Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 224/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 23.11.2021
  • Značka:
  • X071562
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 276/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna správcovská kancelária, k.s. Blagoevova 9, Bratislava - mestská časť Petržalka 851 04 46 333 908 v zozname správcov MS SR pod č. S 1565 SEXTETO, s. r. o. Strojárenská 2740, 069 01 Snina 36 462 012 v obchodnom registri Okresného súdu Prešov, oddiel: Sro, vložka č. 24578/P
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Blagoevova
b) Orientačné/súpisné číslo 9
c) Názov obce Bratislava - mestská časť Petržalka d) PSČ 851 04
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 46333908
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Rastislav Demeter, Tkáčska 6507/2, Prešov 080 01
D. Dátum konania dražby 09. 12. 2021
E. Čas konania dražby 13:30 hod.
F. Kolo dražby 4. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetnom dražby sú

nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2187, katastrálne územie: Čemerné, Okresný úrad Vranov nad Topľou  – katastrálny odbor, obec Vranov nad Topľou, okres Vranov nad Topľou, a to:

Stavby:

  • súpisné č. 547, na parcele č. 1167/88, druh stavby: priemyselná budova, popis stavby: výrobná hala

 

Právny vzťah k parcele, na kt. leží stavba 547 je evidovaný na liste vlastníctva číslo 2956.

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísane na liste vlastníctva najmä: vstavba prevádzky administratívy a sociálno-hyg. zariadenia.

 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1.
Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Výrobná hala čs. 547 na parcele KN č. 1167/88

Ohodnocovaná nehnuteľnosť - Výrobná hala čs. 547 je situovaná v meste Vranov nad Topľou v jeho mestskej časti k. ú. Čemerné na ul. Herľanskej po pravej (severnej) strane štátnej cesty Vranov nad Topľou - Prešov. Výrobná hala je súčasťou komplexu výrobných prevádzok v lokalite na ul. Herľanskej, ktoré sú zamerané na výrobu plastov a plastových výrobkov - KNUDSEN PLAST, s.r.o. a UNIPLAST MH, s.r.o. vrátane administratívnej budovy, ďalej autoservisy a ostatné menšie prevádzky. Ohodnocovanou nehnuteľnosťou je výrobná hala v severozápadnej časti komplexu - jedná sa o dvojpodlažný halový objekt obdĺžnikového pôdorysu rozmerov 54,60*46,23 m s oceľovou nosnou konštrukciou. Objekt je čiastočne podpivničený - zo strany severnej je v suteréne bývalá kotolňa na tuhé palivá. V severozápadnej časti haly na I.poschodí bola v roku 2008 prevedená vstavba soc.administratívnych priestorov a v tom istom roku z dôvodu zabezpečenia prevádzky administratívnych priestorov bola prevedená prístavba kotolne (prístavba zo strany severnej) na zemný plyn, v roku 2008 bola zrealizovaná aj prípojka zemného plynu, dodávka vody a dodávka elektrickej energie je riešená zo susedného objektu. Napojenie kotolne na zemný plyn je realizované prípojkou z regulačnej stanice STL plynovodu (regulačná stanica je osadená smerom severovýchodným od objektu haly na parcele KN č. 1167/18). Výrobná hala v čase obhliadky nie je napojená na žiadne inžinierske siete, funkčnosť výťahu a ostatného vybavenia z dôvodu nefunkčnej el. siete nebolo možné preveriť.

Z hľadiska konštrukcie stavbu zatrieďujem medzi "Haly výrobné pre priemysel, bez žeriavovych dráh a bez podvesnej dopravy " s oceľovou nosnou konštrukciou " (pre potreby ohodnotenia halou sa rozumie stavba s jedným alebo viacerými podlažiami, ktorých súčet objemov voľných nadzemných priestorov, ohraničených zvislými nosnými konštrukciami a stropom a majúcich pôdorysný rozmer vo všetkých smeroch minimálne 10,00 m, tvorí z objemu obostavaného priestoru nadzemnej časti stavby najmenej 50 %, pričom na rozčlenenie priestoru priečkami sa neprihliada a rovnako sa neprihliada ani na podzemné podlažia).

