Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 4/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.1.2022
  • Značka:
  • X001191
Finlegal services s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo K25/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Finlegal services s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Štefánikova2381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Štefánikova
b) Orientačné/súpisné číslo 23
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 75232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46283421
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Marta Pavlovičová, PhD., Šafárikovo námestie 77/4, Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81102
D. Dátum konania dražby 16. 12. 2021
E. Čas konania dražby 14:00
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby  sú nehnuteľnosti, evidované Okresným úradom Senec – katastrálnym odborom, na liste vlastníctva č. 4145, okres: Senec, obec: Senec, katastrálne územie: Senec, a to:

 

Pozemky:

Parc. reg. „C“ KN číslo

Výmera /m²/

Druh pozemku

Umiestnenie pozemku

1086

199

Zastavané plochy a nádvoria

 

1

1087

198

Zastavané plochy a nádvoria

 

1

 

Stavby:

Súpisné číslo

Parc. reg. „C“ KN číslo

Druh stavby/nebytový priestor č., vchod, poschodie

2100

1086

Byt č. 11, nachádzajúci sa na 3. p. bytového domu, vchod č. 1

2100

1087

 

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku: 224/10000.

 

Navrhovateľ žiada dražobníka o predaj predmetu dražby tak „ako stojí a leží“.

(ďalej len ako ,,predmet dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Opis stavby

Z dôvodu, že predmet dražby nebol znalcovi sprístupnený, znalecký posudok bol vypracovaný v súlade s ust. § 12 ods. 3 zákona o dobrovoľných dražbách.

Bytový dom má 4 nadzemné podlažia a jedno podzemné podlažie. V podzemnom podlaží sa nachádzajú skladové priestory, technické miestnosti a pivničné kobky alebo pivnice pre jednotlivé byty. Na 1. až 4. nadzemnom podlaží sa nachádzaj byty. Podľa zistení stavba domu bola pôvodne s tromi nadzemnými podlažiami a v roku 1995 bola dokonaná nadstavba o jedno nadzemné podlažie. Vstup do domu je zo severozápadnej strany po spevnených plochách. Stavba domu je založená na železobetónových základových pásoch vr. hydroizolácie proti vode a zemnej vlhkosti. Nosný systém tvoria murované steny z plných pálených tehál, nadstavba z tvárnic. Vodorovné nosné konštrukcie železobetónové, monolitické s rovným podhľadom. Vonkajšiu povrchovú úpravu stien tvorí kontaktný zatepľovací systém s ušľachtilou tenkovrstvovou omietkou. Strešná konštrukcia je drevený krov sedlového tvaru s vikiermi, strešná krytina z pozinkovaného plechu vrátane tepelnej izolácie a celoplošného záklopu. Vstupné a komunikačné priestory majú povrchové úpravy podláh z keramickej dlažby alebo tzv. terazzo, steny hladká omietka a biele maľby, olejový náter do výšky asi 1,20 m. Schodisko je dvojramenné, povrchová úprava tzv. umelý kameň, oceľové zábradlie s dreveným madlom. Vstupne dvere do bytového domu hliníkové, zasklené s izolačným dvojsklom, otvárané na magneticky čip. Okná na nadzemných podlažiach plastové s izolačným dvojskom Dom je napojený na všetky inžinierske siete- el. energia, vodovod, plyn, telekomunikácie a internet. Vykurovanie a TÚV je zabezpečené samostatne pre každý byt - plynový kotol a ohrievač TÚV.

Exteriér a aj spoločné priestory interiéru boli v roku 2020 modernizované v rozsahu:

 Kontaktný zatepľovací systém a obnova balkónov.

 Nový strešný plášť, klampiarske konštrukcie strechy a bleskozvod

 Výmena výplni otvorov- plastové okná s izolačným zasklením, hliníkové vstupné dvere.

 Maľby vnútorných spoločných priestorov.

 

S vlastníctvom bytu je spojené aj spoluvlastníctvo spoločných častí, spoločných zariadení a príslušenstva domu:

Spoločnými časťami domu: časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, určené na spoločné užívanie sa. Sú nimi najmä: základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodiská, vodorovné nosné konštrukcie, izolačné konštrukcie, zvislé nosné konštrukcie.

 

Spoločnými zariadeniami domu sú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu. Sú nimi najmä: kočikáreň, sušiareň, práčovňa, spoločné televízne antény, bleskozvody, vodovodné prípojky, telefónne prípojky plynové prípojky, vzduchotechnika a pod.

 

Príslušenstvom domu je vodovodná a kanalizačná šachta.

