Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 84/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 3.5.2022
  • Značka:
  • X032668
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 035/2022
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko EOS KSI Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pajštúnska
b) Orientačné/súpisné číslo 5
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 851 02
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 35724803
C. Miesto konania dražby miestnosť č. 32 na 2. poschodí, DOM ODBOROV, spol. s.r.o., Antona Bernoláka 51, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 31. 05. 2022
E. Čas konania dražby 14:15 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Žilina, obec: TEPLIČKA NAD VÁHOM, katastrálne územie: Teplička nad Váhom, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Žilina, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 3691, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 192 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra “C“ č. 215/1 o výmere 165 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie a pozemku parcely registra “C“ č. 215/2 o výmere 140 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 213 o výmere 180 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 214 o výmere 581 m2, druh pozemku: záhrada,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 215/1 o výmere 165 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra “C“ č. 215/2 o výmere 140 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 192, kat. územie Teplička nad Váhom

Dom je situovaný v uličnej zástavbe rodinných domov. Ide o murovaný dom s podzemným podlažím, nadzemným podlažím a podkrovím. Napojený je na elektrickú energiu, verejný vodovod, verejnú kanalizáciu. Rodinný dom bol postavený v dvoch etapách. Pôvodný dom bol postavený v roku 1940 a obsahoval suterén, prízemie a neobytné podkrovie. V roku 2012 bola zrealizovaná kompletná rekonštrukcia prízemia, prístavba a nadstavba domu.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

1. podzemné podlažie tvorí: schodiskový priestor, kotolňa a tri miestnosti využívané ako sklady.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 113,4 m2.

1. nadzemné podlažie tvorí: krytý vstup, zádverie so schodiskom do podkrovia, chodba, samostatné WC, kúpeľňa, kuchyňa a dve izby.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 133,07 m2.

1. podkrovie tvorí: schodiskový priestor, chodba, kúpeľňa, WC a dve izby.

Zastavaná plocha 1. podkrovia je 137,4 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

1. podzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie sú z monolitického betónu. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú betónové monolitické s rovným podhľadom. Schodisko má cementový poter. Úpravy vonkajších povrchov tvoria omietky na báze umelých látok. Obklady fasád tvorí umelý kameň. Dvere sú zvlakové. Okná sú jednoduché drevené. Podlahy tvoria dlažby a cementový poter. V kúpeľni je umývadlo a vodovodná batéria. Zdrojom vykurovania je kotol ústredného vykurovania na tuhé palivá. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia. Zdrojom teplej vody je zásobníkový elektrický ohrievač. Vnútorné rozvody kanalizácie sú z plastového potrubia. Elektroinštalácia je svetelná bez rozvádzačov.

 

1. nadzemné podlažie

Základy sú betónové s podzemným podlažím bez izolácie. Zvislé nosné konštrukcie tvorí sendvičová konštrukcia. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú betónové monolitické s rovným podhľadom. Schodisko tvorí tvrdé drevo. Krovy strechy sú väznicové sedlové. Krytiny strechy na krove sú škridlové ťažké. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov tvoria omietky na báze umelých látok. Obklady fasád tvorí umelý kameň. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne, samostatnej sprchy, WC a kuchyne. Dvere sú plné a zasklené dyhované. Okná sú plastové s trojvrstvovým zasklením. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) sú veľkoplošné laminátové parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností tvoria keramické dlažby. V kuchyni je elektrický sporák s elektrickou rúrou a keramickou platňou, odsávač pár a drezové nerezové umývadlo. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva. V kúpeľni je umývadlo, samostatná sprcha, vodovodné pákové nerezové batérie so sprchou a pákové nerezové batérie. Záchod je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene. Vyhotovený je tiež kozub s uzatvoreným ohniskom. Vykurovanie je ústredné. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia. Vnútorné rozvody kanalizácie sú z plastového potrubia. Elektroinštalácia je svetelná bez rozvádzačov. Vyhotovený je bleskozvod. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením.

 

2. nadzemné podlažie

Zvislé nosné konštrukcie tvorí sendvičová konštrukcia. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Úpravy vonkajších povrchov tvoria omietky na báze umelých látok. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové plsťou hladené. Vnútorné obklady sú v prevažnej časti kúpeľne a WC. Dvere sú plné a zasklené dyhované. Okná sú plastové s trojvrstvovým zasklením. Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) tvoria veľkoplošné laminátové parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností tvoria keramické dlažby. V kúpeľni je plastová rohová vaňa, umývadlo, pákové nerezové vodovodné batérie so sprchou, pákové nerezové vodovodné batérie s ovládaním uzáveru sifónu umývadla a pákové nerezové vodovodné batérie. Záchod je splachovací so zabudovanou nádržkou v stene. Vykurovanie je ústredné. Vnútorné rozvody vody sú z plastového potrubia. Vnútorné rozvody kanalizácie sú z plastového potrubia. Elektroinštalácia je svetelná bez rozvádzačov.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

1. Hospodársky objekt na parc. č.213

Je využívaný ako humno resp. stodola. Do užívania bol daný v roku 1927, približne v roku 1965 bola na objekte osadená nová krytina a vymenené drevené výplne obvodových stien a vráta. Objekt nie je podpivničený a prekrytý je šikmou sedlovou strechou.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 111,28 m2.

