Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 119/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.6.2022
  • Značka:
  • K036652
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Datakabinet, s. r. o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Poľnohospodárov 6 / 0, 97101 Prievidza
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 46100385
Obchodné meno správcu: Reštrukturalizačná a konkurzná, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Narcisová 44, 90042 Dunajská Lužná
Kotakt na správcu : 0911467776, rakba@dmpartner.sk
Spisová značka správcovského spisu : 40K/5/2017 S1496
Spisová značka súdneho spisu : 40K/5/2017
Druh podania : Zverejnenie návrhu konečného rozvrhu výťažku zo všeobecnej podstaty

Návrh konečného rozvrhu  -  úpadca Datakabinet, s.r.o. v konkurze

I.

Všeobecné informácie

               V konkurznom konaní vedenom v súlade so zákonom č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v platnom znení (ďalej len „ZKR“) Okresným súdom Trenčín pod sp. zn. 40K/5/2017  vo veci úpadcu Datakabinet, s. r. o. so sídlom Poľnohospodárov 6, 971 01 Prievidza, IČO: 46 100 385 (ďalej len „úpadca“), bol uznesením konkurzného súdu zo dňa 17.3.2017, ktoré bolo zverejnené v Obchodnom vestníku č. 59/2017 zo dňa 24.3.2017, vyhlásený konkurz na majetok úpadcu.

               Dňa 23.6.2017 sa v predmetnom konkurznom konaní konala prvá schôdza veriteľov, ktorá schválila návrh na výmenu správcu a zvolila veriteľský výbor, pričom za predsedu veriteľského výboru bol na jeho prvom zasadnutí konanom dňa 23.6.2017 zvolený veriteľ JUDr. Tomáš Pintér.

               Veriteľský výbor pracoval v celom priebehu konkurzu v zložení JUDr. Tomáš Pintér, JUDr. Miroslav Michalička a veriteľ BAQUEIRA BERET, s.r.o.

               Dňa 29.5.2017 bol v Obchodnom vestníku č. 101/2017 zverejnený súpis oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa Toyota Financial Services Slovakia s.r.o. pozostávajúci z jednej súpisovej zložky majetku  - osobného motorového vozidla, továrenská značka: LEXUS IS 250, EČV: PD 971EV, VIN: JTHBK262805158059, druh karosérie: AA sedan, kategória: M1, rok výroby: 2013, farba: strieborná metalíza svetlá, so súpisovou hodnotou: 22.000,- EUR, ďalej súpis oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa ČSOB Leasing, a.s. pozostávajúcej taktiež z jednej súpisovej zložky majetku  - motocyklu, továrenská značka: TRIUMPH TIGER EXPLORER V13VG, EČV: PD 831AH, VIN: SMTV1F11E9F658908, kategória: L3e, rok výroby: 2014, farba: šedá, so súpisovou hodnotou: 8.500,- EUR, ako aj súpis všeobecnej podstaty pozostávajúci z 26 položiek súpisových zložiek majetku.

               Vo veci speňažovania oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa Toyota Financial Services Slovakia s.r.o. došlo na základe uznesenia Okresného súdu Trenčín sp. zn. 40K/5/2017 zverejneného v Obchodnom vestníku č. 223/20017 zo dňa 23.11.2017 k zmene osoby zabezpečeného veriteľa tejto podstaty, pričom novým zabezpečeným veriteľom sa stal JUDr. Miroslav Michalička.

 

II.

Priebeh speňaženia dotknutých súpisových zložiek majetku  zaradených do všeobecnej podstaty

               Pokiaľ ide o doterajšiu činnosť správcu týkajúcu sa zostavenia súpisu konkurznej podstaty, jej doplňovania, ako aj správy a speňažovania už zapísaného majetku podliehajúceho konkurzu, odkazujeme na predchádzajúce, už schválené rozvrhy podstát, ktoré tvoria prílohu aj tohto rozvrhu.

Išlo o rozvrh oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa ČSOB Leasing, a.s. zostavený správcom dňa 18.12.2018 a rozvrh oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa JUDr. Miroslav Michalička zostavený správcom dňa 22.1.2019.

