Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 126/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.6.2022
  • Značka:
  • X051061
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 5090717
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby sídlo dražobníka – Sládkovičova 181/6, 010 01 Žilina (dražobná miestnosť – na 2. poschodí)
D. Dátum konania dražby 27. 06. 2022
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Číslo

LV

Katastrálne územie

Okresný úrad, katastrálny odbor

361

Svrčinovec

Čadca

Pozemky parcely registra „C“:

Parc. č.

Druh pozemku

Výmera

Číslo LV

782

Zastavaná plocha a nádvorie

505 m2

361

Stavby na pozemkoch:

Súp. číslo

stavby

Postavená na

parc. č.

Výmera

pozemku

Druh

stavby

Umiestnenie pozemku

Poznámka

816

 

782

505 m2

rodinný dom čs. 816

1

 

Výška spoluvlastníckeho podielu úpadcu:                  1/1

Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov                     ---

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 816, okres Čadca - Svrčinovec

 

Predmetom dražby je samostatne stojaci - izolovaný, prízemný, v prevládajúcom rozsahu podpivničený, murovaný rodinnný dom, charakteru dvojbytového rodinného domu obdĺžnikového pôdorysu, zastrešený strechou - krovom sedlového tvaru s vybudovaným obytným podkrovím (vstupná veranda je zastrešená plochou strechou), postavený na rovinatom teréne svojpomocne, uvedený do užívania v roku 1978.

RD sa nachádza v zastavanej časti obce Svrčinovec, v jeho SV časti, v priestore s miestnym názvom Cyprichovci, vo vzdialenosti cca 330 m od jej centra, prístupný po miestnej komunikácii so spevneným - asfaltovým povrchom, v ktorej sú položené - vybudované podzemné rozvody IS v rozsahu vodovod, elektrika, zemný plyn, telekomunikácie, na ktoré je aj napojený vlastnými prípojkami. V mieste nie je vybudovaná kanalizácia.

Pozemok vlastníka nehnuteľnosti priamo hraničí s pozemkom miestnej komunikácie, ktorá je vo vlastníctve Obce Svrčinovec.

 

Dispozičné riešenie objektu RD:

- v I. PP (suteréne) sú miestnosti vnútornej komunikačnej chodby so schodišťom do I. NP, kotolne, garáže pre jedno osobné auto, práčovne, skladu paliva, skladu zeleniny a skladu s východom do záhrady,

- v I. NP (prízemí) sa nachádzajú priestory vstupného závetria s vyrovnávajúci schodmi, vstupného zádveria (krytej verandy), WC, vnútornej komunikačnej chodby, schodišťa do I. PP a podkrovia, kuchyne, komory, kúpeľne a troch obytných izieb, - v II. NP (podkroví) sú miestnosti komunikačnej chodby so schodišťom do I. NP, kuchyne a troch obytných izieb. Pri dvoch stranách sú pod šikminou krovu povalové priestory.

 

Stavebno - konštrukčný a technický popis objektu RD v čase obhliadky:

