Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 126/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.6.2022
  • Značka:
  • X051060
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 021/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1.poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 27. 06. 2022
E. Čas konania dražby 09:45 hod. – 09:54 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Nové Zámky, obec Nána, katastrálne územie Nána, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Nové Zámky, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 2285, a to konkrétne:

  • DOM so súpisným číslom 2814 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra “C“ č. 449/1 o výmere 229 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 449/1 o výmere 229 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 449/2 o výmere 293 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 449/3 o výmere 45 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 449/4 o výmere 13 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 2814, kat. územie Nána

Je umiestnený v zástavbe rodinných domov štandardného vybavenia. Priečelie domu je osadené na hranici celého pozemku zo strany ulice. Pokračovaním priečelia je plot. Pôvodný rodinný dom bol daný do užívania v roku 1995. Následne v roku 2007 bola k domu zrealizovaná prístavba a celý dom prešiel rekonštrukciou. V rámci rekonštrukcie boli vymenené viaceré prvky dlhodobej životnosti, a to stropy, krov, strešná krytina a prakticky všetky prvky krátkodobej životnosti. Strecha nad pôvodnou stavbou je šikmá, presvetlená oknami v štítoch a strešnými oknami. Nad prístavbou je plochá jednoplášťová strecha s odvetranou tepelnoizolačnou vrstvou.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Dom je rozdelený do dvoch častí. V pôvodnej časti rodinného domu sú tri izby, kuchyňa, komora, kúpeľňa a predsieň. Hlavný vstup do domu je z krytej terasy cez predsieň. V prístavbe sa nachádzajú dve izby, doplnené o kúpeľne, vybavené sprchovacími kútmi, umývadlami a záchodmi. Vstup do každej z izieb je samostatný z prístrešku.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 183,04 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú betónové. Dom je bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou proti vode. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál (v pôvodnom dome je plná pálená tehla a v prístavbe sú tvarovky Porotherm) v skladobnej hrúbke 50-60 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové murované. Vodorovné nosné konštrukcie sú keramické s rovným podhľadom. Strešná konštrukcia je sedlová väznicová sústava. Krytinu na krove tvoria plné pálené ťažké korýtkové škridly. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov tvoria fasádne omietky na báze umelých látok zo strany ulice a z dvora. Zo strany suseda sú vápenné zdrsnené. Úpravy vnútorných povrchov tvoria vápenné štukové omietky. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m výšky, vyhotovený je obklad vane, samostatných spŕch a obklad nad pracovnou doskou v kuchyni. Dvere sú plné alebo zasklené z tvrdého dreva, okná sú plastové s dvojvrstvovým zasklením s vonkajšími plastovými roletami. Klampiarske konštrukcie, ostatné parapety okien, sú z hliníkového plechu. Povrchy podláh obytných miestností tvoria laminátové veľkoplošné parkety, podlahy v ostatných miestnostiach sú keramické dlažby. V kuchyni je elektrický sporák s elektrickou rúrou a keramickou platňou. Drezové umývadlo je nerezové. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva. Vybavenie kúpeľní predstavuje plastová jednoduchá vaňa, rohová vaňa, tri umývadlá, dve samostatné sprchy, dve pákové nerezové vodovodné batérie, tri pákové nerezové batérie so sprchou, tri splachovacie záchody bez umývadla. Ostatné vybavenie tvorí kozub s vyhrievacou vložkou. Vykurovanie je lokálne, zdrojom tepla sú elektrické konvertory. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Zdrojom teplej úžitkovej vody je zásobníkový elektrický ohrievač. Vnútorné rozvody kanalizácie tvorí plastové potrubie. Elektroinštalácia je svetelná motorická bez rozvádzačov. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Nainštalovaná je tiež klimatizácia.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

1. Bazén

Ide o zapustený laminátový montovaný bazén, doplnený o zastrešenie a filtráciu vody. Bazén je osadený na betónový základ a obmurovaný. Do užívania bol daný v roku 2007.

Objem bazéna je 63,2 m3.

 

2. Krytá terasa

Je umiestnená v priestore medzi dvoma vzájomne kolmými obvodovými múrmi pôvodného rodinného domu a predloženým schodiskom na hornú terasu nad prístavbou k domu. Nosná konštrukcia strechy je drevená, krov je pultový, z dvoch strán osadený na obvodové múry a v oblúku na drevené stĺpy. Strešnú krytinu tvorí pozinkovaný plech upravený náterom. Podlaha na terase má protišmykovú keramickú dlažbu. Do užívania bola daná v roku 2007.

Zastavaná plocha krytej terasy je 10,61 m2.

 

3. Prístrešok

Je osadený pozdĺž prístavby rodinného domu, s ktorou má spoločnú jednu stenu. Konštrukcia strechy je osadená na obvodovom múre domu a na drevených stĺpoch ošetrených impregnačným náterom. Strecha je pultová z drevených trámov a dreveného záklopu, so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Strecha má sklon do dvora. Podlaha v prístrešku je drevená, z vysoko odolných drevín. Do užívania bol daný v roku 2007.

Zastavaná plocha prístrešku je 25,2 m2.

 

4. Altánok

Drevený altánok je umiestnený za rodinným domom. Steny altánku tvoria časti murovaných plotov na hraniciach pozemku. Nosná konštrukcia strechy je drevená, krov je stanový, s dreveným záklopom a strešná krytina je trstina. Podlaha v altánku je cementový poter. Do užívania bol daný v roku 2007.

Zastavaná plocha altánku je 12,96 m2.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu opakovanej dražby, opis predmetu opakovanej dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 3720/16.
b) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 220/20 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
c) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 618/20 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
d) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 559/2021 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
e) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 150/21 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
f) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 873/20 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
g) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 811/20 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
h) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 914/21 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
i) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. 400EX 800/21 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
j) Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 400EX 1562/21 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
k) Rozhodnutie Daňového úradu Nitra č. 100347010/2022 zo dňa 21.2.2022, ktorým sa zriaďuje záložné právo na nehnuteľnosti.
l) Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 400EX 1383/21 (JUDr. Paula Miššíková – súdny exekútor).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 108.800,- EUR (slovom: jedenstoosemtisícosemsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 29/2022 zo dňa 15.02.2022, vyhotoveným znalcom Ing. Róbertom Hirschom:
145.000,- EUR (slovom: jedenstoštyridsaťpäťtisíc EURO)