Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 240/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 15.12.2021
  • Značka:
  • X077414
Auctiofin s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 011/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Auctiofin s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Rudavská 9030/1784106 Bratislava IV - Zahorska Bystrica
a) Názov ulice/verejného priestranstva Rudavská
b) Orientačné/súpisné číslo 9030/17
c) Názov obce Bratislava IV - Zahorska Bystrica d) PSČ 84106
e) Štát Slovenská Republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 111795/B
IV. IČO/ dátum narodenia 50331621
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Fairmount Management Limited
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Great Portland Street
b) Orientačné/súpisné číslo 167-169
c) Názov obce London d) PSČ W1W 5PF
e) Štát United Kingdom
IV. IČO/ dátum narodenia 05822100
C. Miesto konania dražby Notársky úrad, JUDr. Juraj Göbl, Žižkova 13, Košice 040 01
D. Dátum konania dražby 12. 01. 2022
E. Čas konania dražby 11:00 hod
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti evidované Okresným úradom Košice, okres Košice II, obec Košice - Pereš, katastrálne územie Pereš, zapísane na LV č. 1588, ako:

Stavby:

Súpisné číslo

Popis stavby/druh stavby

Stavba so súp. číslom 2590  na parcele č. 1, evidovaná na LV 1417

Polyfunkčný objekt Košice - Pereš

Polyfunkčný objekt Košice - Pereš, súpisné číslo 2590, postavený na parcele č. 1, Druh stavby 14. Právny vzťah k parcele č. 1 je evidovaný na liste vlastníctva 1417 pre katastrálne územie Pereš.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

POPIS STAVBY:

 

Polyfunkčná budova Košice - Pereš č .s. 2590 na parc. CKN 1 je postavená v centrálnej časti Mestskej časti Košice Pereš na nároží Bystrickej a Revúckej ulice. Prístup k objektu je z Revúckej ulice. Budova je trojpodlažná obdĺžnikového tvaru s plochou strechou.

Stavba má charakter občianskej vybavenosti, doplňuje funkciu obchodných služieb obyvateľstvu v mestskej časti - Pereš.

Stavba bola skolaudovaná v roku 2018: Kolaudačné rozhodnutie vydané Mestom Košice pod číslom MK/A/2018/1594-03/II/GAZ, zo dňa 22.8.2018, s nadobudnutím právoplatnosti dňa 12.9.2018.

Základy vrát. zemných prác - železobetónové pásy a pätky s vodorovnou aj zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti

Zvislé konštrukcie - železobetónový skelet, stÍpy sú ŽB 400x400 mm, modul 6,0 x 6,0 m, na stÍpy sú osadené železobetónové prievlaky, obvodové steny l.NP a 2. NP sú tvorené sendvičovými panelmi z minerálnej vlny, v časti suterénu sú obvodové steny z tehál pálených hr. 380mm, nenosné priečky a deliace steny hr. 150, 200 mm sú sadrokartónové, steny sú, resp. budú po uložení všetkých rozvodov opatrené stierkou, resp. SDK obkladom, v miestnostiach, ktoré to vyžadujú sú, resp. budú steny obložené keramickým obkladom do výšky min. 2000mm

Vodorovné konštrukcie - podlaha suterénu a časti prízemia je vytvorená podkladným betónom, hydroizoláciou, tepelnou izoláciou hr. 100 mm a poterom hr. 50 mm, stropy sú kazetový sadrokartónový systém, niektoré už využívané priestory majú priznané. ŽB stropy sú monolitické železobetónové, uložené na prievlakoch, nášľapné vrstvy podláh sú podľa druhu miestnosti keramické, laminátové alebo PVC, ako podhľad bude použitý nad l.PP a nad l.NP rozvodmi (supermarket a kvetinárstvo). Nad 2.NP je a bude podhľad z protipožiarneho sadrokartónu podľa požiadaviek požiarnej ochrany objektu.

Zastrešenie bez krytiny - nosnou konštrukciou strechy je ŽB doska hr. 200 mm, nad železobetónovou doskou je extrudovaný polystyrén v spáde hr. 20-100 mm+ extrudovaný polystyrén hr.150 mm a fólia FATRAFOL hr. 1,5 mm. Klampiarske konštrukcie - z poplastovaného plechu, dažďové zvody sú vnútorné, vonkajšie parapety okien sú hliníkové. Úpravy vnútorných povrchov - vápennocementové omietky na murovaných stenách, SDK konštrukcie na vnútorných priečkach a na obvodových stenách. Úpravy vonkajších povrchov - sendvičové panely s vlastnou farebnou povrchovou úpravou, vonkajšie steny suterénu sú obložené kamenným obkladom.

