Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 236/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 9.12.2021
  • Značka:
  • X076080
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 270/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Polyfunkčná budova, Novohradská 7, 990 20 Veľký Krtíš, Konferenčná miestnosť na 2. poschodí
D. Dátum konania dražby 06. 12. 2021
E. Čas konania dražby 14:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 120, katastrálne územie Želovce, Okresný úrad Veľký Krtíš –  katastrálny odbor, obec Želovce, okres Veľký Krtíš, a to:

 

Pozemky, parcely registra „C“:

parcela č. 188, výmera: 34 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parcela č. 189, výmera: 645 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie

parcela č. 190, výmera: 1137 m2, druh pozemku: záhrada

 

Stavby:

súpisné č. 56, na par. č. 189, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: Rodinný dom

súpisné č. 572, na parc. č. 188, druh stavby: Iná budova, popis stavby: Letná kuchyňa

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: plot v záhrade, studňa, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, žumpa, elektrická prípojka, plynová prípojka, spevnené plochy, vonkajšie predné schody, vonkajšie zadné schody.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“. 

Predmet dražby sa draží v podiele: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je rodinný dom súp. č. 56 je osadený na rovinatom pozemku parc. č. 189 v k.ú. Želovce, obec Želovce, okres Veľký Krtíš. Ide o samostatne stojací, dvojpodlažný, jednobytový dom. Postavený je do nepravidelného „L“ pôdorysného tvaru. Je napojený na elektrinu, verejný vodovod a plyn. Kanalizácia je zvedená do vlastnej žumpy. Pôvodná časť bola postavená v roku 1962, v roku 1974 bola vybudovaná prístavba s tromi obytnými miestnosťami a chodbou. V rokoch 2005 až 2013 bola realizovaná nadstavba podkrovného podlažia a celý objekt bol kompletne modernizovaný s novou kúpeľňou a kotolňou.

    

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z dvoch izieb, kuchyne, kúpeľne, miestnosti WC, predsiene so schodiskom do podkrovia, miestnosti pod schodiskom, špajze s kotlom ÚK, zadnej technickej miestnosti v rekonštrukcii. Podkrovie je novovybudované nedokončené. Dispozične pozostáva z chodby od schodiska a troch izieb.

    

Základy tvoria betónové pásy s hydroizoláciou. Pôvodné podzemné priestory boli dodatočne kompletne zasypané bez úpravy hydroizoláciou na zamedzenie vzlínania spodnej vlhkosti, čo sa nepriaznivo prejavuje zavlhnutím vnútorných stien pri podlahe. Strecha je valbová s vikiermi, krov drevený väznicový, krytina strechy betónová, typ Bramac, klampiarske konštrukcie. Strechy sú úplné z pozinkovaného plechu. Parapetné plechy sú z hliníkového plechu. Steny sú murované prevažne z plnej pálenej tehly. Pôvodné fasádne omietky sú zo škrabaného brizolitu, z dvoch strán zachované, na dvoch stranách je pridaný podklad pre zamýšľané zateplenie. Vnútorné omietky sú vápenné štukové, stierkové a hladené plsťou. Stropy drevené, trámové s rovným podhľadom. Dvere sú drevené dyhované s čiastočným presklením osadené v obložkových zárubniach. Čiastočne sú vybudované dverné otvory bez dverných krídiel. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom, čiastočne doplnené interiérovými horizontálnymi hliníkovými žalúziami. Nášľapné vrstvy podláh sú v obytných miestnostiach veľkoplošné laminátové plávajúce, v ostatných miestnostiach z keramickej dlažby. Technická miestnosť v prístavbe je v štádiu nedokončenej rekonštrukcie. Vstupné dvere z dvora aj prechodné dvere zo špajze sú plastové. Podlaha je hrubá betónová, neukončená po realizácii ležatého potrubia. Steny sú z nepálenej hliny a omietky poškodené.

    

V kuchyni je kútová kuchynská linka s nerezovým kruhovým drezom a zabudovanými spotrebičmi, čiastočne poškodenou elektrickou varnou doskou, čiastočne poškodenou elektrickou rúrou na pečenie, zabudovanou chladničkou a zabudovanou mrazničkou. Medzi pracovnou doskou a nástennými skrinkami kuchynskej linky sú steny obložené keramickým obkladom. V kúpeľni je plastová kútová vaňa, umývadlo v toaletnej skrinke. Zrealizovaná je príprava pre sprchovací kút, vaňa a časť stien je do výšky cca 1,6 m obložená keramickým obkladom. V miestnosti WC je kombi záchod a príprava pre umývadlo, časť stien je do výšky cca 1,66 m obložená keramickým obkladom. Vodovodné batérie sú pákové nerezové.

    

Podkrovie je murované s pórobetónových tvárnic, priečky sú sadrokartónové, stropy drevené so sadrokartónovým rovným podhľadom. Nášľapné vrstvy podláh v chodbe sú z keramickej dlažby. V izbách je plávajúca laminátová podlahovina. Dvere ani zárubne nie sú osadené. Okná vo vikieroch sú plastové s nízkymi parapetnými stenami typu francúzskych okien so zábradlím a s interiérovými hliníkovými horizontálnymi žalúziami.

