Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 84/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 3.5.2022
  • Značka:
  • K025846
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: ELEKTRA NITRA, s.r.o. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Nábežie mládeže 95, 94901 Nitra
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36522562
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Veronika Vargová
Sídlo správcu: Mostná 62, 94901 Nitra
Kotakt na správcu : 0908134388, veronika.vargova322@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 31K/1/2019 S1668
Spisová značka súdneho spisu : 31K/1/2019
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru

Zápisnica zo zasadnutia veriteľského výboru v zmysle ust. § 38 ods. 1 Zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii

 

Spis. značka súdneho spisu: 31K/1/2019 

Spis. značka správcovského spisu: 31K/1/2019-S1668

Obchodné meno úpadcu: ELEKTRA NITRA, s.r.o. 

Sídlo úpadcu: Nábrežie mládeže 95, 949 01 Nitra

IČO: 36 522 562

Miesto konania: kancelária Správcu, Mostná 62, 949 01 Nitra

Dátum a čas konania: 20.04.2022 o 14:00

 

Zoznam prítomných:

1. MURAT, s.r.o., v zastúpení – predseda veriteľského výboru

2. ČSOB Leasing, a.s., v zastúpení

3. Mgr. Veronika Vargová – správca úpadcu

 

Program:

1. Otvorenie veriteľského výboru

2. Správa Správcu o stave konania a speňažovaní

3. Rozhodovanie o ďalšom speňažovaní majetku úpadcu 

4. Záver

 

K bodu č.1 Otvorenie:

Predseda veriteľského výboru otvoril zasadnutie veriteľského výboru o 14:00 a privítal prítomných. Predseda veriteľského výboru úvodom skonštatoval, že veriteľský výbor je v súlade s ust. § 38 ods. 2 ZKR uznášaniaschopný, nakoľko sú prítomní dvaja z troch členov veriteľského výboru.

V súlade s § 38 ods. 2) ZKR prvá veta je veriteľský výbor uznášaniaschopný za prítomnosti väčšiny jeho členov a v súlade s § 38 ods. 2) ZKR tretia veta, na prijatie uznesenia veriteľského výboru je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny hlasov prítomných členov veriteľského výboru.

 

K bodu č. 2 Správa o stave konania a speňažovaní

Správca prítomných členov veriteľského výboru informoval o aktuálnom stave konkurzného konania, pričom odpovedal na všetky otázky prítomných členov veriteľského výboru.

 

K bodu č. 3 Rozhodovanie o ďalšom speňažovaní majetku úpadcu

Veriteľský výbor v súčinnosti so Správcom viedli diskusiu k forme ďalšieho speňažovania majetku úpadcu. Predseda veriteľského výboru dal hlasovať o znení nasledujúceho návrhu speňažovania majetku zapísaného v súpise majetku všeobecnej podstaty, pričom navrhol aby:

-  bolo motorové vozidlo zapísané v súpise majetku všeobecnej podstaty ako súpisová zložka majetku č. 35 speňažované samostatne, a to formou verejného ponukového konania, pričom v 1. kole VPK bude kúpna cena vo výške najmenej 100% súpisovej hodnoty, v 2. kole bude kúpna cena vo výške najmenej 70% súpisovej hodnoty a v jeho 3. kole bude kúpna cena vo výške najmenej 50% súpisovej hodnoty. Veriteľský výbor si vyhradil právo odmietnuť víťaznú ponuku.

-  bol doposiaľ nespeňažený majetok zapísaný v súpise majetku všeobecnej podstaty ako súpisová zložka majetku č. 1, 7, 11, 12, 23, 25, 30, 32 a 33 speňažovaný samostatne, a to formou verejného ponukového konania, pričom v 1. kole VPK bude kúpna cena vo výške najmenej 90% súpisovej hodnoty tej ktorej majetkovej hodnoty, v 2. kole bude kúpna cena vo výške najmenej 50% súpisovej hodnoty tej ktorej majetkovej hodnoty a v jeho 3. kole bude majetková hodnota speňažená v prospech osoby, ktorá ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Veriteľský výbor si vyhradil právo odmietnuť víťaznú ponuku.