Vnútorné keramické obklady - v sociálnych zariadeniach štandardné do výšky 2,00 m. Schody - hlavné schodisko v objekte z I. na II.NP je železobetónové s nášľapnou vrstvou z keramickej dlažby, exteriérové únikové schodiská sú oceľové so stupňami z oceľového pororoštu s povrchovou úpravou pozinkovanou. Výplne otvorov - zasklené steny a okná sú hliníkové, zasklené izolačným trojsklom, kovanie okien a dverí je typové, okná sú otváravo sklopné, vstupné dvere a presklené steny do jednotlivých obchodných prevádzok sú hliníkové celopresklené, vnútorné dvere dyhované osadené do obložkových zárubní, presvetlenie chodby na 2.NP je riešené formou strešných svetlíkov. Vnútorné keramické obklady - v sociálnych zariadeniach štandardné do výšky 2,00 m Schody - hlavné schodisko v objekte z I. na II.NP je železobetónové s nášľapnou vrstvou z keramickej dlažby, exteriérové únikové schodiská sú oceľové so stupňami z oceľového pororoštu s povrchovou úpravou pozinkovanou

Výplne otvorov - zasklené steny a okná sú hliníkové, zasklené izolačným trojsklom, kovanie okien a dverí je typové, okná sú otváravo sklopné, vstupné dvere a presklené steny do jednotlivých obchodných prevádzok sú hliníkové celopresklené, vnútorné dvere dyhované osadené do obložkových zárubní, presvetlenie chodby na 2.NP je riešené formou strešných svetlíkov. Povrchy podláh - podľa charakteru miestností, PVC, keramické dlažby, plávajúce laminátové, neobsadené priestory bez povrchovej úpravy podláh.

Vykurovanie - objekt je vykurovaný teplovzdušnými fancoilovými jednotkami, zdrojom tepla a chladenia je tepelné

čerpadlo. Elektroinštalácia - svetelná aj motorická. Bleskozvod – komplet. Vnútorný vodovod - PPR potrubie, požiarny vodovod pozinkované potrubie. Vnútorná kanalizácia – PVC rozvody s napojením na verejnú kanalizáciu, dažďová zaústená do vsakov v teréne, ohodnotených vo vonkajších úpravách.

Vnútorný plynovod - nie je. Ohrev teplej vody - lokálne podľa potreby a charakteru prevádzky. Vybavenie kuchýň - lokálne podľa potreby a charakteru prevádzky, iba v časti MÚ Pereš.

Hygienické zariadenia a WC - štandardné, v suteréne iba v prevádzke veterinárnej ambulancie, v plánovanej reštaurácií nie sú, bez vybavenia, na I.NP iba lokálne v prevádzke potravín a drogérie, na II.NP spoločné pre celú budovu prístupné z chodby, iba v časti užívanej Miestným úradom, lokálne v neobsadených prevádzkach nie sú.

Výťah - z I. na II.NP hydraulický s nerezovou kabínou

Naviac konštrukcie - rozvody VZT a klimatizácie, v neobsadených prevádzkach nedokončené, stavba je vybavená elektronickou požiarnou signalizáciou vrátane záložného zdroja elektrickej energie pre potrebu požiarnej ochrany.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Podzemné

Vstup do suterénu je situovaný z východnej strany od Bystrickej ulice. Na 1.PP sa nachádzajú dva samostatné komerčné priestory. Budúca spoločenská sála (reštaurácia) so zázemím. Zázemie spoločenskej sály má byť vybavené kuchyňou s umývaním riadu, office, sklad nápojov, hrubú prípravu. Na 1.PP sa nachádza samostatná miestnosť elektrorozvodňa. Suterén nie je v interiéri prepojený s prízemím.

 

1. Nadzemné

Hlavný vstup je riešený z Revúckej ulice a ústí cez zádverie do haly so schodiskom a výťahom. Bezbariérový vstup do objektu je riešený zo západnej strany. Vertikálne prepojenie medzi 1.NP a 2.NP je vnútorným

schodiskom a výťahom aj pre imobilných. Z haly je prístupný supermarket potravín. Zázemie supermarketu potravín obsahuje sklady, chladiarenské boxy, miestnosť pre upratovačku a 2x šatňu s WC. Zásobovanie je riešené zásobovacou rampou zo severnej strany. Na podlaží sa ešte nachádzajú prevádzky, kvetinárstva, drogérie, výdaj zmrzliny a jeden komerčný voľný priestor. Komerčný priestor bol v čase obhliadky bez vybavenia v holostave, okrem prívodov médií (vodovod, kanalizácia, elektroinštalácia, klimatizácia a kúrenie). Ostatné priestory sú využívané a stavebne prispôsobené samotným prevádzkam.

