Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 238/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 13.12.2021
  • Značka:
  • X076712
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 066/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Kongresová sála I. na prízemí hotela DIXON Resort Congress Hotel & Aqualand na Švermovej ul. č. 32 v Banskej Bystrici
D. Dátum konania dražby 07. 12. 2021
E. Čas konania dražby 14:48 hod. – 15:13 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Rimavská Sobota, obec: Rimavská Sobota, katastrálne územie: Rimavská Sobota, zapísané v evidencii Okresného úradu Rimavská Sobota, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1338, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 359 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 1110/24 o výmere 443 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 1110/24 o výmere 443 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie.
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 359, kat. územie Rimavská Sobota

Ide o samostatne stojaci trojpodlažný rodinný dom postavený v mierne svahovitom teréne. Rodinný dom je napojený na verejný rozvod vody, kanalizácie a elektriny. Do užívania bol daný v roku 1985.

 

Dispozičné riešenie:

1. podzemné podlažie tvorí: schodisko, chodba, na ktorej je umiestnený kotol, garáž, špinavá kuchyňa a práčovňa. V bočnej časti domu je sklad s vchodom z dvora.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 110,53 m2.

1. nadzemné podlažie tvorí: schodisko, chodba, kúpeľňa s WC, kuchyňa a tri izby.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 110,53 m2.

2. nadzemné podlažie tvorí: schodisko, chodba, kúpeľňa vo výstavbe, kuchyňa s obývacou izbou a dve izby.

Zastavaná plocha 2. nadzemného podlažia je 110,53 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Založenie domu je na základových pásoch s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú tehlové s murivom hr. 350 mm. Vnútorné priečky sú murované z plných pálených tehál hr. 100 až 150 mm. Stropné konštrukcie sú monolitické železobetónové dosky. Strecha je plochá s krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu (žľaby a zvody). Schodisko je na železobetónovej monolitickej doske s povrchom stupňov z PVC krytiny. Vonkajšie úpravy povrchov tvorí brizolitová omietka. Vnútorné úpravy povrchov tvoria vápenné omietky stien a stropov, maľby stien a stropov, v sociálnom zariadení je keramický obklad stien. Zariaďovacie predmety sú štandardné, pákové batérie. Okná sú čiastočne plastové v I. NP, ostatné sú drevené zdvojené s predokennými vnútornými žalúziami. Dvere sú v oceľových zárubniach. Garážová brána je plechová otváravá. Podlahy v I. PP tvorí čiastočne cementový poter, čiastočne keramické dlažby. V I. NP a v II. NP sú PVC podlahy v kombinácii s plávajúcimi podlahami. V sociálnych zariadeniach, v chodbách a v kuchyni v II. NP sú keramické dlažby. V I. PP sa nachádza práčovňa s vaňou, v špinavej kuchyni je kuchynská linka z materiálov na báze dreva so smaltovaným drezom. V I. NP v kúpeľni je sprchovací kút, umývadlo a WC s kombi splachovačom, v kuchyni je kuchynská linka z materiálov na báze dreva s nerezovým drezom s odkvapkávačom, elektrický sporák so sklokeramickou varnou doskou a odsávačom pár. V II. NP v kuchyni sa nachádza kuchynská linka z materiálov na báze dreva s nerezovým drezom s odkvapkávačom a plynový sporák bez odsávača pár. Kúrenie rodinného domu je zabezpečené kotlom na tuhé palivo umiestneným v chodbe v I. PP. Ohrev pitnej vody je realizovaný pomocou elektrického zásobníkového ohrievača pitnej vody umiestneného v I. PP v špinavej kuchyni. Radiátory v rodinnom dome sú oceľové panelové aj rebrové. V rohu schodiskového priestoru v II. NP je na jednom mieste pretečená strecha.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 2786/2008.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 80.000,- EUR (slovom: osemdesiattisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Čižmárová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 17.01.1994
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 125/2021 zo dňa 06.08.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
60.800,- EUR (slovom: šesťdesiattisícosemsto EURO)