Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 246/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 23.12.2021
  • Značka:
  • K070325
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Medveďová Katarína, Mgr.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Sládkovičova 5938/68, 97405 Banská Bystrica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 11.11.1955
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Juraj Rybár
Sídlo správcu: Stráž 223, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : spravca@akrybar.sk, 045 524 02 00
Spisová značka správcovského spisu : 2K/9/2015 S1709
Spisová značka súdneho spisu : 2K/9/2015
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Juraj Rybár, so sídlom Stráž 223, 960 01 Zvolen, zapísaný v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod č. S1709 (ďalej len „Správca“), správca úpadcu Mgr. Katarína Medveďová, nar. 11.11.1955, trvale bytom Sládkovičova 5938/68, 974 05 Banská Bystrica (ďalej len „Úpadca“) v súlade so záväzným pokynom príslušného orgánu vyhlasuje IV. kolo verejného ponukového konania na predaj majetku Úpadcu: odplatné postúpenie peňažnej pohľadávky Úpadcu zapísanej do súpisu všeobecnej podstaty, ktorej súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku č. 179/2016 zo dňa 19.09.2016 (K021425) a jeho aktualizácia v Obchodnom vestníku č. 143/2020 zo dňa 27.07.2020 (K058047) a v Obchodnom vestníku č. 175/2021 zo dňa 10.09.2021 (K046055), a to:

Poradové číslo

Meno a priezvisko/názov dlžníka

Dlžník - ulica, číslo, PSČ, mesto

Dlžník - IČO/dátum narodenia

Celková suma v EUR

Právny dôvod vzniku

Súpisová hodnota v EUR

1.

PhDr. Mária Gaboňová

Hrobákova 2482/4, 851 02 Bratislava

04.09.1950

250.000,-EUR s prísl.

Úpadca na základe Zmluvy o pôžičke zo dňa 01.10.2010 a Zmluvy o pôžičke zo dňa 01.10.2011 požičal dlžníčke a dlžníkovi, ktorý zomrel dňa 26.03.2016 peňažné prostriedky spolu v sume 250.00,-EUR.Dlžníčka požičané peňažné prostriedky doposiaľ Úpadcovi nevrátila.

Pohľadávka bola priznaná rozsudkom Okresného súdu Bratislava V. sp. zn. 24C/485/2015 zo dňa 31.05.2017, právoplatný dňa 10.07.2017.

2.500,-EUR

(ďalej len „Pohľadávka“).

Záujemcovia sú povinní doručiť písomné cenové ponuky v zalepených neotvorených obálkach na adresu kancelárie správcu s označením: „PONUKOVÉ KONANIE - Mgr. Katarína Medveďová - NEOTVÁRAŤ". Lehota na predkladanie ponúk je 10 pracovných dní odo dňa zverejnenia oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR, pričom končí desiatym pracovným dňom o 15:00 hod.. Na účely tohto verejného ponukového konania sa za deň zverejnenia tohto oznámenia v Obchodnom vestníku považuje deň nasledujúci po faktickom zverejnení tohto oznámenia v Obchodnom vestníku (t.j. deň po dni vydania Obchodného vestníka, v ktorom sa oznam zverejní). V prípade, že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja alebo sviatok, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň o 15:00 hod.. Ponuky, ktoré nebudú správcovi doručené do skončenia lehoty sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli dané na poštovú alebo inú prepravu pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené a pri vyhodnotení ponukového konania sa na ne nebude prihliadať. Podobne odmietne aj neúplné ponuky. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, pričom na neskoršie podané ponuky nebude správca prihliadať. Doručenú ponuku nie je možné vziať späť a je pre záujemcu záväzná, a to až do ukončenia ponukového konania oznámením výsledku ponukového konania správcom alebo v prípade víťazného záujemcu uzatvorením kúpnej zmluvy so správcom. Ponuku záujemca nemôže meniť, dopĺňať ani vziať späť.

Ponuka musí byť správcovi doručená (poštou alebo osobne) najneskôr v deň a hodinu určenú v tomto oznámení na adresu kancelárie správcu (Stráž 223, 960 01 Zvolen) a súčasne s ponukou musí záujemca zložiť na konkurzný účet vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., IBAN: SK90 0900 0000 0050 7082 7807, BIC: GIBASKBX, zábezpeku na úhradu odplaty za postúpenie Pohľadávky vo výške 30% zo záujemcom ponúkanej odplaty za postúpenie Pohľadávky. Záujemca je povinný pri zložení zábezpeky uviesť v poznámke platby pri právnických osobách a fyzickej osobe podnikateľovi obchodné meno a pri fyzickej osobe nepodnikateľovi meno a priezvisko spolu s uvedením „zábezpeka pohľadávka“. Zábezpeka musí byť pripísaná na účet správcu najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, pričom v prípade, že zábezpeka v tejto lehote nebude pripísaná na účet správcu, správca takúto ponuku odmietne ako oneskorenú.

Správca upozorňuje záujemcov, že vo vzťahu k Pohľadávke disponuje Zmluvou o pôžičke zo dňa 01.10.2010, Zmluvou o pôžičke zo dňa 01.10.2011 a právoplatným a vykonateľným Rozsudkom Okresného súdu Bratislava V zo dňa 31.05.2017, sp. zn. 24C/485/2015. Za účelom vymoženia Pohľadávky bol podaný návrh na vykonanie exekúcie. Správca tiež upozorňuje záujemcov, že Pohľadávka môže byť eventuálne premlčaná a jej existencia môže byť zo strany dlžníkov namietaná. Správca ďalej upozorňuje záujemcov, že za podmienky, kedy sa po postúpení Pohľadávky preukáže, že Pohľadávka, alebo jej časť v čase postúpenia neexistujú, prípadne postúpená Pohľadávka je v inej (nižšej) výške, nemá táto skutočnosť za následok vznik práva záujemcu na vrátenie časti odplaty ani iného práva záujemcu vo vzťahu k správcovi alebo úpadcovi. Správca nezodpovedá záujemcovi (postupníkovi), ak

  1. sa postupník nestane namiesto úpadcu veriteľom Pohľadávky,
  2. dlžník splnil úpadcovi záväzok skôr, než bude povinný ho splniť záujemcovi (postupníkovi),
  3. postúpená Pohľadávka alebo jej časť zanikla započítaním nároku, ktorý mal dlžník voči úpadcovi. Správca neručí za právnu existenciu Pohľadávky, ani za jej vymožiteľnosť.