 

Konštrukcie a vybavenie :

Podľa zatriedenia JKSO ide o " Halu pre výrobu bez žeriavovej dráhy a podvesnej dopravy) s oceľovou nosnou konštrukciou (podľa KS 1251 Priemyselné budovy). Výrobná hala je dvojpodlažný objekt čiastočne podpivničený (konštrukčná výška podlažia: 3,61 m). Zvislú nosnú konštrukciu haly v prízemí tvoria oceľové stĺpy profilu 250 mm osadené na železobetónových pätkách v module 9000 * 6000 mm, na ktoré sú v pozdĺžnom smere uložené oceľové nosníky tvaru I č. 600 mm, na ktoré je potom uložená stropná konštrukcia (konštrukčná výška podlažia: 5,35 m). Zvislú nosnú konštrukciu haly na I.poschodí tvoria oceľ.stĺpy v module 18 000 * 18 000 mm, na ktoré sú krížom uložené oceľové nosníky tvaru I, medzi ktoré sú vkladané stropné železobetónové dielce tvaru U (konštrukčná výška podlažia: 7,40). Hala má aj medzipodlažie medzi stropom nad I.poschodím a strešnou konštrukciou, kde je uložená technologia odsávania.  obvodový plášť tvorí typizovaný ľahký obvodový zavesový plášť (výrobca Boletice u Děčína), ktorý je zložený z jednotlivých sendvičových panelov osadených na oceľové úchyty zabudované do nosnej konštrukcie oceľového skeletu.

Základy sú prevedené ako základové pätky monolitické železobetónové.

Zastrešenie : strešné panely

Strešná krytina : ťažké natavované asfalt.lepenkové pasy (poškodenie strešnej krytiny)

Klamp.konštrukcie : z oceľ.pozink.plechu (poškodené)

Úprava vonkajších povrchov : boletické sendvičové zavesené panely, hliníkový obklad (poškodený sokel)

Úprava vnútorných povrchov: vápenné hladké omietky, plastový obklad saidink, nátery oceľ.konštrukcií

Schody : oceľová konštrukcia, bez podstupníc

Znalec: Ing.arch. Ján Kimák číslo posudku: 126/2021

Dvere : dvere dvojkrídlové materiál kov-hliník, hladké plné v oceľ.zárubni

Vráta : oceľové - hliníkové

Okná : oceľové hliníkové - dvojsklo

Vykurovanie : nefunkčné

Elektroinštalácia : svetelná a motorická - nefunkčná

Bleskozvod : budova je vybavená bleskozvodom

Vnútorná kanalizácia : nefunkčná

Vnútorný plynovod : hala nie je napojená na zemný plyn

Ohrev teplej vody : nefunkčný

Vybavenie kuchyne : nie je

Hygienické zariadenia a WC : poškodené - nefunkčné

Ostatné konštrukcie : rozvody klimatizácie a odsávania - nefunkčné

Stavebno-technický stav a opotrebenie:

Podľa kolaudačného rozhodnutia ohodnocovaný objekt " Výrobná hala " je v užívaní od roku 1975. Objekt v čase ohodnotenia mimo prevádzky (v prevádzke je iba soc.administratívna časť haly na 1.poschodí) a kotolňa na zemný plyn (prístavba v roku 2008), hala bez akejkoľvek údržby, obhliadkou strechy bolo zistené, že strecha na niekoľkých miestach zateká. Podľa " Metodiky výpočtu všeobecnej hodnoty nehnuteľností a stavieb", vydanej Ústavom súdneho inžinierstva ŽU v Žiline v r. 2101 predpokladaná základná životnosť stavieb " Haly pre výrobu a služby" z montovaného železobetónového alebo oceľového skeletu – ľahšia konštrukcia " je 50-60 rokov. Vzhľadom na konštrukčné prevedenie, charakter prevádzky a stavebnotechnický stav v čase ohodnotenia (výrobná hala je od roku 2000 mimo prevádzky, výrobná hala v čase ohodnotenia nie vykurovaná, nie je napojená na žiadne inžinierske siete, poškodená je strecha a ďalšie konštrukcie a vybavenie, výrobná hala pre znovuuvedenie do prevádzky si vyžaduje rekonštrukciu) a súčasnú situáciu na trhu s obdobnými nehnuteľnosťami základnú životnosť vo výpočte uvažujem 60 rokov.