 

 

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Objekt je založený na základových pásoch a pätkách z prostého betónu a podkladnom betóne bez izolácie proti zemnej vlhkosti. Zvislú nosnú konštrukciu tvoria železobetónové monolitické stĺpy 500/500 m. Obvodové steny objektu sú vyhotovené z drevených stĺpov s jednostranným dreveným obitím. Strop je vyhotovený len v časti stavby a je drevený trámový bez podhľadu. Podlaha v objekte je hrubá betónová. Dvere a vráta sú drevené zvlakové. Okenné otvory nie sú vyhotovené. Nosnú časť strechy predstavuje drevený krov s krytinou z pálenej jednodrážkovej škridle na latovaní. Klampiarske konštrukcie nie sú vyhotovené. V objekte, s výnimkou elektroinštalácie, nie sú vyhotovené vnútorné rozvody inžinierskych sietí.

 

2. Hospodársky objekt na parc.č.215/1

Ide o murovanú jednopodlažnú stavbu obdĺžnikového pôdorysného tvaru. Napojená je na elektrickú energiu. Do užívania bola daná v roku 1906. Pozostáva zo schodov a troch skladov.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 53,35 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú betónové. Podmurovka je betónová. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z pálenej tehly. Stropy sú klenuté do oceľových nosníkov. Krytina na plochých strechách je z asfaltových privarovaných pásov. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov tvorí brizolit. Úpravy vnútorných povrchov tvorí vápenná hladká omietka. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú dvojité drevené. Podlahy tvorí cementový poter. Elektroinštalácia je len svetelná s poistkovými automatmi.

 

3. Prístrešok pre parkovanie

Stojí na par. č. 214 pri rodinnom dome. Ide o jednopodlažnú stavbu drevenej nosnej konštrukcie obdĺžnikového pôdorysného tvaru. Pozostáva z priestoru určeného na parkovanie dvoch osobných áut. Do užívania bol daný v roku 2014.

Zastavaná plocha prístrešku je 26,79 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú bez podmurovky, iba základy pod stĺpikmi. Zvislé nosné konštrukcie tvoria iba stĺpiky. Krov je väznicový stanový. Krytina strechy na krove je plechová pozinkovaná. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov predstavuje napustenie impregnáciou. Podlahy sú betónové dlaždice. Elektroinštalácia je len svetelná s poistkovými automatmi.

 

4. Krytá terasa

Je postavená na parc. č. 215/2 pri severnej fasáde rodinného domu. Ide o jednopodlažnú stavbu drevenej nosnej konštrukcie obdĺžnikového pôdorysného tvaru. Do užívania bola daná v roku 2012.

Zastavaná plocha krytej terasy je 13,57 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Základy sú bez podmurovky, iba základy pod stĺpikmi. Zvislé nosné konštrukcie tvoria iba drevené stĺpiky. Krov je pultový. Krytina strechy na krove je plechová pozinkovaná. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úpravy vonkajších povrchov predstavuje napustenie impregnáciou. Podlahy tvorí cementový poter.

 

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 8681/2016.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 57/2022 zo dňa 04.03.2022, vyhotoveným znalcom Ing. Mariánom Pilkom:
167.000,- EUR (slovom: jedenstošesťdesiatsedemtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie 167.000,- EUR (slovom: jedenstošesťdesiatsedemtisíc EURO)
L. Minimálne prihodenie 200,- EUR (slovom: dvesto EURO)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,- EUR (slovom: pätnásťtisíc EURO)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania dražby,
b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0352022, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). V prípade akéhokoľvek bezhotovostného prevodu dražobnej zábezpeky musí byť táto k okamihu otvorenia dražby preukázateľne pripísaná na účet dražobníka,
c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom,
d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu),
e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom.
Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania dražby, b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0352022, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). V prípade akéhokoľvek bezhotovostného prevodu dražobnej zábezpeky musí byť táto k okamihu otvorenia dražby preukázateľne pripísaná na účet dražobníka, c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu), e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom. Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky - lehota na úhradu dražobnej zábezpeky sa končí otvorením dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky - v zmysle ust. § 15 Zákona o DD alebo v zmysle ust. § 19 Zákona o DD
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby,
b) platba vkladom na účet dražobníka alebo bankovým prevodom na účet dražobníka (číslo účtu 2921855440/1100, vedený v Tatra banka, a.s., VS: 0352022, IBAN: SK44 1100 0000 0029 2185 5440 TATRSKBX), s označením čísla dražby, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín č. 1: 13.05.2022 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 192 na ulici Za Jarkom 4 v Tepličke nad Váhom. Termín č. 2: 26.05.2022 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 192 na ulici Za Jarkom 4 v Tepličke nad Váhom.
Miesto obhliadky Termín č. 1: 13.05.2022 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 192 na ulici Za Jarkom 4 v Tepličke nad Váhom. Termín č. 2: 26.05.2022 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 192 na ulici Za Jarkom 4 v Tepličke nad Váhom.
Organizačné opatrenia stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 192 na ulici Za Jarkom 4 v Tepličke nad Váhom
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V zmysle ust. § 27 ods. 1 Zákona o DD: „Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa osobitného predpisu (Zákon č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.“
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD,
b) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh dražby podľa § 29 Zákona o DD.
· Po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľa k predmetu dražby (t.j. po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD), je dražobník povinný odovzdať predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí,
· Ak ide o dražbu bytu, domu, inej nehnuteľnosti, podniku alebo jeho časti alebo ak najnižšie podanie hnuteľných vecí, práv a iných majetkových hodnôt presiahnu sumu 33.193,92 €, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Na ostatné náležitosti zápisnice o odovzdaní predmetu dražby sa použijú ust. § 29 ods. 2 Zákona o DD.

Pozn.: V zmysle ust. § 29 ods. 5 Zákona o DD všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ!
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Tomáš
c) priezvisko Trella
d) sídlo Mostová 2, 811 02 Bratislava