Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 89/2022
  • Kapitola:
  • Špecifikácia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov
  • Podanie:
  • Zverejnenie špecifikácie použitia prijatého podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
  • Deň vydania:
  • 10.5.2022
  • Značka:
  • S001009
Prijímateľ podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb:
Nadácia
Názov: Nadácia Železiarne Podbrezová
Sídlo: Kolkáreň 35, 97681 Podbrezová
IČO: 37818481
SID:
zverejňuje podľa § 50 ods. 13 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov tieto údaje o špecifikácii použitia podielu zaplatenej dane z príjmov fyzických osôb a právnických osôb
za rok: 2019
prijate v roku: 2020
Účel použitia podielu zaplatenej dane Výška použitého podielu zaplatenej dane na tento účel (EUR) Spôsob použitia podielu zaplatenej dane
1 e) podpora vzdelávania 14 172,74 Finančným darom sme prispeli Súkromnému gymnáziu ŽP na zakúpenie notebookov pre žiakov I. ročníka so zameraním na informatiku.
2 c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 015,53 Dary v podobe finančných prostriedkov a materiálnej pomoci v oblasti sociálnej sféry sme darovali nasledovným fyzickým osobám: p. Elene Rabatinovej (Hronec); p. Miroslave Budinskej (Brezno); p. Viere Adamekovej (Pohronská Polhora); p. Janke Vigašovej (Banská Bystrica); p. Kláre Karcelovej (Brusno); p. Mgr. Zuzane Šulovej (Brezno). Ďalšie finančné príspevky smerovali Občianskemu združeniu Domov pri Špecializovanom zariadení Kotva v Brezne na zakúpenie ochranných osobných pomôcok pre svojich klientov a zamestnancov.
3 d) zachovanie kultúrnych hodnôt 21 000,00 Finančným darom sme podporili činnosť Dychovej hudby ŽP; prispeli sme Folklórnemu súboru Mostár na čiastočnú úhradu nákladov spojených s vydaním CD „Horami, dolami“; spoločnosti BB PRINT na čiastočnú úhradu nákladov spojených s vydaním knižnej publikácie pre deti od autorky Anny Slávikovej a pánovi Ing. Milanovi Skalošovi sme prispeli na pokrytie nákladov spojených s vydaním jeho knihy.
4 b) podpora a rozvoj športu 6 422,54 Finančným darom sme prispeli pánovi Martinovi Doričovi (Michalovce) na podporu aktivít súvisiacich s lukostreľbou a pokrytie výdavkov s reprezentovaním Slovenska v lukostreľbe ; pani Ing. Martine Jarganovej (Pohronská Polhora) na čiastočné pokrytie nákladov spojených s účasťou ženského bežeckého družstva na štafetovom behu „Od Tatier k Dunaju“; pani Márii Muránskej (Čierny Balog) na čiastočnú úhradu nákladov spojených s organizáciou 10.ročníka dobročinného behu s názvom „Bežíme pomáhať“. Finančným darom pre TJ ŽP Šport Podbrezová sme podporili futbalové talenty z Horehronia.
5 a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000,00 Finančne sme podporili Občianske združenie HPB chirurgia Banská Bystrica na čiastočnú úhradu nákladov spojených s jeho fungovaním.
Spolu: 45
Výrok auditora: Uskutočnili sme audit priloženej účtovnej závierky nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová so sídlom v Podbrezovej, IČO: 37 818 481 vedenej v registri nadácií pod číslom 203/Na-96/575 Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorá obsahuje súvahu k 31. decembru 2021, výkaz ziskov a strát za rok končiaci sa k uvedenému dátumu, a poznámky, ktoré obsahujú súhrn významných účtovných zásad a účtovných metód a ďalšie vysvetľujúce informácie. Podľa nášho názoru priložená účtovná závierka poskytuje pravdivý a verný obraz finančnej situácie nadácie - Nadácia Železiarne Podbrezová k 31. decembru 2021 a výsledku jej hospodárenia za rok končiaci k uvedenému dátumu v súlade so zákonom č. 431/2022 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon o účtovníctve"). Banská Bystrica, 30. marca 2022, BDR, spol. s r. o. Banská Bystrica, M.M.Hodžu 3, 974 01 Banská Bystrica, Licencia SKAu č.6, Obchodný register Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel: Sro, Vložka číslo: 98/S, IČO: 00614556. Ing. Miroslav Čiampor, kľúčový audítorský partner, licencia UDVA č. 1068.