Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 91/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 12.5.2022
  • Značka:
  • X035598
Licify s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 001/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Licify s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Dunajská381108 Bratislava-Staré Mesto
a) Názov ulice/verejného priestranstva Dunajská
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava-Staré Mesto d) PSČ 81108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 158937/B
IV. IČO/ dátum narodenia 54314585
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna správcovská kancelária, k.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Blagoevova
b) Orientačné/súpisné číslo 9
c) Názov obce Bratislava - mestská časť Petržalka d) PSČ 851 04
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 46333908
C. Miesto konania dražby Konferenčná miestnosť v reštaurácii Hotela Bow Garden, Štúrova 1017, 945 05 Komárno
D. Dátum konania dražby 15. 06. 2022
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosť evidovaná na liste vlastníctva č. 7840, Okres: Komárno, Obec: Komárno, Katastrálne územie: Komárno:

  • súpisné číslo stavby 1183, druh stavby: 9 – bytový dom, kód umiestnenia stavby: 1 – stavba postavená na zemskom povrchu, byt č. 30, vchod 4, 3.p., adresa: Cintorínsky rad 4, 945 05 Komárno, spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/1 k celku,
  • parcela registra „C“ evidovaná v katastrálnej mape, parcela číslo 2728, výmera 664 m2, zastavaná plocha a nádvorie
  • podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku: 3172 / 152256
H. Opis predmetu dražby

Jednoizbový byť č. 30, 4. nadzemné podlažie, vo vchode č. 4 na ulici Cintorínsky rad 4 v meste Komárno.

Bytový dom je postavený na ul. Cintorínsky rad v Komárne. Bytový dom má podzemné podlažie, má 4 nadzemné podlažia a plochú strechu. V podzemnom podlaží (suterén) sú spoločné a pivničné priestory. Na 1. nadzemnom podlaží (prízemie) sú vchody do bytového domu, vstupné priestory, spoločné priestory, byty. Na 2. - 4 nadzemnom podlaží (1.-3. poschodie) sú byty. Konštrukčný systém objektu je panelový, zastrešený plochou strechou. Bytový dom má plošné základy so zvislou a vodorovnou hydroizoláciou, plochú strechu s krytinou na báze mäkčeného PVC, s kompletnými klampiarskymi prvkami z pozinkovaného plechu. Schody sú dvojramenné prefabrikované betónové s oceľovým zábradlím. Bytový dom nemá osobný výťah. Fasáda je dodatočne zateplená s tenkovrstvovou omietkou na povrchu. Vnútorné omietky sú vápennocementové hladené. Povrchy podláh spoločných priestorov sú prevažne z terazzovej dlažby. Okná na bytovom dome sú prevažne plastové s izolačným dvojsklom. V spoločných priestoroch sú okná plastové. Bytový dom je chránený bleskozvodom. Objekt je napojený na všetky verejné inžinierske siete, el. sieť, kanalizáciu, vodovod, plynovod, teplovod, telefónnu prípojku, prípojku internetu. Vykurovanie a príprava TÚV je z centrálneho zdroja. Vstupné brány sú z plastových profilov čiastočne presklené.

Stavebnotechnický popis bytu

Byt č.30 je na 4. nadzemnom podlaží (3.poschodie, na LV 3.p.). Byt má vstupnú predsieň, 1 obytnú miestnosť, kuchyňu, kúpeľňu, WC. K bytu patrí balkón, ktorého výmera sa nezapočítava do podlahovej plochy bytu. V obytnej miestnosti sú na podlahe drevené vlysové parkety, v kuchyni a predsieni je PVC, v kúpeľni a WC je keramická dlažba. Okná v byte sú pôvodné drevené zdvojené opatrené vnútornými žalúziami. Vnútorné dvere sú plné alebo čiastočne presklené v oceľových zárubniach. Vstupné dvere sú plné. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva, plynový sporák s elektrickou rúrou, digestor, nerezový drez, páková batéria. V kúpeľni je smaltovaná vaňa, keramické umývadlo, pákové batérie, vo WC je misa kombi. Keramické obklady sú v kúpeľni, WC, v kuchyni. Povrchové úpravy vnútorných stien tvorí omietka s maľbou. Bytový dom má centrálne vykurovanie, byt je vykurovaný panelovými radiátormi. K bytu prislúcha balkón prístupný z obytnej miestnosti. Vlastníkom bytu je využívaná pivnica. Podľa predloženého pasportu priestorov k bytu nepatrí pivnica. Výmera bytu zistená znalcom je podľa zamerania 31,93 m2. S vlastníctvom bytu je spojené spoluvlastníctvo spoločných častí a spoločných zariadení domu. Spoločnými časťami domu sú základy domu, strecha, obvodové múry, priečelia, vchody, chodby, schodištia, vodorovné a zvislé konštrukcie, izolačné konštrukcie. Spoločnými zariadeniami domu sú vestibul, pivničné priestory, bleskozvod, okná a dvere, odkvapové žľaby a zvody, šachta pre inžinierske siete, STA, vodovodné, plynové, kanalizačné, elektrické a telefónne prípojky, rozvod káblovej televízie. Bytový dom bol daný do užívania v r. 1975. Byt je prevažne v pôvodnom stave, v minulosti bola obnovená kúpeľňa s WC, bytový dom je s priebežnou údržbou. Na bytovom dome bola dodatočne zateplená fasáda, strecha, čiastočne vymenené rozvody, čiastočne upravené vstupné priestory.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave zodpovedajúcom údržbe a dobe jeho užívania.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Časť C: ŤARCHY:
Zákonné záložné právo Z-4013/14 v prospech vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome v zmysle § 15 zák. NR SR č. 182/1993 Z.z. na byt č.30, 3.p., vchod 4, v obytnom dome so súp.č. 1183 na parc.reg.C- KN č.2728, na pozemok registra C KN parc. č. 2728, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku 3172/152256, vlastník Narancsíková Monika r. Perinová, nar. 13.03.1974 v podiele 1/1.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok č. 113/2022 vypracovaný Ing. Dušanom Petríkom, Hrachová 10, 821 05 Bratislava, zapísaný v zozname znalcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky v odbore: Stavebníctvo – stavebná fyzika, pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností, evidenčné číslo znalca 914 498.
K. Najnižšie podanie 38.800,00 EUR
L. Minimálne prihodenie 500,00 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,00 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky - bezhotovostný prevod na účet dražobníka v tvare IBAN:
SK58 1100 0000 0029 4412 4448, VS: 0012022 vedený
v peňažnom ústave Tatra banka, a.s. najneskôr do
otvorenia dražby
- v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo na
mieste konania dražby,
- dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani
platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky v stanovenej výške na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo upustení od dražby, najneskôr však do 3 pracovných dní od skončenia dražby alebo upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č. ú. SK58 1100 0000 0029 4412 4448, vedený v peňažnom ústave Tatra banka, a.s., s variabilným symbolom 0012022 a to najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. obhliadka: 26.05.2022 o 10:00 hod 2. obhliadka: 09.06.2022 o 10:00 hod
Miesto obhliadky V mieste nehnuteľnosti: Cintorínsky rad 4, 945 05 Komárno
Organizačné opatrenia Záujemcovia o vykonanie obhliadky sa prihlásia telefonicky najneskôr 24 hodín pred stanoveným termínom obhliadky na tel. čísle: +421 915 850 667.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Jarmila
c) priezvisko Kováčová
d) sídlo Boženy Němcovej 13, 949 01 Nitra