Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 1/2022
  • Kapitola:
  • Verejné súťaže
  • Podanie:
  • Obchodné verejné súťaže/Verejné súťaže
  • Deň vydania:
  • 3.1.2022
  • Značka:
  • S000001
Vyhlasovateľ sútaže
Obchodné meno/Názov : AGRIFOP, a.s. Stakčín
Sídlo : Na Troskách 1635/3, 974 01 Banská Bystrica
IČO : 31 713 238
Podľa : § 281 a nasl. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov
Zverejňuje :

Oznámenie o vyhlásení obchodnej verejnej súťaže podľa  ustanovení §  281  a nasl.  Obchodného  zákonníka  v  znení  neskorších  predpisov  vyhlasovateľ vyhlasuje súťaž o najvhodnejší návrh na uzavretie kúpnej zmluvy za účelom predaja výrobnej prevádzky vyhlasovateľa súťaže.

1. VYHLASOVATEĽ SÚŤAŽE

1.1. Vyhlasovateľ: AGRIFOP, a.s. Stakčín

Sídlo: Na Troskách 1635/3, Banská Bystrica 974 01

štatutárny orgán: Ing. František Podhányi – predseda predstavenstva a Mgr. Marián Haverlík – 2. podpredseda predstavenstva

IČO: 31 713 238

DIČ: 2020512241

IČ DPH: SK2020512241

zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sa, vložka č.: 1205/S

(ďalej len „AGRIFOP“ alebo „vyhlasovateľ“)

 

2. PREDMET A PODMIENKY SÚŤAŽE

2.1. Predmetom obchodnej verejnej súťaže je odplatný prevod vlastníckeho  práva k výrobnej prevádzke Priemyselná výroba, kde sa vyrábajú komponenty pre baliace systémy z kartónu.

(ďalej len „predmet predaja“).

Predmet predaja sa nachádza v zastavanom území obce Stakčín. Výrobný areál sa nachádza na pozemku parc. KN C č. 149/1 o výmere 20.262 m2 evidovanom na LV č. 953 v katastrálnom území Stakčín. Výrobný areál pozostáva zo siedmych výrobno-prevádzkových hál.

Predmet predaja tvorí komplex aktív, pasív, výrobný program, dodávateľsko-obchodné vzťahy, kvalifikovaní zamestnanci.

Predmet predaja je v súčasnej dobe časťou podniku spoločnosti AGRIFOP, a.s. Stakčín. Pre účely predaja bude vyčlenená do samostatnej spoločnosti, a predmetom prevodu bude 100 % obchodný podiel v takejto spoločnosti.

Na hnuteľný a nehnuteľný majetok bol spracovaný znalecký posudok.

Predmet predaja je v 100% vlastníctve vyhlasovateľa súťaže. V čase predaja nebudú na majetku evidované žiadne ťarchy.

Účastník obdrží, po podpísaní zmluvy o mlčanlivosti, pre spracovanie svojej ponuky všetky potrebné podklady a bude mu umožnená fyzická obhliadka predmetu predaja.

Účelom súťaže je získanie najvhodnejšieho návrhu, t.j. najvyššej ponúknutej kúpnej ceny na uzavretie kúpnej zmluvy za predmet predaja, ako aj najoptimálnejších obchodných podmienok v súlade s týmito súťažnými podmienkami. Bližšie informácie o nehnuteľnosti poskytne vyhlasovateľ každému záujemcovi v prípade, ak o to požiada e-mailom na adrese agrifopvos@gmail.com za podmienky uzatvorenia dohody o mlčanlivosti.

2.2. Osoby vylúčené zo súťaže

Zo súťaže sú vylúčené:

a) osoby, ktorým bolo v posledných 2 rokoch povolené oddlženie

b) osoby, na ktoré bol v posledných 2 rokoch vyhlásený konkurz alebo bola povolená reštrukturalizácia, alebo sú v plnení reštrukturalizačného plánu

