Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 221/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 18.11.2021
  • Značka:
  • K061664
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: VUNAR PRODUCT, a.s. v konkurze
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: T.G.Masaryka 1, 94048 Nové Zámky
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 36405078
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Jozef Majorán
Sídlo správcu: Ľudovíta Štúra 3, 93401 Levice
Kotakt na správcu : Tel.: +421 905 328 946, office@majoran.sk
Spisová značka správcovského spisu : 29K/1/2021 S423
Spisová značka súdneho spisu : 29K/1/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Tretie kolo ponukového konania na majetok zapísaný do osobitnej podstaty zabezpečeného veriteľa.

Správca týmto v súlade s § 92 odsek 1 písm a) zákona č. 7/2005 Z.z. v platnom znení – o konkurze a reštrukturalizácii (ďalej len ZKR), ponúka v tejto verejnej ponuke na odpredaj ďalej popísaný majetok za ďalej popísaných podmienok. Na majetku, ktorý je popísaný v tejto ponuke, viazne zabezpečovacie právo - zákonné záložné právo podľa § 672 ods. 1 Občianskeho zákonníka v prospech zabezpečeného veriteľa VUNAR a.s., so sídlom T.G. Masaryka 1, 94048 Nové Zámky, IČO: 31411444.  Zabezpečený veriteľ udelil na výkon speňaženia majetku, na ktorom viazne zabezpečovacie právo záväzný pokyn dňa 06.08.2021.

Správca spísal majetok v Registri úpadcov a v Obchodnom vestníku dňa 18.5.2021 č. OV  94/2021, č. zverejnenia K023347, na strane 323 a 324.

Speňažovaný majetok :

Názov

Súpisová hodnota [EUR]

Stav

Rok výroby

Podiel dlžníka

Poznámka

Messer Griesheim Corta KS 1500/1500 - páliaci automat

2 000,00

opotrebované, funkčné

1985

1/1

Nachádza sa v rozobratom stave, nie je možné predviesť. Pred rozobratím bolo otestované, stav funkčný (bolo vyhotovené video o funkčnosti).

SMX 3500 - XYZ Machine Tools Ltd NC fréza
Výkon hlavný motor: 3,75 kW
Ovládanie: Southwestern Industries Inc. 24000-8 rev.A

20 000,00

Funkčné, denne používané

2015

1/1

 

CONTRACOR Z-100 pieskovacie zariadenie
Max. tlak: 10bar
Kapacita: 100l

2 000,00

Funkčné,  používané

2018

1/1

 

ALUP SCK20-10 vzdušný kompresor
Prac.tlak: 10 bar
Vyrobené : Taliansko

2 000,00

Funkčné, denne používané

2016

 

 

TECHNOMAGNETE MT406GR70 elektro-permanentné magnetické dosky
Počet: 2x
Vyrobené: Taliansko

7 000,00

Funkčné, denne používané, povrch čiastočne poškodený (navrtaný)

2016

1/1

 

OMM SFERA 500 pojazdný čistiaci stroj
Vyrobené: Taliansko
Váha: 230kg
Napätie: 24V
Vákum motor: 550W
Pohyb motor: 200W
Brush motor: 375W
Celkový výkon: 1125W

800,00

Čiastočne funkčné, pravidelne používané

2016

1/1

Mierna vada, neodsáva dokonale vodu z podlahy, servisný zásah nutný.
Gumené stierky opotrebované, čoskoro výmeny nutné.

Maľba: Kalendár Aztékov - Eva Csémy

100,00

Vystavené v interiéry, bez poškodení

2016

1/1

Cena s DPH.

Maľba: Nekonečný let 60x40 plátno - Čajágiová Martina

30,00

Vystavené v interiéry, bez poškodení

2016

1/1

Cena s DPH.

Softvér - Postprocesor CNC frézu SMX3500

1,00

Morálne zastaralé, neprenosné

2016

1/1

 

Špeciálny zvárací stôl-polohovanie zvarencov

1 000,00

Opotrebované, funkčné

2018

1/1

Cena s DPH.