- v prípade, že nebude ani 3. kolo ponukového konania úspešné a predávaný majetok Úpadcu nebude speňažený podľa predchádzajúcich bodov, vylúči Správca speňažovaný majetok zo súpisu majetku podľa ustanovenia § 81 ods. 1 ZKR. Podľa ust. § 81 ods. 1 ZKR „Ak majetok zapísaný do súpisu nie je možné speňažiť alebo náklady na jeho speňaženie by pravdepodobne prevýšili možný výťažok z jeho speňaženia, správca môže majetok po predchádzajúcom súhlase príslušného orgánu zo súpisu vylúčiť. Správca môže vylúčiť majetok zo súpisu po predchádzajúcom súhlase príslušného orgánu aj vtedy, ak vymáhanie majetku je zjavne neúčelné alebo náklady na jeho vymoženie a následné speňaženie by pravdepodobne prevýšili možný výťažok z jeho speňaženia.“ V zmysle ustanovenia § 81 ods. 3 ZKR „Majetok vylúčený zo súpisu podľa odseku 1 správca na požiadanie prevedie na ktoréhokoľvek veriteľa prihlásenej pohľadávky. Ak o prevod majetku požiada viac veriteľov, správca prevedie majetok na toho veriteľa, ktorý ponúkne najlepšie podmienky.“

 

Predseda vyzval prítomných veriteľov k hlasovaniu o vyššie uvedenom návrhu.

Výsledky hlasovania

ZA: 2 hlasy

PROTI: 0 hlasov

ZDRŽAL SA: 0 hlasov


„Veriteľský výbor prijal nasledujúce uznesenie:

-  motorové vozidlo zapísané v súpise majetku všeobecnej podstaty ako súpisová zložka majetku č. 35 bude speňažované samostatne, a to formou verejného ponukového konania, pričom v 1. kole VPK bude kúpna cena vo výške najmenej 100% súpisovej hodnoty, v 2. kole bude kúpna cena vo výške najmenej 70% súpisovej hodnoty a v jeho 3. kole bude kúpna cena vo výške najmenej 50% súpisovej hodnoty. Veriteľský výbor si vyhradil právo odmietnuť víťaznú ponuku.

-  doposiaľ nespeňažený majetok zapísaný v súpise majetku všeobecnej podstaty ako súpisová zložka majetku č. 1, 7, 11, 12, 23, 25, 30, 32 a 33 bude speňažovaný samostatne, a to formou verejného ponukového konania, pričom v 1. kole VPK bude kúpna cena vo výške najmenej 90% súpisovej hodnoty tej ktorej majetkovej hodnoty, v 2. kole bude kúpna cena vo výške najmenej 50% súpisovej hodnoty tej ktorej majetkovej hodnoty a v jeho 3. kole bude majetková hodnota speňažená v prospech osoby, ktorá ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Veriteľský výbor si vyhradil právo odmietnuť víťaznú ponuku.

-  v prípade, že nebude ani 3. kolo ponukového konania úspešné a predávaný majetok Úpadcu nebude speňažený podľa predchádzajúcich bodov, vylúči Správca speňažovaný majetok zo súpisu majetku podľa ustanovenia § 81 ods. 1 ZKR. Podľa ust. § 81 ods. 1 ZKR „Ak majetok zapísaný do súpisu nie je možné speňažiť alebo náklady na jeho speňaženie by pravdepodobne prevýšili možný výťažok z jeho speňaženia, správca môže majetok po predchádzajúcom súhlase príslušného orgánu zo súpisu vylúčiť. Správca môže vylúčiť majetok zo súpisu po predchádzajúcom súhlase príslušného orgánu aj vtedy, ak vymáhanie majetku je zjavne neúčelné alebo náklady na jeho vymoženie a následné speňaženie by pravdepodobne prevýšili možný výťažok z jeho speňaženia.“ V zmysle ustanovenia § 81 ods. 3 ZKR „Majetok vylúčený zo súpisu podľa odseku 1 správca na požiadanie prevedie na ktoréhokoľvek veriteľa prihlásenej pohľadávky. Ak o prevod majetku požiada viac veriteľov, správca prevedie majetok na toho veriteľa, ktorý ponúkne najlepšie podmienky.“

K bodu č. 4 Záver:

Predseda veriteľského výboru prítomným veriteľom poďakoval za účasť a zasadnutie ukončil o 14:15.

 

MURAT, s.r.o.

Predseda veriteľského výboru