 

Rok výstavby bytového domu

Podľa potvrdenia mesta Senec, bol bytový dom vybudovaný v rokoch 1950-1960.

 

Technický stav a popis bytu

Byt číslo 11 sa nachádza na 4. nadzemnom podlaží. Predpokladaná je jedná obytná miestnosť, kuchynský kút, zádverie, kúpeľňa s WC a predpoklad pivničná kobka v podzemnom podlaží. Podľa znalcovi dostupných údajov podlahová plocha bytu vr. príslušenstva je 29,71 m2.

Pri čiastočnej miestnej obhliadke bolo konštatované, že bytový dom je v dobrom technikom stave- zmodernizovaný a udržiavaný. Konštrukčné závady, ktoré by mohli výrazne ovplyvňovať alebo obmedzovať užívanie predmetného domu alebo apartmánu tvoriaceho predmet znaleckého posudku neboli zistené. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú žiadne vonkajšie znaky statických ani iných porúch a poškodení. Údržba prvkov krátkodobej ako aj dlhodobej životnosti je tiež dobre zabezpečovaná, ich stav zodpovedá veku pri primeranej údržbe.

 

Analýza polohy nehnuteľnosti

Predmetný bytový dom sa nachádza v okresnom meste Senec na ulici Kollárova, v centre mesta v zástavbe prevažne bytových domov a stavieb občianskej vybavenosti. Občianska vybavenosť mesta na nachádza v pešej dostupnosti do 10 minút. Mesto Senec sa nachádza na juhozápade Slovenska, v Bratislavskom kraji, 25 km východne od Bratislavy. Má veľmi dobrú dopravnú polohu, neďaleko prechádza diaľnica D1 Bratislava – Žilina, a priamo mestom prechádza železničná trať Bratislava – Štúrovo. Relatívne blízko sa nachádza aj letisko M. R. Štefánika v Bratislave a hraničné priechody do Rakúska a Maďarska. V meste sa nachádzajú Slnečné jazerá, jedna z najvýznamnejších letných rekreačných oblastí Slovenska. V danej lokalite sú všetky inžinierske siete- el. energia, telekomunikácie, vodovod, plyn, kanalizácia. Konfliktné skupiny obyvateľov sa v danej lokalite neboli zistené. V budúcnosti sa nepredpokladajú zmeny v okolitej zástavbe, ktoré by mali vplyv na existenciu predmetnej nehnuteľnosti.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby. 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Navrhovateľ má podľa predmetných LV zákonné záložné právo k predmetu dražby. Záložné právo vzniklo na základe ustanovenia § 15 ods. 1 zákona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov z titulu neuhradených mesačných platieb za služby spojené s užívaním bytu a do fondu prevádzky, údržby a opráv, z ročných vyúčtovaní nákladov spojených s užívaním bytu a za výkon správy, na účel zabezpečenia pohľadávky záložného veriteľa. Záložné právo na zabezpečenie tejto pohľadávky záložného veriteľa vzniklo ako I. v poradí.

Okrem záložného práva navrhovateľa sú na aktuálnom predmetnom liste vlastníctva v časti C: Ťarchy zapísané ďalšie záložné práva 3. osôb:

• Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva v prospech: Mesto Senec na byt č. 11 na 3.p. vch. 1, v bytovom dome súp. č. 2100 na parc. č. 1086, 1087, podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach a spoluvlastnícky podiel k pozemkom parc. č. 1086, 1087 o veľkosti 224/10000, podľa 305EX 78/18 zo dňa 10.10.2018 (súdny exekútor Mgr. Pavel Mika), Z-5880/18

• Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na byt č. 11 na 3.p. vch. 1, v bytovom dome súp. č. 2100 na parc. č. 1086, 1087, podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach a spoluvlastnícky podiel k pozemkom parc. č. 1086, 1087 o veľkosti 224/10000, podľa EX 767/2016 zo dňa 11.02.2021(súdny exekútor JUDr. Jozef Augustín,PhD.), Z-980/21

• Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľností na byt č. 11 na 3.p. vch. 1, v bytovom dome súp. č. 2100 na parc. č. 1086, 1087, podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach a spoluvlastnícky podiel k pozemkom parc. č. 1086, 1087 o veľkosti 224/10000, podľa EX 767/2016 zo dňa 09.06.2021(súdny exekútor JUDr. Jozef Augustín,PhD.), Z-3959/21;
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 67.500,00 €
K. Najnižšie podanie Bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Szabolcs Dávid
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva 11111111
b) Orientačné/súpisné číslo 11111111
c) Názov obce 11111111 d) PSČ 11111
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola stanovená znaleckým posudkom v sume 75.000,00 Eur.