Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 3/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 5.1.2022
  • Značka:
  • X000914
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 044/5-2021-PR
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jozef Vaško, zn. správcu: S1021, správca konkurznej podstaty dlžníka Milan Petro, bytom: Hlavná ulica 66/35, 076 17 Čeľovce
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Szakkayho
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 04
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 26.07.1958
C. Miesto konania dražby Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice, dražobná miestnosť, suterén
D. Dátum konania dražby 10. 02. 2022
E. Čas konania dražby 10.15 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nehnuteľností zapísaný na LV č. 58, vedenom Okresným úradom Trebišov- Katastrálny odbor, Okres: Trebišov, Obec: ČEĽOVCE, katastrálne územie: Čeľovce, a to:

  • stavba so súpisným číslom 66  nachádzajúca sa na parcele č. 287, Druh stavby: Rodinný dom,
  • parcela registra „C“ č. 287 vo výmere 1189 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • parcela registra „C“ č. 288 vo výmere 969 m2, druh pozemku: záhrada,
  • parcela registra „C“ č. 289 vo výmere 4504 m2, druh pozemku: orná pôda,

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV, najmä: Plot: čelný - kovové rámy s pletivom, Plot: bočný – pletivo, STUDŇA – kopaná, Vonkajšia úprava: prípojka vody, Vonkajšia úprava: domáca vodáreň, Vonkajšia úprava: prípojka vody, Vonkajšia úprava: vodomerná šachta, Vonkajšia úprava: prípojka kanalizácie, Vonkajšia úprava: žumpa, Vonkajšia úprava: prípojka plynu, Vonkajšia úprava: spevnené plochy, Vonkajšia úprava: dreváreň, Vonkajšia úprava: altánok

(ďalej len "predmet dražby").

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s. 66 na parc. č. 287

Umiestnenie stavby:

Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom č.s. 66 na parc. č. 287 v uličnej zástavbe, čiastočne podpivničený, s jedným nadzemným podlažím, na ulici Hlavná 35 v Čeľovciach.

Dispozičné členenie: 

- v 1.p.p. sa nachádza schodisko a kotolňa

- v 1.n.p. sa nachádza predsieň, chodba, kuchyňa, komora, kúpeľňa, WC, sklad a päť izieb

Stavebno-technický popis: 

Osadenie do 2 m, základy betónové s vodorovnou izoláciou a podmurovkou, schody do 1.p.p. cementový poter, zvislá nosná konštrukcia domu v 1.p.p. betón prekladaný kameňom, v 1.n.p. murované - pôvodná časť z nepálených tehál a kameňa hr. do 60 cm, prístavba z tvárnic hr. do 40 cm, strop v 1.p.p. drevený trámový poškodený, podopretý je podperami, v 1.n.p. drevený trámový s podhľadom, strecha na pôvodnej časti hambálková, na prístavbe manzardová, krytina AZC, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu strechy, parapety, fasádne omietky brizolitové, obklad kamenný, vnútorné omietky hladké, vnútorný obklad kuchyne, kúpeľne, vane, okná v 1.p.p jednoduché, v 1.n.p. prevažne plastové so žalúziami, interiérové dvere v 1.p.p. zvlakové, v 1.n.p. hladké plné alebo presklené, podlahy obytných miestností prevažne laminátové, podlahy ostatných miestností v 1.p.p. hlina, v 1.n.p. PVC, laminátové, keramická dlažba, betónové, vykurovanie ústredné, kotol plynový, radiátory panelové, zdroj teplej vody zásobníkový, elektroinštalácia svetelná a motorická, rozvod studenej a teplej vody, kanalizácia, rozvod plynu.

Vnútorné vybavenie:

- v 1.p.p. v kotolni plynový kotol a zásobník TÚV

- v 1.n.p. v kúpeľni vaňa a umývadlo, pákové batérie, vo WC splachovací záchod, v kuchyni kuchynská linka na báze dreva s keramickým obkladom, kuchynský nerezový drez, páková batéria, kuchynský sporák, odsávač

Jednotlivé položky boli zatriedené podľa prevažujúceho, prípadne porovnateľného vyhotovenia.

