Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 122/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 24.6.2022
  • Značka:
  • X049393
PRO aukcie, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 092022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko PRO aukcie, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska10851 01 Bratislava V
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava V d) PSČ 851 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 83219/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46771778
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby GRAND Hotel, Palackého 3477, 911 01 Trenčín, priestory salónika Galéria, 1. poschodie
D. Dátum konania dražby 21. 06. 2022
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby
  • Byt č. 7 v spoluvlastníckom podiele 1/1, zapísaný na liste vlastníctva č. 8282, okres Považská Bystrica, obec: Považská Bystrica, katastrálne územie Považská Bystrica, štát Slovenská republika, evidovaný v stavbe so súpisným číslom 2025 , popis stavby: bytový dom , stojacej na pozemku, parcelné číslo 3732/36, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 347 m2  (právny vzťah k pozemku pod stavbou  je evidovaný na liste vlastníctva č. 4376), vchod: 47, 1. poschodie,
  • podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a na príslušenstve: 61/2062
H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je byt  č. 7,  je 2 - izbový, prvej kategórie s úplným príslušenstvom, je umiestnený na 1. poschodí v obytnom dome č.s. 2025 na sídlisku Rozkvet, v centrálnej ulici sídliska, ktoré je v blízkosti centra okresného mesta Považská Bystrica. Obytný dom je typizovaný, panelový, bodový, systém T 06 B ZA, má jeden vchod, z vnútorného priestoru vytvoreného rozšírenou podestou sú v bodovom dome prístupné vždy 4 byty na podlaží, na medzipodeste schodiska sa nachádzajú komory pre 2 byty. Domová vybavenosť sa nachádza v polozapustenom suteréne, byty majú polozapustené loggie. V zrkadle schodiska je umiestnený výťah. Bytový dom má jedno podzemné a 8 nadzemných podlaží, vo vchode aj dome je celkom 32 bytov 2 - 3 izbových. Základovú konštrukciu tvoria základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Obvodové a vnútorné deliace konštrukcie sú panelové, vodorovné nosné konštrukcie sú železobetónové panelové, strecha je plochá so živičnou krytinou, oplechovanie je z pozinkovaného plechu. Hlavné vchodové dvere sú po výmene v hliníkových rámoch s izolačným dvojsklom, nový je domový vrátnik (zvončeky do bytov). Schodiskové okná sú po výmene plastové, fasáda domu a ostatné spoločné priestory a vybavenie je v pôvodnom stave (podlahy na chodbách PVC, schodiská s povrchom z terazza), vstupné priestory majú novú dlažbu na podlahe a po výmene vstupné dvere s elektrickým vrátnikom. V jednotlivých bytoch sú prevažne po výmene okná za plastové, v niektorých sú zateplené a uzatvárateľné loggie. Pôvodné sú pivničné okná v oceľových rámoch.

Technický stav a vybavenie bytu:  Byt č. 7 je situovaný na 1. poschodí (2. nadzemnom podlaží),

Dispozícia bytu: chodba, šatník, bytové jadro (samostatné WC, kúpeľňa), kuchyňa s loggiou, 2 x izba. Byt je po postupnej kompletnej rekonštrukcii: v byte sú plastové okná so žalúziami (2005), Interiérové a vstupné dvere do bytu sú za masívu, v obložkových drevených zárubniach.  Bytové jadro po rekonštrukcii, vo WC a v kúpeľni sú bežné keramické obklady, keramické dlažby na podlahe, po výmene rozvody vody a kanalizácie. Po výmene je zariadenie kúpeľne: keramické umývadlo, plastová vaňa, po výmene vodovodné pákové batérie, WC je samostatné s kombi nádržkou.  Kuchyňa je rohová typová (r. 1994), s bežným obkladom za linkou, sporák je voľne stojaci, plynový s digestorom, drez plastový, s odkladacou plochou, páková vodovodná batéria.  Podlahy v obytných miestnostiach sú laminátové parkety, v kuchyni, chodbe a v šatníku sú PVC povlaky. V šatníku je vstavaná skriňa, vykurovanie je ústredné, oceľovými panelovými radiátormi s meračmi spotreby tepla. K bytu patrí pivnica v suteréne bytového domu. Dom je napojený na všetky verejné siete - verejný vodovod, kanalizáciu, NN sieť, je vybavený rozvodom spoločnej televíznej antény, káblovej televízie, bleskozvodom a telefónnymi rozvodmi. Spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a zariadeniach domu je 61/2062-ín.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné práva:

Nasledujúce záložné právo v prípade úspešnej dražby ostáva v zmysle § 151 ma od. 6 zákona č. 40/1964 Zb. viaznuť na predmete dražby, t.j. vydražiteľ nadobúda predmet dražby zaťažený právami a záväzkami z tohto záložného práva:
- Zákonné záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov v dome C´. 2025 podľa § 15 odst. 1 Zák. č. 182/93 Z.z., v znení novely – V 1346/06

b) Nájomné práva viaznuce na Predmete dražby
- Nie sú známe žiadne nájomné zmluvy viaznuce na predmete dražby
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 106 000 EUR
K. Najnižšie podanie 109 000 EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Richard Konta
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mostová
b) Orientačné/súpisné číslo 140
c) Názov obce Mostová d) PSČ 92507
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 16.09.1982
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 53/2022 ktorý vypracovala Ing. Zuzana Jurigová, znalkyňa v odbore Stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaná v zozname znalcov pod ev. č. 914213. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 16.03.2022
Hodnota predmetu dražby podľa znaleckého posudku: 109 000 EUR