Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 217/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 11.11.2021
  • Značka:
  • K060363
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Šimko Július
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Biskupická 338 / 16A, 98601 Biskupice
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 06.04.1950
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Miloš Levrinc PhD.
Sídlo správcu: J. Kozáčeka 13E, 96001 Zvolen
Kotakt na správcu : mlevrinc@post.sk, 0907 241 114
Spisová značka správcovského spisu : 2OdK/191/2021 S1201
Spisová značka súdneho spisu : 2OdK/191/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

JUDr. Miloš Levrinc, PhD., so sídlom J. Kozáčeka 13, 960 01 Zvolen správca dlžníka Július Šimko, nar. 06.04.1950, trvale bytom Biskupická 338/16A, 986 01 Biskupice, obchodné meno - Július Šimko - Elektroservis GLOBUS, s miestom podnikania Biskupická 16a, 986 01 Biskupice, IČO - 37753991, v konkurznom konaní vedenom na Okresnom súde v Banskej Bystrici, spis. zn. 2OdK/191/2021, týmto vyhlasuje v zmysle ustanovenia § 167p zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej aj „ZKR“) ponukové konanie na majetok vo vlastníctve dlžníka.

 

2. kolo ponukového konania

 

Predmet ponukového konania: Hnuteľná vec

 

Popis: Osobné motorové vozidlo: AUDI A4 B5L/AEB QUATTRO/-, EČ: LC 152 BG, rok výroby: 1996, farba: modrá metalíza, stav vozidla: opotrebované, v premávke, v evidencii ODI Lučenec.

 

Hnuteľná vec zapísaná do súpisu všeobecnej podstaty ako súpisová zložka č. 1, ktorá bola zverejnená v Obchodnom vestníku č. 181/2021 dňa 21.09.2021, K048195.

 

Súpisová hodnota: 500,00- € určená odhadom správcu

 

Lehota na predkladanie ponúk:

10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tohto oznamu o vyhlásení verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku. Lehota na predkladanie ponúk začína plynúť nasledujúcim dňom odo dňa zverejnenia tohto oznamu o vyhlásení verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku a končí jej desiatym kalendárnym dňom o 15:00 hod.; v prípade že koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja, predĺži sa koniec lehoty na najbližší pracovný deň o 15:00 hod. (ďalej aj ako „lehota na predkladanie ponúk“).

 

Spôsob uplatnenia ponuky:

1. Záujemcovia o kúpu musia svoje podpísané písomné ponuky spolu s presným označením záujemcu (meno a priezvisko/ názov (obchodné meno), bydlisko (miesto podnikania)/sídlo, rodné číslo/ IČO, zápis v príslušnom registri, tel./mob. a email. kontaktom, výškou ponúkanej odplaty (kúpnej ceny) v mene Euro za predaj predmetu speňažovania doručiť správcovi v lehote na predkladanie ponúk do kancelárie správcu: JUDr. Miloš Levrinc, PhD., so sídlom J. Kozáčeka 13, 960 01 Zvolen, a to v zalepenej obálke s označením: „PONUKA – NEOTVÁRAŤ - konkurz: "2OdK/191/2021“. V písomnej ponuke záujemca uvedie aj číslo bankového účtu v tvare IBAN, na ktorý správca vráti zaplatenú zálohu v prípade neúspešnej ponuky, a súčasne

 

2. Záujemcovia sú povinní predložiť písomný súhlas so spracovaním osobných údajov na účely tohto verejného ponukového konania, a súčasne

 

3. Záujemca právnická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke originál aktuálneho výpisu z obchodného alebo iného registra nie starší ako 3 mesiace od okamihu predloženia ponuky, resp. overenú fotokópiu, a súčasne 
 

4. Záujemcovia o nadobudnutie predmetu speňažovania sú povinní v plnom rozsahu uhradiť zálohu na celú nimi ponúknutú odplatu (kúpnu cenu) za predaj predmetu speňažovania, a to na bankový účet  vedený v Tatra banka, a.s. číslo účtu: IBAN: SK54 1100 0000 0029 3321 2020, BIC (SWIFT): TATRSKBX, pričom je potrebné uviesť variabilný symbol č. 21912021 a do poznámky pre príjemcu meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) právnickej osoby, a to v lehote 10 kalendárnych dní od zverejnenia tohto oznamu o vyhlásení verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku. Celá záloha musí byť uhradená (pripísaná) na uvedený bankový účet najneskôr posledný deň lehoty na predkladanie ponúk a súčasne

5. Každý záujemca môže predložiť iba jednu ponuku za celý súbor majetku. V prípade ak napriek uvedenému záujemca predloží viac ako jednu ponuku, správca prihliada iba na ponuku, ktorá bola doručená do kancelárie správcu ako posledná, na predošlé ponuky toho istého záujemcu sa neprihliada. Ponuka nesmie obsahovať podmienky, výhrady a nesmie, a to ani len z časti odporovať podmienkam verejného ponukového konania uvedeným v tomto oznámení uverejnenom v Obchodnom vestníku, inak je správca oprávnený ponuku vyradiť z vyhodnotenia, resp. je oprávnený na ňu neprihliadať.

Ohliadka:

Ohliadku je potrebné vopred dohodnúť v čase trvania ponukového konania e-mailom na adrese levrinc@bjl-advokati.eu

 

Vyhodnotenie ponúk:         
Správca vyhodnotí ponuky v lehote 15 pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk. Správca spomedzi ponúk, na ktoré sa prihliada a ktoré neboli vyradené z vyhodnotenia, vyberie ako úspešnú ponuku toho záujemcu, ktorý navrhne najvyššiu kúpnu cenu za predmet speňažovania. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Správca zverejní v Obchodnom vestníku skončenie a oznámi výsledok ponukového kola. V prípade ak si osoba oprávnená vykúpiť majetok z konkurznej podstaty podľa ust. § 167r ZoKR neuplatní právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za súčasného splnenia podmienok ustanovených v ust. § 167r ZoKR, správca vyzve úspešného účastníka tohto verejného ponukového konania,  na uzatvorenie kúpnej zmluvy v lehote 15 pracovných dní odo dňa zverejnenia skončenia a oznámenia výsledku ponukového konania v Obchodnom vestníku, pričom ním uhradená záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu sa započíta na úhradu kúpnej ceny. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené ponuky alebo ponukové konanie kedykoľvek zrušiť. Neúspešným záujemcom bude záloha na ponúknutú kúpnu cenu vrátená bezhotovostným prevodom na záujemcom označený účet.

Poučenie:

Správca upozorňuje záujemcov o kúpu súboru majetku na právo oprávnených osôb vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za podmienok ustanovených v ust. § 167r ZoKR. Oprávnená osoba, dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza, so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v ponukovom konaní, ak takúto cenu uhradí správcovi do 10 dní od skončenia ponukového konania. Ak sa predmet speňažovania podliehajúci konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestáva podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor majetku prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

Vo Zvolene 08.11.2021

JUDr. Miloš Levrinc, PhD., správca