Životnosť a opotrebenie: 

Rodinný dom je napojený na elektrinu, obecný vodovod a plyn, kanalizácia je napojená na žumpu, prívod vody je aj zo studne. Podľa predloženého potvrdenia č. j. 104/2012 Obce Čeľovce zo dňa 22.03.2012 pôvodná časť rodinného domu daná do užívania v roku 1940, prístavba prednej časti v roku 1970. Údržba priemerná, potrebná je oprava, strop v 1.p.p. je podopretý stojkami!!!. Základnú životnosť znalec stanovuje na 120 rokov (budovy pre bývanie murované hr. 45 až 60 cm - odporúčaná životnosť 120 rokov).

 

PLOTY

Plot: čelný - kovové rámy s pletivom

Jedná sa o oplotenie parc. č. 287 a 288 od miestnej komunikácie a od suseda. Základy betónové s podmurovkou, plot  kovové rámy s pletivom, plotové vráta a plotové vrátka kovové rámy s pletivom. Plot postavený a užívaný od roku 1970, životnosť znalec stanovuje na 55 rokov.

Plot: bočný - pletivo

Jedná sa o oplotenie parc. č. 288 od suseda. Základy betónové okolo stĺpikov, plot pletivo. Plot postavený a užívaný od roku 1970, životnosť znalec stanovuje na 55 rokov.

 

STUDŇA - kopaná

Jedná sa o kopanú studňu na parc. č. 287 o priemere 600 mm, užívanú od roku 1940. Životnosť znalec stanovuje na 100 rokov.

 

VONKAJŠIE ÚPRAVY

Vonkajšia úprava: prípojka vody

Jedná sa o prípojku vody od studne do rodinného domu cez parc. č. 287, užívanú od roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: domáca vodáreň

Jedná sa o domácu vodáreň, na základe výpovede vlastníka v súčasnosti nefunkčnú, užívanú od roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 51 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka vody

Jedná sa o prípojku vody od vodomernej šachty do rodinného domu cez parc. č. 287, užívanú od roku 2015. Životnosť znalec stanovuje na 50 rokov.

Vonkajšia úprava: vodomerná šachta

Jedná sa o vodomernú šachtu na parc. č. 287 pred rodinným domom užívanú od roku 2015. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka kanalizácie

Jedná sa o prípojku kanalizácie od žumpy k rodinnému domu cez parc. č. 288 a 287, užívanú do roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: žumpa

Jedná sa o žumpu na parc. č. 288, užívanú do roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka plynu

Jedná sa o prípojku plynu k rodinného domu cez parc. č. 287 užívanú od roku 1997. Životnosť znalec stanovuje na 50 rokov.

Vonkajšia úprava: spevnené plochy

Jedná sa o spevnené plochy pri rodinnom dome na parc. č. 287 užívané od roku 1975. Životnosť znalec stanovuje na 50 rokov.

Vonkajšia úprava: dreváreň

Jedná sa o dreváreň na parc. č. 287 užívanú od roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 55 rokov.

Vonkajšia úprava: altánok

Jedná sa o altánok na parc. č. 288 užívaný od roku 2015. Životnosť znalec stanovuje na 40 rokov.

 

Analýza polohy nehnuteľnosti:

Nehnuteľnosť sa nachádza v Čeľovce, v zastavanom území, v širšom centre obce. V tejto lokalite je dopyt v porovnaní s ponukou v rovnováhe. Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom s dvorom a záhradou s priemerným dispozičným riešením. Nehnuteľnosť je v priemernom technickom stave - potrebná oprava (hlavne stropu v 1.p.p), terén rovinatý, možnosť napojenia na všetky inžinierske siete okrem kanalizácie, prevládajúca zástavba objekty na bývanie, príslušenstvo rodinného domu - dreváreň, altánok, pracovné možnosti v mieste - miera nezamestnanosti v okrese 12,42 % (údaj ÚPSVAR k 30.11.2021), skladba obyvateľstva - priemerná hustota, orientácia obytných miestností na východ a juh, doprava autobusová a železničná, občianska vybavenosť - OcÚ, pošta, kultúrne stredisko, obchod so zmiešaným tovarom, prírodná lokalita v blízkosti - žiadna, životné prostredie - zvýšený hluk a prach od dopravy (nehnuteľnosť sa nachádza na hlavnej ceste Košice - Veľké Kapušany cez Slanec), možnosť ďalšieho rozšírenia 3 až 5 x, nehnuteľnosť nedosahuje výnos, hodnotím ju ako priemernú. Nakoľko sa jedná o lokalitu so zvýšeným záujmom o kúpu nehnuteľností na bývanie (obec je vzdialená od krajského mesta Košice v smere cez Slanec asi 38 km), priemerný koeficient polohovej diferenciácie znalec zvyšuje na 0,40. V zmysle metodiky USI Žilina je odporúčaný priemerný koeficient polohovej diferenciácie pre bytové budovy v obciach v intervale 0,20-0,30. V prípade ak sa jedná o lokalitu so zvýšeným záujmom o kúpu nehnuteľností na bývanie je možné priemerný koeficient polohovej diferenciácie zvýšiť max. o hodnotu 0,15 oproti pôvodnému zaradeniu.

 

Analýza využitia nehnuteľnosti:

- nehnuteľnosť je možné využívať ako rodinný dom na bývanie, užíva sa v súlade so zápisom v KN

- iné využitie, ako na bývanie, je málo pravdepodobné

 

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností, najmä závady viaznuce na nehnuteľnosti a práva spojené s nehnuteľnosťou:

- stavba altánku nie je evidovaná v popisných údajoch ani v geodetických údajoch katastra

- pozemky majú v popisných údajoch katastra uvedený druh pozemku a spôsob využitia, ktorý je v súlade so skutočným stavom

- nie je evidované duplicitné vlastníctvo v KN-C a KN-E

- prístup k nehnuteľnosti je po spevnenej mestskej komunikácii cez parc. č. 555/1, evidovanú v KN-C na LV 1063 - vlastník Košický samosprávny kraj

- na liste vlastníctva č. 58 sú uvedené poznámky a ťarchy - viď. kópia LV 58 v prílohe znaleckého posudku:

- iné práva a záväzky, ktoré by viazli na predmete dražby a ktoré by v dôsledku prechodu vlastníctva alebo iného práva nezanikli, neboli oznámené

 

POZEMKY

Identifikácia pozemku: LV 58 - zastavaná plocha a záhrada

Parcely sa nachádzajú v obci Čeľovce, v zastavanom území, v popisných údajoch katastra evidované ako zastavaná plocha - zastavaná hlavnou stavbou a záhrada. Zastavané sú rodinným domom so štandardným vybavením, doprava autobusová a železničná, poloha obytná, infraštruktúra - dobrá vybavenosť - možnosť napojenia na všetky inžinierske siete okrem kanalizácie. Povyšujúce ani redukujúce faktory znalec neuvažuje.

 

Identifikácia pozemku: LV 58 - orná pôda

Parcela sa nachádza v obci Čeľovce, v zastavanom území, v popisných údajoch katastra evidovaná ako orná pôda. Zastavaná nie je žiadnou stavbou, doprava autobusová a železničná, poloha poľnohospodárska, infraštruktúra - iba vlastné zdroje. Povyšujúce faktory znalec neuvažuje. Vzhľadom na výmeru pozemku, jeho tvar a druh možnej zástavby redukuje hodnotu pozemku.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s. 66 na parc. č. 287

Umiestnenie stavby:

Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom č.s. 66 na parc. č. 287 v uličnej zástavbe, čiastočne podpivničený, s jedným nadzemným podlažím, na ulici Hlavná 35 v Čeľovciach.

