Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 218/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 12.11.2021
  • Značka:
  • X069044
Blackside, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo BAD21-06281
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Mlynské nivy4882109 Bratislava - mestská časť Ružinov
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava - mestská časť Ružinov d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 6167/B
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Blackside, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava - mestská časť Ružinov d) PSČ 82109
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 48191515
C. Miesto konania dražby Manažérska učebňa P. F. Druckera č. 207, 1. poschodie, TeleDom Hotel, Timonova č. 27, 040 01 Košice.
D. Dátum konania dražby 10. 12. 2021
E. Čas konania dražby 12:00 hod.
F. Kolo dražby 1.kolo
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

63

Košice - okolie

Košice - okolie

KECEROVCE

Kecerovské Pekľany

 

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

225

zastavaná plocha a nádvorie

621

226

záhrada

1197

Stavby:

Súpisné číslo

Na parcele číslo

Druh a popis stavby

160

225

10 – dom

Predmet dražby okrem vyššie uvedeného tvoria aj ďalšie stavby a úpravy, ktoré nie sú evidované na LV, ale tvoria príslušenstvo alebo súčasť veci: drobná stavba murovaného skladu a WC, plot predný od ulice, plot bočný od dvora a záhrady, studňa kopaná, NN prípojka, kanalizačná prípojka, vodovodná prípojka, domáca vodáreň, chodník pred vstupom do RD, spevnená plocha z monolitického betónu.

 

Spoluvlastnícky podiel v 1/2 - účastník právneho vzťahu č. 1.

Spoluvlastnícky podiel v 1/2 - účastník právneho vzťahu č. 2.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom Kecerovce s.č. 160

 

Jedná sa o samostatné stojací RD s.č. 160 na parc.č. 225 nachádzajúci sa v zastavanom území obce Kecerovce, kat. územie Kecerovské Pekľany, umiestnený pri miestnej komunikácií v tesnej blízkosti stredu obce na mierne svahovitom pozemku. RD je zrealizovaný ako jednopodlažný bez obytného podkrovia s čiastočným podpivničením pod prednou časťou RD do 1/2 zastavanej plochy. Na základe oznámenia o veku RD vydaného obcou Kecerovce a na základe zistenia pri znaleckej obhliadke bol začiatok užívania RD v roku 1958. RD je prevažne v pôvodnom stave. Nehnuteľnosť je napojená na verejné rozvody ELI a na verejnú kanalizáciu. RD je napojený na vodovod z vlastnej kopanej studne, má možnosť napojenia aj na verejný vodovod od miestnej komunikácie. Verejný rozvod zemného plynu v lokalite nie je zrealizovaný.

 

Dispozičné má rodinný dom čiastočný suterén a 1. nadzemné podlažie. RD má samostatný vstup do suterénu a do 1.NP z južnej časti dvora, pričom suterén a 1.NP RD nie je prepojené vnútorným schodiskom. V suteréne sa nachádzajú tieto miestnosti : vstupné schody a dve miestnosti , ktoré sú v čase obhliadky zavlhnuté bez využitia. V 1. nadzemnom podlaží RD sa nachádzajú tieto miestnosti: zádverie ( chodba), kúpeľňa, kuchyňa, špajza, 2 x izba a príručná dielňa so samostatným vstupom z vonkajšej časti dvora.

 