Záväzná ponuka musí obsahovať:

  1. označenie záujemcu (pri právnických osobách a fyzických osobách podnikateľoch obchodné meno, sídlo / miesto podnikania, IČO; u fyzických osôb nepodnikateľov meno, priezvisko, trvalý pobyt, rodné číslo),
  2. doklad preukazujúci právnu subjektivitu záujemcu, pri právnických osobách originál alebo úradne overenú kópiu aktuálneho výpisu z obchodného registra, živnostenského registra alebo iného registra, v ktorom je záujemca zapísaný (nesmie byť starší ako 3 mesiace); fyzická osoba nepodnikateľ musí priložiť úradne overenú fotokópiu platného občianskeho preukazu alebo iného platného dokladu totožnosti,
  3. čestné vyhlásenie, že záujemca nemá záväzky voči úpadcovi,
  4. čestné vyhlásenie, že záujemca súhlasí so všetkými podmienkami tohto ponukového konania,
  5. presné označenie Pohľadávky,
  6. písomný návrh dohody o zmluvnej pokute v nižšie uvedenom znení, ktorý správca pri otváraní ponúk záujemcov akceptuje: „(Označenie záujemcu) pre prípad, kedy ním predložená cenová ponuka bude správcom vyhodnotená ako víťazná a bude zároveň ako víťazná vyhodnotená aj príslušným orgánom, následne v lehote podľa oznámenia v obchodnom vestníku so správcom neuzavrie kúpnu zmluvu alebo v lehote podľa ponukového konania neuhradí kúpnu cenu, čím poruší podmienky ponukového konania, súhlasí so zmluvnou pokutou vo výške ním zloženej zábezpeky, ktorá za uvedených podmienok bude správcom započítaná so zloženou zábezpekou.“ Návrh dohody záujemcu nesmie obsahovať iné podmienky, výhrady ani iné zmluvné dojednania,
  7. návrh odplaty za postúpenie Pohľadávky v EUR,
  8. doklad preukazujúci zloženie zábezpeky,
  9. v prípade fyzickej osoby nepodnikateľa súhlas so spracovaním osobných údajov na účely tohto ponukového konania,
  10. číslo bankového účtu na ktorý má byť zábezpeka vrátená v prípade neúspešnej ponuky,
  11. ponuka musí byť podpísaná záujemcom, resp. osobou oprávnenou konať za záujemcu,
  12. ak bude ponuka predložená inou osobou (odlišnou od záujemcu), ktorá bude konať na základe plnomocenstva, je nevyhnuté doložiť úradne overené plnomocenstvo,
  13. v prípade, že záujemcom bude zahraničný subjekt, musia byť vyššie uvedené doklady úradne preložené do slovenského jazyka (s výnimkou dokladov vyhotovených v českom jazyku).

Ponuky, ktoré nebudú mať vyššie uvedené náležitosti správca vyradí z ponukového konania. Jednotlivé ponuky budú otvorené a vyhodnotené bezodkladne po uplynutí lehoty na podávanie ponúk v kancelárii správcu. O otváraní a vyhodnotení ponúk správca spíše zápisnicu, ktorú odošle príslušnému orgánu a požiada ho o udelenej súhlasu na predaj víťazovi ponukového konania. Kritériom pre vyhodnotenie ponúk je najvyššia ponúkaná odplata za postúpenie Pohľadávky. Správca ako aj príslušný orgán je oprávnený odmietnuť všetky ponuky, v prípade, že tieto posúdi ako nevýhodné, a to aj bez uvedenia dôvodu. Správca uzatvorí zmluvu o postúpení Pohľadávky s víťazom ponukového konania, ktorého ponuku súčasne ako víťaznú odsúhlasí príslušný orgán. Správca oznámi víťazovi ponukového konania, že jeho ponuka bola vyhodnotená ako víťazná a súčasne ho vyzve, aby v lehote 10 kalendárnych dní od výzvy správcu doplatil správcovi v prospech konkurzného účtu zvyšnú časť zálohy na odplatu za postúpenie Pohľadávky, a to ešte pred uzatvorením zmluvy o postúpení Pohľadávky, a aby zároveň v tejto lehote uzatvoril so správcom zmluvu o postúpení Pohľadávky. Záujemcom uhradená zábezpeka a záloha sa v danom prípade započíta na úhradu odplaty za postúpenie Pohľadávky, ktorá je splatná v deň podpisu zmluvy o postúpení Pohľadávky. Neúspešným záujemcom bude zábezpeka vrátená v lehote 10 dní od kedy príslušný orgán doručí správcovi oznámenie o udelení alebo neudelení súhlasu s víťaznou ponukou záujemcu.

Toto ponukové konanie sa nepovažuje za verejnú obchodnú súťaž v zmysle § 281 a nasl. Obchodného zákonníka ani za verejný návrh na uzavretie zmluvy v zmysle § 276 a nasl. Obchodného zákonníka.

JUDr. Juraj Rybár, správca