Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.11.2021
  • Značka:
  • X066836
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 241/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby U9, a.s., Zelinárska 6, 821 08 Bratislava
D. Dátum konania dražby 28. 10. 2021
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby druhé kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 668, katastrálne územie: Veľké Leváre, obec Veľké Leváre, okres Malacky, Okresný úrad Malacky - katastrálny odbor a to:

 

Pozemky parcely registra „C“:

 

parc. číslo: 988/43, výmera: 428 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 988/93, výmera: 141 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 988/94, výmera: 18 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 988/95, výmera: 69 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

parc. číslo: 988/96, výmera: 23 m2, druh pozemku: Zastavaná plocha a nádvorie

 

Stavby:
s. č. 338, na parcele číslo: 988/93, druh stavby: 10/Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

s. č. 1317, na parcele číslo: 988/95, druh stavby: 10/Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

bez s. č., na parcele číslo: 988/94, druh stavby: 7/Samostatne stojaca garáž, popis stavby: garáž

bez s. č., na parcele číslo: 988/96, druh stavby: 20/Iná budova, popis stavby: prístrešok

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: plot uličný, plot záhradný, plot zadný, prípojka vody – RD súp. č. 338, prípojka vody – RD súp. č. 1317, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka – RD súp. č. 338, kanalizačná prípojka – RD súp. č. 1317, žumpa – parc. č. 988/43, prípojka NN, prípojka plynu – RD súp. č. 1317, spevnené plochy, schodisko, oporný múr.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

 

Predmet dražby sa draží v podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 338 na parc. reg. „C“ č. 988/93.

 

Jedná sa o rodinný dom, nakoľko viac ako polovica podlahovej plochy všetkých miestností je určená na bývanie, dom je podpivničený s 1.NP a čiastočným podpivničením, ide o samostatnú bytovú jednotku, osadenú v rovinatom teréne, prístupnú z verejnej komunikácie.

1.PP – 2x pivnica so samostatným vstupom cez schodisko z dvora

1.NP –obývacia miestnosť, 2x izba, kuchyňa, jedáleň, predsieň, chodba, kúpeľňa spolu s WC.

Rodinný dom je osadený do terénu v priemernej hĺbke do 2,00m so zvislou izoláciou, základy sú betónové so s vodorovnou izoláciou, podmúrovka betónová - omietka. Nosné steny suterénu z monolitického betónu, omietky vápenné štukové s náterom, podlaha cementový poter, dvere plné hladké v oceľových zárubniach, vstupné dvere presklené, okná oceľové. Nosné steny nadzemného podlažia sú murované zo siporexového muriva so zateplovacím systémom, deliace priečky murované z tehál, povrchová úprava vnútorných stien vápenno cementová omietka s náterom v niektorých častiach tapety. Stropy nad suterénom a 1.NP sú železobetónové, zastrešenie stanovou strechou s betónovou krytinou zn. Bramac, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu - úplné, ostatné klampiarske konštrukcie z hliníkového plechu. Z dvoch izieb na prízemí je výstup na balkón nad 5m2, kde je podlaha z keramickej dlažby.

Povrchová úprava fasády omietky na báze umelých látok v kombinácii s obkladom z umelého kameňa. Vstupné dvere presklenné plastové, vnútorné dvere z tvrdého dreva osadené v drevených zárubniach, okná plastové s izolačným dvojsklom s vnútornými žalúziami, podlahy v obytných miestnostiach veľkoplošné laminátové v ostatných častiach domu podlaha z keramickej dlažby. Elektroinštalácia v suteréne a aj na prízemí je svetelná i motorická, elektrický rozvádzač je s ističmi, vykurovacie je ústredné telesá panelové plechové v kúpeľni aj rebríkový radiátor, rozvod vody z pozinkovaného potrubia studenej i teplej vody, inštalácia plynu v suteréne, kanalizácia z plastového potrubia vedená do žumpy. Ohrev teplej vody zabezpečuje elektrický zásobníkový ohrievač osadený v suteréne, vykurovanie je zabezpečené kotlom na pevné palivo osadený rovnako v suteréne rodinného domu.

 

Vybavenie kuchyne: - nachádza sa tu rohová kuchynský linka so zabudovanými spotrebičmi – sklokeramická varná doska, elektrická rúra, digestor, nerezová dvojdrez s pákovou batériou, nad kuchynskou doskou keramický obklad stien, podlaha z keramickej dlažby.

           

Vybavenie kúpeľne: - nachádza sa tu vaňa obložená keramickým obkladom, keramické umývadlo s pákovou batériou, splachovací záchod s nádržkou, keramický obklad stien do výšky stropu, podlaha z keramickej dlažby.

 

Vek stavby je potvrdený predloženým kolaudačným rozhodnutím, kedy stavba rodinného domu bola daná do užívania v roku 1977. S ohľadom na konštrukčné vyhotovenie, životnosť objektu znalec stanovuje na 100 rokov. Rodinný dom sa v čase šetrenia plne využíval, je v dobrom udržiavanom stave s pravidelnou údržbou. V roku 2005 bola prevedená rekonštrukcia, výmena okien, podláh, dvier, kúpeľňa, zateplenie a povrchová úprava obvodového plášťa, strešná krytina. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú poruchy na základoch, obvodovom murive, stropoch a zastrešení.

 

Rodinný dom s. č. 1317 na parc. reg. „C“ č. 988/95.

 

Jedná sa o rodinný dom, nakoľko viac ako polovica podlahovej plochy všetkých miestností je určená na bývanie, ide o samostatnú bytovú jednotku prístupnú z dvora pozemku parc.č.988/43.

 

1.NP –obývacia miestnosť, izba, chodba, kuchyňa, komora, kúpeľňa spolu s WC.

