Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 109/2022
  • Kapitola:
  • Rozhodnutia a oznámenia orgánov verejnej moci
  • Podanie:
  • Samosprávne kraje
  • Deň vydania:
  • 7.6.2022
  • Značka:
  • U000082
Sídlo: Komenského 48, 01109 Žilina
Zverejňuje:

Naše číslo: 06513/2021/OZ-6

V Žiline 26. októbra 2021

 

 

R O Z H O D N U T I E

 

 

     Žilinský samosprávny kraj ako vecne príslušný prvostupňový správny orgán podľa ustanovenia § 5 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) v znení neskorších predpisov (ďalej len „správny poriadok”) v spojení s ustanovením § 11 ods. 2 písm. a) v spojení s ustanoveniami § 19 ods. 1 písm. b) a § 12 ods. 2 písm. a) zákona č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poskytovateľoch”), v súlade s § 46 správneho poriadku, rozhodol     

 

t a k t o :

 

Fyzickej osobe MUDr. Ivana Peťová, bytom Pod Slivkou 520/10, 031 04 Liptovský Mikuláš, IČO: 31925685, držiteľ povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia vydaného rozhodnutím Žilinského samosprávneho kraja č. 06597/2006/OZ zo dňa 12.09. 2006, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 30.10. 2006 (ďalej len „účastník konania“), sa na základe § 19 ods. 1 písm. b) a v spojení § 12 ods. 2 písm. a) zákona o poskytovateľoch ruší povolenie na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia – ambulancie všeobecnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti v zdravotníckom povolaní lekár a študijnom odbore všeobecné lekárstvo a v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, miesto prevádzkovania ul. J. Janošku č. 4, 031 01 Liptovský Mikuláš, v celom rozsahu, s účinnosťou dňom nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia z dôvodu,  že účastník konania nespĺňa zákonnú podmienku, ktorú musí spĺňať po celý čas platnosti povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia ako podmienku na vydanie povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia podľa § 12 ods. 2 písm. a) zákona o poskytovateľoch – nedisponuje licenciou na výkon zdravotníckeho povolania podľa § 68 ods. 1 písm. b) zákona o poskytovateľoch.

 

O d ô v o d n e n i e :

 

     Účastník konania je poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorému správny orgán vydal povolenie na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia rozhodnutím č. 06597/2006/OZ zo dňa 12.09. 2006, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 30.10. 2006. Predmetným rozhodnutím správny orgán povolil prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia – ambulancie všeobecnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti v zdravotníckom povolaní lekár a študijnom odbore všeobecné lekárstvo a v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo.

 

Na základe rozhodnutia Slovenskej lekárskej komory zo dňa 13.07.2021 (rozhodnutie č. 5270-1/2020SLK-B) a upovedomenia o oprave chyby v písaní v písomnom vyhotovení Slovenskej lekárskej komory sp. zn. 5270-1/2020SLK-B zo dňa 09.02.2021, sa MUDr. Ivane Peťovej, bytom Pod Slivkou 520/10, 031 04 Liptovský Mikuláš, IČO: 31925685, zrušuje licencia na výkon samostatnej zdravotníckej praxe v povolaní lekár č. L1A/ZA/0909/06 zo dňa 25.04. 2006 v celom rozsahu a licencia na výkon zdravotníckeho povolania v povolaní lekár č. L1B/ZA/0909/06 zo dňa 25.04. 2006 v celom rozsahu, držiteľ povolenia podľa § 12 ods. 2 písm. a) zákona o poskytovateľoch.

 

Na vydanie povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia podľa zákona o poskytovateľoch je jednou z podmienok disponovať licenciou na výkon zdravotníckeho povolania vydanou Slovenskou lekárskou komorou (§ 12 ods. 2 písm. a) zákona o poskytovateľoch.