 

Kúrenie v dome je ústredné teplovodné s panelovými radiátormi. V kúpeľni sú dva rebríkové radiátory. Zdrojom vykurovania a teplej vody je plynový kombinovaný kotol ÚK typ ATTACK KST Plus, ktorý je inštalovaný v špajzy. Rozvod studenej a teplej vody je z plastového potrubia z centrálneho zdroja. Kanalizácia je z plastového potrubia z kuchynskej časti a kúpeľne zvedená do žumpy. Inštalácia a rozvod zemného plynu je už zrealizovaný. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Elektrický rozvádzač s automatickým istením je inštalovaný v miestnosti pod schodiskom.

 

V roku 1962 bola za rodinným domom vybudovaná letná kuchyňa. Dispozične pozostáva z jednej miestnosti a vstupnej chodby. Steny sú murované z pórobetónových kvádrov a tehál. Strecha je sedlová, krov drevený hambálkový, krytina škridlová, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Objekt je stavebne upravovaný pre zamýšľaný účel garážovania, stavebné práce nie sú dokončené. Základy tvoria iba základové pásy bez podmurovky, steny sú murované so zmiešaného materiálu, stropy sú drevené trámčekové s rovným podhľadom. Vonkajšia úprava povrchov je realizovaná vápenno cementovou omietkou, čiastočne poškodenou. Vnútorné omietky sú vápenné hladká čiastočne poškodené. Dvere sú drevené rámové s presklením a podlahy prevažne z drevenej palubovky. Elektroinštalácia je poškodená, pôvodne svetelná a motorická s poistkami.

 

Od ulice je plot s betónovou podmurovkou na betónových základoch. Výplň plotu je z oceľovej tyčoviny v rámoch. Súčasťou je bránka a dvojkrídlová brána z tyčoviny s okopovým plechom. Plot v záhrade je vyhotovený zo strojového pletiva na zabetónovaných oceľových stĺpikoch. Tesne pri dome vo dvore je kopaná studňa s ručným čerpadlom. Pitná obecná voda je vedená cez vodomernú šachtu murovanú z plných pálených tehál, umiestnenú pred letnou kuchyňou. Splašková kanalizácia z domu je zvedená do murovanej žumpy situovanej za letnou kuchyňou. Vybudovaná je plynová prípojka. Plynomerná skrinka je v predzáhradke. Elektrická prípojka je podzemná. Elektromer je v skrinke na úrovni uličného plota. Spevnené plochy tvoria betónové okapové chodníky. Vonkajšie hlavné aj vedľajšie schody sú železobetónové s povrchom z keramickej dlažby.

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva:

 

Letná kuchyňa – začiatok užívania 1962.

 

Plot v záhrade – začiatok užívania 1974.

 

Studňa – kopaná, o hĺbke 7,2 m. Začiatok užívania 1961.

 

Vodovodná prípojka – DN 25 mm. Začiatok užívania 2005.

 

Vodomerná šachta – murovaná, oceľový poklop, vrátane vybavenia. Začiatok užívania 2005.

 

Kanalizačná prípojka – kanalizačné prípojky a rozvody – potrubie plastové. Začiatok užívania 2005.

 

Žumpa – betónová monolitická aj montovaná, začiatok užívania 2005.

 

Elektrická prípojka – NN prípojka, začiatok užívania 2005.

 

Plynová prípojka – začiatok užívania 2005.

 

Spevnené plochy – plochy s povrchom z monolitického betónu. Začiatok užívania 1974.

 

Vonkajšie predné schody – na železobet. Doske alebo nosníkoch s povrchom z keramickej dlažby. Začiatok užívania 1974.

 

Vonkajšie zadné schody - na železobet. Doske alebo nosníkoch s povrchom z keramickej dlažby. Začiatok užívania 1974.

 

Pozemok

Ohodnocované nehnuteľnosti sa nachádzajú v zastavanom území obce Želovce v rovnomennom katastrálnom území. Obec Želovce je vzdialená komunikáciami cca 10,3 km južne od centra okresného mesta Veľký Krtíš. V obci je základná škola, materská škola, predajňa potravinárskeho tovaru, pohostinstvo, predajňa nepotravinárskeho tovaru, zariadenie pre údržbu a opravu motorových vozidiel, predajňa súčiastok a príslušenstva pre motorové vozidlá, telocvičňa, ihrisko pre futbal, knižnica, pošta, verejný vodovod, rozvodná sieť plynu, lekáreň, samostatná ambulancia praktického lekára pre dospelých, praktického lekára pre deti a dorast, praktického lekára gynekológa. Lokalita s ohodnocovaným rodinným domom sa nachádza v severnej časti obce, v okolí sú prevažne podobné a pôvodné rodinné domy. Dopravné a komunikačné napojenie na verejné štátne komunikácie je vyhovujúce. Je možnosť napojenia na obecné rozvody vody, plynu a elektro.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia nasledujúcimi záložnými právami:

V-426/16-Zmluva o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok č. 0000000000290551 zo dňa 21.03.2016 v prospech Prima banka Slovensko, a.s., IČO 31575951, Hodžova 11, 010 11 Žilina v podiele 1/1, na nehnuteľnosti: Stavba, Rodinný dom, parc. reg. CKN č. 188, 189, 190, súp. č. 56, na parc. reg. CKN č. 189, súp. č. 572 na parc. reg. CKN č. 188.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 71.110 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Dušan Dičér
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxx
c) Názov obce xxxx d) PSČ xxxx
e) Štát xxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 39/2021, ktorý vypracoval znalec Ing. Miroslav Tokár, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom 913556. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 10.08.2021
Suma ohodnotenia: 77.900 EUR