Dispozičné členenie: 

- v 1.p.p. sa nachádza schodisko a kotolňa

- v 1.n.p. sa nachádza predsieň, chodba, kuchyňa, komora, kúpeľňa, WC, sklad a päť izieb

Stavebno-technický popis: 

Osadenie do 2 m, základy betónové s vodorovnou izoláciou a podmurovkou, schody do 1.p.p. cementový poter, zvislá nosná konštrukcia domu v 1.p.p. betón prekladaný kameňom, v 1.n.p. murované - pôvodná časť z nepálených tehál a kameňa hr. do 60 cm, prístavba z tvárnic hr. do 40 cm, strop v 1.p.p. drevený trámový poškodený, podopretý je podperami, v 1.n.p. drevený trámový s podhľadom, strecha na pôvodnej časti hambálková, na prístavbe manzardová, krytina AZC, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu strechy, parapety, fasádne omietky brizolitové, obklad kamenný, vnútorné omietky hladké, vnútorný obklad kuchyne, kúpeľne, vane, okná v 1.p.p jednoduché, v 1.n.p. prevažne plastové so žalúziami, interiérové dvere v 1.p.p. zvlakové, v 1.n.p. hladké plné alebo presklené, podlahy obytných miestností prevažne laminátové, podlahy ostatných miestností v 1.p.p. hlina, v 1.n.p. PVC, laminátové, keramická dlažba, betónové, vykurovanie ústredné, kotol plynový, radiátory panelové, zdroj teplej vody zásobníkový, elektroinštalácia svetelná a motorická, rozvod studenej a teplej vody, kanalizácia, rozvod plynu.

Vnútorné vybavenie:

- v 1.p.p. v kotolni plynový kotol a zásobník TÚV

- v 1.n.p. v kúpeľni vaňa a umývadlo, pákové batérie, vo WC splachovací záchod, v kuchyni kuchynská linka na báze dreva s keramickým obkladom, kuchynský nerezový drez, páková batéria, kuchynský sporák, odsávač

Jednotlivé položky boli zatriedené podľa prevažujúceho, prípadne porovnateľného vyhotovenia.

Životnosť a opotrebenie: 

Rodinný dom je napojený na elektrinu, obecný vodovod a plyn, kanalizácia je napojená na žumpu, prívod vody je aj zo studne. Podľa predloženého potvrdenia č. j. 104/2012 Obce Čeľovce zo dňa 22.03.2012 pôvodná časť rodinného domu daná do užívania v roku 1940, prístavba prednej časti v roku 1970. Údržba priemerná, potrebná je oprava, strop v 1.p.p. je podopretý stojkami!!!. Základnú životnosť znalec stanovuje na 120 rokov (budovy pre bývanie murované hr. 45 až 60 cm - odporúčaná životnosť 120 rokov).

 

PLOTY

Plot: čelný - kovové rámy s pletivom

Jedná sa o oplotenie parc. č. 287 a 288 od miestnej komunikácie a od suseda. Základy betónové s podmurovkou, plot  kovové rámy s pletivom, plotové vráta a plotové vrátka kovové rámy s pletivom. Plot postavený a užívaný od roku 1970, životnosť znalec stanovuje na 55 rokov.

Plot: bočný - pletivo

Jedná sa o oplotenie parc. č. 288 od suseda. Základy betónové okolo stĺpikov, plot pletivo. Plot postavený a užívaný od roku 1970, životnosť znalec stanovuje na 55 rokov.

 

STUDŇA - kopaná

Jedná sa o kopanú studňu na parc. č. 287 o priemere 600 mm, užívanú od roku 1940. Životnosť znalec stanovuje na 100 rokov.

 

VONKAJŠIE ÚPRAVY

Vonkajšia úprava: prípojka vody

Jedná sa o prípojku vody od studne do rodinného domu cez parc. č. 287, užívanú od roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: domáca vodáreň

Jedná sa o domácu vodáreň, na základe výpovede vlastníka v súčasnosti nefunkčnú, užívanú od roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 51 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka vody

Jedná sa o prípojku vody od vodomernej šachty do rodinného domu cez parc. č. 287, užívanú od roku 2015. Životnosť znalec stanovuje na 50 rokov.