Základy RD sú betónové bez izolácie proti vode. Obvodové murivo suterénu je murované z kameňa, murivo 1. nadzemného podlažia RD je murované z pálených tehál hr. do 48 cm . Priečky v RD tehlové z pálenej tehly . Vnútorné omietky vápenné štukové . Vonkajšie povrchové úpravy fasády sú z vápenno-cementovej špricovej omietky. Okná na RD pôvodné drevené dvojité s doskovým ostením a dvojitým zasklením. Strop nad suterénom žb. monolitický s rovným podhľadom , strop nad prízemím drevený trámový s rovným podhľadom zo štukovej omietky. Vykurovanie RD je riešené ako lokálne v 1.NP voľne stojacím krbom s krbovou vložkou. Ohrev teplej úžitkovej vody je riešený zásobníkovým ohrievačom TÚV , ktorý je umiestnený na stene v kúpeľni RD. Rozvod vody v RD je riešený z vlastnej studne rozvodom z oceľového pozinkovaného potrubia. ELI v 1. NP RD je riešená rozvodmi 220 a 380 V a v suteréne rozvodmi 220 V. Strecha RD je sedlová valbová s krytinou pálenou na latovaní, ktorá vykazuje na mnohých miestach známky poškodenia a zateká. Klampiarske konštrukcie pozinkované žľaby a zvody , parapety bez oplechovania. V 1.NP RD sa nachádza kúpelňa s WC vybavená umývadlom , plechovou vaňou a automatickou práčkou. Povrchové úpravy stien kúpelne z keramických obkladov do výšky 1,60m a podlaha v kúpeľni z keramickej dlažby. Interiérové dvere v RD hladké plné a zasklené do kovových zárubní. Vchodové dvere do RD pôvodné drevené s presklením do drevenej zárubne. Podlahy obytných miestnosti v RD prevážne drevené palubové a podlahy príslušenstva v RD z keramickej dlažby. Kuchyňa v 1.NP je ku dňu ohodnotenia zrealizovaná s kuchynskou linkou na báze dreva vybavenou kuchynským sporákom s plynovou varnou doskou a plyn. horkovzdušnou rúrou bez digestora, nerezovým drezom s pákovou stenovou batériou . Stena za kuchynskou linkou s povrchovou úpravou z keramického obkladu , podlaha v kuchyni spojenej s jedálňou z keramickej dlažby. Plynofikácia RD nie je zrealizovaná z verejnej siete ,len rozvodom PB na varenie. Stavebno-technický stav ohodnocovaného RD v čase obhliadky je na priemernej úrovni so zanedbanou údržbou, čo sa prejavuje zatekaním strechy a zavlhnutím suterénu . Uvedené poruchy stavby je potrebné bezodkladne riešiť, pretože majú výrazný vplyv na skracovanie životnosti RD a na poškodzovanie jednotlivých konštrukcií stropov ,stien a povrchových úprav interiéru RD. Po posúdení stavebno-technického stavu RD, použitých materiálov , kvality jeho vyhotovenia, zistených porúch strechy RD a vzhľadom na zanedbaný stav údržby stanovil znalec životnosť RD odborným odhadom na 90 rokov .

 

Sklad a WC

Drobná stavba - murovaný sklad a WC s umývadlom je vybudovaná severozápadne od RD na p.č. 225.

Jedná sa o jednú miestnosť - sklad prístupný z vonkajšej časti dvora a WC s umývadlom prístupné cez

závetrie. Základy - bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie - murované z pórobetónu (Siporex, Ytong, Ypor, Hebel...) hrúbky nad 15 do 30 cm. Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - železobetónové. Strecha - krov - pultové; krytina strechy na krove - plechová pozinkovaná; klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (min. žľaby, zvody, prieniky). Úpravy vonkajších povrchov - vápenná štuková omietka. Úpravy vnútorných povrchov - vápenná, štuková omietka. Výplne otvorov - dvere - hladké plné alebo zasklené; okná - zdvojené a ostatné s dvojvrstvovým zasklením. Podlahy - cementový poter; - vodorovná izolácia. Vnútorné vybavenie - umývadlo s batériou; - záchodová misa s nádržkou alebo WC kombi ( 2 x ). Vnútorné rozvody vody - len studenej. Vnútorné rozvody kanalizácie - zo splachovacieho záchodu. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia - len svetelná - poistkové automaty. Technický stav ohodnocovanej drobnej stavby je na priemernej úrovni zodpovedajúci jej veku. Pri ohodnotení uvažuje znalec so životnosťou drobnej stavby - murovaného skladu odborným odhadom na 80 rokov .

 

Plot predný od ulice

Oplotenie pozemku z prednej východnej strany dvora od miestnej komunikácie s výplňou z kovových

profilov na kovových stĺpikoch, betónovej podmurovke a na betónovom základe. Údržba oplotenia v čase obhliadky priemerná. Životnosť oplotenia pri ohodnotení uvažuje znalec odborným odhadom na 60 rokov. Výška výplne 1,10 m , dĺžka oplotenia 13 m. Na základe zistenia a posúdenia znalcom pri obhliadke bol plot vybudovaný v roku 1962 .

 

Plot bočný

Oplotenie bočné z južnej strany dvora a záhrady vybudované zo strojového ohradového pletiva na kovových stĺpikoch bez podmurovky . Výška výplne 1,5 m , dĺžka oplotenia 73 m. Na základe zistenia pri obhliadke bol plot vybudovaný v roku 1965. Vzhľadom na technický stav oplotenia a stav údržby pri ohodnotení uvažuje znalec so životnosťou oplotenia odborným odhadom na 60 rokov .

