Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 110/2022
  • Kapitola:
  • Verejné súťaže
  • Podanie:
  • Obchodné verejné súťaže/Verejné súťaže
  • Deň vydania:
  • 8.6.2022
  • Značka:
  • S000013
Vyhlasovateľ sútaže
Obchodné meno/Názov : ADVOKÁTSKA KANCELÁRIA JUDr. Margita Hrivňáková & partners, s. r. o.
Sídlo : Májkova 3, P.O. Box 76, 820 05 Bratislava
IČO : 36 855 545
Podľa : ZKR a Obchodného zákonníka
Zverejňuje :

VYHLÁSENIE OBCHODNEJ VEREJNEJ SÚŤAŽE NA PREDAJ MAJETKU 

 

JUDr. Margita Hrivňáková, správca konkurznej podstaty úpadcu Viedenské pekárne, spol. s r.o. v konkurze, IČO: 30 998 913, so sídlom Dolná 101, 900 01 Modra, v súlade s ustanovením § 92 ods. 1 písm. d) ZKR vyhlasuje  osobitné verejné ponukové konanie na predaj podniku v súlade s ust. § 92 ods. 2 ZKR  - súbory majetku - stavba s príslušenstvom a pozemky ako celok podľa ich označenia a ohodnotenia v znaleckom posudku znalca č. 33/2018 s primeraným použitím ustanovení Obchodného zákonníka o zmluve o predaji podniku podľa § 476 a nasl..

PREDMET SPEŇAŽENIA 

Podnik (SZM č. 1 - súbory majetku) – pozostávajúci z dvojposchodovej administratívnej budovy s tromi bytmi, z jednopodlažnej výrobnej haly so strojmi pekárenskej výroby, zariadením a z priľahlých nezastavaných pozemkov, ako celok.

Predmet speňaženia sa nachádza v Modre, na Dolnej ul. 101, zapísaný v katastri nehnuteľností Okresného úradu Pezinok, na výpise z katastra nehnuteľností – výpis z listu vlastníctva č. 4098

Okres: Pezinok

Obec: Modra

Katastrálne územie: Modra

Časť A: MAJETKOVÁ PODSTATA

PARCELY registra “C“ evidované v katastrálnej mape (4778 m2)

- parcelné číslo 714/1 - Zastavané plochy a nádvoria o výmere 989 m²

- parcelné číslo 714/3 - Zastavané plochy a nádvoria o výmere 3735 m²

- parcelné číslo 714/4 - Zastavané plochy a nádvoria o výmere 54 m²,

Stavby

- na parcele č. 714/1, budova pekárne (výrobná hala, administratívna časť, byty), so súpisným číslom 126

Spoluvlastnícky podiel úpadcu: 1/1

 

SÚŤAŽNÉ PODMIENKY

Podmienky speňaženia v osobitnom verejnom ponukovom konaní a jej organizovanie správcom (vyhlasovateľom) s primeraným použitím ust. § 282 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v platnom znení.

Predmet speňaženia je možné kúpiť za najyvyššiu ponúkanú kúpnu cenu, minimálne za 715.000 Eur (slovom: sedemstopätnásťtisíc Eur).

1. Záujemcovia doručia ponuky na adresu správcu najneskôr do 30 dní od zverejnenia v Obchodnom vestníku do 16.00 hod. na adresu správcu, určenú ako konečná lehota pre podanie ponúk. Lehota na doručenie ponuky začína plynúť prvým dňom po uverejnení ponuky v OV. Na ponuky doručené po lehote sa neberie zreteľ.

2. Ponuka musí byť doručená v zalepenej obálke s výrazným označením: “KONKURZ č. 2K/11/2007 - NEOTVÁRAŤ”.

Ponuka musí obsahovať : 

a) presné označenie subjektu vrátane preukázania právnej subjektivity záujemcu o kúpu (FO – meno, priezvisko, bydlisko, fotokópiu občianskeho preukazu resp. fotokópiu živnostenského listu, PO – obchodné meno, sídlo, IČO, výpis z obchodného registra nie starší ako 30 dní),

b) označenie predmetu záujmu o kúpu, ktorý musí byť zhodný s označením uvedeným vyššie,

c) výšku navrhnutej kúpnej ceny, 

d) doklad o zaplatení zábezpeky (zálohy) na navrhovanú kúpnu cenu

Záujemca je povinný zaplatiť zábezpeku na navrhovanú kúpnu cenu vo výške 70.000 Eur (slovom: sedemdesiattisíc Eur) v prospech účtu správcu konkurznej podstaty vedený v Prima banka, a.s., IBAN : SK81 3100 0000 0041 1001 8701, BIC: KOMASK2XVS: 2112007, a túto skutočnosť preukázať výpisom z banky alebo potvrdením banky. Zábezpeka musí byť pripísaná (zložená) na účet správcu najneskôr v posledný deň lehoty na podávanie ponúk. 

