Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 214/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 8.11.2021
  • Značka:
  • X067356
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 059/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby konferenčná miestnosť v suteréne hotela Beliér na Jarkovej 1 v Prešove
D. Dátum konania dražby 04. 11. 2021
E. Čas konania dražby 17:00 hod. – 17:13 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Poprad, obec: LIPTOVSKÁ TEPLIČKA, katastrálne územie: Liptovská Teplička, zapísané v evidencii Okresného úradu Poprad, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 2463, a to konkrétne:

  • rodinný dom so súpisným číslom 491 s príslušenstvom, postavený na pozemku parc. reg. „C“ č. 1558 o výmere 117 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1558 o výmere 117 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1559 o výmere 677 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parc. reg. „C“ č. 1658 o výmere 202 m2, druh pozemku: orná pôda (ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp. č. 491, k.ú. Liptovská Teplička

Dom je samostatne stojaci rodinný dom v zástavbe rodinných domov. Rodinný dom bol podľa kolaudačného rozhodnutia č.j. ÚP a SP 1894/86-Be zo dňa 25.07.1986 vydaného Okresným národným výborom, odborom plánovania a stavebného poriadku nachádzajúceho sa v predloženom znaleckom posudku, daný do užívania v roku 1986. Orientácia obytných miestností je na sever a juh. Dom je zásobovaný vodou z verejných rozvodov inžinierskych sietí. Plynomer je odmontovaný, rodinný dom je odpojený od odberu plynu.

 

Dispozičné riešenie:

Dom má jedno podzemné podlažie a dve nadzemné podlažia.

V I. PP sa nachádza chodba, schodisko, kuchyňa, izba, komora, kúpeľňa a kotolňa.

Zastavaná plocha 1. podzemného podlažia je 91,38 m2.

 

V I. NP sa nachádza zádverie, chodba, schodisko, kuchyňa, komora, obývacia izba, izba, garáž a kúpeľňa s WC. Z kuchyne sa prechádza na lódžiu.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 113,36 m2.

 

V II. NP sa nachádza chodba, schodisko, kúpeľňa a štyri izby. So vstupom z jednej izby sa tu nachádza aj lódžia. Z kúpeľne sa prechádza na terasu.

Zastavaná plocha 2. nadzemného podlažia je 105,90 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Založenie je na základových pásoch s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z plynosilikátových kvádrov hrúbky 400 mm. Vnútorné priečky sú murované z tehál plných pálených hr. 150 mm. Stropné konštrukcie sú železobetónové monolitické. Schodište je na železobetónovej doske s povrchom stupňov aj podstupníc z PVC. Strecha je sedlová s krytinou z pozinkovaného plechu, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie úpravy tvorí brizolitová omietka, na dvoch stranách rodinného domu je sokel s keramickým obkladom – kabrince. Vnútorné úpravy povrchov sú vápenné omietky stropov, stien - maľby, v sociálnych zariadeniach sú keramické obklady stien a v časti okolo kuchynskej linky je umývateľný obklad steny. Zariaďovacie predmety sú štandardné – opotrebované. Okná sú drevené zdvojené s medziokennými žalúziami. Dvere sú dyhované v oceľových zárubniach. Podlahy tvoria keramické dlažby v chodbách a sociálnych zariadeniach, v ostatných priestoroch sú PVC podlahy, v kuchyni je plávajúca podlaha.

 

Vybavenie:

I. podzemné podlažie: v kúpeľni (práčovni) sa nachádza vaňa a umývadlo, batérie klasické pôvodné, v kuchyni je murovaná pec na tuhé palivo. Rodinný dom je vykurovaný kotlom na tuhé palivo, nachádza sa tam ohrievač pitnej vody pripojený na rozvod ÚK.

I. nadzemné podlažie: v kúpeľni sa nachádza vaňa, umývadlo a WC s kombi splachovačom, vodovodné batérie sú pákové. Kuchynská linka je z materiálov na báze dreva. V kuchynskej linke je nerezový drez, šporák je elektrický so sklo keramickou varnou doskou bez odsávača pár.

II. nadzemné podlažie: v kúpeľni sa nachádza vaňa a WC s kombi splachovačom, vodovodná batéria je kohútiková, v izbe je murovaná kachľová pec na tuhé palivo.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave, avšak vyžadujúcom si pravidelnú údržbu.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 6349/2015 a V 5609/2017.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 70.000,- EUR (slovom: sedemdesiattisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 120/2021 zo dňa 24.08.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
49.400,- EUR (slovom: štyridsaťdeväťtisícštyristo EURO)