3. SPÔSOB PODÁVANIA A OBSAH NÁVRHU

3.1. Účastník predloží návrh výšky kúpnej ceny a obchodných podmienok za predmet predaja. Časť kúpnej ceny vo výške 60 % kúpnej ceny, v zmysle navrhnutých obchodných podmienok, musí byť po oznámení úspešnosti účastníka vo verejnej obchodnej súťaži vinkulovaná na účte notárskej úschovy notára podľa voľby vyhlasovateľa pred podpisom kúpnej zmluvy alebo zmluvy o prevode obchodného podielu, čo je povinný účastník ako kupujúci povinný preukázať vyhlasovateľovi originálom odpisu notárskej zápisnice o notárskej úschovy a potvrdení notára o prijatí/pripísaní prostriedkov do notárskej úschovy, inak je vyhlasovateľ oprávnený uzavretie kúpnej zmluvy/zmluvy o prevode obchodného podielu odmietnuť. Kúpna cena musí byť splatná z notárskej úschovy jednorázovo do 7 dní  od  predloženia  výpisu z obchodného registra, ktorým došlo k prevodu väčšinového obchodnému podielu k spoločnosti vlastniacej predmet predaja notárovi, z ktorého bude vyplývať, že vlastníkom obchodného podielu  je účastník ako kupujúci.

3.2. Návrh účastníka súťaže musí obsahovať:

a) názov a sídlo vyhlasovateľa,

b) označenie obchodnej verejnej súťaže,

c) identifikačné údaje účastníka (podľa výpisu z obchodného resp. živnostenského registra, registra občianskych združení, občiansky preukaz, trvalý pobyt a rodné číslo navrhovateľa – fyzickej osoby, pri cudzích št. príslušníkoch povolenie k pobytu a pod., telefónny kontakt):

- obchodné meno / názov / meno a priezvisko / adresa trvalého pobytu / prechodného pobytu,

- špecifikáciu predmetu predaja, o ktorý má záujemca záujem

- navrhovanú kúpnu cenu v eurách vyčíslenú na dve desatinné miesta

- meno, priezvisko a podpis účastníka, pri právnických osobách a živnostníkoch podpis štatutárneho orgánu podľa dokladu o právnej subjektivite, v prípade, že návrh predkladá splnomocnený zástupca účastníka, prílohou návrhu je Splnomocnenie k zastupovaniu účastníka vo vyhlásenej obchodnej verejnej súťaži, podpísané zastúpeným v súlade s dokladom o právnej subjektivite a jeho úradne overeným podpisom.

- e-mailovú adresu pre doručovanie oznámenia o úspešnosti vo verejnej obchodnej súťaži

- doklad o uhradení finančnej zábezpeky

3.3. Návrh účastníka súťaže bude vložený a uzatvorený do pevnej nepriehľadnej obálky, na ktorej bude uvedené:

a) označenie účastníka a jeho sídla/bydliska,

b) označenie vyhlasovateľa:

AGRIFOP, a.s. Stakčín

Na Troskách 1635/3, Banská Bystrica 974 01

c) označenie „SÚŤAŽ - NEOTVÁRAŤ“

d) označenie „VOS Priemyselná výroba“

 

4. KRITÉRIÁ A POSTUP HODNOTENIA NÁVRHOV

4.1. Kritériá hodnotenia

- cena za predmet prevodu, resp. 100 % obchodný podiel v spoločnosti vlastniacej Predmet prevodu

- obchodné podmienky, z ktorých musí byť jasné v koľkých tranžiach a v akej výške bude uhrádzaná kúpna cena, termín úhrady kúpnej ceny, výška a časové rozostupy tranží.

- garancie/zabezpečenie úhrady ďalších tranží kúpnej ceny

5. LEHOTY A TERMÍNY SÚŤAŽE

5.1. Dátum vyhlásenia súťaže

Dátum vyhlásenia súťaže sa stanovuje dňom zverejnenia v Obchodnom vestníku SR.

5.2. Lehota na podávanie návrhov

Návrhy možno podávať do 31.1.2022 do 15:00  hod. Lehota začína plynúť odo dňa nasledujúceho po dni, v ktorom bola ponuka v Obchodnom vestníku zverejnená. Lehota na podávanie návrhov sa považuje za dodržanú, ak bude návrh vyhlasovateľovi do konca lehoty na predkladanie ponúk doručený. Návrhy nie je možné odovzdať osobne. Zodpovednosť za včasné doručenie návrhu je na strane navrhovateľa. Na návrhy doručené po lehote na podávanie návrhov sa neprihliada, a teda do obchodnej súťaže ako oneskorený nevstupuje.

5.4. Otváranie návrhov

Otváranie návrhov sa uskutoční 3.2.2022 v kancelárii AGRIFOP na adrese Dlhé nad Cirochou o 10:00  hod. Na otváraní obálok s návrhmi kúpnej ceny sa navrhovateľ môže zúčastniť.

