Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 4/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 7.1.2022
  • Značka:
  • K000818
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: LUCCASS s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Teplého 13/A, 04017 Košice
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36210501
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Imrich Krupička
Sídlo správcu: Mlynská 27, 04001 Košice
Kotakt na správcu : krupicka@slovanet.sk, 0905 937 649
Spisová značka správcovského spisu : 32K/9/2020 S1178
Spisová značka súdneho spisu : 32K/9/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Verejná obchodná súťaž – tretie kolo

V súlade so záväzným pokynom zástupcu veriteľov zo dňa 8. novembra 2021 v konkurznom konaní vo veci úpadcu:  LUCCASS s.r.o., so sídlom: Teplého 13/A,             040 17  Košice, IČO: 36 210 501 (ďalej iba ako „úpadca“), ktoré konkurzné konanie je vedené na Okresnom súde Košice I pod sp. zn.: 32K/9/2020 týmto vyzývam záujemcov na predkladanie ponúk na speňaženie majetku podliehajúceho konkurzu formou verejnej obchodnej súťaže podľa ust. § 92 ods. 1 písm. a) ZKR nasledovne:

  1. Speňažovaný majetok
  1. Predmetom speňaženia v tejto verejnej obchodnej súťaži sú pohľadávky úpadcu z obchodného styku, ktoré sú zapísané do súpisu majetku všeobecnej podstaty ako súpisové zložky č. 12 až č. 22 v súpisovej hodnote 31 000,00 € (slovom: tridsaťjedentisíc euro).  Súpisová hodnota dotknutých súpisových zložiek bola určená podľa zostatkového účtovného stavu v účtovnej evidencii úpadcu ku dňu vyhlásenia konkurzu.
  1. Súpis majetku všeobecnej podstaty bol zverejnený v Obchodnom vestníku  č. 56/2021 zo dňa 23. marca 2021 pod podaním č. K014043.
  1. Súpisové zložky č. 12 až č. 22 boli judikované na základe platobného rozkazu Okresného súdu Banská Bystrica zo dňa 26. augusta 2021 v konaní vedenom pod sp. zn. 23Up/1323/2021.
  1. Speňaženie súpisových zložiek č. 12 až č. 22 majetku všeobecnej podstaty sa uskutoční na základe zmluvy o postúpení pohľadávok ako uceleného súboru pohľadávok (tzv. „balík pohľadávok“).

 

