Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 122/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 24.6.2022
  • Značka:
  • K037393
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: LAPREMA Trnava s.r.o. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Kukučínova 3/8430, 917 01 Trnava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36365742
Obchodné meno správcu: Witt&Kleim Renewals k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Nad Plážou 4419/23, 974 01 Banská Bystrica
Kotakt na správcu : tel. číslo: +421 917 521 301; e-mail: office@wak.sk
Spisová značka správcovského spisu : 60K/1/2022 S1971
Spisová značka súdneho spisu : 60K/1/2022
Druh podania : Oznam o zvolaní schôdze veriteľov

Oznámenie o zvolaní prvej (I.) schôdze veriteľov a prvého (I.) zasadnutia veriteľského výboru

Witt&Kleim Renewals k.s., so sídlom Nad Plážou 4419/23, 974 01 Banská Bystrica, IČO 52 767 159 (ďalej aj len ako Správca) ustanovený za správcu konkurznej podstaty úpadcu LAPREMA Trnava s.r.o. v konkurze, so sídlom Kukučínova 3/8430, 917 01  Trnava, IČO 36 365 742 (ďalej aj len ako Úpadca) uznesením Okresného súdu Trnava vydaným v konaní vedenom pod sp. zn. 60K/1/2022 zo dňa 20.04.2022, ktoré bolo publikované v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky (ďalej aj len ako Obchodný vestník) č. 80/2022 zo dňa 27.04.2022 týmto v súlade ust. § 34 ods. 1 v spojení s ust. § 38 ods. 1 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácií a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj len ako ZoKR) oznamuje, že zvoláva prvú (I.) schôdzu veriteľov a prvé (I.) zasadnutie veriteľského výboru.

 

I. Termín, miesto a časová organizácia schôdze veriteľov

Miesto konania schôdze veriteľov

- Hotel SPECTRUM***, Vladimíra Clementisa 13, 917 00 Trnava, kongresová miestnosť

Termín a čas konania schôdze veriteľov

- 03.08.2022 o 10:00

Prezentácia veriteľov Úpadcu

- od 09:30 do 09:55

V prípade, ak veriteľ Úpadcu bude prezentovať svoju účasť na schôdzi veriteľov po vymedzenom čase určenom na prezentáciu veriteľov Úpadcu, Správca je oprávnený prezentáciu veriteľa na účasť na schôdzi veriteľov Úpadcu nepripustiť; prihliadne pri tom na štádium priebehu schôdze veriteľov aktuálne v čase, kedy omeškaný veriteľ prednesie záujem na svojej prezentácií na účasť na schôdzi veriteľov Úpadcu.

 

II. Program schôdze veriteľov

  1. Otvorenie schôdze veriteľov
  2. Správa o činnosti Správcu a o stave konkurzného konania
  3. Voľba veriteľského výboru
  4. Rozhodovanie o výmene Správcu
  5. Záver

 

III. Zvolanie zasadnutia veriteľského výboru

Správca v súlade s ust. § 38 ods. 1 ZoKR podmienene zvoláva prvé (I.) zasadnutie veriteľského výboru. Zvolanie zasadnutia veriteľského výboru nadobudne účinky v prípade, ak bude na schôdzi veriteľov zvolený veriteľský výbor.

Zasadnutie veriteľského výboru sa bude konať na mieste konania schôdze veriteľov bezprostredne po ukončení schôdze veriteľov. Prvému (I.) zasadnutiu veriteľského výboru predsedá Správca.

Programom prvého (I.) zasadnutia veriteľského výboru sú

  1. Otvorenie zasadnutia veriteľského výboru
  2. Voľba predsedu veriteľského výboru
  3. Umožnenie elektronickej komunikácie Správcu a Veriteľského výboru
  4. Iné návrhy členov veriteľského výboru
  5. Záver

 

IV. Organizačné informácie

Právo zúčastniť sa na schôdzi veriteľov má každý veriteľ prihlásenej pohľadávky [ust. § 35 ods. 2 ZoKR].

