Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 219/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 15.11.2021
  • Značka:
  • K060888
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: BYTOČ SK, s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Sklenárová 4, 821 09 Bratislava
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 35803533
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Ľuboš Jurčo
Sídlo správcu: Pribinova 25, 81109 Bratislava
Kotakt na správcu : 0903719845, jurco@rvd.sk
Spisová značka správcovského spisu : 4K/34/2012/S1470
Spisová značka súdneho spisu : 4K/34/2012
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Vyhlásenie ponukového konania č.3/ na predaj majetku Úpadcu patriacej do všeobecnej podstaty

Konkurzný správca JUDr. Ľuboš Jurčo, so sídlom kancelárie: Pribinova 25, 811 09, značka správcu S1470 (ďalej len „Správca“), úpadcu BYTOČ, s.r.o., so sídlom Sklenárova 4, 821 06 Bratislava, IČO: 35 803 533 (ďalej len „Úpadca“)  na základe záväzného pokynu veriteľského výboru zo dňa 21.06.2021 vyhlasuje verejné ponukové konanie na predaj majetku Úpadcu patriacej do všeobecnej podstaty. Predmetný majetok úpadcu bude ako súbor majetku prevedený do vlastníctva záujemcovi, ktorý za majetok ponúkne najvyššiu sumu, pričom túto musí schváliť veriteľský výbor. Predmetný majetok pozostáva z 1/peňažnej pohľadávky vo výške 544.560,19 EUR a z 2/peňažnej pohľadávky vo výške 470.503,19 EUR. Peňažná pohľadávka č.2/ je súdom priznaná a na tomto základe sa vedie exekučné konanie na Exekučnom úrade JUDr. Andrei Ondrejkovej, spis. Zn.: EX2980/16 a to voči dlžníkovi v rade 1/Ing. Arch. Otto Grossmannovi, a voči dlžníkovi v 2/rade JUDr. Ľubomírovi Kardošovi, pričom povinné osoby sú zaviazané spoločne a nerozdielne.

Predmetný súbor majetku bol publikovaný dňa 08.01.2013 v OV/5/2013.

Podmienky ponukového konania:

1. Na ponukovom konaní sa môžu zúčastniť fyzické aj právnické osoby bez obmedzenia. Ponukové konanie je uverejňované len v Obchodnom vestníku. Záujemcovia sa môžu oboznámiť s predmetným majetkom v kancelárií Správcu (ďalej len „SKP“), po predchádzajúcom dohovore so SKP.

2. Termín a miesto na predkladanie ponúk: Záujemca musí doručiť správcovi ponuku v zalepenej obálke s výrazným označením „Ponukové konanie – BYTOČ - 4K/34/2012 – neotvárať“ na adresu kancelárie SKP v lehote na predkladanie ponúk, ktorá sa určuje v trvaní pätnásť (15) dní odo dňa zverejnenia oznámenia v Obchodnom vestníku SR. Lehota začína plynúť nasledujúcim dňom odo dňa zverejnenia inzerátu a končí pätnástym (15) dňom o 15:30 hod. Ponuka, ktorá nebude doručená do skončenia lehoty, sa nebude považovať za riadne doručenú, aj keď bola odoslaná pred uplynutím lehoty a správca ju odmietne. Zmeškanie lehoty nemožno odpustiť. Riadne doručená ponuka je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani vziať späť. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku, inak sa na všetky jeho podané ponuky neprihliada. Ponuka musí byť určitá, zrozumiteľná, musí obsahovať všetky vyžadované náležitosti a musí byť podpísaná oprávnenou osobou záujemcu.  

3. Náležitosti ponuky:

a/ návrh ponúkanej odplaty za pohľadávku č.1/ č.2/;

b/ doklad preukazujúci právnu subjektivitu právnickej osoby, výpis z obchodného alebo živnostenského alebo iného registra pričom postačuje aj fotokópia; u fyzických osôb - nepodnikateľov sa uvedie meno, priezvisko, dátum narodenia, bydlisko a priloží sa fotokópia OP  

c/vyhlásenie záujemcu, že súhlasí s podmienkami ponukového konania bez výhrad a v plnom rozsahu

d/ všetky predložené dokumenty musia byť napísané v slovenskom jazyku, alebo cudzom jazyku s úradne overeným prekladom do slovenského jazyka. Ponuka musí byť určitá a zrozumiteľná bez akýchkoľvek podmienok, podpísaná osobou oprávnenou konať v mene záujemcu.

4. Správca odmietne neúplné ponuky.  SKP odmietne aj ponuky, ktoré nespĺňajú podmienky uvedené v tomto oznámení a ponukové konanie bude z uvedeného neúspešné. Ponukové konanie bude neúspešné aj vtedy, ak správca neobdrží žiadnu ponuku na kúpu predmetu ponukového konania alebo bude existovať iný podstatný dôvod na odmietnutie všetkých doručených ponúk, (napr. veriteľský výbor neschváli  vyhodnotenie ponukového konania).

 

5. Termín a miesto otvárania obálok: najneskôr do troch (3) pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk v kancelárii SKP.

6. Lehota na vyhodnotenie ponúk: ponuky SKP vyhodnotí v deň otvorenia obálok v kancelárii SKP. SKP vyhodnotí ponukové konanie tak, že za víťaza vyberie záujemcu, ktorý vo svojej ponuke ponúkol najvyššiu odplatu za postúpenie pohľadávok. Pri zhode ponúk má prednosť záujemca, ktorého ponuka došla správcovi najskôr. SKP je povinný vyhodnotenie ponukového konania písomne doručiť členom VV aj prostredníctvom e-mailu po vyhodnotení ponúk a na dohodnuté adresy. SKP informovať všetkých záujemcov o výsledku ponukového konania do 10 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk. V prípade, ak bude záujemca vyhodnotený ako úspešný,  SKP s ním do 15 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk uzavrie Zmluvu o postúpení pohľadávok.

 

7. Záujemcovia sa upozorňujú, že správca umožní na žiadosť záujemcu nahliadnuť do správcovského spisu týkajúceho sa predmetného majetku. Záujemca svojou účasťou v ponukovom konaní (osobitné vyhlásenie v bode 3 písm.c/) ako i svojim podpisom na Zmluve o postúpení pohľadávok výslovne potvrdí, že bol zo strany SKP na tieto skutočnosti upozornený o všetkých možných následkoch bol riadne poučený a s týmto vedomím sa slobodne zúčastňuje ponukového konania a slobodne uzatvára Zmluvu o postúpení pohľadávok. Záujemca nie je z vyššie uvedeného oprávnený od Zmluvy o postúpení pohľadávok odstúpiť ani požadovať prípadnú náhradu akejkoľvek škody.

JUDr. Ľuboš Jurčo, správca úpadcu