2. Nadzemné

Stred poschodia tvorí pozdÍžna chodbová hala, ktorá sprístupňuje všetky prevádzky a z ktorej je východ na exteriérové únikové schodisko. Na poschodí sa nachádza Miestny úrad mestskej časti Pereš, kancelária správcu s príslušenstvom a ďalšie voľné komerčné priestory bez vybavenia. Z chodby na II.NP sú prístupné sociálne zariadenia pre mužov, ženy a imobilných určené pre návštevníkov polyfunkčného objektu. Všetky priestory okrem Miestneho úradu, časti komerčných kancelárii a toaliet sú v holostave bez podláh, podhľadov, povrchových úprav stien (omietky, obklady), interiérových dverí a vybavenia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:

- Informatívna: P 372/2021, Oznámenie o začatí výkonu záložného práva záložným veriteľom UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky - číslo zmeny - 76/2021
- Obmedzujúca: P 1478/2021,Počas trvania záložného práva sa v zmysle ustanovenia § 81 ods. 2 Daňového poriadku dňom doručenia tohto rozhodnutia, Číslo: M/B/2021/222759/226661,sa zakazuje daňovému dlžníkovi nakladať s predmetom záložného práva bez predchádzajúceho súhlasu správcu dane Mesta Košice. - číslo zmeny - 263/2021
- Informatívna: Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech FAIRMOUNT MANAGEMENT LIMITED, reg. č. 5822100, sídlom: 167-169 Great Portland Street, 5th Floor, Londýn, W1W 5PF, Spojené kráľovstvo, P - 1550/2021 - 292/2021

ČASŤ C: Ťarchy:

- Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti č. 000413/A/CORP/2017 v prospech: FAIRMOUNT MANAGEMENT LIMITED, reg. č. 5822100, sídlom 167-169 Great Portland Street, 5th Floor, Londýn, W1W 5PF, Spojené kráľovstvo. V-6151/2017 zo dňa 16.6.2017 - 127/17 Zmluva o postupení pohľadávky Z-6271/2021 - č.z.191/21. Zmluva o postúpení pohľadávky Z-9598/2021 - č.z.273/21.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena je stanovená Ing. Dušanom Nemešom, znalcom pre oblasť oceňovania nehnuteľností znaleckým posudkom č. 238/2021.
K. Najnižšie podanie 2.260.000.- €
L. Minimálne prihodenie 1.000.- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 48.000.-€
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Dražobná zábezpeka musí byť uhradená bankovým prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. ú.: SK09 7500 0000 0040 2453 2018, vedený v Československá obchodná banka, a. s., variabilný symbol 0112021, bankovou zárukou v prospech dražobníka, alebo notárskou úschovou v prospech dražobníka. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť v hotovosti, platobnou kartou a ani šekom. Dražobná zábezpeka musí byť pripísaná na účet dražobníka najneskôr do otvorenia dražby. Lehota pre zloženie dražobnej zábezpeky končí otvorením dražby. Účastník dražby je povinný pri registrácii na dražbu predložiť doklad o zaplatení dražobnej zábezpeky. Až po splnení tejto náležitosti bude zapísaný do zoznamu účastníkov dražby a bude mu pridelené dražobné číslo.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Potvrdenie o vklade na účet dražobníka, notárska zápisnica o úschove peňazí, záručná listina.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Účastníkom dražby, ktorí sa nestanú vydražiteľmi, bude dražobná zábezpeka bezodkladne vrátená.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením nie vyššiu ako 6.640 € hneď po skončení dražby. Ak je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640 € tak túto je povinný zaplatiť do 15 dní po
skončení dražby, a to prevodom v prospech bankového účtu dražobníka uvedeného v bode 9 Oznámenia o dražbe.
Dražobná zábezpeka, ktorú vydražiteľ uhradil pred konaním dražby, sa započítava do ceny dosiahnutej vydražením. V prípade, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením riadne a včas, prechádza na neho vlastníctvo vydraženého predmetu dražby udelením príklepu.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín obhliadky bol stanovený na 27. decembra 2021 a 10. januára 2022 so začiatkom o 13:00 hod. V prípade záujmu obhliadky sa prosím vopred hlásiť na tel. čísle dražobníka 0903/ 705 705.
Miesto obhliadky Polyfunkčná budova Košice - Pereš č .s. 2590 na parc. CKN 1 Mestská časť Košice Pereš na nároží Bystrickej a Revúckej ulice.
Organizačné opatrenia Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť v hotovosti, platobnou kartou a ani šekom.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V prípade, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením riadne a včas, prechádza na neho vlastníctvo vydraženého predmetu dražby udelením príklepu.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
V prípade, ak nadobudol vydražiteľ vlastníctvo k predmetu dražby, je dražobník povinný odovzdať vydražiteľovi predmet dražby. V prípade, ak ide o nehnuteľnosť, odovzdáva predmet dražby vydražiteľovi za účasti dražobníka bývalý vlastník.
O odovzdaní predmetu dražby bude spísaný protokol, ktorý podpíše dražobník, vydražiteľ a bývalý vlastník.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Juraj
c) priezvisko Gobl
d) sídlo Žižkova 13, 040 01 Košice