Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 119/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 21.6.2022
  • Značka:
  • K036730
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Ondrej Mičo
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Vinohrady nad Váhom 432, 01841 Vinohrady nad Váhom
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 27.09.1973
Obchodné meno správcu: ADVOCATIS recovery, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Pavla Mudroňa 1191/5, 01001 Žilina
Kotakt na správcu : vachan@advocatis.sk
Spisová značka správcovského spisu : 3K/4/2021 S2024
Spisová značka súdneho spisu : 3K/4/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o 3. kole ponukového konania

Správca v súlade s § 92 ods. 1 písm. d)  zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov vyhlasuje 3. kolo ponukového konania na predaj majetku podliehajúcemu konkurzu, a to inej majetkovej hodnoty – obchodného podielu vo vlastníctve úpadcu Ondrej Mičo, nar. 27.09.1973, trvale bytom Vinohrady nad Váhom 432, 925 55 Vinohrady nad Váhom, a to konkrétne obchodný podiel v spoločnosti OMAX s.r.o., so sídlom Vinohrad nad Váhom 432, 925 55 Vinohrady nad Váhom, IČO: 46 088 075, ktorého vklad do základného imania predstavuje 5.000 €, čo je 100% základného imania (ďalej len „Predmet ponukového konania“). Vyrovnací podiel Dlžníka predstavuje sumu 6.547,00 € (súpisová hodnota). Predmet ponukového konania bol zverejnený v súpise majetku OV č. 130/2021 zo dňa 08.07.2021.

  1. Na základe záväzného pokynu udeleného príslušným orgánom ponúknutá kúpna cena v rámci prvého kola ponukového konania nesmie byť nižšia ako je 25% súpisovej hodnoty obchodného podielu.
  2. Lehota na predkladanie ponúk je 10 dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku.
  3. Otváranie obálok s predloženými ponukami sa uskutoční do 5 dní od uplynutia lehoty podľa bodu 2, t. j. lehoty na predkladanie ponúk.
  4. Lehota na vyhodnotenie ponúk je do 5 dní od termínu otvárania obálok s predloženými ponukami.
  5. Podaním ponuky od záujemcu k Predmetu ponukového konania záujemca prejavuje súhlas s podmienkami ponukového konania a zároveň so zmluvnou pokutou vo výške 10% z ponúknutej ceny v prípade porušenia podmienok ponukového konania podľa bodu "H.".

Podmienky ponukového konania

A. Do ponukového konania sa môže zapojiť každá slovenská alebo zahraničná fyzická osoba, právnická osoba alebo iná osoba, ktorá má podľa rozhodného práva upravujúceho jej právnu subjektivitu spôsobilosť na práva a povinnosti, deliktuálnu spôsobilosť v rozsahu zodpovednosti za porušenie súkromnoprávnych (vrátane zmluvných) povinností a zároveň neobmedzenú spôsobilosť na právne úkony.

B. Záujemca, ktorý je právnickou osobou, nesmie byť v čase od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku SR do vyhodnotenia ponúk správcom v likvidácii ani nesmie byť v danom čase na jeho majetok vyhlásený konkurz a nesmie byť voči nemu vedené ani obdobné konanie podľa zahraničného práva.

C. Záväzná ponuka záujemcu pre ponukové konanie musí:

  • byť vyhotovená v slovenskom alebo českom jazyku, v ostatných prípadoch sa vyžaduje úradný preklad do slovenského jazyka.
  • obsahovať presné označenie záujemcu o kúpu Predmetu ponukového konania – pri fyzickej osobe nepodnikateľovi ponuka musí obsahovať meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, vlastnoručný podpis fyzickej osoby; pri právnickej osobe obchodné meno, sídlo, IČO, podpis štatutárneho zástupcu spôsobom uvedeným vo výpise z obchodného registra alebo iného registra a výpis z obchodného registra alebo iného registra nie starší ako 30 dní; pri fyzickej osobe podnikateľovi meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo, vlastnoručný podpis fyzickej osoby podnikateľa, výpis zo živnostenského registra nie starší ako 30 dní.
  • obsahovať adresu na doručovanie písomností v priebehu ponukového konania nachádzajúcu sa na území Slovenskej republiky ako aj e-mailovú adresu za účelom elektronickej komunikácie.
  • obsahovať presnú výšku ponúkanej ceny v eurách jej číselným a slovným vyjadrením, tak aby o výške ponúkanej odplaty neboli akékoľvek pochybnosti.
  • obsahovať nepochybný, určitý, zrozumiteľný prejav vôle záujemcu nadobudnúť Predmet ponukového konania.
  • obsahovať presné označenie Predmetu ponukového konania, na ktorý sa ponuka vzťahuje.
  • obsahovať súhlas so spracovaním osobných údajov za účelom vyhodnotenia ponukového konania
  • ponuka musí byť doručená včas osobne, poštou na adresu kancelárie správcu: ADVOCATIS recovery, k.s., Pavla Mudroňa 1191/5, 010 01 Žilina, v zalepenej obálke opatrenej výrazným označením „ONDREJ MIČO sp. zn.: 3K/4/2021 – ZÁVÄZNÁ PONUKA – NEOTVÁRAŤ“ alebo elektronicky do elektronickej schránky správcu v lehote podľa bodu 2. oznámenia o ponukovom konaní. Na ponuky doručené správcovi po lehote sa nebude prihliadať, ani keď boli odoslané pred uplynutím tejto lehoty.

D. Záväznú ponuku doručenú správcovi osobne alebo poštou nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania.

E. Víťazom ponukového konania sa stane účastník spĺňajúci podmienky ponukového konania, ktorý súčasne ponúkne najvyššiu cenu. Pri približnej zhode ponúk má prednosť záujemca, ktorý ponúkne odkúpenie Predmetu ponukového konania ako celku resp. v ucelených častiach. V prípade, ak dôjde k stretu ponúk podaním rovnakých najvyšších podaní dvoch alebo viacerých záujemcov, prednosť bude mať tá ponuka, ktorá bola správcovi doručená ako prvá.

F. Správca je oprávnený odmietnuť z dôvodu neprimeranosti všetky predložené ponuky.

G. V prípade splnenia všetkých uvedených podmienok (vrátane skutočnosti, že správca ponuky neodmietol z dôvodu neprimeranosti), správca bezodkladne po vyhodnotení došlých ponúk oznámi víťaznému záujemcovi, že jeho ponuka bola najvýhodnejšia a úspešná. Oznámenie víťaznému záujemcovi je súčasne výzvou správcu adresovanou tomuto záujemcovi na uzavretie zmluvy o prevode obchodného podielu.

H. V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne uzavrieť zmluvu o prevode obchodného podielu, alebo cenu nehradí riadne a včas podľa pokynu správcu, je takýto záujemca povinný v prospech konkurzu uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 10% z ponúknutej ceny.

I. Správca pri speňažení Predmetu ponukového konania prevedie na nadobúdateľa Predmet ponukového konania zmluvou o prevode obchodného podielu. Správca môže podmieniť uzavretie zmluvy s úspešným záujemcom zložením zábezpeky v plnej výške ponúknutej ceny.

V prípade potreby ďalších informácií je možné kontaktovať správcu na e-mailovej adrese: advocatis@advocatis.sk

ADVOCATIS recovery, k.s., správca