 

Vstavba prevádzky administratívy a sociálno-hyg.zariadenia

V severozápadnej časti haly na I.poschodí bola v roku 2008 prevedená vstavba soc.administratívnych priestorov, ktorá v čase ohodnotenia je v užívaní firmy ŠIRAVAN, s.r.o. Vranov nad Topľou. Vstavbou sa odčlenila časť haly o zastavanej ploche 737,88 m2.

Dispozičné riešenie: viď pôdorysný náčrt v prílohe znaleckého posudku Konštrukcie a vybavenie:

Základy a zvislé konštrukcie sú súčasťou výrobnej haly. Deliace priečky vstavby sú prevedené z

porobetónových tvárnic YPOR (hr. 100 a 150 mm), časť deliacich priečok sú priečky sadrokartónovej konštrukcie. Stropná konštrukcia je prevedená zo stropných dielcov so zabudovaným osvetlením. Úprava vnútorných povrchov - štukové omietky, maľba biela (v sociálno-hyg. priestoroch povrchové úpravy stien ker.obkladom). Podlahy v kancelárskych priestoroch sú plávajúce laminátové, podlahy v ostatných priestoroch (soc.hyg.zariadenia) sú prevedené z keramickej dlažby. Okná plastové s izolačným dvojsklom (výmena v roku 2008). Dvere drevené dýhované v drevenej obložkovej zárubni. Vykurovanie priestorov vstavby - ústredné s kotlom na zemný plyn (kotol osadený v pristavanej kozolni severne k budove haly), vykurovacie telesá (oceľové panely). Ohrev vody je zásobníkovým ohrievačom elektrickým. Elektroinštalácia svetelná a motorická, poistkové automaty. Vnútorný vodovod - rozvod vody

studenej a teplej plastovým potrubím prevedený v priestoroch soc. hygienických zariadení, vnútorná kanalizácia plastovým potrubím prevedená v soc. hyg. zariadeniach. Hygienické zariadenia a WC sú prevedené v štandardnom prevedení - keramické umývadlá, pisoáre, splachovacie záchody kombi. Ostatné konštrukcie: vybavenie kuchyniek.

Stavebno-technický stav a opotrebenie : Vstavba bola prevedená v roku 2008 na základe stavebného povolenia (stavebné povolenie znalcovi predložené nebolo). Základná životnosť vstavby vychádza z celkovej základnej životnosti hlavnej stavby - výrobnej haly - jej dožitie pri životnosti 60 rokov sa predpokladá v roku 2035 (r.1975 + 60 rokov), z čoho vyplýva aj dožitie vstavby soc. administratívnej časti v roku 2035, t. j. životnosť 27 rokov.

 

Ohodnocovaná nehnuteľnosť v čase ohodnotenia je mimo prevádzky. nie je napojená na žiadne inžinierske siete, nehnuteľnosť nie je možné prenájať aby prinášala výnos, preto nie je možné všeobecnú hodnotu stanoviť kombinovanou metódou. Všeobecná hodnota stanovená metódou polohovej diferenciácie objektívnejšie vystihuje všeobecnú hodnotu predmetnej stavby v danom mieste k dátumu ohodnotenia pri jej prípadnom poctivom predaji v bežnom obchodnom styku. Vzhľadom na polohu nehnuteľnosti v rámci mesta, charakter prevádzky, jej súčasný stavebno-technický stav (výrobná hala je od roku 2000 mimo prevádzky, výrobná hala v čase ohodnotenia nie vykurovaná, nie je napojená na žiadne inžinierske siete, poškodené alebo nefunkčné jednotlivé konštrukcie a vybavenie), vzhľadom na skutočnosť, že výrobná hala je osadená na cudzom pozemku, prístup k nehnuteľnosti je možný iba cez cudzí pozemok, všeobecná hodnota nehnuteľnosti stanovená v tomto znaleckom posudku je podľa znalca primeraná.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

viď opis predmetu

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 2187:

Právo prechodu peši a motor.vozidlom cez pozemok č.1167/63 v prospech vlastníka parc.č.1167/57 v rozsahu vyzn.na GP č.10806881-400/93,č.sp.V 65/95 -27/98,15/95.