 

Studňa kopaná

Studňa kopaná umiestnená na parcele č. 225 v jej južnej časti vedľa RD vybudovaná na základe zistenia pri obhliadke v roku 1958. Studňa je vybudovaná z betónových skruží priemeru 800 mm , hĺbka studne 9,0 m. Studňa je v čase obhliadky využívaná zásobovanie RD pitnou vodou cez domácu vodáreň .

 

NN prípojka

NN prípojka kábelová vzdušná z verejnej siete z južnej strany do RD vybudovaná v roku 1958 v dĺžke

19 m.

 

Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka z RD do verejnej kanalizácie vybudovaná z kameninového potrubia v roku 1958.

Dĺžka kanalizačnej prípojky na základe zistenia pri obhliadke 68 m. Na základe zistenia pri obhliadke kanalizačná prípojka zaústená do verejnej kanalizácie .

 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka z vlastnej studne cez domácu vodáreň do RD z oceľového potrubia v dĺžke 8 m

vybudovaná v roku 1958.

 

Domáca vodáreň

Domáca vodáreň vybudovaná súčasne s RD v roku 1958.

 

Chodník pred vstupom do RD

Chodník pred vstupom do RD na ohodnocovanom pozemku p.č. 225 v prednej časti dvora vybudované v roku 1965. Chodník bol vybudovaný monolitického betónu hr. do 150 mm. Pri ohodnotení znalec uvažuje so životnosťou chodníka odborným odhadom na 60 rokov.

 

Spevnená plocha z monolitického betónu

Spevnená plocha dvora pri RD vybudované z monolitického betónu hr. 150 mm v roku 1982. Pri ohodnotení znalec uvažuje so životnosťou spevnenej plochy odborným odhadom na 60 rokov.

 

Predmetom dražby sú aj parcely č. 225 zastavané plochy a nádvoria vo výmere 621 m2 a p. č. 226 záhrada vo výmere 1197 m2 zapísané na LV č. 63 zo dňa 6.9.2021, nachádzajúce sa v obci Kecerovce,

katastrálne územie Kecerovské Pekľany, okres Košice - okolie. Pozemky sú umiestnené v zastavanom území obce . Parcely sú situované pri miestnej komunikácií s povrchovou úpravou asfaltovou v centrálnej časti obce . Pozemky sú mierne svahovité s prístupom z miestnej komunikácie . Pozemky sú napojené na verejný rozvod ELI a verejnú kanalizáciu a majú možnosť napojenia na verejný vodovod . Verejný rozvod zemného plynu v lokalite nie je zriadený. Využite pozemkov - nádvorie a záhrada pri rodinnom dome s priemerným pôvodným štandardným vybavením.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
účastník právneho vzťahu č. 1
10/03 - P1 33/03 - Upovedomenie o spôsobe a začatí exekúcie predajom nehnuteľností č.k.Ex-8/00 Kris/Sa, Ing.Bc.Karol Mihal,súdny exekútor, Exekútorský úrad Košice 2, Hraničná č.2, Košice, zo dňa 13.3.2003, na parc.č.225 a parc.č.226.

P 615/2021 zo dňa 07.07.2021 - oznámenie o začati záložného práva formou dobrovoľnej dražby spoločnosťou Blackside, a.s., Mlynské nivy 48, 821 09 Bratislava na základe záložného práva R-III-810/93 - č.z. 47/21

účastník právneho vzťahu č. 2
10/03 - P1 33/03 - Upovedomenie o spôsobe a začatí exekúcie predajom nehnuteľností č.k.Ex-8/00 Kris/Sa, Ing.Bc.Karol Mihal,súdny exekútor, Exekútorský úrad Košice 2, Hraničná č.2, Košice, zo dňa 13.3.2003, na parc.č.225 a parc.č.226.

P 615/2021 zo dňa 07.07.2021 - oznámenie o začati záložného práva formou dobrovoľnej dražby spoločnosťou Blackside, a.s., Mlynské nivy 48, 821 09 Bratislava na základe záložného práva R-III-810/93 - č.z. 47/21

Časť „C“ ŤARCHY:
Por.č. 1
Záložná zmluva 3324-1943936 R III 810/92 v prospech: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 - č.z. 72/13, č.z.-98/20