Vonkajšia úprava: vodomerná šachta

Jedná sa o vodomernú šachtu na parc. č. 287 pred rodinným domom užívanú od roku 2015. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka kanalizácie

Jedná sa o prípojku kanalizácie od žumpy k rodinnému domu cez parc. č. 288 a 287, užívanú do roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: žumpa

Jedná sa o žumpu na parc. č. 288, užívanú do roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 60 rokov.

Vonkajšia úprava: prípojka plynu

Jedná sa o prípojku plynu k rodinného domu cez parc. č. 287 užívanú od roku 1997. Životnosť znalec stanovuje na 50 rokov.

Vonkajšia úprava: spevnené plochy

Jedná sa o spevnené plochy pri rodinnom dome na parc. č. 287 užívané od roku 1975. Životnosť znalec stanovuje na 50 rokov.

Vonkajšia úprava: dreváreň

Jedná sa o dreváreň na parc. č. 287 užívanú od roku 1970. Životnosť znalec stanovuje na 55 rokov.

Vonkajšia úprava: altánok

Jedná sa o altánok na parc. č. 288 užívaný od roku 2015. Životnosť znalec stanovuje na 40 rokov.

 

Analýza polohy nehnuteľnosti:

Nehnuteľnosť sa nachádza v Čeľovce, v zastavanom území, v širšom centre obce. V tejto lokalite je dopyt v porovnaní s ponukou v rovnováhe. Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom s dvorom a záhradou s priemerným dispozičným riešením. Nehnuteľnosť je v priemernom technickom stave - potrebná oprava (hlavne stropu v 1.p.p), terén rovinatý, možnosť napojenia na všetky inžinierske siete okrem kanalizácie, prevládajúca zástavba objekty na bývanie, príslušenstvo rodinného domu - dreváreň, altánok, pracovné možnosti v mieste - miera nezamestnanosti v okrese 12,42 % (údaj ÚPSVAR k 30.11.2021), skladba obyvateľstva - priemerná hustota, orientácia obytných miestností na východ a juh, doprava autobusová a železničná, občianska vybavenosť - OcÚ, pošta, kultúrne stredisko, obchod so zmiešaným tovarom, prírodná lokalita v blízkosti - žiadna, životné prostredie - zvýšený hluk a prach od dopravy (nehnuteľnosť sa nachádza na hlavnej ceste Košice - Veľké Kapušany cez Slanec), možnosť ďalšieho rozšírenia 3 až 5 x, nehnuteľnosť nedosahuje výnos, hodnotím ju ako priemernú. Nakoľko sa jedná o lokalitu so zvýšeným záujmom o kúpu nehnuteľností na bývanie (obec je vzdialená od krajského mesta Košice v smere cez Slanec asi 38 km), priemerný koeficient polohovej diferenciácie znalec zvyšuje na 0,40. V zmysle metodiky USI Žilina je odporúčaný priemerný koeficient polohovej diferenciácie pre bytové budovy v obciach v intervale 0,20-0,30. V prípade ak sa jedná o lokalitu so zvýšeným záujmom o kúpu nehnuteľností na bývanie je možné priemerný koeficient polohovej diferenciácie zvýšiť max. o hodnotu 0,15 oproti pôvodnému zaradeniu.

 

Analýza využitia nehnuteľnosti:

- nehnuteľnosť je možné využívať ako rodinný dom na bývanie, užíva sa v súlade so zápisom v KN

- iné využitie, ako na bývanie, je málo pravdepodobné

 

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností, najmä závady viaznuce na nehnuteľnosti a práva spojené s nehnuteľnosťou:

- stavba altánku nie je evidovaná v popisných údajoch ani v geodetických údajoch katastra

- pozemky majú v popisných údajoch katastra uvedený druh pozemku a spôsob využitia, ktorý je v súlade so skutočným stavom

- nie je evidované duplicitné vlastníctvo v KN-C a KN-E

- prístup k nehnuteľnosti je po spevnenej mestskej komunikácii cez parc. č. 555/1, evidovanú v KN-C na LV 1063 - vlastník Košický samosprávny kraj