Zriadenie vecného bremena v práve vstupu zamestnancami oprávneného Uniplast MH s.r.o. z vecného bremena do kompresorovej stanice, ktorá sa nachádza v suterénnych priestoroch výrobnej haly sč.547 postavenej na parc.č.1167/88 kedykoľvek podľa potreby oprávneného z vecného bremena v prospech vlastníkov nehnuteľností -stavby -výrobná hala sč.547, postavená na parc.1167/60 podľa Zmluvy o zriadení vecného bremena, č.sp.V 711/2004 - 143/04.

Záložné právo v prospech ABO MILL s.r.o., IČO: 00 617 547 so sídlom Napájadlá 6, 040 12 Košice, ktorá je zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu košice I, oddiel: Sro, vložka č.343/V na stavbu - výrobnú halu, súpisné číslo 547, postavenú na parcele číslo 1167/88, zapísanú na LV č.2187, č.sp.V 101/2009.

Vklad záložného práva v prospech Pivovary Topvar, a.s., so sídlom Pivovarská 9, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 31 648 479 na stavbu súp.číslo 547na pozemku CKN č.1167/88 - budova výrobnej haly podľa Záložnej zmluvy č.F14FO12, č.sp.V 831/2014 - 313/14.

Záložné právo zriadené Daňovým úradom Prešov na základe Rozhodnutia o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č.102502360/2016 zo dňa 05.02.2016, Z 632/2016 - 209/16

Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti zriadené Exekútorským úradom Michalovce, JUDr. Gilániová Klaudia na základe exekučného príkazu č. EX 41/16 zo dňa 24.08.2016, Z 2250/2016-1355/16

Záložné právo zriadené Daňovým úradom Prešov na základe Rozhodnutia o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č.103621522/2016 zo dňa 29.07.2016, Z 2240/2016 - 1356/16
Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti zriadené Exekútorským úradom Michalovce, JUDr. Gilániová Klaudia na základe exekučného príkazu č. EX 41/16 zo dňa 24.08.2016, Z 2318/2016-1658/16

Záložné právo zriadené Daňovým úradom Prešov na základe Rozhodnutia o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č.101628054/2017 zo dňa 25.07.2017,Z- 1972/2017-260/17

Záložné právo zriadené Daňovým úradom Prešov na základe Rozhodnutia o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č.101416993/2018 zo dňa 24.07.2018, Z-1918/2018 - 300/18

Záložné právo zriadené Daňovým úradom Prešov na základe Rozhodnutia o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č.102034564/2018 zo dňa 12.10.2018, Z-2435/2018 - 374/18

Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti zriadené Exekútorským úradom Humenné, Mgr. Peter Petruška na základe exekučného príkazu č.292EX 353/18-5 zo dňa 8.11.2018, Z-2456/2018 - 377/18

Záložné právo zriadené Daňovým úradom Prešov na základe Rozhodnutia o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam č.100173571/2021 zo dňa 01.02.2021, Z-296/2021 - 51/21
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby – nehnuteľnosti bola zistená podľa znaleckého posudku č.126/2021, ktorý vypracoval znalec Ing. arch. Ján Kimák znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 911560.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 14.10.2021
Suma ohodnotenia: 304.000,00 € (slovom: tristoštyritisíc eur)
K. Najnižšie podanie 100.000,00 € (slovom: jeden stotisíc eur)
L. Minimálne prihodenie 5 000,00 € (slovom: päťtisíc eur)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 30 000,00 € (slovom: tridsaťtisíc eur)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK71 1111 0000 0066 1989 4009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 2762021.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK71 1111 0000 0066 1989 4009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 2762021 to do 15 dní odo dňa skončenia dražby, v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640,00 EUR, v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 22.11.2021 o 09:00 hod. 2. termín: 01.12.2021 o 09:00 hod.
Miesto obhliadky viď opis predmetu
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0131, Po-Pi 8:00 hod. - 16:00 hod. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu; to neplatí, ak je vydražiteľom osoba, ktorá je povinná zapísať sa do registra partnerov verejného sektora podľa zákona č. 315/2016 Z. z. o registri partnerov verejného sektora, ak v čase príklepu nie je zapísaná v tomto registri. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Rastislav
c) priezvisko Demeter
d) sídlo Tkáčska 6507/2, , 080 01 Prešov