Základy domu sú plošné, betónové - pásové s vodorovnou izoláciou, podzemné podlažie je osadené do terénu v priemernej hl. nad 1,0 do 2,0 m so zvislými izoláciami, obvodové steny podzemného podlažia sú v prevládajúcej výške podlažia z monolitického betónu, obvodové steny nadzemných podlaží sú murované z tehál CDm v skl. hr. 375 mm, stropy v I. PP a I. NP sú žel. bet. monolitické s rovným podhľadom, strop nad podkrovím drevený - trámčekový s rovným podhľadom, schody sú v dome žel. bet. monolitické jednoramenné priame s povrchom stupňov z cementového poteru, schody v podkrovnom podlaží do povalového priestoru sú z kovovej konštrukcie s nástupnicami z mäkkého dreva, bez podstupníc, deliace priečky murované, vnútorné omietky vápenné, dvojvrstvové - štukové, podlahy obytných miestností sú drevené - doskové, podlahy ostatných miestností v I.PP a I. NP v prevládajúcom rozsahu z keramickej dlažby, v podkroví z cementového poteru, dvere sú hladké plné, resp. presklené, osadené do oceľových typových zárubní, garážové vráta v I. PP sú oceľové - plechové dvojkrídlové - otváravé, okná nadzemných podlaží v prevládajúcom rozsahu plastové s izolačným dvojsklom, v suteréne drevené dvojité s doskovým ostením, vykurovanie objektu RD (okrem podzemného podlažia)je ústredné teplovodné z centrálneho zdroja - plynového nástenného kotla Probugas, osadeného v podzemnom podlaží, radiátory sú oceľové plechové - rebrované v II. NP a liatinové - rebrované v I. NP, rozvody vody sú S + T v oceľových pozinkovaných rúrkach, ohrev TÚV je zásobníkovým ohrievačom - el. bojlerom osadeným v podzemnom podlaží, kanalizácia je v dome z liatinových rúr, lokálne doplnená plastovými rúrami, zo splachovacieho záchodu, kúpeľne a kuchýň, vyvedená do vlastných kanalizačných žúmp (samostatnej pre splašky a samostatnej pre kúpeľňu), elektroinštalácia je 230/400 V v I. PP a I. NP, 230 V v podkroví, s automatickým istením, rozvody zemného plynu v I. PP ku kotlu ÚK a plynovému sporáku v kuchyni v I. NP.

 

Vybavenie objektu RD ďalšími technickými zariadeniami a zariaďovacími predmetmi zdravotechniky:

- v I. PP (suteréne) je okrem uvedených plynového nástenného kotla ÚK a el. zásobníka na prípravu TÚV, ešte v miestnosti práčovne osadená liatinová priama namáčacia vaňa s pákovou vodovodnou batériou a s keramickým obkladom stien a boku vane,

- v I. NP (prízemí) je v kuchyni inštalovaná krátka kuchynská typová linka dl. 0,90 bm z materiálu na báze drevnej hmoty, drez je antikorový s odkvapkávacou plochou, drezová vodovodná batéria je antikorová - páková, sporák je plynový a el. rúrou na pečenie, bez odsávač pár - digestora, na stene je keramický - belninový obklad do výšky 1,50 m,

- v miestnosti kúpeľne je smaltovaná obmurovaná vaňa s pákovou vodovodnou batériou so sprchovacou ružicou, keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou, na stenách miestnosti je keramický - belninový obklad do výšky 150 cm,

- v II. NP (podkroví) je v kuchyni typová kuchynská linka z materiálu na báze drevnej hmoty v celkovej dl. 1,50 bm, drez je smaltovaný s pákovou vodovodnou batériou, bez keramického obkladu.

Zastrešenie domu je dreveným krovom sedlového tvaru, krytina na krove je z AZC šablón na plnom drevenom debnení, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu v rozsahu úplné strechy a parapety okien, fasádne omietky sú brizolitové.

 

 

 

Podlahová plocha:

Podlažie

Začiatok užívania

Výpočet zastavanej plochy

ZP [m2]

kZP

1. PP

1978

10,50*10,20+7,00*2,25

122,85

120/122,85=0,977

1. NP

1978

12,75*10,20

130,05

120/130,05=0,923

1. Podkrovie

1978

1,2*(3,00*4,00+3,00*4,00+5,52*6,55)

72,19

120/72,19=1,662

 

Hospodárska STAVBA  bez súpisného čísla na parcele číslo 782, Svrčinovec

 

Hodnotený je jednoduchý, murovaný, nepodpivničený, prízemný objekt drobnej sta-by obdĺžnikového pôdorysu - Hospodárskej budovy bez súp. č. postavený za zadnou stenou RD vo dvore na p. č. 782, zastrešený strechou - krovom sedlového tvaru, uvedený do užívania v roku 1979.