Zábezpeka na kúpnu cenu sa v prípade úspechu záujemcu v ponukovom konaní započíta na zvyšnú časť kúpnej ceny. Neúspešným záujemcom vráti správca zloženú zábezpeku do 10 pracovných dní od vyhodnotenia ponúk.

e) doklad o finančnom krytí navrhovanej kúpnej ceny

Finančné krytie je možné preukázať:

  • výpisom z bankového účtu záujemcu nie starším ako tri dni pred podaním ponuky

  • potvrdením z banky resp. z peňažného ústavu, kde záujemca má vinkulované prostriedky v prospech správcu na zaplatenie kúpnej ceny do termínu zaplatenia zostatku kúpnej ceny s tým, že vinkuláciu je možné zrušiť len na základe predloženia originálu vyrozumenia správcu, že záujemca bol v konaní neúspešný

  • úverovou zmluvou (predschválením úveru)

  • právoplatnou bankovou zárukou 

  • právoplatnou zárukou tretej osoby, ktorá preukáže finančné krytie iným spôsobom. 

f) číslo účtu záujemcu, kde má byť vrátená zaplatená zábezpeka (záloha) na kúpnu cenu v prípade neúspechu v ponukovom konaní. 

g) Vyhlásenie, že záujemca má vysporiadané záväzky voči úpadcovi a súhlas so spracovaním osobných údajov správcom v súlade so zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v platnom znení

Ponuka záujemcu, ktorá nebude obsahovať náležitosti alebo ak záujemca predloží nepravdivé alebo neúplné doklady nebude považovaná za riadne podanú.

VYHODNOTENIE PONÚK

Otváranie obálok sa uskutoční v lehote do 5. pracovných dní od uplynutia lehoty na doručenie ponúk, o čom bude vyhotovená zápisnica. Vyhodnotenie ponúk sa vykoná v lehote 10 pracovných dní odo dňa otvárania obálok. Pri vyhodnotení ponúk sa zostaví poradie prvých troch záujemcov podľa výhodností ich ponúk. 

Úspešní záujemcovia budú o výsledkoch vyhodnotenia ponúk písomne informovaní a budú pozvaní na uzatvorenie zmluvy o predaji podniku. Neúspešným záujemcom správca vráti zaplatenú zálohu na kúpnu cenu, najneskôr do 10 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania. 

V prípade zhody navrhovanej kúpnej ceny pri najvýhodnejších ponukách, správca písomne vyzve záujemcov za účelom dosiahnutia najvyššej ponuky o zaslanie novej ponuky kúpnej ceny. 

Vyhlasovateľ – správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky návrhy, ponuky a ukončiť ponukové konanie ako neúspešné, verejné ponukové konanie zrušiť, opakovať za rovnakých alebo zmenených podmienok alebo predĺžiť lehotu na vyhlásenie výsledku ponukového konania.

Víťazom verejného ponukového konania sa stane ten účastník, ktorý ponúkol najvyššiu kúpnu cenu, minimálne vo výške hodnoty predmetu osobitného verejného ponukového konania určenej znaleckým posudkom č. 33/2018 vo výškle 715.000 Eur.

Termín obhliadky – na základe telefonického dohovoru na tel. č. +421/2/50239341, 905437093. 

Účasťou v uvedenom verejnom ponukovom konaní účastník vyhlasuje súhlas s podmienkami, pričom náklady s účasťou (vrátane správnych poplatkov vkladu do katastra nehnuteľností v prípade úspechu) si účastník hradí sám.

V Bratislave dňa 20. 5. 2022

JUDr. Margita Hrivňáková, správca 

Zast. AK JUDr. Margita Hrivňáková & partners, s.r.o.