Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 83/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 2.5.2022
  • Značka:
  • K025684
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Penzión Bodva s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Školská 5, 045 01 Moldava nad Bodvou
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 52826538
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Dagmar Prividi PhD.
Sídlo správcu: Hlavná 25, 04001 Košice
Kotakt na správcu : 055/7288367, prividiova@yahoo.com
Spisová značka správcovského spisu : S1204
Spisová značka súdneho spisu : 26K/6/2021
Druh podania : Zápisnica zo zasadnutia so zástupcom veriteľov

 Z Á P I S N I C A

z prvej schôdze veriteľov dlžníka  Penzión Bodva, s.r.o., so sídlom Školská 5, 045 01  Moldava nad Bodvou, IČO : 52 826 538  konanej dňa 11.4.2022 o 10.00  hod.

1. bod programu: Otvorenie schôdze

 

Vážení prítomní veritelia,

 

dovoľte, aby som Vás privítala na prvej schôdzi konkurzných veriteľov v konkurznej veci vedenej na majetok úpadcu  Penzión Bodva, s.r.o., so sídlom Školská 5, 045 01  Moldava nad Bodvou, IČO : 52 826 538  (ďalej len „Úpadca“).

Uznesením Okresného súdu Košice I. zo dňa 27.9.2021, sp. zn. 26K/6/2021, uverejneným v Obchodnom vestníku MS SR č. 227/2019 pod. č. K051424 dňa 5.10.2021, v právnej veci navrhovateľa : Mesto Moldava nad Bodvou, so sídlom Školská 2, 045 01 Moldava nad Bodvou, IČO: 00 324 451 proti dlžníkovi  Penzión Bodva, s.r.o., so sídlom Školská 5, 045 01  Moldava nad Bodvou, IČO : 52 826 538 o návrhu na vyhlásenie konkurzu, súd vyhlásil konkurz na majetok dlžníka Penzión Bodva, s.r.o., so sídlom Školská 5, 045 01  Moldava nad Bodvou, IČO : 52 826 538   a ustanovil predbežného správcu dlžníka Ing. Dagmar Prividi, so sídlom kancelárie Hlavná 25, Košice, zn. správcu S 1204 za správcu podstaty  (ďalej len „Správca“).

Dnešná schôdza veriteľov bola zvolaná zverejnením oznamu o jej zvolaní v Obchodnom vestníku č. OV  60/2022 dňa 28.3.2022 pod značkou záznamu K018525 s týmto programom:

 

1. Otvorenie;

2. Správa o činnosti správcu a stave konkurzného konania;

3. Voľba veriteľského výboru v zmysle ustanovenia § 37 ZKR;

4. Rozhodovanie o výmene správcu v zmysle ustanovenia § 36 ZKR;

5. Záver.

Podľa ustanovenia § 35 ods. 2 ZKR má právo zúčastniť sa na schôdzi veriteľov každý veriteľ prihlásenej pohľadávky. Na schôdzi veriteľov sú prítomní veritelia podľa prezenčnej listiny, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou zápisnice. Podľa ustanovenia § 35 ods. 3 ZKR je schôdza veriteľov uznášaniaschopná, ak je na schôdzi veriteľov prítomný aspoň jeden veriteľ oprávnený na schôdzi veriteľov hlasovať. Podľa ustanovenia § 35 ods. 4 ZKR právo hlasovať na schôdzi veriteľov má veriteľ, ktorého pohľadávka je v čase konania schôdze veriteľov zistená čo do právneho dôvodu a vymáhateľnosti; na každé jedno euro zistenej sumy pohľadávky má veriteľ jeden hlas. Veriteľ pohľadávky, ktorý sa v konkurze uspokojuje v poradí ako podriadený veriteľ, nemá právo hlasovať na schôdzi veriteľov, ani právo byť volený do veriteľského výboru.

Podmienený veriteľ môže na schôdzi veriteľov hlasovať len vtedy, ak vznik ním prihlásenej a zistenej podmienenej pohľadávky závisí od splnenia záväzku podmieneným veriteľom za úpadcu a veriteľ oprávnený požadovať splnenie záväzku od podmieneného veriteľa na schôdzi veriteľov v rozsahu podmienenej pohľadávky svoje hlasovacie právo neuplatní alebo si svoju pohľadávku v rozsahu podmienenej pohľadávky v konkurze neprihlási. Toto právo podmienenému veriteľovi zanikne, ak sa vznik ním prihlásenej podmienenej pohľadávky stane nemožným; o tom je podmienený veriteľ povinný informovať správcu, len čo sa o tejto skutočnosti dozvie, inak zodpovedá iným veriteľom za škodu, ktorá im v dôsledku toho vznikla. Ak je podmienených veriteľov, ktorí sú povinní plniť za úpadcu tomu istému veriteľovi pre tú istú pohľadávku, viac, môžu vykonávať hlasovacie práva spojené s ich prihlásenými podmienenými pohľadávkami, len ak si zvolia spoločného zástupcu; tieto hlasovacie práva pritom môžu vykonávať len v rozsahu, v akom sú povinní plniť za úpadcu.

