Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 126/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 30.6.2022
  • Značka:
  • X051062
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 020/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby manažérska učebňa č. 303 na 3. poschodí Hotela TeleDom, Timonova 27, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 28. 06. 2022
E. Čas konania dražby 09:00 hod. – 09:08 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Trebišov, obec: VOJČICE, katastrálne územie: Vojčice, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Trebišov, katastrálny odbor

  1. na liste vlastníctva č. 1159, a to konkrétne:
  • rodinný dom so súpisným číslom 273 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra “C“ č. 1301 o výmere 554 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  1. na liste vlastníctva č. 295, a to konkrétne:
  • pozemok parcely registra “C“ č. 1301 o výmere 554 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 1302/1 o výmere 246 m2, druh pozemku: záhrada.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 273, katastrálne územie Vojčice

Jedná sa o samostatne stojaci dom, v ktorom sa nachádzajú dva byty. Rodinný dom je nepodpivničený a má tri nadzemné podlažia. Rodinný bol dom daný do užívania v roku 1974. V roku 2011 bola realizovaná modernizácia rodinného domu, ktorá spočívala vo výmene prevažnej väčšiny okien za plastové, výstavby novej kúpeľne v I. a II. NP, výstavby novej kuchyne v III. NP, osadení nových dverí v I. a II. NP, nové sádrokatrónové podhľady v II. NP, výmeny podláh za plávajúce a osadení nových keramických dlažieb. V roku 2013 bolo realizované zateplenie rodinného domu.

 

Dispozičné riešenie:

V I. NP sa nachádza: schodisko, chodba, kúpeľňa, kotolňa, sklad, garáž a izba.

Zastavaná plocha I. NP je 135,14 m2.

V II. NP sa nachádza: schodisko, chodba, WC, kúpeľňa, kuchyňa, komora a tri izby.

Zastavaná plocha II. NP je 135,14 m2.

V III. NP sa nachádza: schodisko, chodba, WC, kúpeľňa, kuchyňa, komora a tri izby.

Zastavaná plocha III. NP je 135,14 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Založenie rodinného domu je na základových pásoch s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované hr. 300 mm a sú zateplené polystyrénom hr 150 mm. Vnútorné priečky sú murované hr. 150 mm. Stropné konštrukcie sú železobetónové a nad II. NP sú sádrokartónové podhľady. Strecha je plochá s novou krytinou z PVC. Vonkajšie úpravy sú zrealizované štrukturovanou omietkou. Vnútorné úpravy povrchov sú z vápennej omietky. V sociálnych zariadeniach a okolo kuchynských liniek sú keramické obklady stien. Zariaďovacie predmety sú štandardné. Okná sú plastové a v prevažnej miere s predokennými vnútornými žalúziami, pričom okná v skladoch a komorách sú drevené zdvojené. Dvere sú dyhované v oceľových zárubniach. Garážová brána je rolovacia automatická. Podlahy v obytných miestnostiach a v kuchyni sú plávajúce, ostatné podlahy sú z keramickej dlažby. Dom je napojený na verejný rozvod elektriny, vody a plynu. Vodovodná prípojka je do rodinného domu privedená aj z vlastnej studne. Odkanalizovaný je do vlastnej žumpy. Rodinný dom je vykurovaný plynovým kotlom PKM 30 so zásobníkom na teplú vodu, pričom radiátory sú panelové. V I. NP v kúpeľni je sprchovací kút, umývadlo a WC s kombi splachovačom. V II. NP v kúpeľni sa nachádza vaňa a umývadlo, samostatné WC s kombi splachovačom a umývadlom. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva s nerezovým drezom, sporák je plynový s odsávačom pár. V III. NP v kúpeľni sa nachádza vaňa a umývadlo, samostatné WC s kombi splachovačom a umývadlom. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva s nerezovým drezom, sporák je plynový s odsávačom pár.

 

Príslušenstvo predmetu opakovanej dražby tvorí najmä:

  1. Hospodárska budova

Ide o nepodpivničenú stavbu bez súpisného čísla postavenú na parcele č. 1301. Hospodárska budova bola daná do užívania v roku 1980.

 

Dispozičné riešenie:

V I. NP sa nachádzajú tri sklady.

Zastavaná plocha I. NP je 12,69 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Založenie hospodárskej budovy je na základových pásoch z prostého betónu s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z  plných pálených tehál. Nad I. NP je drevený trámový strop s viditeľnými trámami. Strecha je pultová a krytina je plechová.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č. 284EX 71/20-7 (Exekútorsky úrad Michalovce, súdny exekútor JUDr. Michal Kruppa).
b) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie 253EX 862/21-1 (Exekútorsky úrad Michalovce, súdny exekútor JUDr. Juraj Koči).
c) Poznamenáva sa Upovedomenie o začatí exekúcie 253EX 47/22-3 (Exekútorský úrad Michalovce, súdny exekútor JUDr. Juraj Koči).
d) Záložné právo v prospech navrhovateľa opakovanej dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V-518/2016.
e) Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva 284EX 717/20-9 (Exekútorský úrad Michalovce, súdny exekútor JUDr. Michal Krupa).
f) Exekučný príkaz na zriadenie záložného práva 253EX 862/21-3 (Exekútorsky úrad Michalovce, súdny exekútor JUDr. Juraj Koči).
g) Exekučný príkaz na zriadenie záložného práva 253EX 47/22-7 (Exekútorsky úrad Michalovce, súdny exekútor JUDr. Juraj Koči).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 62.000,- EUR (slovom: šesťdesiatdvatisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 21/2022 zo dňa 10.02.2022, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
82.300,- EUR (slovom: osemdesiatdvatisíctristo EURO)