Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 225/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 24.11.2021
  • Značka:
  • K063008
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Vít Polák
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: V Zákostolí 399/2, 900 65 Záhorská Ves
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 15.03.1974
Obchodné meno správcu: Správca - Hríňová Andrea, JUDr.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Trnavská 27, 83104 Bratislava
Kotakt na správcu : +421 908 274 353, ak.hrinova@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 33OdK/81/2021 S1981
Spisová značka súdneho spisu : 33OdK/81/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o vypísaní tretieho kola ponukového konania

JUDr. Andrea Hríňová, správca konkurznej podstaty, sídlo kancelárie: Trnavská 27, 831 04 Bratislava, zapísaná v zozname správcov pod č. S1981 – správca dlžníka: Vít Polák, nar. 15.03.1974, V Zákostolí 399/2, Záhorská Ves 900 65, Slovenská republika, občan SR („dlžník“), vyhlasuje v zmysle § 167p ods. 1 ZKR tretie kolo verejného ponukového konania na predaj majetku dlžníka tvoriaceho všeobecnú podstatu dlžníka, súpis ktorej bol  zverejnený v Obchodnom vestníku č. 200/2021 zo dňa 18.10.2021.

Majetok dlžníka tvoriaci všeobecnú podstatu dlžníka, ktorý je predmetom verejného ponukového konania, je špecifikovaný nasledovne:

Majetková podstata ponukového konania 

Osobné motorové vozidlo SEAT CORDOBA, VIN: VSSZZZ6KZ1R065829, farba oranžová, AA sedan, rok výroby 2000, Leasing: Nie, SEAT CORDOBA sa v súčasnosti nachádza  u dlžníka: Záhorská Ves, Počet km 470.000, Druh PHM Benzín, súpisová hodnota 500,- Eur.

Podmienky predaja a cena:

Majetok dlžníka sa bude vo verejnom ponukovom konaní predávať ako samostatná majetková podstata (ďalej len „majetková podstata“), pričom víťazom verejného ponukového konania sa stane ten záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu za príslušnú majetkovú podstatu.

Preddavok na kúpnu cenu vo výške 100 % ponuky na kúpnu cenu, musí každý záujemca zložiť na účet správcu IBAN: SK20 0900 0000 0051 7118 0029 vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., najneskôr v posledný deň určený na doručovanie ponúk spolu s označením platby „majetková podstata Polák Vít“. V prípade bezhotovostného prevodu musí byť preddavok na kúpnu cenu v rovnakom termíne pripísaný na vyššie určený účet. Preddavok na kúpnu cenu sa započítava do kúpnej ceny úspešného záujemcu. Kúpnu cenu nie je možné platiť šekom, takáto ponuka bude správcom odmietnutá. Predaj majetku sa uskutoční za najvyššiu ponuku.

Ak záujemca nezloží preddavok na kúpnu cenu včas, alebo nezloží preddavok na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu, na takúto ponuku sa nebude prihliadať. 

Lehota na podanie ponuky: Ponuky je potrebné podať najneskôr v lehote 10 dní odo dňa zverejnenia oznámenia o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku. Lehota na predkladanie ponúk začína plynúť nasledujúcim dňom odo dňa zverejnenia oznámenia v Obchodnom vestníku a končí desiaty deň o 16:00 hod. Ponuka, ktorá nebude správcovi doručená do skončenia lehoty na predkladanie ponúk, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť. 

Forma účasti záujemcu:

Záujemca o kúpu musí doručiť ponuku správcovi konkurznej podstaty na adresu: JUDr. Andrea Hríňová, správca so sídlom: Trnavská 27, 831 04 Bratislava, správca dlžníka, v zalepenej obálke s výrazným označením „PONUKA – NEOTVÁRAŤ“ s označením spisovej značky konkurzného konania: 33OdK/81/2021 a dlžníka: POLÁK VÍT. Obálka musí byť z druhej strany zapečatená alebo podpísaná cez prelepenie. Bez tohto zabezpečenia bude ponuka odmietnutá. Ponuku, ktorá bola písomne doručená správcovi, nemožno dodatočne dopĺňať, meniť, ani ju nemožno vziať späť. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku na predmet ponukového konania. V prípade viacerých ponúk jedného účastníka podaných na majetkovú podstatu, sa bude prihliadať len na jeho ponuku s najvyššou kúpnou cenou.

