Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 116/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 16.6.2022
  • Značka:
  • K035778
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Buzás Ján
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Bajka 83, 93551 Bajka
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 18.03.1973
Obchodné meno správcu: Insolvencia, k. s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Školská 3, 94901 Nitra
Kotakt na správcu : spravca@insolvenciaks.sk, 0944 473 476
Spisová značka správcovského spisu : 23OdK/6/2022 S1985
Spisová značka súdneho spisu : 23OdK/6/2022
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

II. kolo ponukového konania

Insolvencia, k. s., správca majetku úpadcu: Ján Buzás, nar. 18.03.1973, bytom Modrany Bajka 83, 935 51 Bajka, podľa ustanovenia § 167p ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZoKR"), vyhlasuje II. kolo ponukového konania na predaj hnuteľného majetku (osobného motorového vozidla) zapísaného do súpisu ako súpisová zložka majetku č. 1, ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku pod číslom 59/2022 zo dňa 25.03.2022.

Súpisová hodnota hnuteľnej vecí zapísanej do súpisu pod č. 1 predstavuje 800,00 EUR.

Číslo

zložky

Značka

Evidenčné číslo

Dátum 1.evidencie

VIN

Podiel

Počet km

Súpisová

hodnota

1.

Škoda Felicia EFF 613, obsah 1,3, výkon 50 kw

LV 221EM -červená metalíza, manuálna prevodovka, hatchback 5dv

17.09.1999

TMBEFF613X7099662

1/1

200-250 tisíc km

800

Vozidlo je používané úpadcom bežným spôsobom pre jeho potreby a potreby členov rodiny. Stav vozidla zodpovedá jeho veku (23 rokov), známky popraskania a odlupenia časti laku na karosérií vozidla na rôznych miestach, vo vnútri vozidla čierno-šedá látka na sedadlách s určitým motívom. Vozidlo je však funkčné a denne používané.   

V prípade záujmu, je možné správcu požiadať o zaslanie fotografií stavu interiéru a exteriéru vozidla, zaslaním požiadavky na email správcu: spravca@insolvenciaks.sk v lehote určenej na predkladanie ponúk.

Podmienky II. kola ponukového konania:

1. Záujemca je povinný doručiť ponuku správcovi písomne, a to buď v listinnej forme v zalepenej obálke s označením „BUZAS - 23OdK/6/2022 – ponukové konaniepoštou alebo osobne na adresu kancelárie správcu Insolvencia, k.s., Školská 3, 949 01 Nitra, Slovenská republika, alebo v elektronickej forme do elektronickej schránky správcu s názvom „Správca - Insolvencia, k. s.“, číslo schránky: E0007070795, uri: ico://sk/48485357_00679, pričom predmet elektronickej správy musí byť označený ako „BUZAS - 23OdK/6/2022 – ponukové konanie“.

2. Lehota na doručovanie ponúk končí dňa 04.07.2022 vrátane.

3. Ponuka musí obsahovať nasledujúce podstatné náležitosti:

4. Označenie predmetu speňažovania, na ktorý sa jeho ponuka vzťahuje, a to najmenej uvedením čísla súpisovej zložky majetku podľa súpisu;

5. Ponúkanú kúpnu cenu za predmet speňažovania; pre II. kolo ponukového konania je stanovené, že ponúkaná kúpna cena nesmie byť nižšia ako 75% zo súpisovej hodnoty, t. j. nie nižšia ako 600,00 EUR

6. Doklad o zaplatení zábezpeky;

7. Označenie záujemcu v rozsahu meno, priezvisko, adresa trvalého pobytu, korešpondenčná adresa, ak je iná ako adresa trvalého pobytu, ak je záujemca fyzickou osobou alebo obchodné meno, sídlo a IČO, ak je záujemca právnickou osobou;

8. Telefónne číslo alebo e-mail záujemcu, ak záujemca nemá aktivovanú na doučovanie elektronickú schránku;

9. Číslo bankového účtu, na ktorý má byť záujemcovi vrátená zábezpeka, ak jeho ponuka nebude vyhodnotená ako víťazná;

10. Vyhlásenie záujemcu, že bezvýhradne súhlasí s týmito podmienkami ponukového konania a nemá žiadne záväzky voči úpadcovi;

11. Podpis záujemcu resp. osoby oprávnenej konať za záujemcu, ak je ponuka doručovaná v listinnej forme alebo kvalifikovaný elektronický podpis záujemcu resp. osoby oprávnenej konať za záujemcu, ak je ponuka doručovaná v elektronickej forme.

12. Záujemca je oprávnený podať do ponukového konania len jednu ponuku, inak je správca oprávnený všetky jeho ponuky neprihliadať.

13. Správca je oprávnený neprihliadať na ponuku, ktorá nebude doručená včas, nebude obsahovať podstatné náležitosti podľa bodu 3 až 12 týchto podmienok ponukového konania alebo nebude riadne označená podľa bodu 1 týchto podmienok ponukového konania alebo bude ponúknutá nižšia kúpna cena, ako je minimálne stanovená týmito podmienkami.