Pri prezentácií je osoba prítomná na schôdzi veriteľov povinná

  1. preukázať sa platným dokladom totožnosti (občiansky preukaz, pas, vodičský preukaz, preukaz advokáta);
  2. poskytnúť doklad totožnosti Správcovi na nahliadnutie;
  3. vymedziť v mene a na účet koho sa schôdze veriteľov účastní;
  4. zapísať sa do prezenčnej listiny svojím menom, priezviskom a číslom dokladu totožnosti v časti prezenčnej listiny s uvedením osoby, v mene a na účet ktorej sa schôdze veriteľov účastní;
  5. predložiť Správcovi na založenie do správcovského spisu
    1. originál plnej moci, ak sa schôdze veriteľov účastní ako zástupca na základe udelenej plnej moci;
    2. originál poverenia, ak sa schôdze veriteľov účastní ako zástupca na základe udeleného poverenia;
    3. výpis z obchodného registra nie starší ako tri (3) mesiace, ak sa schôdze veriteľov účastní ako štatutárny orgán, resp. člen štatutárneho orgánu právnickej osoby.

V prípade, ak v čase konania schôdze veriteľov a/alebo zasadnutia veriteľského výboru nadobudnú platnosť a účinnosť také všeobecne záväzné právne predpisy, vrátane nariadení, vyhlášok a iných podzákonných predpisov vymedzujúcich konkrétne povinnosti aplikujúce sa v prípade zvolanej schôdze veriteľov, najmä, nie však výhradne, v dôsledku mimoriadnych celospoločenských situácií, zodpovedajú jednotliví účastníci za splnenie týchto podmienok v prípade ich účasti na schôdzi veriteľov, resp. veriteľského výboru v celom rozsahu a bez obmedzení.

V prípade, ak v čase konania schôdze veriteľov a/alebo zasadnutia veriteľského výboru nebude možné tieto vykonať prezenčne pre mimoriadne nepredvídateľné okolnosti celospoločenského významu (napr. stavy podľa ústavného zákona č. 227/2002 Z.z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov), je Správca oprávnený organizáciu konania schôdze veriteľov a/alebo zasadnutia veriteľského výboru primerane zmeniť, najmä čo do miesta a času konania schôdze veriteľov a/alebo zasadnutia veriteľského výboru, resp. čo do konverzie konania schôdze veriteľov a/alebo zasadnutia veriteľského výboru z prezenčnej formy na schôdzu veriteľov a/alebo zasadnutie veriteľského výboru konané dištančnou formou. O akýchkoľvek podobných zmenách mimoriadneho charakteru Správca osobitne informuje všetkých veriteľov, ktorý by boli oprávnení na schôdzi veriteľov hlasovať, spoločne s osobitnými organizačnými opatreniami zverejnením oznamu v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky.

 

V. Poučenie týkajúce sa priebehu schôdze veriteľov a zasadnutia veriteľského výboru

Trovy zvolania a konania schôdze veriteľov sú pohľadávkou proti podstate [ust. § 34 ods. 5 ZoKR].

Schôdzi veriteľov, nakoľko je zvolaná oznámením Správcu, predsedá Správca [ust. § 35 ods. 1 ZoKR].

Správca ako predseda schôdze nežiadal Úpadcu ani štatutárny orgán Úpadcu, resp. členov štatutárneho orgánu Úpadcu o účasť na schôdzi veriteľov. Účasť na schôdzi veriteľov im napriek tomu môže byť Správcom ako predsedom schôdze povolená [ust. § 35 ods. 2 ZoKR].

Schôdza veriteľov je uznášaniaschopná, ak je prítomný aspoň jeden veriteľ oprávnený na schôdzi veriteľov hlasovať. Schôdza veriteľov sa uznáša nadpolovičnou väčšinou hlasov prítomných veriteľov. Ak ide o voľbu alebo odvolanie člena veriteľského výboru, schôdza veriteľov sa uznáša nadpolovičnou väčšinou hlasov prítomných nezabezpečených veriteľov [ust. § 35 ods. 3 ZoKR].