Objekt tvorí doplnkovú funkciu k stavbe hlavnej ako objekt poľnohospodárskeho využívania na chov domácej hydiny.

Stavebno -technický popis objektu:

Základy plošné - betónové - pásové bez vodorovnej izolácie, zvislé konštrukcie murované z tehál v skl. hr. 25 cm, strop žel. betónový s rovným podhľadom, dvere drevené - zvlakové, okno drevené - jednoduché, podlaha z betónovej mazaniny, vnútorné omietky vápenné - hladené, vybavenie elektroinštaláciou 230 V.

Zastrešenie dreveným sedlovým krovom hambálkovej konštrukcie, krytina na krove z AZC šablón na drevenom plnom debnení, klampiarske konštrukcie v rozsahu pod min. hodnotený rozsah, fasádne omietky troch strán brizolitové, jednej - SV obklad z AZC šablón.

 

                                               Podlahová plocha:

Podlažie

Začiatok užívania

Výpočet zastavanej plochy

ZP [m2]

kZP

1. NP

1979

5,22*4,00

20,88

18/20,88=0,862

 

                                               PRÍSLUŠENSTVO:

                                               Oplotenie uličné k parc. č. 2830

Uličné oplotenie je vybudované v roku 1978 z kovových dielcov - tyčoviny v ráme ktoré sú osadené na oceľové stĺpiky v priebežnej betónovej podmurovke na bet. základe. výška výplne oplotenia je 1,20 bm. V oplotení sú osadené jedny kovové plotové vrátka. Dĺžka čistého oplotenia (bez vrátok) je 8,40 bm. Zastrešenie dreveným sedlovým krovom hambálkovej konštrukcie, krytina na krove z AZC šablón na drevenom plnom debnení, klampiarske konštrukcie v rozsahu pod min. hodnotený rozsah, fasádne omietky troch strán brizolitové, jednej - SV obklad z AZC šablón.

 

Oplotenie bočné SV od parc. č. 780, 781

Oplotenie bočné pozemku na strane SV hranice k parc. č. 780 a 781 je vybudované v roku 1978 s výplňou zo strojového pletiva na oceľových stĺpikoch v bet. pätkovom základe. Výška výplne oplotenia ke 1,50 m.

 

Oplotenie zadné pozemku - SZ k parc. č. 2900/1

Oplotenie zadné pozemku, na SZ hranici k parc. č. 2900/1 (železnica) je vybudované v roku 1978 s výplňou zo strojového pletiva na oceľových stĺpikoch v prie-bežnej bet. podmurovke na bet. základe. Výška výplne je 1,80 bm. V oplotení sú osadené jedny kovové plotové vrátka s výplňou z pletiva.

 

Oplotenie deliace medzi ulič. oplotením a RD, od psrc. č. 783

Oplotenie deliace medzi RD a uličným oplotením od parc. č. KN - C 783 je vybudované v roku 1978 z kovových dielcov - tyčoviny v ráme ktoré sú osadené na oceľové stĺpiky v priebežnej betónovej podmurovke na bet. základe. výška výplne oplotenia je 1,20 bm. V oplotení sú osadené jedny kovové plotové vrátka. Dĺžka čistého oplotenia (bez vrátok) je 7,05 bm.

 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka na obecný vodovod je vybudovaná v roku 1978 v celkovej dl. 8,40 bm z oceľových rúr DN 40 mm.

 

Kanalizačná prípojka splaškovej kanalizácie

Kanalizačná prípojka splaškovej kanalizácie z RD (okrem kúpeľne) je vedená za RD, kde je vybudovaná kanalizačná žumpa (vedľa hospodárskej budovy). Prípojka je z materiálu kamenina DN 125 mm v celkovej dl. 3,0 bm.

