Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 234/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.12.2021
  • Značka:
  • X075360
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 067/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1. poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 29. 11. 2021
E. Čas konania dražby 14:30 hod. – 14:37 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Nové Zámky, obec: Semerovo, katastrálne územie: Semerovo, zapísané v evidencii Okresného úradu Nové Zámky, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 1123, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 294 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 925/9 o výmere 646 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 925/9 o výmere 646 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 294, kat. územie Semerovo

Ide o čiastočne podpivničený rodinný dom s jedným nadzemným podlažím a sedlovou strechou. Je situovaný v rovinatom teréne prístupnom z miestnej komunikácie. Do užívania bol daný v roku 2001.   

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Dom pozostáva zo štyroch samostatných izieb, vstupnej predsiene, chodby, kuchyne, špajzy, haly, kúpeľne s WC a skladu. Z obývacej izby vedú železobetónové schody s povrchovou úpravou stupňov z cementového poteru na neobytnú povalu. Suterén je prístupný z pracovne oceľovým rebríkom, v podlahe je oceľový poklop.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 32,76 m2.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 232,30 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Dom je založený na betónových základoch s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú na 1. PP z monolitického betónu a na 1. NP sú murované z pórobetónových kvádrov v skladobnej hrúbke nad 40 do 50 cm s tepelnou izoláciou hr. 10 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové. Stropy sú betónové monolitické s rovným podhľadom. Schodisko je železobetónové s cementovým poterom. Strecha je sedlová s ťažkou pálenou krytinou. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Úpravu vonkajších povrchov tvorí omietka na báze umelých látok ako finálna vrstva kontaktného zatepľovacieho systému. Vnútorné omietky sú vápenné štukové. Dvere sú hladké plné alebo zasklené. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom, v suteréne sú jednoduché drevené alebo oceľové. Na garáži sú vyklápacie oceľové garážové vráta. V chodbe je vstavaná skriňa. Dom je pripojený na vodu, elektrinu a plyn z verejnej siete, odkanalizovaný je do žumpy. Vykurovanie domu je ústredné teplovodné. Pôvodný kotol na tuhé palivo s kombinovaným ohrevom TÚV je v suteréne, novší plynový kotol s prietokovým ohrevom TÚV je v špajze vedľa kuchyne. Radiátory sú oceľové typu Korad s termoventilmi. V kuchyni je pôvodná linka na báze dreva so zabudovaným plynovým sporákom s elektrickou rúrou, digestor a nerezový drez s jednopákovou batériou. Na stene za linkou je keramický obklad. V kúpeľni je rohová plastová vaňa, keramické umývadlo a plastový sprchový kút. WC je samostatné kombi. Na stenách je keramický obklad nad 135 cm, vodovodné batérie sú jednopákové.

 

Príslušenstvo predmetu dražby tvorí najmä:

Prístrešok

Ide o prístrešok pred vstupom do rodinného domu od ulice. Prístrešok bol daný do užívania súbežne s rodinným domom v roku 2001. Jedná sa o jednoduchú stavbu založenú na betónovom základe s podmurovkou. Zvislú nosnú konštrukciu tvoria tri kovové stĺpy, na ktorých je uchytený pultový krov tvoriaci zastrešenie. V zadnej časti je konštrukcia krovu uchytená do predného obvodového múra. Pultový krov s podbitím je pokrytý ťažkou pálenou škridlou, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, podlaha je z keramickej dlažby. 

Zastavaná plocha prístrešku je 6,1 m2.

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby je prevzatý z dostupných dokladov a informácií.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 3893/15.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 65.400,- EUR (slovom: šesťdesiatpäťtisícštyristo EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Čižmárová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 17.01.1994
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 140/2021 zo dňa 16.09.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Luciou Magulovou:
72.600,- EUR (slovom: sedemdesiatdvatisícšesťsto EURO)