Ak súd nerozhodol inak, právo hlasovať na schôdzi veriteľov má veriteľ, ktorého pohľadávka je v čase konania schôdze veriteľov zistená čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti; na každé jedno euro zistenej sumy pohľadávky má veriteľ jeden hlas. Veriteľ pohľadávky spojenej so záväzkom podriadenosti ani veriteľ, ktorý sa v konkurze uspokojuje v poradí ako podriadený veriteľ, nemá právo hlasovať na schôdzi veriteľov ani právo byť volený do veriteľského výboru. Podmienený veriteľ môže na schôdzi veriteľov hlasovať len vtedy, ak vznik ním prihlásenej a zistenej podmienenej pohľadávky závisí od splnenia záväzku podmieneným veriteľom za Úpadcu a veriteľ oprávnený požadovať splnenie záväzku od podmieneného veriteľa na schôdzi veriteľov v rozsahu podmienenej pohľadávky svoje hlasovacie právo neuplatní alebo si svoju pohľadávku v rozsahu podmienenej pohľadávky v konkurze neprihlási. Toto právo podmienenému veriteľovi zanikne, ak sa vznik ním prihlásenej podmienenej pohľadávky stane nemožným; o tom je podmienený veriteľ povinný informovať Správcu, len čo sa o tejto skutočnosti dozvie, inak zodpovedá iným veriteľom za škodu, ktorá im v dôsledku toho vznikla. Ak je podmienených veriteľov, ktorí sú povinní plniť za Úpadcu tomu istému veriteľovi pre tú istú pohľadávku, viac, môžu vykonávať hlasovacie práva spojené s ich prihlásenými podmienenými pohľadávkami, len ak si zvolia spoločného zástupcu; tieto hlasovacie práva pritom môžu vykonávať len v rozsahu, v akom sú povinní plniť za Úpadcu [ust. § 35 ods. 4 ZoKR].

Predmetom hlasovania schôdze veriteľov sú len záležitosti uvedené v tomto oznámení o jej zvolaní. O inej záležitosti môže schôdza veriteľov hlasovať len za prítomnosti a so súhlasom všetkých veriteľov oprávnených na schôdzi veriteľov hlasovať [ust. § 35 ods. 5 ZoKR].

Veritelia prítomní na schôdzi veriteľov a oprávnení na schôdzi veriteľov hlasovať sú oprávnení vzniesť námietku voči uzneseniu prijatému schôdzou veriteľov z dôvodu jeho rozporu so zákonom, ktoré (námietky) budú zaznamenané v zápisnici o konaní schôdze veriteľov [ust. § 35 ods. 6 ZoKR].

Veriteľský výbor má troch členov alebo piatich členov. Prví členovia veriteľského výboru sa volia na prvej schôdzi veriteľov. Návrhy na prvých členov veriteľského výboru predkladá Správca ako predseda schôdze spomedzi prítomných nezabezpečených veriteľov oprávnených na schôdzi veriteľov hlasovať postupne od nezabezpečeného veriteľa s najvyšším počtom hlasov, až kým nie sú zvolení piati členovia veriteľského výboru. Ak po skončení hlasovania sú zvolení len štyria členovia veriteľského výboru, štvrtý zvolený člen veriteľského výboru sa nepovažuje za zvoleného a veriteľský výbor je len trojčlenný. Ak po skončení hlasovania nie sú zvolení ani traja členovia veriteľského výboru, členmi veriteľského výboru sú tí traja veritelia, ktorí získali najvyšší počet hlasov. Ak po skončení hlasovania nie sú zvolení ani títo veritelia, pôsobnosť veriteľského výboru až do zvolenia veriteľského výboru vykonáva súd. O voľbe prvých členov veriteľského výboru sa v tom prípade hlasuje až na nasledujúcej schôdzi veriteľov; na ich voľbu sa toto ustanovenie použije rovnako [ust. § 37 ods. 1 ZoKR].

Právo voliť a odvolávať členov veriteľského výboru vrátane práva byť zvolený do veriteľského výboru má aj zabezpečený veriteľ v rozsahu, v akom jeho zistená zabezpečená pohľadávka pravdepodobne nebude uspokojená z jeho oddelenej podstaty; rozsah hlasovacieho práva zabezpečeného veriteľa určí Správca, pričom vychádza zo zistenej sumy zabezpečenej pohľadávky a hodnoty majetku uvedenej v súpise majetku podstát; ak je už majetok speňažený, vychádza z hodnoty výťažku zo speňaženia majetku [ust. § 37 ods. 2 ZoKR].

Veriteľský výbor je uznášaniaschopný za prítomnosti väčšiny jeho členov. Každý člen veriteľského výboru má jeden hlas. Na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov prítomných členov veriteľského výboru. V prípade rovnosti hlasov sa hlasy členov veriteľského výboru prepočítajú podľa ich hlasovacích práv, ktoré sa počítajú na schôdzi veriteľov pri voľbe a odvolávaní členov veriteľského výboru [ust. § 38 ods. 2 ZoKR].

V Banskej Bystrici, dňa 21.6.2022.

 

Witt&Kleim Renewals k.s.

správca konkurznej podstaty úpadcu

LAPREMA Trnava s.r.o. v konkurze

JUDr. Ondrej Kalamár

komplementár

(bez priameho podpisu, autorizované ako zverejnenie Správcu v Obchodnom vestníku)