduché. Vstupné dvere sú drevené presklené, osadené do oceľových zárubní. Podlahy podlažia sú prevažne s povrchom z cementového poteru. Elektroinštalácia je svetelná - poistkové automaty. Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

Plot uličný - Plot uličný v celkovej dĺžke 20,66 m bol postavený a je užívaný od roku 1974. Nachádza sa pred rodinným domom na pozemku s parc. č. 807/1, na hranici s pozemkom s parc. č. 845/2 (verejné priestranstvo), parc. č. 804/3. Je založený na betónových základových pásoch, s betónovou podmurovkou. Vlastné teleso plota je z rámového pletiva. Výška výplne plota je 1,06 m. V plote sú osadené plotové vráta  a plotové vrátka z kovových profilov.      

 

Vodovodná prípojka - Vodovodná prípojka bola realizovaná ako nová v roku 1987, vyhotovená z rúr rPe DN 25x3,4. Zásobuje pitnou vodou rodinný dom z verejného vodovodu. Meranie spotreby vody vodomernej šachte za uličným oplotením.

 

Vodomerná šachta - Vodomerná šachta je betónová s oceľovým poklopom je umiestnená na pozemku s parc. č. 807/1 - vo dvore, za uličným oplotením. Je užívaná od roku 1987. Slúži na meranie vody z verejného vodovodu, spolu s výbavou na meranie a s uzatváracími armatúrami. 

 

Kanalizačná prípojka - Kanalizačná prípojka - gravitačná - odvádza splaškové vody z rodinného domu do izolovanej žumpy. Bola postavená v roku 2016, počas výstavby prístavby k rodinnému domu.

 

Elektrická prípojka - Napojenie rodinného domu na sekundárny NN elektrický rozvod je pomocou podzemnej prípojky od vonkajšieho pouličného NN rozvodu cez prípojkovú skriňu po elektromerový rozvádzač. Hlavný rozvádzač rodinného domu je umiestnený na chodbe. Je napojený z elektromerového rozvádzača podzemným vedením 4Bx 16 mm2 AlFe dĺžky 15,00 m. Predmetná prípojka je užívaná od roku 2016.

 

Pozemky

Pozemky s parc. č. 806/10, parc. č. 807/1 a parc. č. 807/2 v kat. ú. Hokovce, sú vedené na liste vlastníctva č. 158, ako záhrada vo výmere 1546 m2, resp. ako zastavaná plocha a nádvorie vo výmere 522 a 177 m2. Pozemky ležia v zastavanom území obce Hokovce, ktorá má počet obyvateľov do 2000, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo centra obce, v obytnej okrajovej časti. Sú rovinatého charakteru, prístup je po spevnenej komunikácii s možnosťou napojenia z rozvodov inžinierskych sietí - nachádzajúce v blízkosti pozemku - na elektriku, verejný vodovod, STL plynovod, telefón. Na pozemku s parc. č. 807/2 sa nachádza stavba rodinného domu so súp. č. 89.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
V-6716/2016 - zmluva o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok č. 0000000000357101 zo dňa 27.12.2016 v prospech Prima banka Slovensko, a.s. Žilina IČO 31575951 na pozemky registra CKN parc.č. 806/10, 807/1, 807/2 a stavba: súp.č. 807/2 rodinný dom - s rozostavanou prístavbou na parc.č. 807/2 - v.z.9/2017
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 70.000 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Dušan Dičér
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxx
c) Názov obce xxxxx d) PSČ 11111
e) Štát xxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 205/2021, ktorý vypracoval znalec Ing. Imrich Mészáros, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo: 912281. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 07.10.2021
Suma ohodnotenia: 72.300 €