 

Týmto nebola splnená podmienka platnosti povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia podľa § 12 ods. 2 písm. a) zákona o poskytovateľoch (licencia na výkon zdravotníckeho povolania podľa § 68 ods. 1 písm. b) zákona o poskytovateľoch), ktorá musí byť zo zákona splnená počas celej doby platnosti povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia – ambulancie všeobecnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti v zdravotníckom povolaní lekár a študijnom odbore všeobecné lekárstvo a v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, čo je zákonný dôvod na jeho zrušenie.

 

     Vzhľadom na uvedené skutočnosti bolo voči Vám začaté správne konanie v zmysle § 18 ods. 2 správneho poriadku. Správne konanie bolo začaté dňom doručenia oznámenia o začatí správneho konania dňa 15.10.2021.

 

     V zmysle § 33 správneho poriadku mal účastník konania možnosť vyjadriť sa k podkladu rozhodnutia i k spôsobu jeho zistenia, prípadne navrhnúť jeho doplnenie. K začatiu správneho konania sa účastník konania nevyjadril.

 

     V zmysle § 21 ods. 3 zákona o poskytovateľoch účastníkom konania o vydanie povolenia je žiadateľ o povolenie. Účastníkom konania o dočasné pozastavenie povolenia je držiteľ povolenia, úrad pre dohľad, ak sa konanie začalo na jeho návrh, a komora, ak sa konanie začalo z dôvodu dočasného pozastavenia licencie na výkon zdravotníckeho povolania alebo licencie na výkon činnosti odborného zástupcu. Účastníkom konania o zrušenie povolenia je držiteľ povolenia, úrad pre dohľad, ak sa konanie začalo na jeho návrh, a komora, ak sa konanie začalo z dôvodu zrušenia licencie na výkon zdravotníckeho povolania alebo licencie na výkon činnosti odborného zástupcu.

     V zmysle § 22 zákona o poskytovateľoch orgán príslušný na rozhodnutie (§ 21 ods. 1) rozhodne o:

a) vydaní povolenia alebo o zamietnutí žiadosti o vydanie povolenia do 30 dní od začatia konania; ak ide o vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby a o vydanie povolenia na prevádzkovanie pevnej ambulantnej pohotovostnej služby do desiatich dní odo dňa doručenia správy o výsledku výberového konania,

b) dočasnom pozastavení povolenia do 30 dní od začatia konania,

c) zrušení povolenia do 30 dní od začatia konania,

d) vydaní povolenia na prevádzkovanie ambulancie doplnkovej ambulantnej pohotovostnej služby alebo o zamietnutí žiadosti o vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie doplnkovej ambulantnej pohotovostnej služby do 15 dní od začatia konania.

     Účastník konania v priebehu správneho konania žiadnym spôsobom nepreukázal dodatočné splnenie podmienky na vydanie povolenia na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia, vzhľadom na uvedené, správny orgán rozhodol ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia.

     V zmysle § 92 ods. 1 zákona o poskytovateľoch na konanie a rozhodovanie podľa tohto zákona sa vzťahujú všeobecné predpisy o správnom konaní, ak tento zákon neustanovuje inak.

 

Poučenie:     

Proti tomuto rozhodnutiu je prípustné odvolanie, ktoré možno podať do 15 dní odo dňa doručenia tohto rozhodnutia, prostredníctvom Žilinského samosprávneho kraja, ul. Komenského 48, 011 09 Žilina, Ministerstvu zdravotníctva SR. Toto rozhodnutie je preskúmateľné súdom až po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov, ktoré sa preň pripúšťajú a tieto nadobudli právoplatnosť.

 

 

 

 

                                                        Ing. Erika Jurinová

                                                   predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja

 

 

        

Rozhodnutie dostanú:  

                                                                                     

  • MUDr. Ivana Peťová, bytom Pod Slivkou 520/10, 031 04  Liptovský Mikuláš
  • K spisu

      

Na vedomie:

                

  • Daňový úrad
  • Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s.            
  • Union zdravotná poisťovňa, a. s.
  • Dôvera zdravotná poisťovňa, a. s.
  • Slovenská lekárska komora
  • Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou         
  • Štatistický úrad SR
  • Ministerstvo zdravotníctva SR
  • Mesto Liptovský Mikuláš