  1.  Podmienky verejnej obchodnej súťaže
  1. Lehota na predkladanie ponúk záujemcov v tomto ponukovom kole je 15 dní odo dňa zverejnenia tohto oznámenia správcu o verejnej obchodnej súťaži v Obchodnom vestníku.
  1. Záväzná ponuka záujemcu musí byť doručená v stanovenej lehote 15 dní v jednej neporušenej obálke v úradných hodinách kancelárie správcu do sídla kancelárie správcu poštou alebo osobne s výrazným označením „Konkurz 32K/9/2020 – Ponuka – Neotvárať!“ Na ponuky doručené po stanovenej lehote sa neprihliada.
  1. Záväzná ponuka záujemcu musí obsahovať identifikačné údaje záujemcu, výpis z obchodného alebo živnostenského registra, resp. kópiu dokladu totožnosti v prípade záujemcu fyzickej osoby nepodnikateľa. V prípade záujemcu fyzickej osoby musí byť v ponuke výslovne uvedené, že tento záujemca dáva súhlas na spracovanie osobných údajov na účely tejto verejnej obchodnej súťaže.
  1. V tomto ponukovom kole rozhoduje najvyššia ponúkaná kúpna cena bez limitu minimálnej kúpnej ceny súpisových zložiek č. 12 až č. 22 majetku všeobecnej podstaty.
  1. Záväzná ponuka záujemcu musí obsahovať výšku ponúkanej kúpnej ceny za pohľadávky úpadcu (odplata za postúpenie pohľadávok), doklad o uhradení zábezpeky vo výške  30% z ponúkanej kúpnej ceny na bankový účet vedený v Tatra banke, a.s., IBAN: SK21 1100 0000 0029 3555 6134.
  1. Každý záujemca môže predložiť iba jednu záväznú ponuku, inak sa všetky jeho ponuky odmietnu. Záväznú ponuku možno meniť, dopĺňať alebo vziať späť len do uplynutia lehoty na predkladanie záväzných ponúk v tomto kole.
  1. Rozhodujúcim kritériom pre posúdenie výhodnosti ponuky záujemcu je výška ponúkanej kúpnej ceny, t.j. ako najvýhodnejšia ponuka bude vyhodnotená ponuka s najvyššou ponúkanou kúpnou cenou.
  1. Otváranie obálok sa uskutoční v sídle kancelárie správcu v lehote do 3 dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk záujemcov, o čom sa vyhotoví úradný záznam.
  1. Jeden rovnopis úradného záznamu o vyhodnotení ponúk záujemcov správca predloží zástupcovi veriteľov na ďalšie vyhodnotenie, a to v lehote do 7 dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk záujemcov s výzvou na vyjadrenie sa k predloženým ponukám v lehote do 15 dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk záujemcov.
  1. Na základe výsledkov vyhodnotenia ponúk záujemcov v tomto kole verejnej obchodnej súťaže zástupca veriteľov uloží správcovi záväzný pokyn na uzavretie zmluvy o postúpení pohľadávok s úspešným záujemcom za súčasného splnenia všetkých podmienok verejnej obchodnej súťaže na základe zápisnice zo zasadnutia so zástupcom veriteľov.
  1. V prípade, ak záujemca, ktorého ponuka bola vyhodnotená ako úspešná, odmietne v lehote stanovenej správcom doplatiť zvyšok ponúkanej kúpnej ceny resp. uzavrieť zmluvu o postúpení pohľadávok v lehote stanovenej správcom, zábezpeka úspešného záujemcu v takomto prípade prepadá v prospech všeobecnej podstaty ako zmluvná pokuta a nevracia sa.
  1. Nadobudnutie vlastníctva: ak uhradil úspešný záujemca celú kúpnu cenu v stanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo k predmetu verejnej obchodnej súťaže uzavretím zmluvy o postúpení pohľadávok. Speňažený majetok úpadcu nadobudne úspešný záujemca bez tiarch a bez zabezpečovacích práv v súlade s ust. § 93 ods. 2 ZKR.
  1. Podmienky odovzdania predmetu ponukového konania: správca uzavrie s úspešným záujemcom po úhrade celej ponúkanej kúpnej ceny zmluvu o postúpení pohľadávok a spíše s ním úradný záznam o odovzdaní predmetu verejnej obchodnej súťaže. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu verejnej obchodnej súťaže nesie úspešný záujemca.
  1. Záväzná ponuka záujemcu musí obsahovať spôsob vrátenia uhradenej zábezpeky na kúpnu cenu v prípade, ak bude ponuka záujemcu v ponukovom konaní vyhodnotená ako neúspešná, vrátane uvedenia bankového účtu záujemcu a variabilného symbolu.

 

  1. Upozornenie pre záujemcov
  1. Speňažované pohľadávky, ktoré sú predmetom verejnej obchodnej súťaže sa speňažujú v stave v akom ležia a bežia, pričom správca konkurznej podstaty neručí úspešnému záujemcovi za vymožiteľnosť speňažovaných pohľadávok.
  1. Speňažované pohľadávky úpadcu môžu mať aj iné právne vady súvisiace s ich vznikom a prípadným postúpením.
  1. Správca ako vyhlasovateľ verejnej obchodnej súťaže nezodpovedá za bonitu postupovaných pohľadávok úpadcu, za ich vymožiteľnosť, za ich prípadné nezrovnalosti spôsobené nedostatkami v účtovnej evidencii úpadcu, ani za prípadné nezrovnalosti týkajúce sa účtovnej a právnej existencie pohľadávok.
  1. Úspešný záujemca svojim podpisom na zmluve o postúpení pohľadávok úpadcu potvrdí, že bol zo strany správcu na tieto skutočnosti upozornený a výslovne sa vzdáva akýchkoľvek nárokov z prípadných právnych vád postúpených pohľadávok úpadcu, ako aj nárokov z nesprávnej špecifikácie výšky niektorej z postúpených pohľadávok úpadcu.
  1. Úspešný záujemca nie je z tohto dôvodu oprávnený od zmluvy o postúpení pohľadávok úpadcu odstúpiť ani požadovať od správcu náhradu akejkoľvek škody.

 

  1. Ďalšie podmienky:

Záujemcovia sa môžu informovať na tel. č.: 0905 937 649, resp. mailom na adrese: krupicka@slovanet.sk.

Zástupca veriteľov a tiež aj správca majú právo odmietnuť neprimerane nízku ponuku a zároveň má zástupca veriteľov a tiež aj správca právo odmietnuť všetky predložené ponuky aj bez uvedenia dôvodu.

 

Košice, dňa 3. januára 2022                                               Ing. Imrich Krupička, správca