Zároveň prebiehal proces speňažovania všeobecnej podstaty, a o formou zabezpečenia peňažných prostriedkov z jednotlivých finančných účtov úpadcu a verejných ponukových konaní na speňaženie jednotlivých súpisových zložiek majetku alebo súboru súpisových zložiek majetku (pri peňažných pohľadávkach).

Uvedený proces speňažovania všeobecnej podstaty bol úspešne ukončený, pričom hrubý výťažok zo speňaženia jednotlivých súpisových zložiek majetku je špecifikovaný v Prílohe č. 3 k tomuto konečnému rozvrhu.

               Na základe toho do uspokojenia veriteľov podľa tohto konečného rozvrhu sa zahrňuje výťažky zo speňaženia majetku zaradeného do všeobecnej podstaty v súhrnnej výške 4.293,44 EUR.

               K uvedenému výťažku je potrebné priradiť ešte príjmy všeobecnej podstaty, ktoré však nemožno kvalifikovať ako výťažok zo speňaženia, a to:

  1. príjem z preddavku na náklady a odmenu predbežného správcu vo výške 1.659,70 EUR, ktorý bol zo strany Okresného súdu Trenčín vydaný dňa 27.10.2017;
  2. príjem zo zostatku výťažku speňaženia oddelenej podstaty konkurzného veriteľa JUDr. Miroslava Michaličku (pôvodný veriteľ Toyota Financial Services Slovakia s.r.o.) vo výške 1.973,18 EUR;
  3. príjem z vrátenia poistného zo strany Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s. vo výške 149,24 EUR.

               Úspešným ukončením procesu speňažovania všeobecnej podstaty vznikol správcovi nárok na odmenu z výťažku v celkovej výške 361,35 EUR bez DPH, resp. 433,62 EUR vrátane DPH. Presný rozpis odmeny správcu z výťažku je špecifikovaný v Prílohe č. 3 k tomuto konečnému rozvrhu.

 

III.

Pohľadávky proti všeobecnej podstate

V súlade s príslušnými ustanoveniami ZKR je potrebné od vyššie uvedeného hrubého výťažku zo speňaženia dotknutého majetku zaradeného do všeobecnej podstaty ešte odpočítať pohľadávky proti podstate.

               Zoznam pohľadávok proti podstate bol zostavený ku dňu 31.3.2022 s celkovou výškou pohľadávok proti podstate vo výške 21.330,55 EUR, z toho pohľadávok proti všeobecnej podstate v celkovej výške 7.092,49 EUR, pričom oznámenie o zostavení zoznamu pohľadávok o zámere zostaviť rozvrh zo všeobecnej podstaty, bolo zverejnené v Obchodnom vestníku č. 74/2022 zo dňa 19.4.2022.

               Úspešným ukončením procesu speňažovania všeobecnej podstaty vznikol správcovi nárok na odmenu z výťažku v celkovej výške 361,35 EUR bez DPH, resp. 433,62 EUR vrátane DPH. Presný rozpis odmeny správcu z výťažku je špecifikovaný v Prílohe č. 3 k tomuto konečnému rozvrhu.

               Ku dňu podania tohto rozvrhu, po aktualizácii zoznamu pohľadávok proti podstate, evidujem ako správca úpadcu pohľadávky proti podstate patriace do tohto rozvrhu v celkovej výške 7.526,11 Eur. Okrem toho z tohto konečného rozvrhu výťažku bude potrebné uhradiť súdny poplatok podľa zákona č. 71/1992 Zb. o súdnych poplatkoch, v platnom znení (položka 5 písm. c/ Prílohy), čo pri výťažku zahrnutého do tohto konečného rozvrhu (suma 8.075,56 EUR) predstavuje sumu 16,- EUR.

 

               Celkovo teda budú do tohto čiastkového rozvrhu výťažku zahrnuté pohľadávky proti podstate vo výške 7.542,11 EUR a na vyplatenie veriteľov bude použitý výťažok zo speňaženia majetku podliehajúceho konkurzu vo výške 533,45 EUR.

 

IV.