Podmienky ponukového konania :

Potenciálny záujemca môže prejaviť svoj záujem len ponukou doručenou správcovi ako vyhlasovateľovi (ďalej len vyhlasovateľ) podľa ďalej uvedených podmienok. Ponuku je možné doručiť do 15 dní odo dňa zverejnenia tejto ponuky v Obchodnom vestníku. Za prvý deň lehoty sa počíta deň, ktorý nasleduje po dni zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku a posledný deň lehoty je pätnásty deň vrátane. Ak padne posledný deň lehoty na deň pracovného pokoja alebo deň pracovného voľna, posledným dňom je nasledujúci pracovný deň (vrátane).

Ponuku zasiela záujemca písomne a to poštou na adresu správcu : JUDr. Jozef Majorán, konkurzný správca, Ľudovíta Štúra 3, 934 01 Levice, v zalepenej neotvorenej obálke s jasným označením „Ponuka 29K/1/2021 – neotvárať“. V prípade, ak obálka s ponukou nebude obsahovať toto jasné označenie, ponuka je platná, avšak vyhlasovateľ nenesie zodpovednosť za predčasné otvorenie tejto ponuky. Ponuku je možné doručiť do kancelárie vyhlasovateľa osobne, avšak len po predchádzajúcom telefonickom dohovore. Ponuku je možné doručiť aj elektronicky, avšak záujemca berie na vedomie, že doručením ponuky elektronickou cestou, nie je možné zachovať otvorenie tejto ponuky spolu s ostatnými ponukami v stanovenej lehote a vyhlasovateľ má náhľad na ponuku jej doručením. Doručené ponuky na adresu kancelárie vyhlasovateľa budú označené dátumom doručenia a poradovým číslom.

Na ponuku doručenú po uplynutí lehoty sa prihliada tak, že sa započíta ako na ponuku uplatnenú v ďalšom kole ponukového konania za podmienky, že nebola doručená v lehote žiadna iná ponuka, alebo bude ponukové konanie zmarené. V opačnom prípade sa na oneskorene doručenú ponuku neprihliada.

Pred uplynutím lehoty na otváranie ponúk musí byť na správcovský účet zložená zábezpeka vo výške 10 % z ponúkanej ceny za majetok, pričom suma je zaokrúhlená na celé euro nahor. Zábezpeka sa môže zložiť len bezhotovostne, prevodom na správcovský účet, pričom v poznámke pre prijímateľa musí byť uvedené : meno alebo názov záujemcu a označenie kola ponukového konania. Záujemca berie na vedomie, že bez poznámky môže byť platba neidentifikovateľná, čo môže mať dopad na výsledok ponukového konania a to na úkor záujemcu.

Ponuka musí obsahovať :

Identifikácia záujemcu tak, že :

U fyzickej osoby musí byť uvedené meno a priezvisko, dátum narodenia a číslo občianskeho preukazu alebo pasu alebo inej identifikačnej karty a bydlisko.

U fyzickej osoby ktorá prejaví záujem ako podnikateľ obchodné meno a miesto podnikania a IČO.

U právnickej osoby obchodné meno a sídlo a IČO.

Správca odporúča v ponuke uviesť operatívny kontakt – telefónne číslo a aj mailový kontakt.

Presné vymedzenie toho ktorého majetku tak, aby nebolo možné zameniť si úmysel záujemcu vyjadrený v písomnej ponuke. Záujemca môže odkúpiť ktorýkoľvek majetok samostatne a aj ako súbor majetku.

Cenová ponuka záujemcu, ktorá musí byť minimálne vo výške 75% súpisovej hodnoty toho ktorého majetku, zaokrúhlenej na celé euro nahor. K cene bude pripočítaná DPH podľa platného právneho predpisu tam, kde v poznámke pri súpisovej hodnote nie je uvedené, že cena je s DPH.

Bez ohľadu na to, či má záujemca záujem odkúpiť celý súbor majetku alebo len jeho časť, pri každom majetku, ako je vyššie identifikovaný, musí uviesť samostatne cenovú ponuku, za akú je ochotný ho odkúpiť.

Doklad o zložení zábezpeky na správcovský účet (výpis z účtu záujemcu, prípadne iný hodnoverný doklad)

Čestné vyhlásenie, že záujemca nemá záväzky voči úpadcovi.