Z 5129/16 zo dňa 08.12.2016 - exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť, EX 684/09-135 zo dňa 29.11.2016, JUDr. Anetta Demešová - súdna exekútorka, Exekútorsky úrad vo Vrábľoch, so sídlom 1.mája 1053, 952 01, na vlastníka: Palaščáková Mária r. Ferencová, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: Credit Clearing Center, a.s., Miletičova 21, 821 08 Bratislava, IČO: 35839651 (spoločnosť zanikla v dôsledku zlúčenia - právny nástupca: Fleetreal a.s., IČO: 45470189, Vlčie hrdlo 64, 821 07 Bratislava) - č.z. 205/16

Z 4468/2018 zo dňa 21.11.2018 - exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, EX 1266/2017 - 6 zo dňa 21.11.2016, JUDr. Dagmar Kováčová - súdny exekútor, Exekútorský úrad Bratislava, Zááhradnícka 46, 821 08 Bratislava, na vlastníka: Palaščáková Mária r. Ferencová, nar. 12.04.1946, v podiele ½, v prospech oprávneného: BL Finance, s.r.o., Šoltésovej 14, Bratislava 1, IČO: 36862711 - č.z. 100/18

Z 4469/2018 zo dňa 21.11.2018 - exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, EX 9397/2018 - 4 zo dňa 21.11.2016, JUDr. Dagmar Kováčová - súdny exekútor, Exekútorský úrad Bratislava, Zááhradnícka 46, 821 08 Bratislava, na vlastníka: Palaščáková Mária r. Ferencová, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: BL Management, s.r.o., Šoltésovej 14, Bratislava 1, IČO: 44905122 - č.z. 101/18

Z 2014/2019 zo dňa 24.05.2019 - exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva, 403EX 160/18-32 zo dňa 14.05.2019, súdny exekútor Mgr. Peter Bertók, Exekútorský úrad Košice, Murgašova 3, 040 01 Košice, na vlastníka: Mária Palaščáková, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava-Petržalka, IČO: 35724803 - č.z. 99/19

Z 881/20 zo dňa 27.02.20220 exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva EX 24712/18 zo dňa 14.02.2020, JUDr. Rudolf Krutý, PhD. súdny exekútor, Exekútorský úrad, Záhradnícka 60, 821 08 Bratislava, oprávnený UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, Šancová 1/A, 811 04 Bratislava I, IČO: 00681709 - č.z. 15/20

Z 5295/2021 zo dňa 19.10.2021 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva, 403EX 529/21-23 zo dňa 13.10.2021, v prospech oprávneného: EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava-Petržalka, IČO: 35724803. Exekútorský úrad Košice, súdny exekútor Mgr. Peter Bertók, Murgašova 3, 040 01 Košice. Na vlastníka: Mária Palaščáková (12.04.1946) pod B 1 na podiel 1/2, - č.z. 81/21

Por.č.2
Záložná zmluva 3324-1943936 R III 810/92 v prospech: Blackside, a.s., Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava, IČO: 48 191 515 - č.z. 72/13, č.z.-98/20

Z 5129/16 zo dňa 08.12.2016 - exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť, EX 684/09-135 zo dňa 29.11.2016, JUDr. Anetta Demešová - súdna exekútorka, Exekútorsky úrad vo Vrábľoch, so sídlom 1.mája 1053, 952 01, na vlastníka: Palaščáková Mária r. Ferencová, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: Credit Clearing Center, a.s., Miletičova 21, 821 08 Bratislava, IČO: 35839651 (spoločnosť zanikla v dôsledku zlúčenia - právny nástupca: Fleetreal a.s., IČO: 45470189, Vlčie hrdlo 64, 821 07 Bratislava) - č.z. 205/16

Z 4468/2018 zo dňa 21.11.2018 - exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, EX 1266/2017 - 6 zo dňa 21.11.2016, JUDr. Dagmar Kováčová - súdny exekútor, Exekútorský úrad Bratislava, Zááhradnícka 46, 821 08 Bratislava, na vlastníka: Palaščáková Mária r. Ferencová, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: BL Finance, s.r.o., Šoltésovej 14, Bratislava 1, IČO: 36862711 - č.z. 100/18

Z 4469/2018 zo dňa 21.11.2018 - exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti, EX 9397/2018 - 4 zo dňa 21.11.2016, JUDr. Dagmar Kováčová - súdny exekútor, Exekútorský úrad Bratislava, Zááhradnícka 46, 821 08 Bratislava, na vlastníka: Palaščáková Mária r. Ferencová, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: BL Management, s.r.o., Šoltésovej 14, Bratislava 1, IČO: 44905122 - č.z. 101/18