Príslušné ustanovenia

Podľa § 95 ods. 1 až 3 ZKR

(1) Nezabezpečené pohľadávky sa v zistenom rozsahu uspokoja z výťažku speňaženia majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu, ktorý zvýšil po odpočítaní pohľadávok proti všeobecnej podstate. Ak nie je možné uspokojiť nezabezpečené pohľadávky v celom rozsahu, uspokoja sa pomerne podľa ich vzájomnej výšky.

(2) Pohľadávky spojené so záväzkom podriadenosti podľa osobitného predpisu (ďalej len „podriadené pohľadávky“) sa v zistenom rozsahu uspokoja z výťažku zo speňaženia majetku tvoriaceho všeobecnú podstatu, ktorý vo všeobecnej podstate zvýšil po úplnom uspokojení iných nezabezpečených pohľadávok. Ak nie je možné uspokojiť podriadené pohľadávky v celom rozsahu, uspokoja sa pomerne podľa ich vzájomnej výšky.

(3) Tak isto ako podriadená pohľadávka sa uspokojí tiež zmluvná pokuta a pohľadávka, ktorá patrí alebo patrila veriteľovi, ktorý je alebo kedykoľvek od vzniku pohľadávky bol spriaznený s úpadcom (ďalej len „spriaznené pohľadávky“); na prípadné zabezpečenie týchto pohľadávok zabezpečovacím právom sa v konkurze neprihliada. Toto ustanovenie sa nevzťahuje na pohľadávky zo zmlúv o záverečnom vyrovnaní ziskov a strát, ktoré sú zabezpečené alebo inak kryté dohodami o výmene kolaterálu podľa osobitného predpisu.

 

Podľa § 96 ZKR:

 

(1) Prihlásené pohľadávky uspokojuje správca na základe rozvrhu. Nezabezpečené pohľadávky uspokojí na základe rozvrhu zo všeobecnej podstaty; zabezpečenú pohľadávku uspokojí na základe rozvrhu z oddelenej podstaty. V rozvrhu nie je možné priznať veriteľovi viac, ako si uplatnil v prihláške.

 

(2) Pred zostavením rozvrhu správca zostaví zoznam pohľadávok proti podstate, ktoré boli alebo majú byť uspokojené z výťažku zaradeného do podstaty, z ktorej sa rozvrh zostavuje; v zozname uvedie poradie a sumy, v akej boli alebo majú byť pohľadávky proti podstate uspokojené. Zostavenie zoznamu a zámer zostaviť rozvrh správca oznámi zverejnením v Obchodnom vestníku.

 

(3) Veriteľský výbor, dotknutý zabezpečený veriteľ a každý, kto tvrdí, že je veriteľom pohľadávky proti podstate, je oprávnený do 30 dní od zverejnenia oznamu o zostavení zoznamu pohľadávok proti podstate do neho nahliadnuť a podaním na predpísanom tlačive namietnuť u správcu poradie pohľadávky proti podstate. Námietka musí byť podaná včas u správcu na predpísanom tlačive a musí byť vždy odôvodnená, inak sa na ňu neprihliada.

 

(4) Námietkou poradia pohľadávky proti podstate sa rozumie aj námietka, že pohľadávka proti podstate nie je zaradená do zoznamu alebo že nemá byť zaradená do zoznamu alebo že má byť zaradená do zoznamu v inom rozsahu, ako rozsahu určenom správcom.

 

(5) Správca podľa ním zostaveného zoznamu pohľadávok proti podstate a uplatnených námietok do 45 dní od uplynutia lehoty na podanie námietok pripraví rozvrh, ktorý predloží na schválenie príslušnému orgánu. Ak príslušný orgán rozvrh v lehote určenej správcom neschváli, predloží ho správca bez zbytočného odkladu súdu, ktorý rozhodne o jeho schválení alebo ho vráti na prepracovanie a opätovné predloženie súdu na schválenie. Na základe schváleného rozvrhu nespornú časť výťažku správca bez zbytočného odkladu vydá veriteľovi; spornú časť výťažku správca uschová a vydá ju veriteľovi na základe právoplatného rozhodnutia súdu.