5.5. Lehota na oznámenie úspešnosti účastníka

Lehota na oznámenie úspešnosti účastníka sa stanovuje na 10 pracovných dní odo dňa otvárania návrhov. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo predĺžiť lehotu na vyhlásenie výsledku súťaže. Vyhlasovateľ pošle účastníkom doporučene s doručenkou alebo emailom na ním oznámenú emailovú adresu oznámenie o ich úspešnosti. Úspešnému účastníkovi zašle spolu s oznámením aj návrh kúpnej zmluvy/zmluvy o prevode obchodného podielu. Neúspešným navrhovateľom vyhlasovateľ písomne alebo e-mailom oznámi, že ich návrh na uzavretie kúpnej zmluvu odmieta. Ďalšie informácie vyhlasovateľ neúspešným navrhovateľom neposkytuje.

5.6. Lehota viazanosti návrhov

Lehota viazanosti návrhmi je do 28.2.2022 vrátane. Návrh po jeho predložení nemožno odvolať.

6. DÔVODY VYLÚČENIA ÚČASTNÍKA ZO SÚŤAŽE

Vyhlasovateľ vylúči účastníka zo súťaže ak:

  1. návrh účastníka nebude obsahovať náležitosti podľa bodu 3.1. a 3.2.,
  2. návrh nebude predložený spôsobom podľa bodu 3.3.

7. ZÁBEZPEKA

7.1      Súťažiaci  –  predkladateľ  návrhu  na  uzavretie  zmluvy  je  povinný  zložiť  finančnú  zábezpeku  vo výške  ­­­15.000 EUR,  na bankový účet  číslo č. ú.  IBAN: SK15 0200 0000 0044 3441 3556, VS: 22122021 (rozhodujúci je  deň  pripísania  na  uvedený účet  najneskôr v posledný deň lehoty na predkladanie súťažných návrhov.

7.2. Doklad  preukazujúci  úhradu  finančnej  zábezpeky  musí  byť  priložený  k návrhu účastníka  (kópia  výpis  z bankového  účtu  –  internetbanking, kópia dokladu o vklade na bankový účet a pod.)

7.3.Finančná zábezpeka bude započítaná na kúpnu cenu dňom uzatvorenia zmluvy na Predmet prevodu.

7.4. Finančná  zábezpeka  bude  tým  navrhovateľom,  ktorí  nesplnili  podmienky  súťaže ako  aj neúspešným  (odmietnutým)   vrátená  do  15  pracovných  dní  odo  dňa  zasadnutia vyhodnotenia súťažných ponúk.

7.5  Celá zložená finančná zábezpeka spolu s príslušenstvom prepadá v prospech vyhlasovateľa súťaže  v  prípade,  ak úspešný  uchádzač  neuzavrie  kúpnu zmluvu/zmluvu o prevode obchodného podielu   v lehote do 30 dní odo dňa oznámenia výsledkov súťaže víťaznému účastníkovi.

7.6.Momentom  prepadnutia  zábezpeky  vyhlasovateľ  súťaže  nie  je  viazaný  predloženou  ponukou uchádzača, ktorému prepadla predložená zábezpeka a vyhlasovateľ súťaže je oprávnený rokovať o uzatvorení  zmluvy s inými účastníkmi alebo tretími osobami. Vyhlasovateľ týmito návrhmi momentom uplynutia lehoty na uzavretie zmluvy nie je viazaný.

8. OSTATNÉ PODMIENKY SÚŤAŽE

8.1. Podaním návrhu účastník vyjadruje súhlas s podmienkami súťaže.

8.2.Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo po predložení návrhov obmedziť počet navrhovateľov a takto vybraných navrhovateľov vyzvať na individuálne rokovania o podmienkach kúpnej zmluvy.

8.3. Vyhlasovateľ je oprávnený uverejnené Podmienky súťaže meniť, alebo súťaž zrušiť iba v prípade, ak zmenu alebo zrušenie uverejnil spôsobom, ktorým vyhlásil Podmienky súťaže.

8.4. Účastníci súťaže nemajú nárok na náhradu nákladov spojených s účasťou v súťaži.

8.5.  Vyhlasovateľ  si  vyhradzuje  právo  odmietnuť  všetky  predložené  návrhy  podľa  §  287  ods.  2  zákona  č.  513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v platnom znení a ukončiť súťaž ako neúspešnú.