14. Záujemca je povinný zložiť zábezpeku vo výške 100 % z ním ponúkanej kúpnej ceny, a to výlučne bezhotovostným prevodom alebo vkladom na bankový účet správcu IBAN: SK60 7500 0000 0040 2778 1861, BIC/SWIFT: CEKOSKBX, pod variabilným symbolom: 2362022. Zábezpeka musí byť záujemcom uhradená najneskôr v lehote na predkladanie ponúk podľa bodu 2 týchto podmienok ponukového konania. Zábezpeka sa považuje za uhradenú v okamihu pripísania peňažných prostriedkov v prospech bankového účtu správcu. Na ponuku, pri ktorej záujemca neuhradil zábezpeku riadne a včas je správca oprávnený neprihliadať.

15. Ponuka, na ktorú správca prihliada, sa považuje za záväznú odo dňa jej doručenia až do skončenia ponukového konania. Ponuku doručenú správcovi nemožno meniť, dopĺňať ani vziať späť.

16. Otváranie doručených ponúk a vyhodnotenie ponukového konania sa uskutoční v lehote do desať pracovných dní odo dňa skončenia lehoty na predkladanie ponúk podľa bodu 2 týchto podmienok ponukového konania. Vyhodnotenie ponukového konania správca bez zbytočného odkladu zverejní v Obchodnom vestníku. Ponukové konanie sa považuje za skončené deň nasledujúci po dni zverejnenia vyhodnotenia ponukového konania v Obchodnom vestníku.

17. Víťazom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splní všetky podmienky ponukového konania, a ktorý súčasne ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Ponuku s neprimerane nízkou ponúkanou kúpnou cenou je správca oprávnený odmietnuť; správca si vyhradzuje právo odmietnuť z dôvodu neprimeranosti ponúkanej kúpnej ceny všetky ponuky. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnakú kúpnu cenu, rozhodne žreb správcu.

18. Zábezpeka zložená víťazom ponukového konania sa v plnej výške započíta na úhradu kúpnej ceny.

19. Záujemcom, ktorých ponuka nebola vyhodnotená ako víťazná, bola odmietnutá alebo správca na ich ponuku neprihliada, vráti správca zloženú zábezpeku v plnej výške v lehote desať pracovných dní od skončenia ponukového konania.

20. Právo víťaza ponukového konania na uzavretie kúpnej zmluvy je podmienené tým, že žiadna z oprávnených osôb podľa § 167r ods. 4 ZoKR nevyužije svoje právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa § 167r ods. 2 ZoKR. Ak si oprávnená osoba uplatní právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty riadne a včas, správca vráti víťazovi ponukového konania zloženú zábezpeku v lehote desať pracovných dní odo dňa uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty oprávnenou osobou.

21. Víťaz ponukového konania je povinný uzatvoriť so správcom kúpnu zmluvu, a to v lehote 30 pracovných dní odo dňa skončenia ponukového konania. Ak víťaz ponukového konania neuzatvorí so správcom kúpnu zmluvu z dôvodov na strane víťaza ponukového konania, časť zloženej zábezpeky vo výške 20 % sa považuje za zmluvnú pokutu za porušenie povinnosti podľa prvej vety tohto bodu; zmluvná pokuta je príjmom konkurznej podstaty. V takom prípade je správca záujemcovi povinný vrátiť len 80 % zo sumy zloženej zábezpeky.

22. Všetky náklady a správne poplatky súvisiace s prevodom predmetu speňažovania na dopravnom inšpektoráte je povinný znášať víťaz ponukového konania (správny poplatok a osvedčenie podpisu správcu pred notárom pre vydanie splnomocnenia na prepis úspešnému záujemcovi) a sám si vybavuje prepis vozidla na dopravnom inšpektoráte na základe plnomocenstva za tým účelom vystaveného správcom úpadcu.

23. Záujemca nemá nárok na náhradu výdavkov, ktoré mu vzniknú v súvislosti s účasťou v ponukovom konaní, ani v súvislosti s prepisom vozidla na dopravnom inšpektoráte.

24. Správca si vyhradzuje právo ponukové konanie zrušiť, a to aj bez uvedenia dôvodu; rovnako je správca oprávnený ponukové konanie zrušiť, ak by sa medzičasom hodnota predmetu speňažovania zvýšila oproti hodnote, aká tu bola v čase vyhlásenia tohto ponukového konania, a to aj po vyhodnotení ponukového konania, až do dňa podpísania zmluvy so záujemcom, a to osobitným oznámením správcu o odmietnutí ponuky vybraného záujemcu. Povinnosť správcu ani úspešného záujemcu uzavrieť zmluvu zanikne, ak sa predmet speňažovanie zničí či inak zanikne alebo sa podstatným spôsobom zmenil jeho stav oproti stavu v čase vyhlásenia ponukového konania.

25. Predmet speňažovania sa speňažuje v stave v akom stojí a leží.

26. Záujemca doručením ponuky vyjadruje bezvýhradný súhlas s týmito podmienkami ponukového konania.

V Nitre, dňa 13.06.2022

Insolvencia, k. s., správca