 

(6) Poverený člen veriteľského výboru alebo veriteľ, ktorý podal námietku, sa môže do 60 dní od zverejnenia oznamu o zostavení zoznamu pohľadávok proti podstate domáhať, aby súd uznesením určil poradie pohľadávky proti podstate; v návrhu sa môže domáhať len toho, čo uviedol v námietke. Ak návrh v tejto lehote nepodá, na jeho námietku sa neprihliada. Voči uzneseniu, ktorým súd rozhodol o námietke, je prípustné odvolanie.

 

(7) Náklady uspokojenia pohľadávky znáša veriteľ sám.

 

Podľa § 101 ZKR:

 

(1) Po úplnom speňažení majetku zapísaného do súpisu, ukončení všetkých sporov o určení pohľadávok a ukončení všetkých sporov, ktorými môže byť dotknutý majetok podliehajúci konkurzu, správca bezodkladne pripraví pre nezabezpečených veriteľov konečný rozvrh výťažku (ďalej len „konečný rozvrh výťažku“). Na ten účel správca zverejní v Obchodnom vestníku návrh konečného rozvrhu výťažku a ním určenú lehotu nie kratšiu ako 15 dní a nie dlhšiu ako 30 dní na jeho schválenie. Návrh konečného rozvrhu výťažku správca pred jeho zverejnením doručí jednotlivým členom veriteľského výboru. 

(2)

Návrh konečného rozvrhu výťažku okrem rozvrhu zvyšného výťažku zo speňaženia majetku podliehajúceho konkurzu obsahuje v prílohe všetky predchádzajúce rozvrhy výťažkov vrátane rozvrhov výťažkov oddelených podstát.

 

V.

Rozvrhová časť

V súlade s § 96 ods. 2 ZKR som v OV č. 74/2022 zo dňa 19.4.2022 zverejnil zámer zostaviť konečný rozvrh ako aj zoznam pohľadávok proti podstate. Z dôvodu prehľadnosti je rozvrhová časť spracovaná vo forme tabuliek, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť rozvrhu výťažku a to nasledovne:

  • určenie čistého výťažku zo speňaženia majetku zaradeného do všeobecnej podstaty (tabuľka č. 1);
  • konečný rozvrh výťažku pre nezabezpečených veriteľov s uvedením sumy, ktorá bude vyplatená;

 

Tabuľka č. 1 – čistý výťažok pre konečný rozvrh z výťažku zo speňaženia všeobecnej podstaty

Čistý výťažok z konkurzu

Pohľadávky proti podstate pripadajúce na všeobecnú podstatu vrátane odmeny zo speňaženia a súdneho poplatku

Rezerva na budúce pohľadávky proti podstate

Výťažok zo speňažovania všeobecnej podstaty

Čistý výťažok pre konečný rozvrh výťažku

Celkovo

Na vyplatenie celkovo

7.542,11 €

449,62 €

0 €

8.075,56 €

533,45 €

 

ROZVRHOVÁ ČASŤ - rozvrh výťažku pre nezabezpečených veriteľov

               Celkové uspokojenie veriteľov pohľadávok s poradím uspokojenia „Iné pohľadávky“ podľa tohto konečného rozvrhu predstavuje sumu 533,45 EUR, čo znamená čiastočné uspokojenie veriteľov z týchto pohľadávok, pričom presný rozpis ich uspokojenia tvorí prílohu tohto rozvrhu (ako súčasť rozvrhovej časti rozvrhu).

               Zároveň správca konštatuje, že v súlade s ustanovením § 95 ods. 2 ZKR, keďže v predmetnom konkurznom konaní nedošlo k úplnému uspokojeniu všetkých nezabezpečených pohľadávok s poradím uspokojenia „Iné pohľadávky“, podriadené pohľadávky a pohľadávky s rovnakým poradím uspokojenia ako podriadené pohľadávky nebudú uspokojené vôbec.

               Správca týmto predkladá konečný rozvrh výťažku pre nezabezpečených veriteľov a v zmysle ustanovenia § 101 ods. 1 ZKR určuje veriteľskému výboru lehotu 30 dní od zverejnenia konečného rozvrhu výťažku v Obchodnom vestníku na jeho schválenie.

 

Ing. Marek Pariči, komplementár

Reštrukturalizačná a konkurzná, k.s.,

správca úpadcu Datakabinet, s.r.o.