Záväzok záujemcu, že akceptuje bez výhrad všetky podmienky ponukového konania tak, ako boli zverejnené v Obchodnom vestníku.

Podmienky ponukového konania :

Záujemca zloží na správcovský účet zábezpeku vo vyššie uvedenej výške najneskôr do skončenia lehoty na predkladanie ponúk (musí byť pripísaná na správcovský účet). Následne so započítaním zloženej zábezpeky zloží záujemca na správcovský účet zostávajúcu ponúkanú sumu tak, aby bola uhradená vopred zálohovo celá ponúkaná suma (ďalej len záloha) za majetok o ktorý sa zaujímal a to bez zbytočného odkladu po oznámení záujemcovi zo strany správcu, že je úspešným záujemcom (bez zloženia zálohy v plnom rozsahu správca zmluvu o prevode majetku neuzatvorí a ak nebude zložená záloha na kúpnu cenu ani v ďalšej primeranej lehote poskytnutej správcom, alebo ak správca nebude vedieť kontaktovať záujemcu na adrese uvedenej v ponuke, považuje sa toto kolo za zmarené a správca pristupuje k vyhláseniu ďalšieho kola ponukového konania).

Záujemca preberá v prípade víťaznej ponuky majetok v stave, v akom s nachádza a tak ako leží a stojí. Berie na vedomie, že majetok bol v používaní a je od vyhlásenia konkurzu odstavený alebo uskladnený. Preto vyhlasovateľ neručí za jeho bezvadnosť prípadne za jeho mieru opotrebovanosti a ani za to, aké opravy si bude majetok za účelom jeho ďalšieho využívanie vyžadovať. Za účelom zistenia stavu odporúča vyhlasovateľ osobnú ohliadku majetku a jeho preskúmanie.

Záujemca vykoná prevod a prepis do svojho vlastníctva a držby sám vo svojej réžii a zaväzuje sa znášať všetky s tým spojené náklady (správne poplatky za prepis, náklady na ohliadku atď.), pričom vyhlasovateľ poskytne nevyhnutnú súčinnosť,

Záujemca sám a vo vlastnej réžii vyková odvoz odkúpeného majetku a to podľa možností, či už po vlastnej osi, alebo naložením na iný dopravný prostriedok a znáša v plnom rozsahu všetky náklady s odvozom spojené.

Záujemca akceptuje postup vyhlasovateľa pri vyhodnocovaní ponukového konania. 

Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky, aj tie, ktoré spĺňajú všetky náležitosti a podmienky a to z vlastného podnetu a so súhlasom veriteľského výboru, alebo na podnet veriteľského výboru.

Vyhlasovateľ môže záujemcu vyzvať na doplnenie ponuky v takom rozsahu, v akom to nemení jej obsah.

Posudzuje sa ponuka týkajúca sa každého konkrétneho majetku zvlášť alebo ako súbor celého alebo časti majetku. Pri približnej rovnosti ponúk, má prednosť ten záujemca, ktorý v ponuke prejaví záujem o odkúpenie väčšieho súboru majetku. O tom, čo je v konkrétnom prípade približná rovnosť, rozhoduje vyhlasovateľ s príslušným orgánom v konkurze. Vyhlasovateľ s príslušným orgánom v konkurze môžu rozhodnúť, že zostávajúca časť majetku z ponuky, ktorá nebude súčasťou ponuky iného záujemcu, ktorý mal záujem o väčší súbor majetku, môže byť odpredaná záujemcovi, ktorý o ňu prejavil záujem.

Vyhlasovateľ  neporušené obálky otvorí do 10 dní odo dňa skončenia lehoty na predloženie ponúk, pokiaľ v tomto ponukovom konaní nie je uvedené niečo iné. Vyhodnotenie ponúk sa vykoná najneskôr do 5 dní odo dňa otvárania obálok.

Neúspešným záujemcom vyhlasovateľ vráti zloženú zábezpeku najneskôr do 10 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk, pokiaľ v tomto ponukovom konaní nie je uvedené niečo iné.

V prípade, ak záujemca bude vyhodnotený ako úspešný, vyhlasovateľ spíše so záujemcom bez zbytočného odkladu zmluvu o prevode, ktorej predmetom bude majetok, o ktorý záujemca v ponukovom konaní prejavil záujem a pri ktorom bol vyhodnotený ako úspešný.