 

Kanalizačná prípojka splaškovej kanalizácie (z kúpeľne)

Kanalizačná prípojka splaškovej kanalizácie z RD na odpadové vody z kúpeľne je vedená za RD, kde je vybudovaná osobitná kanalizačná žumpa. Prípojka je z materiálu kamenina DN 125 mm v celkovej dl. 6,50 bm.

 

Kanalizačná žumpa pre splaškovú kanalizáciu

Kanalizačná žumpa pre splaškovú kanalizáciu (okrem kúpeľne) je podzemná betónová nádrž za RD na parc. č. 782, vybudovaná v roku 1978 o vonkajších rozmeroch 3,50*3,0*2,0 m.

 

Kanalizačná žumpa pre odpadové vody z kúpeľne

Kanalizačná žumpa pre odpadové vody z kúpeľne RD je podzemná betónová nádrž za RD na parc. č. 782, vybudovaná v roku 1978 o vonkajších rozmeroch 4,0*3,0*2,0 m.

 

Prípojka zemného plynu

Prípojka zemného plynu je vybudovaná v roku 1998 a je vedená od HUP v uličnom oplotení k parc. č. 783 ktorú križuje a vchádza do RD v miestne situovania kotolne. Celková dl. prípojky je 11,20 bm.

NN prípojka elektro

Objekt RD č. 816 je napojený ne elektrickú rozvodnú sieť vzdušným káblom Al 4*16 mm2 vedeným z bet. stĺpa pri miestnej komunikácii do RD v celkovej dl. 15,50 bm, vybudovaný v roku 1978.

 

Spevnená plocha prístupového chodníka k RD

Prístupový chodník od uličného oplotenia k hlavnému vstupu do RD je upravený ako spevnená plocha z monolitického betónu hr. do 10 cm, vybudovaná v roku 1978.

 

Spevnená plocha prístupu do garáže RD

Prístupový chodník od uličného oplotenia do garáže do RD je upravený ako spevnená plocha z monolitického betónu hr. do 15 cm, vybudovaná v roku 1978, ktorá je ale situovaná na cudzom pozemku - parc. č. 783.

 

POZEMOK parcela registra „C“ číslo 782

Predmetom hodnotenia je pozemok, ktorý sa nachádza v SV smerom od centra zastavaného územia obce Svčinovec, prístupný po miestnej, spevnenej komunikácii vo vzdialenosti cca 0,35km od centra obce. Pozemok sa nachádza v priestore ohraničenom predmetnou komunikáciou a plochou vymedzenou pre železničnú trať Čadca - Skalité Zwardoň. V mieste sa nachádzajú rozvody pitnej vody, zemného plynu a el. energie. Kanalizácia v mieste nie je. V bezprostrednom okolí pozemku sú vybudované len objekty rodinného bývania. V centrálnej časti obce je autobusová zastávka prímestskej autobusovej dopravy a železničná stanica na uvedenej železničnej trati. Do centra okresného mesta Čadca je cestná vzdialenosť cca 5,50 km. Obec Svrčinovec má počet obyvateľov 3 445. Všeobecná hodnota stavebných parciel v danej lokalite sa dnes pohybuje na úrovni hodnoty 25.- až 35.- €/m2.

 

                                               VÝMERA POZEMKU

Parcela

Druh pozemku

Vzorec

Spolu výmera [m2]

Podiel

Výmera [m2]

782

zastavané plochy a nádvoria

505,00

505,00

1/1

505,00

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 361
Zmluva o zriadení záložného práva v prospech Prima Banka Slovensko, a.s.,Hodžova 11, Žilina, IČO:31575951 podľa zmluvy č.V 384/2013 z 16.4.2013 - 102/2013
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bulharska
b) Orientačné/súpisné číslo 8257/8
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 27.06.1985
V. Odhad ceny predmetu dražby 91.300,-€, stanovená Znaleckým posudkom č. 148/2021 zo dňa 25.09.2021, vypracovaný Ing. Pavlom Raškom, znalcom v odbore stavebníctvo