 

Príloha - Vyčíslenie uspokojenia prihlásených pohľadávok

Vyčíslenie uspokojenia prihlásených pohľadávok
Por. číslo Označenie veriteľa: IČO/nar: Sídlo, bydlisko, miesto podnikania Zistená suma Uspokojená suma Zostávajúca suma 22.2.2022 Suma na uspokojenie
1 Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s.
00 151 700
Dostojevského rad 4
815 74 Bratislava
100,54 € 0,00 € 100,54 € 0,82 €
2 BAQUEIRA BERET, s.r.o.
44 743 351
Dulovo námestie 893/4
821 08 Bratislava - Ružinov
761,67 € 0,00 € 761,67 € 6,24 €
3 ČSOB Leasing, a.s.
35 704 713
Panónska cesta 11
852 01 Bratislava
4 742,80 € 1 752,22 € 2 990,58 € 24,49 €
4 Frič Juraj, Mgr.
42 053 668
Podhora 49
034 01 Ružomberok
6 900,36 € 0,00 € 6 900,36 € 56,51 €
5/1 Hladký Peter Majerská 2
971 01 Prievidza
3 400,00 € 0,00 € 3 400,00 € 27,84 €
5/2 Hladký Peter Majerská 2
971 01 Prievidza
2 000,00 € 0,00 € 2 000,00 € 16,38 €
6 Michalička Miroslav, JUDr. Vajslova 2452/11
917 01 Trnava
2 639,97 € 0,00 € 2 639,97 € 21,62 €
7/1 OPTIMA TRADE, s.r.o.
44 351 160
Jasenie 282
976 75 Jasenie
0,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 €
7/2 OPTIMA TRADE, s.r.o.
44 351 160
Jasenie 282
976 75 Jasenie
0,00 € 0,00 € 0,00 € 0,00 €
8 Pintér Tomáš, JUDr. advokát
36 069 850
Bosákova 7
851 04 Bratislava 
5 107,40 € 0,00 € 5 107,40 € 41,82 €
9 Publicom CZ s.r.o.
277 74 112
Kunín 291
74253 Kunín
Česká republika
14 716,12 € 0,00 € 14 716,12 € 120,51 €
10/1 PUBLICOM s.r.o.
36 337 897
Poľnohospodárov 6
971 01 Prievidza
1 681,20 € 0,00 € 1 681,20 € 13,77 €
10/2 PUBLICOM s.r.o.
36 337 897
Poľnohospodárov 6
971 01 Prievidza
1 084,65 € 0,00 € 1 084,65 € 8,88 €
10/3 PUBLICOM s.r.o.
36 337 897
Poľnohospodárov 6
971 01 Prievidza
65,60 € 0,00 € 65,60 € 0,54 €
10/4 PUBLICOM s.r.o.
36 337 897
Poľnohospodárov 6
971 01 Prievidza
294,33 € 0,00 € 294,33 € 2,41 €
11 Slovenská republika - Daňový úrad Trenčín K dolnej stanici 22
911 01 Trenčín
373,50 € 0,00 € 373,50 € 3,06 €
12 Michalička Miroslav, JUDr. pôvodne Toyota Financial Services Slovakia s.r.o.
35 915 404
Gagarinova 7/C
821 03 Bratislava
1 249,25 € 1 249,25 € 0,00 € 0,00 €
13 Vierik Martin Vyšné Matejkovo 7865
034 03 Ružomberok
21 782,16 € 0,00 € 21 782,16 € 178,37 €
14 Slovenská konsolidačná, a.s. Cintorínska 21, Bratislava 69,95 € 0,00 € 69,95 € 0,57 €
15 Slovenská konsolidačná, a.s. Cintorínska 21, Bratislava 960,00 € 0,00 € 960,00 € 7,86 €
16 Slovenská republika - Krajský súd v Bratislave Záhradnícka 10,
813 66 Bratislava
66,00 € 0,00 € 66,00 € 0,54 €
17 Slovenská republika - Ministerstvo vnútra SR Pribinova 2, Bratislava 150,00 € 0,00 € 150,00 € 1,23 €