Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 111/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 9.6.2022
  • Značka:
  • X044771
Dražby realít, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 2/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby realít, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Tri Vody I.2890045 Malinovo
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tri Vody I.
b) Orientačné/súpisné číslo 28
c) Názov obce Malinovo d) PSČ 90045
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 81016/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46642293
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Dom kultúry Brezno, Švermova 7, Brezno 977 01 (2. poschodie, zasadacia miestnosť)
D. Dátum konania dražby 31. 05. 2022
E. Čas konania dražby 12:30 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

  • nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva číslo 2222, Okresným úradom Brezno, katastrálny odbor, okres Brezno, obec Brezno, katastrálne územie Brezno a to:

PARCELY registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

parcelné číslo 1473, druh pozemku: záhrada o výmere 2843 m2

parcelné číslo 1474, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie 233 m2

Stavby

Rodinný dom so súpisným číslom 341, postavený na parcele číslo 1474.

 

Predmet dražby sa draží spolu s príslušenstvom tak ako stojí a leží.

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom sa nachádza v okresnom meste Brezno, na Stromovej ulici č.29, t.j. v severnej okrajovej časti mesta. V hodnotenej lokalite s individuálnou bytovou výstavbou sa v blízkom okolí domu občianska vybavenosť charakteru obchodov a služieb nenachádza, dom leží na konci úzkej slepej ulice, v okolí s konfliktnými skupinami obyvateľstva. Stavba domu je prístupná po verejnej uličnej komunikácii prechodom cez miestny potok, dostupná mestská hromadná doprava je autobusová vo vzdialenosti cca 500 m. V okolí stavby je životné prostredie bez zjavného poškodenia, dom leží v tichej okrajovej časti mesta.

 

Popis stavby

Hodnotená stavba č.súp. 341 je rodinný dom, ktorý má jedno podzemné, jedno nadzemné a jedno podkrovné podlažie, podľa zistení pri miestnom šetrení bol rodinný dom postavený v roku 1971. Znalcovi neboli sprístupnené interiéry domu, vzhľadom k tomu je tento posudok vypracovaný v zmysle znenia zákona o dobrovoľných dražbách z dostupných podkladov, ktorými sú list vlastníctva, kópia z katastrálnej mapy, Znalecký posudok č.20/2020 znalca Ing. Juraja Griča, schematické pôdorysy domu, vonkajšia obhliadka domu, obhliadka interiérov suterénu domu /bol otvorený/. Pri obhliadke bolo zistené, že dom je v schátranom stave, bez vykonávanej stavebnej údržby.

Dispozične sa v suteréne domu nachádzajú dve pivnice, v prízemí sú chodba, kuchyňa, jedna izba, kúpeľňa a WC, v podkroví sú chodba so schodiskom a dve izby.

Konštrukčne ide v suterénnom podlaží o murovanú stavbu, nadzemné podlažia sú drevené zrubové. Podzemné podlažie je osadené v priemernej hĺbke do 2,00 m pravdepodobne bez zvislej izolácie /zavlhnuté steny v suteréne/, základy domu sú betónové pásové, zvislé obvodové múry v suteréne murované z plnej pálenej tehly v hrúbke do 40 cm, nadzemné podlažia sú drevenú zrubové, deliace konštrukcie murované, v podkroví drevené. Stropy nad suterénom sú železobetónové monolitické s rovnými podhľadmi, nad prízemím a podkrovím drevené trámové, strecha je sedlová, krytina aj klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vnútorné omietky sú vápenné štukové hladké, v suteréne vyhotovené len v menšej časti stien, strop nie je omietnutý, vonkajšie omietky suterénu vápenné hrubé, prízemie je s drevenými obkladmi, štítové steny podkrovia sú obité asfaltovým šindľom. Podlahy v suteréne sú betónové, v obytných miestnostiach z veľkoplošných parkiet, v ostatných miestnostiach z keramickej dlažby. Okná sú drevené zdvojené, zamrežované, vnútorné dvere drevené rámové s výplňou. Dom bol napojený na elektroinštaláciu vzdušnou prípojkou /v súčasnom období je rozvodná skriňa vykradnutá, nefunkčná, bez poistiek/, vodu z verejného rozvodu cez vodomernú šachtu, kanalizáciu do vlastnej žumpy, na ohrev TÚV slúžil zásobníkový ohrievač.

V posudku uvažujem, že v kuchyni prízemia je linka na báze dreva dĺžky 2,65 m s nerezovým drezom, pákovou batériou, elektrický sporák, za linkou keramické obklady, v kúpeľni prízemia vaňa s keramickým obkladom, umývadlo, elektrický bojler, batérie nerezové pákové, samostatné WC bez umývadla.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Miestna obhliadka spojená s miestnym šetrením a fotodokumentácia boli vykonané dňa 13.04.2022, znalcovi neboli sprístupnené interiéry domu. Pri obhliadke bolo zistené, že dom sa dlhodobo nevyužíva, je v schátranom stave, bez vykonávanej stavebnej údržby, elektroinštalácia je odpojená. Hodnotený dom sa v súčasnom období nevyužíva, je v zlom technickom stave, bez vykonávanej stavebnej údržby, dom je napojený na základné inžinierske siete, t.j. elektroinštaláciu a vodu, kanalizáciu do vlastnej žumpy, prípojka elektroinštalácie je odpojená, odberné miesto nefunkčné. Znalec stanovuje životnosť stavby na 80 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
V časti poznámky
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech Prima banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, Žilina, IČO: 31 575 951 predajom zálohu na dražbe
Uznesenie OC Nitra č.k. 28OdK/194/2019 zo dňa 9.9.2019 o vyhlásení konkurzu na majetok dlžníka Lukáš Lenárt, P-296/2019
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe č. DD2/2021, dražobníkom Dražby realít, s.r.o. Tri Vody I. 28, 900 45 Malinovo, IČO: 46 642 293. P-147/2022.

V časti C: Ťarchy
Záložné právo zo Zmluvy o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok- V 2034/13 v prospech Prima banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, Žilina, IČO:31575951 na zabezpečenie pohľadávky na nehnuteľnosti: parcely C-KN č. 1473, 1474 a rodinný dom s.č. 341 na parcele C-KN č. 1474.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 40 500,-EUR (štyridsaťtisícpäťsto eur)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Sidónia Dudáková
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tri Vody I.
b) Orientačné/súpisné číslo 28/1428
c) Názov obce Malinovo d) PSČ 90045
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa Znaleckého posudku č. 38/2022 zo dňa 19.04.2022, ktorý vypracoval Ing. Štefan Pastierovič, zapísaný v zozname znalcov a tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, v odbore stavebníctvo, odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností, pod evidenčným číslom 912652, všeobecná hodnota podľa znaleckého posudku: 35 100,-EUR (tridsaťpäťtisícsto eur)