V základnej lehote na prihlasovanie pohľadávok  si 9 veritelia prihlásili pohľadávky v celkovej výške 97.172,82  EUR.

Po uplynutí základnej lehoty sa prihlásili  dvaja veritelia v celkovej výške 6.676,- EUR.

 Prihlásené pohľadávky neboli popreté zo strany Správcu ani žiadnym z veriteľov.

Správca zistil pohľadávky celkom  11 veriteľov v celkovej výške 103.848,82  EUR v poradí E.

Ani jeden veriteľ si neprihlásil pohľadávku ako zabezpečenú.

Vzhľadom na skutočnosť, že na dnešnej schôdzi sú prítomní dvaja veritelia s právom hlasovať, Správca skonštatoval, že schôdza konkurzných veriteľov je uznášaniaschopná.

2. bod programu: Správa o činnosti správcu a stave konkurzného konania

V súlade s ust. § 12 ods. 5 vyhlášky č. 665/2005 Z. z. Správca podal súdu 4 podrobné správy o vykonaných úkonoch a stave konkurzného konania na majetok Úpadcu.

Dlžník si nesplnil svoju povinnosť poskytnúť súčinnosť správcovi. Až na základe výzvy súdu zaslal súpis majetku, ktorý by mal tvoriť hnuteľný majetok a pohľadávky dlžníka voči tretím osobám. Vykonaným šetrením a predovšetkým vykonanou inventúrou hnuteľného majetku správca zistil, že súpis majetku tak ako ho predložil dlžník nezodpovedá skutočnosti.

Z výsledkov inventúry vykonanej podľa súpisu majetku správcom podstaty, resp. členmi inventarizačnej komisie bolo zistené, že hnuteľný majetok nie je uvedený dlžníkom správne, pričom hnuteľný majetok je poškodený a zväčša nepoužiteľný, ktorý bude potrebné zrejme vyradiť. Pohľadávky uvedené správcom  podľa vyjadrenia Mesta Moldava nad Bodvou ako vlastníka nehnuteľností a označeného dlžníka takisto nezodpovedajú skutočnosti. Z výsledkov doterajšieho šetrenia vyplýva, že majetok dlžníka nebude dosahovať ani hodnotu 6.000,- EUR.

Dlžník vykazuje vo svojich súpisoch aj nehnuteľný majetok, ktorý nepatrí dlžníkovi, ale Mestu Moldava nad Bodvou.

Ďalším šetrením bolo zistené, že konateľka úpadcu sa nezdržiava na území SR.

Úpadca má k 1.4.2022 vedený účet:

 

  •  č.ú. SK06 0200 0000 0015 7158 3654  vedený vo VÚB  a.s. so zostatkom k 10.1.2022 vo výške 662,26 EUR

 

 

Návrh uznesenia č. 1:

 

Schôdza konkurzných veriteľov berie na vedomie správu o činnosti Správcu a o stave konkurzného konania.

Hlasovanie:

Za:                                 100% hlasov (veriteľ č. 2 Moldava nad Bodvou s počtom hlasov 60072, veriteľ č. 3 s počtom hlasov 3200)

Proti:                             0       

Zdržal sa:                       0

Uznesenie: Prijaté

Uznesenie č. 1: Schôdza konkurzných veriteľov berie na vedomie správu o činnosti správcu a o stave konkurzného konania.

Námietky: neboli vznesené.

