Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 117/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 17.6.2022
  • Značka:
  • K036157
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Fortena s.r.o. "v konkurze"
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jesenského 4707 / 0, 96001 Zvolen
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36624683
Obchodné meno správcu: LawService Recovery, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Stráž 223, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : lsrecovery@lawservice.sk
Spisová značka správcovského spisu : 4R/3/2016 S1731
Spisová značka súdneho spisu : 4R/3/2016
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

LawService Recovery, k.s., so sídlom správcovskej kancelárie Stráž 223, 960 01 Zvolen, zapísaná v zozname správcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti SR pod č. S1731 (ďalej len „Správca“), správca úpadcu Fortena s.r.o. „v konkurze“, so sídlom Jesenského 4707, 960 01 Zvolen, IČO: 36 624 683 (ďalej len „Úpadca“) v súlade so záväzným pokynom príslušného orgánu vyhlasuje II. kolo verejného ponukového konania na predaj súboru nasledovných pohľadávok Úpadcu zapísaných do oddelenej podstaty zabezpečeného veriteľa Waldviertler Sparkasse Bank AG, so sídlom Sparkassenplatz 3, Zwettl, Rakúska republika, FN: 36924 a, ktorej súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 209/2019 zo dňa 29.10.2019 (K094966):

P.č.

Meno a priezvisko/ názov dlžníka

Dlžník - ulica, číslo

Dlžník - mesto

Dlžník - PSČ

Dlžník - Štát

Dlžník - IČO

Suma v EUR

Právny dôvod vzniku

Faktúra č.

Splatnosť

Súpisová hodnota v EUR

828

Mgr. Slavomír Jančiar, správca;                     Wüstenrot poisťovňa, a.s.

J. Kozáčeka 13;                      Karadžičova 17

Zvolen;                      Bratislava

96001;               82522

SR

37955292; 31383408

24 783,74 EUR

Nárok na náhradu škody

-

-

24 783,74 EUR

832

Slezák Ľuboš

M. R. Štefánik 1621/11A

Nováky

972 71

SR

-

24 783,74 EUR

Nárok na náhradu škody

-

-

24 783,74 EUR

(ďalej len „Pohľadávky“).                                                                                                                                                                             

Záujemcovia sú povinní doručiť písomné cenové ponuky v zalepených neotvorených obálkach na adresu sídla Správcu (Stráž 223, 960 01 Zvolen) s označením: „FORTENA, s.r.o. - PONUKOVÉ KONANIE - POHĽADÁVKY 2 - NEOTVÁRAŤ". Lehota na predkladanie ponúk je 15 dní odo dňa zverejnenia oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR, pričom končí pätnástym kalendárnym dňom o 15:00 hod. Na účely tohto verejného ponukového konania sa za deň zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku považuje deň nasledujúci po faktickom zverejnení tohto oznámenia v Obchodnom vestníku (t.j. deň po dni vydania Obchodného vestníka, v ktorom sa oznam zverejní). V prípade, že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja alebo sviatok, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň o 15:00 hod. Ponuky, ktoré nebudú Správcovi doručené do skončenia lehoty sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené a pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude prihliadať. Podobne odmietne aj neúplné ponuky. Každý záujemca môže na Pohľadávky predložiť len jednu ponuku, pričom na neskoršie podané ponuky nebude správca prihliadať. Doručenú ponuku nie je možné vziať späť a je pre záujemcu záväzná, a to až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledkov ponukového konania Správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením zmluvy o postúpení pohľadávok so Správcom. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

Cenová ponuka musí byť Správcovi doručená (poštou alebo osobne) najneskôr v deň a hodinu určenú v tomto oznámení na adresu sídla Správcu (Stráž 223, 960 01 Zvolen) a súčasne s ponukou musí záujemca zložiť na konkurzný účet vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., IBAN SK96 0900 0000 0051 3520 8442, zábezpeku na úhradu odplaty za postúpenie Pohľadávok minimálne vo výške 30% z ním ponúkanej odplaty za postúpenie Pohľadávok. Záujemca je povinný pri zložení zábezpeky uviesť v poznámke platby pri právnických osobách a fyzickej osobe podnikateľovi obchodné meno a pri fyzickej osobe nepodnikateľovi meno a priezvisko spolu s uvedením „zábezpeka pohľadávky 2“. Zábezpeka musí byť pripísaná na účet správcu najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, pričom v prípade, že zábezpeka v tejto lehote nebude pripísaná na konkurzný účet Úpadcu, Správca takúto ponuku odmietne ako oneskorenú. Záväzná ponuka musí obsahovať:

  1. nezameniteľné označenie záujemcu (fyzická osoba: meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, telefonický kontakt, e-mailový kontakt; právnické osoby: obchodné meno, sídlo, IČO, štatutárny orgán, telefonický kontakt, e-mailový kontakt; fyzické osoby podnikatelia: obchodné meno, miesto podnikania, IČO, telefonický kontakt, e-mailový kontakt),
  2. doklad preukazujúci právnu subjektivitu záujemcu, pri právnických osobách originál alebo úradne overenú kópiu aktuálneho výpisu z obchodného registra, živnostenského registra alebo iného registra, v ktorom je záujemca zapísaný (nesmie byť starší ako 3 mesiace); fyzická osoba nepodnikateľ musí priložiť úradne overenú fotokópiu platného občianskeho preukazu alebo cestovného pasu,
  1. čestné vyhlásenie, že záujemca nemá záväzky voči Úpadcovi,
  1. čestné vyhlásenie, že záujemca súhlasí so všetkými podmienkami tohto ponukového konania,
  1. písomný návrh dohody o zmluvnej pokute v nižšie uvedenom znení (ktorý Správca pri otváraní ponúk záujemcov akceptuje):

„(Označenie záujemcu) pre prípad, kedy ním predložená cenová ponuka bude Správcom vyhodnotená ako víťazná, pričom ako víťazná bude vyhodnotená aj príslušným orgánom, následne v lehote podľa oznámenia v obchodnom vestníku so Správcom neuzavrie zmluvu o postúpení pohľadávok alebo v lehote podľa ponukového konania neuhradí odplatu za postúpenie Pohľadávok, čím poruší podmienky ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou vo výške ním zloženej zábezpeky, ktorá za uvedených podmienok bude Správcom započítaná so zloženou zábezpekou.“

Návrh záujemcu nesmie obsahovať iné podmienky, výhrady ani zmluvné dojednania.

  1. návrh ponúkanej odplaty za postúpenie súboru Pohľadávok v EUR,
  1. doklad preukazujúci zloženie zábezpeky,
  1. v prípade fyzickej osoby nepodnikateľa súhlas so spracovaním osobných údajov na účely tohto ponukového konania,
  1. číslo bankového účtu na ktorý ma byť zábezpeka vrátená v prípade neúspešnej ponuky,
  1. cenová ponuka musí byť podpísaná záujemcom, resp. osobou oprávnenou konať za záujemcu,
  1. ak bude ponuka predložená inou osobou (odlišnou od záujemcu), ktorá bude konať na základe plnomocenstva, je nevyhnutné doložiť úradne overené plnomocenstvo,
  1. v prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť vyššie uvedené doklady úradne preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku).

Cenové ponuky, ktoré nebudú mať vyššie uvedené náležitosti Správca vyradí z ponukového konania. Jednotlivé ponuky budú otvorené a vyhodnotené bezodkladne po uplynutí lehoty na podávanie ponúk (najneskôr v lehote troch pracovných dní) v kancelárii Správcu. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splnil všetky vyššie uvedené podmienky, a zároveň ponúkol najvyššiu cenu za predmet ponuky. Pohľadávky sa predávajú ako celok. Kritériom pre vyhodnotenie ponúk je najvyššia ponúkaná odplata za postúpenie Pohľadávok ako celku. Správca, ako aj príslušný orgán sú oprávnení odmietnuť všetky ponuky, v prípade že tieto posúdia ako nevýhodné, a to aj bez uvedenia dôvodu. Správca uzatvorí zmluvu o postúpení pohľadávok s víťazom ponukového konania, ktorého ponuku súčasne ako víťaznú odsúhlasí aj príslušný orgán.

Toto ponukové konanie sa nepovažuje za verejnú obchodnú súťaž v zmysle § 281 a nasl. Obchodného zákonníka ani za verejný návrh na uzavretie zmluvy v zmysle § 276 a nasl. Obchodného zákonníka.

LawService Recovery, k.s., správca