Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 221/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 18.11.2021
  • Značka:
  • O000640
Obchodné meno: ECOLAB s.r.o.
Sídlo: Čajakova 18, 811 05 Bratislava Slovenská republika
IČO: 31 342 213
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sro
Vložka: 4339/B

1. Obchodné meno, právnu formu a sídlo každej zúčastnenej spoločnosti:

Nástupnícka spoločnosť:

ECOLAB GESELLSCHAFT MBH

spoločnosť s ručením obmedzeným spravujúca sa právnym poriadkom Rakúskej republiky so sídlom: Rivergate Handelskai 92, 1200 Viedeň, Rakúsko

zapísaná: v  Obchodnom registri Rakúskej republiky, registračné číslo: FN 82573 g

Zanikajúca spoločnosť:

ECOLAB s.r.o.

spoločnosť s ručením obmedzeným so sídlom: Čajakova 18, 811 05 Bratislava, Slovenská republika

IČO: 31 342 213

zapísaná: v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č.: 4339/B

2. Odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov s uvedením poštovej adresy a adresy webového sídla, ak je zriadené, na ktorom možno bezplatne získať všetky uvedené informácie vrátane informácií uvedených v § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka.

V súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka veritelia slovenskej zúčastnenej spoločnosti, ktorí majú ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení voči nej nesplatné pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené.

Ak sa veritelia so slovenskou zúčastnenou spoločnosťou nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zložila peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

Práva veriteľov sú chránené v súlade s § 218f Obchodného zákonníka tak, že veritelia, ktorí majú ku dňu účinnosti zlúčenia spoločností voči niektorej zo splývajúcich alebo zlučujúcich sa spoločností nesplatné pohľadávky, majú právo, ak sa v dôsledku splynutia alebo zlúčenia zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do 6 mesiacov odo dňa zverejnenia zápisu cezhraničného zlúčenia spoločnosti v obchodnom registri požadovať od nástupníckej spoločnosti, aby dostatočným spôsobom zabezpečila splnenie ich neuhradených pohľadávok. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka je už primerane zabezpečená.

Po dokončení cezhraničného zlúčenia prevezme nástupnícka spoločnosť všetky práva a povinnosti zanikajúcej spoločnosti vrátane všetkých veriteľov zanikajúcej spoločnosti bez akýchkoľvek zmien v povahe, veľkosti a podmienkach ich nárokov/pohľadávok. Cezhraničné zlúčenie nebude mať nepriaznivý vplyv na práva veriteľov žiadnej zo zlučovaných spoločností.

Slovenská zúčastnená spoločnosť má dvoch spoločníkov, väčšinového spoločníka - taliansku spoločnosť Ecolab Holding Italy S.r.l. a menšinového spoločníka - holandskú spoločnosť Ecolab NL 10 B.V. Obchodný podiel spoločníka Ecolab Holding Italy S.r.l.  je predmetom prevodu na nového spoločníka – nástupnícku spoločnosť ECOLAB GESELLSCHAFT MBH. V dôsledku uvedeného ku dňu schválenia návrhu zmluvy o cezhraničnom zlúčení bude mať slovenská zúčastnená spoločnosť dvoch spoločníkov, a to spoločnosť Ecolab NL 10 B.V. a nástupnícku spoločnosť. Vzhľadom na skutočnosť, že spoločnosť Ecolab NL 10 B.V. je zároveň jediným spoločníkom nástupníckej spoločnosti, nebude mať cezhraničné zlúčenie žiadny vplyv na menšinových spoločníkov spoločností zúčastnených na cezhraničnom zlúčení a preto nie je potrebné prijímať žiadne opatrenia na ochranu ich práv.

Meno a priezvisko notára, ktorý bude vydávať osvedčenie o splnení podmienok cezhraničného zlúčenia spoločností a adresa jeho notárskeho úradu je: NOTÁRSKY ÚRAD JUDr. Luciana Rebrová, Phd, so sídlom Einsteinova 3541/24, 851 01 Bratislava, email: luciana.rebrova@notar.sk, tel.: +421 948 338 991

Všetky uvedené informácie, vrátane informácii podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka je možné bezplatne získať v sídle slovenskej zúčastnenej spoločnosti na adresa na adrese ECOLAB s.r.o., Čajakova 18, 811 05 Bratislava, Slovenská republika.

Internetovú stránku spoločnosti zúčastnené na cezhraničnom zlúčení nemajú zriadenú.