3. bod programu: Voľba veriteľského výboru v zmysle ustanovenia § 37 ZKR

Ďalším obligatórnym bodom programu prvej schôdze veriteľov je voľba veriteľského výboru. Podľa ustanovenia § 37 ods. 1 ZKR veriteľský výbor má troch členov alebo piatich členov. Prví členovia veriteľského výboru sa volia na prvej schôdzi veriteľov. Návrhy na prvých členov veriteľského výboru predkladá predseda schôdze spomedzi prítomných nezabezpečených veriteľov oprávnených na schôdzi veriteľov hlasovať postupne od nezabezpečeného veriteľa s najvyšším počtom hlasov, až kým nie sú zvolení piati členovia veriteľského výboru. Ak po skončení hlasovania sú zvolení len štyria členovia veriteľského výboru, štvrtý zvolený člen veriteľského výboru sa nepovažuje za zvoleného a veriteľský výbor je len trojčlenný. Ak po skončení hlasovania nie sú zvolení ani traja členovia veriteľského výboru, členmi veriteľského výboru sú tí traja veritelia, ktorí získali najvyšší počet hlasov. Ak po skončení hlasovania nie sú zvolení ani títo veritelia, pôsobnosť veriteľského výboru až do zvolenia veriteľského výboru vykonáva súd. O voľbe prvých členov veriteľského výboru sa v tom prípade hlasuje až na nasledujúcej schôdzi veriteľov; na ich voľbu sa toto ustanovenie použije rovnako.

Podľa ustanovenia § 35 ods. 3 posledná veta ZKR, ak ide o voľbu alebo odvolanie člena veriteľského výboru, schôdza veriteľov sa uznáša nadpolovičnou väčšinou hlasov prítomných nezabezpečených veriteľov.

Podľa ustanovenia § 37 ods. 2 ZKR právo voliť a odvolávať členov veriteľského výboru vrátane práva byť zvolený do veriteľského výboru má aj zabezpečený veriteľ v rozsahu, v akom jeho zistená zabezpečená pohľadávka pravdepodobne nebude uspokojená z jeho oddelenej podstaty; rozsah hlasovacieho práva zabezpečeného veriteľa určí správca, pričom vychádza zo zistenej sumy zabezpečenej pohľadávky a hodnoty majetku uvedenej v súpise majetku podstát; ak je už majetok speňažený, vychádza z hodnoty výťažku zo speňaženia majetku.

Správca v tejto časti bodu programu pristúpil k voľbe veriteľského výboru s tým, že navrhuje do veriteľského výboru zvoliť týchto veriteľov :

            1) Mesto Moldava

            2) Správa bytov

            3)Dôvera zdravotná poisťovňa, a.s.

     

 

 

Hlasovanie :

Za:                      100% hlasov (veriteľ č. 2 Moldava nad Bodvou s počtom hlasov 60072, veriteľ č. 3 s počtom hlasov 3200)

Proti:                              0       

Zdržal sa:                       0

Uznesenie: Prijaté

Uznesenie č. 2: Schôdza konkurzných veriteľov  volí veriteľský výbor v zložení :

            1) Mesto Moldava

            2) Správa bytov

            3) Dôvera zdravotná poisťovňa, a.s.

            4. bod programu: Rozhodovanie o výmene správcu v zmysle ustanovenia § 36 ZKR

Rozhodovanie o výmene Správcu je v zmysle ustanovenia § 36 ZKR obligatórnym bodom programu prvej schôdze veriteľov.

Podľa ustanovenia § 36 ods. 2 ZKR: „Na rokovaní schôdze veriteľov o výmene správcu má prítomný veriteľ oprávnený na schôdzi veriteľov hlasovať právo navrhnúť do funkcie nového správcu jednu osobu zo zoznamu správcov, ktorý vedie ministerstvo podľa osobitného predpisu (ďalej len "zoznam správcov"). O návrhoch na nového správcu schôdza veriteľov hlasuje postupne od návrhu veriteľa s najvyšším počtom hlasov, až kým návrh na nového správcu nie je schválený.“

Správca sa prítomných veriteľov oprávnených na schôdzi hlasovať opýtal, či niektorý veriteľ navrhuje do funkcie nového správcu. Nakoľko žiaden z veriteľov nenavrhol výmenu správcu, Správca sa prítomným poďakoval za prejavenú dôveru a pristúpil k ďalšiemu bodu programu.

5. bod programu: Záver

Správca poskytol prítomným veriteľom priestor na otázky, resp. pripomienky k predmetnému konkurznému konaniu a k jednotlivým bodom programu prvej schôdze veriteľov.

Záverom Správca poďakoval prítomným veriteľom za  účasť na prvej schôdzi veriteľov.

 

V Košiciach 11.4.2022,  schôdza veriteľov skončená o 11.30 hod.

 

                                                                                                                      Ing. Dagmar Prividi

                                                                                                                         správca

 

Prílohy:

  1. Prezenčná listina