Podmienkou uzavretia zmluvy o prevode je splnenie oboch týchto podmienok :

1) Súhlas príslušného orgánu s odpredajom konkrétnemu záujemcovi. Pokiaľ príslušný orgán nedá súhlas na uzavretie zmluvy, vyhlasovateľ oznámi úspešnému uchádzačovi, že ponuku odmieta.

2) Úhrada zostávajúcej časti ponúkanej kúpnej ceny na správcovský účet v plnom rozsahu ( rozdiel medzi zábezpekou a ponúkanou kúpnou cenou ).

Zmluva o prevode so záujemcom nebude uzavretá, ak kúpna cena nebude uhradená na správcovský účet v plnom rozsahu. Ak nebude uhradená kúpna cena víťazného záujemcu v plnom rozsahu ani v ďalšej primeranej lehote, určenej vyhlasovateľom, považuje sa toto kolo ponukového konania za zmarené. Za zmarené sa považuje toto kolo aj v prípade, ak kúpna cena síce bude na výzvu vyhlasovateľa uhradená, ale po uplynutí ďalšej primeranej lehoty, pokiaľ vyhlasovateľ alebo príslušný orgán nerozhodne inak. V prípade, ak bude kúpna cena uhradená po uplynutí ďalšej primeranej lehoty a nebude rozhodnuté o prijatí ponuky,  vyhlasovateľ vráti kúpnu cenu krátenú o sankcie v tomto ponukovom konaní uvedené.

V prípade, že záujemca bude vyhodnotený ako úspešný a napriek tomu odmietne uzavrieť zmluvu o prevode, alebo ju neuzavrie ani v ďalšej lehote určenej správcom, považuje sa toto kolo ponukového konania za zmarené.

Ak dôjde k zmareniu tohto kola ponukového konania, alebo sa inak znemožní vykonať riadne účel zmluvy alebo ponukového konania, na uzavretie ktorej sa akceptovaním tohto ponukového konania a podaním vlastného návrhu záujemca zaviazal a to z dôvodov na strane záujemcu, má vyhlasovateľ nárok na zmluvnú pokutu voči takému záujemcovi vo výške zloženej zábezpeky, najviac však v sume 500,00 €.

Záujemca si má možnosť ohliadky majetku po predchádzajúcej dohode s vyhlasovateľom.

Vyhlasovateľ ako správca ponuky a vyhodnotenie ponukového konania zverejňuje v Registri úpadcov a Obchodnom vestníku.

Vyhlasovateľ môže v prípade nejasností alebo neúplností v ponuke požiadať záujemcu o vysvetlenie alebo doplnenie. Pokiaľ záujemca v stanovenej lehote nevysvetlí alebo nedoplní ponuku, na ponuku sa neprihliada.

V prípade, ak nebude doručená ani jedna ponuka, alebo sa na ponuku nebude prihliadať, alebo bude ponuka inak zmarená, vyhlasovateľ bez meškania vyhlási ďalšie kolo ponukového konania, prípadne bude postupovať podľa pokynov príslušného orgánu.

Všetky ostatné skutočnosti týkajúce sa majetku, je možné prerokovať osobne, telefonicky alebo mailom s vyhlasovateľom. Je možné nahliadnuť do dokladov týkajúcich ponúkaného majetku a zistiť aj prípadné skutočnosti, týkajúce sa majetku a to po predchádzajúcom telefonickom, alebo mailovom dohovore. Osobná prehliadka majetku je možná po predchádzajúcom dohovore so správcom.

Adresa vyhlasovateľovej správcovskej kancelárie je :

JUDr. Jozef Majorán, správca, Ul. Ľ. Štúra č. 3, 934 01 Levice.

Číslo telefónu : 0905 328 946.

Mailová adresa : office@majoran.sk.

Elektronická schránka : Číslo schránky : E0006172237

Číslo účtu na zloženie zábezpeky a zálohy (kúpnej ceny) je :

Účet vedený v ČSOB, a.s., pobočka Nové Zámky, číslo účtu SK20 7500 0000 0040 2468 3916.