- na liste vlastníctva č. 58 sú uvedené poznámky a ťarchy - viď. kópia LV 58 v prílohe znaleckého posudku:

- iné práva a záväzky, ktoré by viazli na predmete dražby a ktoré by v dôsledku prechodu vlastníctva alebo iného práva nezanikli, neboli oznámené

 

POZEMKY

Identifikácia pozemku: LV 58 - zastavaná plocha a záhrada

Parcely sa nachádzajú v obci Čeľovce, v zastavanom území, v popisných údajoch katastra evidované ako zastavaná plocha - zastavaná hlavnou stavbou a záhrada. Zastavané sú rodinným domom so štandardným vybavením, doprava autobusová a železničná, poloha obytná, infraštruktúra - dobrá vybavenosť - možnosť napojenia na všetky inžinierske siete okrem kanalizácie. Povyšujúce ani redukujúce faktory znalec neuvažuje.

 

Identifikácia pozemku: LV 58 - orná pôda

Parcela sa nachádza v obci Čeľovce, v zastavanom území, v popisných údajoch katastra evidovaná ako orná pôda. Zastavaná nie je žiadnou stavbou, doprava autobusová a železničná, poloha poľnohospodárska, infraštruktúra - iba vlastné zdroje. Povyšujúce faktory znalec neuvažuje. Vzhľadom na výmeru pozemku, jeho tvar a druh možnej zástavby redukuje hodnotu pozemku.

Predmet dražby sa draží v stave ako stojí a leží v deň konania dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č.58, k.ú. Čeľovce
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY:
3
Poznámka: Poznamenáva sa, Oznámenie o vykonaní dobrovoľnej dražby Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bajkalská30, 829 48 Bratislava, zo dňa 16.05.2014, vykon záložného práva sa uskutoční predajom nehnuteľností stavby rod.domu čs.66 na CKN parc.č.287, CKN pozemky parc.č.287, 288, 289, B3 v 1/1, P 383/14 - 62/14
Poznámka: P 719/14 - Poznamenáva sa, LICITATOR Group, a.s., Sládkovičova 6, Oznámenie o dražbe D301014, navrhovateľom Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, zo dňa 7.10.2014 Prvé kolo dražby sa uskutoční 20.11.2014 o 12:30 hod v Reštarácií SORAYA, Levočská 2, 080 01 Prešov, predajom nehnuteľností stavby rod.domu čs.66 na CKN parc.č.287, CKN pozemky parc.č.287, 288, 289, B3 v 1/1 - 1227/14
Poznámka: P-799/14 - Poznamenáva sa, LICITATOR Group, a.s., Sládkovičova 6, Zápisnica o priebehu dobrovoľnej dražby D 301014 , prvé kolo dražby konanej dňa 20.11.2014 o 12:30 hod, navrhovateľom Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, stavby - rod.domu čs.66 na CKN parc.č.287, CKN pozemky parc.č.287, 288, 289, B3 v 1/1, dražba bola neúspešná - 1379/14
Poznámka: P 374/2016. Poznamenáva sa - Dražobník: LICITATOR Group, a.s., Sládkovičova 6, 010 01 Žilina, IČO: 36 421 561. Oznámenie o opakovanej dražbe D301014, navrhovateľom Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO. 31 335 004. DRUHÉ kolo dražby sa uskutoční 25.08.2016 o 13:30 hod v Reštarácií SORAYA, Levočská 2, 080 01 Prešov /budova Vzorodevu/, salónik - 1. poschodie, predmet dražby: nehnuteľností stavby rod.domu čs.66 na CKN parc.č.287, CKN pozemky parc.č.287, 288, 289, B3 v 1/1. Zo dňa 26.07.2016 - č. z. 64/16
Poznámka: P 451/2016. Poznamenáva sa - Dražobník: LICITOR group, a.s., Sládkovičova 6, 010 01 Žilina, IČO: 36 421 561. Oznámenie o opakovanej dražbe D 301014, navrhovateľom: Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31 335 004. TRETIE kolo dražby sa uskutoční 08.11.2016 o 12:00 hod. v Reštaurácii SORAYA, Levočská 2, 080 01 Prešov (budova Vzorodevu), salónik - 1. poschodie, predmet dražby: nehnuteľnosti - stavba rodinný dom súpisné číslo 66 na pozemku registra C-KN parc.č. 287, pozemky registra C-KN parc.č. 287, 288, 289, pod B-3 v 1/1. Zo dňa 04.10.2016 - č. z. 90/16
ČASŤ C ŤARCHY
3 Pod V 783/12 zriadenie záložného práva v prospech Prvej stavebnej sporiteľne a.s., IČO: 31335004 so sídlom Bajkalská 30, 829 40 Bratislava, k nehnuteľnostiam: rod.dom č.s.66 na p.č.287 a pozemky p.č.287,288,289 v 1/1 - 33/12
3 Z 2545/16 - Zápisnica o priebehu dobrovoľnej dražby D301014, navrhovateľom Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO. 31 335 004. 2. kolo dražby sa uskutočnilo 25.08.2016 o 13:30 hod v Reštaurácii SORAYA, Levočská 2, 080 01 Prešov /budova Vzorodevu/, salónik - 1. poschodie, predmet dražby: nehnuteľností stavby rod. dom čs.66 na CKN parc.č.287, CKN pozemky parc.č.287, 288, 289, B3 v 1/1 - dražba bola neúspešná - 84/16
3 Z 3195/16 - Poznamenáva sa, LICITATOR group, a.s., Sládkovičova 6, Zápisnica o priebehu dobrovoľnej dražby D 301014 , tretie kolo dražby konanej dňa 08.11.2014 o 12:00 hod., navrhovateľom Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., IČO: 31335004, Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, stavby rod.domu čs.66 na CKN parc.č.287, CKN pozemky parc.č.287, 288, 289, B3 v 1/1, dražba bola neúspešná - 110/16
3 Z-1105/2017-Zmluva o postúpení pohľadávok č. 20/2017 zo dňa 05.04.2017 uzavretá medzi postupcom Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31335004 a postupníkom: EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, IČO: 35724803, a vykonanie zmeny v osobe opávneného V 783/2012, P383/2014, v prospech nového záložného veriteľa - navrhovateľa - spoločnosť EOS KSI Slovensko, s.r.o. - 55/17
Iné údaje: ZMVM - prečíslovanie parciel - 38/94 Poznámka: Bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 172/2021
Meno znalca: Ing. Iveta Weissová
Dátum vyhotovenia: 21.12.2021
Všeobecná cena odhadu: 56.000,00 €

