Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 90/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 11.5.2022
  • Značka:
  • X035095
1. aukčná, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D/0015/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko 1. aukčná, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Prachatická9320/1A96001 Zvolen
a) Názov ulice/verejného priestranstva Prachatická
b) Orientačné/súpisné číslo 9320/1A
c) Názov obce Zvolen d) PSČ 96001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Banská Bystrica , oddiel: Sro , vložka číslo: 32180/S
IV. IČO/ dátum narodenia 50926187
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Jozef Brázdil, PhD., Bystrický rad 314/69, 960 01 Zvolen
D. Dátum konania dražby 03. 05. 2022
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby Prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti zapísané na liste vlastníctva č. 79, k.ú. Bušince, obec Bušince, okres Veľký Krtíš, a to:

-pozemok C-KN parcela č. 471, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 175 m² 
-pozemok C-KN parcela č. 472/1, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 394 m² 
-pozemok C-KN parcela č. 472/2, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 29 m² 
-pozemok C-KN parcela č. 473, záhrada o výmere 523 m² 
-stavba postavená na parcele č. 471, rodinný dom so súpisným č. 173 
-stavba postavená na parcele č. 472/2, garáž so súpisným č. 173 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom sa nachádza v zastavanom území obce Bušince. Rodinný dom je samostatne stojaci murovaného typu, má 1 nadzemné podlažie, sedlovú strechu s plechoškridlovou krytinou. Rodinný dom je prístupný po miestnej spevnenej komunikácii s napojením na verejný vodovod a plynovod. Dispozičné sa rodinný dom člení na prednú a na zadnú Časť s osobitnými vstupmi z dvora. V prednej časti domu sú tri izby, kuchyňa, kúpeľňa, WC osobitne, predsieň a zimná záhrada. V druhej časti domu je taktiež kuchyňa, špajza a jedna izba, k tej časti patrí ešte kotolňa s osobitným vstupom z dvora a jeden sklad.
Rodinný dom je murovaný, so sedlovou strechou, Stavba osadená na betónových základových pásoch, hydroizolácia je pod podlahami. Obvodové múry hr. 60 cm sú murované z miešaného muriva - kameň, tehla a váľky, čo znamená, že dom bol pravdepodobne postavený pred uvažovaným dátumom. Deliace konštrukcie sú murované z tehál hr.15 cm, stropná konštrukcia je drevená s rovným omietnutým podhľadom. V prednej časti domu je znížený podhľad zo sadrokartónu a z polystyrénu. Strešná krytina je plechoškrídlová, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu, krov je drevený sedlový. Vnútorné povrchové úpravy sú vápenné Štukové omietky, stierky. Vonkajšie omietky je finálna povrchová úprava zo zatepľovacieho systému. Fasáda z čelnej a z dvornej strany zateplená. Vnútorné obklady stien v kúpeľniach, v kuchyniach za šporákom pri kuchynskej linke vo WC sú keramické. Dvere sú drevené plné a zasklené vonkajšie rámové. Okná sú v časti plastové a v časti drevené dvojité s vnútornými žalúziami. Podlahy sú rôzne, v izbách plávajúce, na chodbách a v kúpeľniach je keramická dlažba. Vykurovanie je ústredné teplovodné, zdroj vykurovania kotol na pevné palivo.
Radiátory sú oceľové doskové, v dome je rozvod studenej a teplej vody z plastových rúr, príprava z TUV je elektrickým bojlerom, vnútorná kanalizácia je plastová a liatinová, elektroinštalácia svetelná aj motorická s automatickým istením. V dome je rozvod zemného plynu, nakoľko pôvodne do roku 2009 dom bol vykurovaný s plynovými kachľami (gamatkamľ). V zadnej časti domu v kuchyni okrem ústredného kúrenia sa využíva na kúrenie aj gamatkami.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Stav predmetu dražby zodpovedá veku nehnuteľnosti, pričom je potrebné vychádzať z údajov uvedených v časti J. - Opis predmetu dražby. Predmet dražby sa draží v stave „ako stojí a leží“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľ vyhlasuje, že k predmetu dražby neexistuje žiadne zákonné predkupné právo podľa osobitných všeobecne záväzných právnych predpisov, napríklad podľa zákona č. 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu.
Navrhovateľ vyhlasuje, že k predmetu dražby majú nasledujúce osoby tieto vecné práva:

Záložné právo v prospech Prvej stavebnej sporiteľne a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31 335 004 zriadené zmluvou zo dňa 20.9.2013 - V 1499/13 zo dňa 18.10.2013 - 163/2013
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 27.000,-€
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Lucia Kúkoľová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Záväzný pokyn zabezpečeného veriteľa v zmysle §167n ods. 2 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii.

Hodnota predmetu dražby: 30.000,-€