Z 2014/2019 zo dňa 24.05.2019 - exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva, 403EX 160/18-32 zo dňa 14.05.2019, súdny exekútor Mgr. Peter Bertók, Exekútorský úrad Košice, Murgašova 3, 040 01 Košice, na vlastníka: Mária Palaščáková, nar. 12.04.1946, v podiele 1/2, v prospech oprávneného: EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava-Petržalka, IČO: 35724803 - č.z. 99/19

Z 881/20 zo dňa 27.02.20220 exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva EX 24712/18 zo dňa 14.02.2020, JUDr. Rudolf Krutý, PhD. súdny exekútor, Exekútorský úrad, Záhradnícka 60, 821 08 Bratislava, oprávnený UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, Šancová 1/A, 811 04 Bratislava I, IČO: 00681709 - č.z. 15/20

Z 5295/2021 zo dňa 19.10.2021 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva, 403EX 529/21-23 zo dňa 13.10.2021, v prospech oprávneného: EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava-Petržalka, IČO: 35724803. Exekútorský úrad Košice, súdny exekútor Mgr. Peter Bertók, Murgašova 3, 040 01 Košice. Na vlastníka: Mária Palaščáková (12.04.1946) pod B 2 na podiel 1/2, - č.z. 81/21

Iné údaje:
1 - R 743/16 zo dňa 22.04.2016 - potvrdenie o zmene súpisného čísla - č.z. 118/16
1 - R 1498/2020 zo dňa 29.10.2020 - zmena záložného veriteľa č.z.-98/20
2 - R 743/16 zo dňa 22.04.2016 - potvrdenie o zmene súpisného čísla - č.z. 118/16
2 - R 1498/2020 zo dňa 29.10.2020 - zmena záložného veriteľa č.z.-98/20

J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 212/2021, Meno znalca: Ing. Pavel Jurko, Dátum vyhotovenia:06.09.2021, Všeobecná cena odhadu [EUR]:
40 400,00 EUR
K. Najnižšie podanie 40400,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Účastník dražby je povinný zložiť dražobníkovi alebo do notárskej úschovy dražobnú zábezpeku v peniazoch alebo vo forme bankovej záruky s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka, potvrdenie o vklade dražobnej zábezpeky na bankový účet dražobníka v hotovosti, príjmový pokladničný doklad vystavený dražobníkom, banková záruka, zápisnica o notárskej úschove.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do otvorenia dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby. V prípade, že dôjde k zmareniu dražby; t.z. vydražiteľ neuhradí v stanovenej lehote cenu, dosiahnutú vydražením, dražobná zábezpeka zložená vydražiteľom vrátane jej príslušenstva sa použije na úhradu nákladov zmarenej dražby. Ak sa koná opakovaná dražba, zúčtuje sa zostávajúca časť dražobnej zábezpeky zložená vydražiteľom, ktorý spôsobil zmarenie dražby, na náklady opakovanej dražby. Po úhrade nákladov zmarenej dražby a opakovanej dražby sa zostávajúca časť vráti vydražiteľovi, ktorý spôsobil zmarenie dražby. Vydražiteľ, ktorý spôsobil zmarenie dražby, je povinný na vyzvanie dražobníka uhradiť tú časť nákladov dražby, ktorú nepokrýva dražobná zábezpeka ním zložená; to platí aj pre náklady opakovanej dražby, konanej v dôsledku zmarenia predchádzajúcej dražby vydražiteľom.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka, IBAN: SK52 0900 0000 0051 1069 2581, SWIFT (BIC): GIBASKBX, vedený v Slovenská sporiteľňa, a.s., variabilný symbol (VS): 2106281 (uvedenie sa v referencii platiteľa).
Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 25.11.2021 o 11:00 hod. Obhliadka 2: 26.11.2021 o 14:00 hod.
Miesto obhliadky stretnutie záujemcov o obhliadku predmetu dražby sa uskutoční pred rodinným domom s.č. 160 (situovaný pri križovatke priamo v centre obce), obec KECEROVCE, okr. Košice - okolie. Lokalizácia predmetu dražby cez GPS: 48°49'32.931"N 21°24'49.455"E.
Organizačné opatrenia Bližšie informácie a pokyny na tel.: 0917 958 655, prípadne na email: vasko@blackside.sk.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Užívacie právo prechádza na vydražiteľa odovzdaním predmetu dražby zápisnicou o odovzdaní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa.
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu.
Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Erika
c) priezvisko Szórádová
d) sídlo Seberíniho 1, 82103 Bratislava