Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 219/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 15.11.2021
  • Značka:
  • X069554
JUDr. Mgr. Martin Malich, správca
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2107/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Mgr. Martin Malich, správca
II. Sídlo/bydlisko Záhradnícka3082108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Záhradnícka
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: , vložka číslo:
IV. IČO/ dátum narodenia 29.06.1988
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Ivan Macák – JUDr. Ludmila Joanidisová, spoločenstvo notárov, Plynárenská 7/C, 821 09 Bratislava
D. Dátum konania dražby 11. 10. 2021
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby 1
G. Predmet dražby

Predmetom dražby boli nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 8181 a liste vlastníctva č. 8313, katastrálne územie Prešov,  Okresný úrad Prešov  – katastrálny odbor, obec Prešov, okres Prešov.

Pozemky parcely registra „C“:Parc. č. 2715/20  výmera 1752 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,  spoluvlastnícky podiel: 69/8077

Stavby: Byt č. 3 na 2.p, vo vchode Sabinovská 13, v bytovom dome súp. č. 5050, na parc. č. 2715/20. Popis stavby Sabinovská 13, podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spol. podiel k pozemku: 69/8077

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom dražby je byt č. 3, ktorý sa nachádza na 2p. bytového domu s.č. 5050.

Dispozičné riešenie bytu: Byt je trojizbový s príslušenstvom – kuchyňa, chodba, kúpeľna, WC a pivnica. Byt má loggiu. V byte bola prevedená rekonštrukcia. Boli vymenené okná, dvere, podlahy, kuchynská linka so spotrebičmi, sanita. V súčasnosti je vybavenie bytu mierne nadštandardné, avšak technický stav niektorých prvkov je mierne podpriemerný. Okná sú plastové, podlahy v izbách a časti chodby sú laminátové, pri vstupe v kuchyni, na WC a v kúpeľni keramické. Kuchyňa je vybavená rohovou kuchynskou linkou s nerezovým drezom a pákovou batériou a spotebičmi, plynovou varnou doskou a elektrickou rúrou s digestorom. V kúpeľni je rohová plastová vaňa a keramické umývadlo. Bytové jadro je panelové, podhľad stopu sádrokartónový. Teplá voda a vykurovanie je zabezpečené ústredným vykurovaním z kotolne.

Bytový dom, v ktorom sa byt nachádza bol daný do užívania v roku 1979, je panelový založený na železobetónových pätkách a pásoch, konštrukčne ide o prefabrikovaný objekt, nosné železobetónové panely sú uložené v priečnom aj pozdĺžnom smere, strecha je plochá so strešnou krytinou z asfaltových pásov. V roku 2016 bola prevedená čiastočná rekonštrukcia bytového domu – oprava strechy, vnútorné povrchové úpravy, výmena okien a stupačiek, zatepľovanie obvodového plášťa.

Technický stav domu je dobrý, je pravidelne udržiavaný, prešiel čiastočnou rekonštrukciou. Technický stav bytu je priemerný až podpriemerný, byť vyžaduje opravu niektorých povrchových úprav a prvkov.

S vlastníctvom bytu je ďalej spojené spoluvlastníctvo spoločných častí, spoločných zariadení a príslušenstva domu. Súčasťou bytu je aj jeho vnútorné vybavenie, a to: vodovodné, kanalizačné, elektrické, plynové, teplonosné, telefónne a TV bytové prípojky, okrem tých, ktoré sú určené na spoločné užívanie.

Spoločnými časťami domu sú:

základy domu, strecha, obvodové múry, priečelie, vstup, schodisko, chodby, vodorovné nosné izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho bezpečnosť a sú určené na spoločné užívanie.

Spoločnými zariadeniami domu sú:

výťah, spoločný televízny anténny rozvádzač, bleskozvody, vnútorné spoločné rozvody studenej vody, plynu a elektriny k bytom, prípojky studenej vody, kanalizačné, elektrické a plynové a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne domu.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov v dome podľa § 15 zák. č. 182/93 Z.z. v znení zák. 151/95 Z.z. - Vz 2085/99

Nižšie uvedené záložné práva neovplyvňujú hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, v zmysle príslušných ustanovení speňažením majetku v dražbe zanikajú a vydražiteľ nadobudne predmet dražby nezaťažený právami a záväzkami z týchto záložných práv:
Záložné právo v prospech Tatra banka, a.s., Hodžovo nám. 3, 811 06 Bratislava /00686930/ na byt č.3 na II.posch.,vchod 13-čs 5050 a podiel 69/8077 na spoloč.častiach a zariadeniach domu; podľa V 5375/2011
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 121.000,-€
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Mgr. Martin Malich, správca
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Záhradnícka
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 821 08
e) Štát Slovenská Republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.06.1988
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby 95.700,- € bola zistená podľa znaleckého posudku č. 120/2021, ktorý vypracoval znalec Ing. Eva Orgovánová, 080 01 Prešov, Volgogradská 68, zapísaná v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie: Pozemné stavby a odhad hodnoty nehnuteľností pod evidenčným číslom: 912594.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 30.05.2021