Písomná ponuka musí obsahovať:

- vyjadrenie záujemcu, že kupuje majetkovú podstatu,

- riadnu identifikáciu majetku, ktorá musí byť zhodná s označením majetku, ktorý je uvedený v súpise majetku, resp. doplnenom súpise majetku,

- písomná ponuka fyzickej osoby musí byť zároveň podpísaná vlastnoručným podpisom, v prípade právnickej osoby štatutárnym zástupcom, ktorý je v súlade s podpisovým právom zakotveným v obchodnom registri a musí byť opatrený odtlačkom pečiatky,

- v prípade právnickej osoby sa priloží aj overená fotokópia z obchodného registra nie staršia ako jeden mesiac (resp. overená fotokópia živnostenského, prípadne iného oprávnenia),

- uvedenie ponúkanej kúpnej ceny,

- písomný záväzok záujemcu, že v prípade úspechu v ponukovom konaní po vyhlásení výsledkov ponukového konania uzavrie so správcom zmluvu, ktorou správca prevedie na záujemcu všetky práva k predmetu zmluvy,

- záujemca podaním ponuky akceptuje podmienky tohto ponukového konania bezvýhradne vo všetkých bodoch,

- ak dôjde k odstúpeniu od zmluvy zo strany správcu v zmysle týchto podmienok, alebo dôjde k zmareniu tohto kola ponukového konania, alebo sa inak znemožní vykonať riadne účel zmluvy alebo ponukového konania, na uzavretie ktorej sa akceptovaním tohto ponukového konania a podaním vlastného návrhu záujemca zaviazal, a to z dôvodov na strane záujemcu, má správca nárok na zmluvnú pokutu voči takému záujemcovi vo výške zloženého preddavku na kúpnu cenu (zábezpeka). Tento písomný záväzok musí záujemca samostatne vlastnoručne podpísať,

- výpis z banky o zaplatení resp. potvrdenie o vložení preddavku na ponúkanú kúpnu cenu na účet správcu,

- číslo účtu pre prípad neúspešnosti v ponukovom konaní za účelom vrátenia uhradeného preddavku kúpnej ceny

Ponuky doručené správcovi včas sa vyznačia nasledovne:

- dátum, kedy boli doručené,

- hodinu, kedy boli doručené,

- poradové číslo.

Otváranie obálok:

Neporušené obálky záujemcov budú otvorené správcom do 5 dní od uplynutia lehoty na doručovanie ponúk v sídle správcu. O otváraní obálok sa vyhotoví úradný záznam.

Vyhodnotenie:

- vyhodnotenie zistených ponúk správca vykoná najneskôr do 5 dní odo dňa otvárania obálok,

- ako víťazná ponuka bude vyhodnotená ponuka záujemcu s najvyššou ponúknutou cenou za obchodný podiel zaradený do príslušnej majetkovej podstaty ponukového konania, ktorá bude zároveň spĺňať všetky podmienky ponukového konania,

- v prípade rovnocenných ponúk budú vyzvaní záujemcovia, ktorí predložili najvyššie rovnocenné ponuky na prípadné doplnenie ponuky. Ak nebudú doručené podľa pokynov správcu doplňujúce ponuky, správca určí víťaza žrebom,

- o výsledku ponukového konania správca informuje záujemcov písomne/elektronicky,

- správca s víťazom verejného ponukového konania uzavrie zmluvu, ktorou správca prevedie na záujemcu všetky práva k predmetu zmluvy, v prípade, ak žiadna oprávnená osoba dlžníka nevyužije právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu dosiahnutú v ponukovom konaní postupom podľa § 167r ods. 2 zák. č. 7/2005 Z.z.

Správca ostatným účastníkom oznámi výsledok verejného ponukového konania a neúspešným záujemcom do 10 pracovných dní od vyhodnotenia vráti uhradený preddavok na ponúkanú kúpnu cenu, pričom im nevzniká nárok na úroky pripísané bankou na správcovský účet. Správca nie je viazaný žiadnymi lehotami dokedy musí dôjsť k prevodu majetku dlžníka, ktorý je predmetom tohto ponukového konania. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť ponuky, ktoré boli dodatočne menené a dopĺňané. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť akúkoľvek ponuku.

JUDr. Andrea Hríňová, správca dlžníka