Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 231/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 2.12.2021
  • Značka:
  • X074077
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 064/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1. poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 29. 11. 2021
E. Čas konania dražby 15:15 hod. – 15:25 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Galanta, obec: ŠOPORŇA, katastrálne územie: Šoporňa, zapísané v evidencii Okresného úradu Galanta, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 204, a to konkrétne:

    • rodinný dom so súpisným číslom 355 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. “C“ č. 732/4 o výmere 71 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
    • pozemok parc. reg. “C“ č. 732/1 o výmere 272 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
    • pozemok parc. reg. “C“ č. 732/4 o výmere 71 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
    • pozemok parc. reg. “C“ č. 732/5 o výmere 53 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,

 (ďalej len ako „predmet dražby“).

H. Opis predmetu dražby

Dom so súpisným číslom 355 postavený na parcele č. 732/4, sa nachádza na Vážskej ulici v obci Šoporňa. Dom je rozostavaný, obstavaný lešením, obvodové steny sú bez povrchovej úpravy. Na základe miestnej obhliadky vykonanej z exteriéru, možno konštatovať, že dom je v súčasnosti obývaný.

Na pozemku parc. č. 732/2 je postavený rodinný dom súp. č. 1587, ktorý bezprostredne susedí s predmetom dražby. Prístup k domu je cez parc. č. 732/1, napriek tomu, že táto skutočnosť nie je zachytená ani na LV č. 204 ani na LV č. 463 v podobe vecného bremena, je v súčasnosti stav taký, že majiteľ domu súp. č. 1587 vstupuje do svojej nehnuteľnosti z pozemku 732/1, ktorý je možné označiť za spoločný dvor. Z porovnania katastrálnej mapy s ortofotomapou je zrejmé, že pôdorysné rozmery rodinného domu súp. č. 355 sú väčšie ako je zakreslené v mape a dom čiastočne zasahuje aj do pozemku parc. č. 732/2. Podobne dom súp. č. 1587 na parc. 732/2 je podstatne väčší ako je zakreslené na katastrálnej mape a zasahuje aj do pozemku parc. č. 732/1.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Dom bol prízemný, nepodpivničený, s neobytným podkrovím. V súčasnom období sa prevádza prístavba a nadstavba rodinného domu.

 

Prízemie tvorí: 2 x izba, 1x izba s kuchynským kútom, zádverie, WC, kúpeľňa a schodiskový priestor.

Zastavaná plocha prízemia je 102,45 m2.

 

Podkrovie tvorí:  schodisko, kúpeľňa s WC, obývacia hala a 2x izba. 

Zastavaná plocha podkrovia je 102,44 m2.

 

Popis prevzatý zo ZP 96/2018 Ing. Michaela Dírerová:

Predmetom posúdenia a následného ohodnotenia je stavba rodinného domu s. č. 355, ktorý je postavený na rovinatom pozemku KN p.č. 732/4 v katastrálnom území Šoporňa. Dom bol postavený v roku 1960, v roku 1979 a 2011 boli prevedené prístavby k rodinnému domu, v roku 1998 bol rodinný dom plynofikovaný.

Dom je samostatne stojaci v zástavbe podobných rodinných domov, nepodpivničený s jedným nadzemným podlažím a obytným podkrovím. Dom je napojený na všetky verejné inžinierske siete a to konkrétne: plyn, elektro, kanalizácia, voda.

Technické a konštrukčné riešenie prevzaté:

Dom bol prízemný, nepodpivničený, s neobytným podkrovím. V súčasnom období sa prevádza prístavba a nadstavba rodinného domu. Dom je založený na betónových základoch. Murivo je murované z tehly plnej pálenej hrúbky 30-45 cm. Strop nad prízemím bude drevený trámový spevnený oceľobetónovou doskou, nad podkrovím bude zavesený sadrokartónový strop do klieštin. Zastrešenie je dreveným krovom so sedlovou strechou (prevedené 2011) a novou ťažkou krytinou (Bramac) - krytina nie je prevedená. Prevedené budú klampiarske konštrukcie t.j. zvody z pozinkovaného plechu. Vonkajšie omietky sú brizolitové (pôvodný stav, zrealizované budú nové omietky so zateplením na báze umelých látok). Vnútorné omietky budú vápenné štukové (nie sú prevedené).

Prízemie: Na prízemí sú tri obytné izby, v obývacej izbe bude kuchynský kút (kuchynská linka na báze dreva dĺžky 3 m, nerezový drez, plynový sporák s elektrickou rúrou, odsávač pár, keramický obklad v linke - linka nie je osadená vrátane zabudovaných spotrebičov), schodiskový priestor (schodisko neprevedené - bude z tvrdého dreva, bez podstupníc), kúpeľňa (umývadlo, sprchový kút, pákové batérie, keramický obklad a keramická dlažba - práce sú neprevedené), WC (keramický obklad a keramická dlažba - neprevedené), zádverie. V obytných izbách budú laminátové veľkoplošné parkety (nie sú prevedené), v ostatných bude keramická dlažba (neprevedené). Dvere budú dyhované v drevenej zárubni (neprevedené). Okná budú plastové (neprevedené). Prevedené bude UK, panelové radiátory, plynový kotol nebol osadený, bude v podkroví, elektroinštalácia bude prevedená nová (svetelná a motorická - z časti prevedená).

Podkrovie: V podkroví budú dve obytné izby a obytná hala, kúpeľňa s WC (plastová rohová vaňa, umývadlo, WC - neosadené, keramický obklad a keramická dlažba nie sú prevedené), chodba so schodiskom (schody nie sú prevedené). V izbách budú laminátové veľkoplošné podlahy, v kúpeľni bude keramický obklad a keramická dlažba - nie sú prevedené. Vnútorné omietky budú na báze umelých látok, stierkové - nie sú prevedené. Okná budú plastové (neprevedené), dvere budú dyhované v drevenej zárubni - neprevedené. Elektroinštalácia bude svetelná (neprevedené). ÚK bude ústredné, panelové radiátory, plynový kotol s ohrevom TÚV v kúpeľni (neprevedené). V dome bola prevedená inštalácia zemného plynu (r. 1998, v roku 2011 bude prevedená rekonštrukcia). Rozvod studenej a teplej vody - prízemie, podkrovie (neprevedené). Na ohrev teplej vody bude slúžiť plynový kotol. Odkanalizovanie rodinného domu je prevedené do verejnej kanalizácie. Objekt je zásobovaný vodou z verejného vodovodu, vo dvore je aj studňa. Elektrická prípojka je káblová zemná (2011). Rozvodnica je ističová."

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Vzhľadom na to, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby, opis predmetu dražby bol prevzatý zo znaleckého posudku č. 120/2011, ktorý vypracoval Ing. Jozef Zárecký a zo znaleckého posudku číslo 96/2018 Ing. Michaely Dírerovej. Z vonkajšej obhliadky z exteriéru je zrejmé, že dokončenosť niektorých konštrukcií je vyššia, napr. okná na štítovej stene sú vymenené, krytina strechy je hotová - pokrytá ťažkou krytinou, rovnako aj klampiarske konštrukcie sú hotové. Zateplenie ani vonkajšia úprava povrchov dokončené nie je.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 3274/2011.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 41.800,- EUR (slovom: štyridsaťjedentisícosemsto EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jana Čižmárová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 17.01.1994
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 141/2021 zo dňa 13.09.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Luciou Magulovou:
46.400,- EUR (slovom: štyridsaťšesťtisícštyristo EURO)