K. Najnižšie podanie 56.000,00 €
L. Minimálne prihodenie 500,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka IBAN SK4831000000004350268216, VS: 0442021, vedený v Prima banka Slovensko a.s.,
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne dražobníka na adrese Masarykova 21, Košice, alebo v deň konania dražby v mieste konania dražby do pokladne dražobníka,
3. banková záruka,
4. notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Originál výpisu z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti (účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka), príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, notárska úschova v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby na účet dražobníka č. IBAN SK4831000000004350268216, VS: 0442021 vedený v Prima banka Slovensko a.s..
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 21.01.2022 o 10.30 hod. Obhliadka 2: 25.01.2022 o 14.30 hod.
Miesto obhliadky Okres: Trebišov, Obec: ČEĽOVCE, katastrálne územie: Čeľovce, a to: ­ stavba so súpisným číslom 66 nachádzajúca sa na parcele č. 287, Druh stavby: Rodinný dom, ­ parcela registra „C“ č. 287 ­ parcela registra „C“ č. 288 ­ parcela registra „C“ č. 289
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční po predchádzajúcej dohode s dražobníkom, najmenej deň vopred. Bližšie informácie týkajúce sa obhliadky: 0911 420 800.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením v ustanovenej lehote. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
V zmysle § 167 Právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty ZÁKONA č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov ods. 2) Vás poučujeme:
Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí .
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby znáša vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Martina
c) priezvisko Mižiková
d) sídlo Nám. osloboditeľov 20, 040 01 Košice