Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 233/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 6.12.2021
  • Značka:
  • O000670
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: Horizon
Sídlo: Avenue du Port 2, 1080 Brusel
IČO: 0449.441.283
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z.z.

Horizon Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva - OPCVM  RPM  Brusel 0449.441.283

Avenue du Port 2, 1080 Brusel

 

Oznam pre akcionárov

 

Radi by sme vás informovali, že na základe rozhodnutia predstavenstva Horizon (Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva), podfond Horizon CSOB Globalny Rast EUR 1 bude právoplatne rozpustený a pristúpi sa k jeho likvidácii v súhlase s článkom č.19 stanov, v predpokladanom termíne splatnosti 29. októbra 2021.

Podfond mal dva investičné ciele: na jednej strane, vyplatenie najmenej 90% investovanej čiastky pri splatnosti, na druhej strane, možný kapitálový zisk v závislosti od hodnoty koša 30 akcií významných spoločností charakterizovaných vysokou trhovou kapitalizáciou. Pokiaľ dôjde k nárastu počiatočnej hodnoty koša 30 akcií významných spoločností s vysokou trhovou kapitalizáciou, k dátumu splatnosti bude 90% nárastu hodnoty koša akcií pripísaných k 100% pôvodnej upisovacej ceny.  Maximálny kapitálový zisk je 60% (aktuársky zisk: 8,06% pred poplatkami a daňami). Pokiaľ dôjde k poklesu počiatočnej hodnoty koša 30 akcií významných spoločností s vysokou trhovou kapitalizáciou, k dátumu splatnosti bude 100% poklesu hodnoty koša akcií pripísaných k 100% pôvodnej upisovacej ceny. Maximálna kapitálová strata je 10% (aktuársky zisk: -1,73% pred poplatkami a daňami). Podfond negarantuje zaručené výnosy ani ochranu kapitálu, a to ani počas jeho trvania, ani pri splatnosti.

Podfond bol uvedený do činnosti 8. októbra 2015 a jeho počiatočná hodnota bola stanovená na 10 EUR. Návratná čiastka (29. októbra 2021) bola stanovená na 10,180 EUR. Aktuársky zisk je 0,2948% pred započítaním nákladov a poplatkov.

Za vyplatenie finančných prostriedkov sa nemusia platiť žiadne poplatky.

Od 2. novembra 2021, akcionári môžu v pobočkách inštitúcie poskytujúcej finančné služby, v tomto prípade KBC BANK NV alebo CBC BANQUE SA, požiadať o vyplatenie finančných prostriedkov, a súčasne si môžu vyžiadať výkaz aktív a pasív, správu predstavenstva a kontrolnú správu komisára o likvidácii podfondu. Likvidácia sa definitívne ukončí na valnom zhromaždení, ktoré udelí členom predstavenstva podfondu a komisárovi absolutórium. Ak sa stanovená likvidačná hodnota bude líšiť od vyššie špecifikovanej sumy, ktorá sa má vyplatiť na konci likvidácie podfondu, podmienky vyplatenia rozdielu sa uverejnia v samostatnej tlačovej správe. Šesť mesiacov po ukončení likvidácie príslušných podfondov sa zostatok sumy na vyplatenie, o ktorú držitelia akcií nepožiadajú, prevedie do Konsolidačnej banky (Caisse des dépôts et consignations).

Prospekt, základné informácie pre investorov a najnovšie finančné správy si môžete bezplatne vyžiadať v pobočkách inštitúcií poskytujúcich finančné služby, v tomto prípade KBC BANK NV alebo CBC BANQUE SA, alebo si ich môžete pozrieť na webovej stránke www.kbc.be, kde sú zverejnené aj vo francúzštine a angličtine.

Predstavenstvo spoločnosti Horizon.