 

Rodinný dom je postavený na betónových základových pásoch s vodorovnou izoláciou, nosné konštrukcie sú murované zo siporexového muriva bez zatepľovacieho systému s povrchovou úpravou štukové omietky, deliace priečky murované z tehál, povrchová úprava vnútorných stien vápenno cementová omietka s náterom. Strop nad 1.NP je železobetónový s rovným podhľadom, zastrešenie plochou strechou s krytinou z asfaltových natavovacích pásov, klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaného plechu - úplné, ostatné klampiarske konštrukcie z hliníkového plechu.

Povrchová úprava vnútorných stien vápenno cementová omietka s náterom, vstupné dvere plastové, vnútorné dvere plné osadené v oceľových zárubniach, okná plastové s izolačným dvojsklom s vnútornými žalúziami, podlahy z PVC a keramickej dlažby. Elektroinštalácia je svetelná, elektrický rozvádzač s automatickým istením, rozvod vody z pozinkovaného potrubia studenej i teplej vody, inštalácia plynu, kanalizácia z plastového potrubia vedená do žumpy. Ohrev teplej vody zabezpečuje elektrický zásobníkový ohrievač osadený v kúpeľni, vykurovanie je zabezpečené 2x kachle na zemný plyn - gamatky a pec na tuhé palivo. Dom je napojený na všetky inžinierske siete, okrem kanalizácie – žumpa.

 

Vybavenie kuchyne: - nachádza sa tu kuchynský linka na báze dreva so zabudovanými spotrebičmi – plynový sporák, elektrická rúra, nerezová drez s obyčajnou batériou, nad kuchynskou doskou keramický obklad stien, podlaha z PVC.

 

Vybavenie kúpeľne: - nachádza sa tu vaňa obložená keramickým obkladom, keramické umývadlo, obyčajné batérie, splachovací záchod s hore zabudovanou nádržkou, keramický obklad stien do výšky 2,00, podlaha z keramickej dlažby.

 

Vek stavby je potvrdený stranou č. 9 zo ZP č. 32/2015, vypracovaný Ing. Pavel Encinger, kedy stavba rodinného domu bola daná do užívania v roku 1998. S ohľadom na konštrukčné vyhotovenie, životnosť objektu znalec stanovuje na 80 rokov. Rodinný dom sa v čase šetrenia plne využíval, je v dobrom udržiavanom stave s pravidelnou údržbou. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú poruchy na základoch, obvodovom murive, stropoch a zastrešení. Objekt je v pôvodnom stave a v čase znaleckej obhliadky sa plne využíval.

 

Garáž bez s. č. na parc. reg. „C“ č. 988/94.

 

Ide o samostatne stojací objekt s 1.NP, bez podpivničenia. Postavená je na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, zvislé konštrukcie murované z tehál do hr. 300mm, stropná konštrukcia drevená trámová bez podhľadu. Zastrešenie objektu je plytkou pultovou strechou s krytinou z azbestocementovej vlnovky. Vonkajšia ia vnútorná povrchová úprava stien omietky štukové, okno drevené zdvojené, garáţová brána oceľová dvojkrídlová, podlaha cementový poter, elektroinštalácia svetelná.

 

Drobná stavba – prístrešok na parc. reg. „C“ č. 988/96.

 

Ide o drevenú konštrukciu, na drevených stĺpoch, zastrešená pultovou strechou s krytinou z azbestocementovej vlnovky. Daný do užívania v roku 1977 a v čase znaleckej obhliadky bol v zlom stave.

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN:

 

Plot uličný - uličný plot zhotovený na betónových základoch s výplňou z oceľových tyčí, kde boli v roku 2015 osadené vráta a vrátka.

 

Plot záhradný –  nachádza sa za rodinným domom, zhotovený na oceľových stĺpikoch s výplňou z vlnitého plechu.

 

Plot zadný – zhotovený na betónových základoch s výplňou z plotových tvárnic.

 

Prípojka vody – RD súp. č. 338 – vedená z verejnej siete do rodinného domu súp.č. 338 cez vodomernú šachtu.

 

Prípojka vody – RD súp. č. 1317 – vedená z vodomernej šachty cez dvor do rodinného domu súp.č. 1317.

 

Vodomerná šachta – je betónovej konštrukcie, uzatvorená oceľovým poklopom, vybudovaná v roku 1977 a nachádza sa pred rodinným domom.

 

Kanalizačná prípojka – RD súp. č. 338 – vedená z rodinného domu súp.č. 338 do ţumpy, nachádzajúcej sa vo dvore.

 

Kanalizačná prípojka – RD súp. č. 1317 – vedená z rodinného domu súp.č. 1317 do ţumpy, nachádzajúcej sa vo dvore.

 

Žumpa na parc. reg. „C“ č. 988/43 - betónová monolitická s oceľovým poklopom.

 

Prípojka NN – ide o vzdušnú prípojku.

 

Prípojka plynu – RD súp. č. 1317 – vedená z verejnej siete.

 

Spevnené plochy - vedúce do rodinných domov, spevnené plochy vyuţívané státie pre motorové vozidlá, spevnené plochy nachádzajúce sa vo dvore.

 

Schodisko – vedúce u dvora do suterénu.

 

Oporný múr – z monolitického betónu, vedúci popri schodisku vedúcom do suterénu

 

Prístup na pozemky je z vybudovanej spevnenej asfaltovej komunikácie parc.č.988/4 - LV nezaložený. V komunikácii sa nachádzajú inžinierske siete - vodovod, plynovod, elektrická sieť a osadené verejné osvetlenie, kanalizácia je do žumpy. Pozemky sú rovinaté a oplotená.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

V-1655/15 - Záložné právo v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, IČO: 35 724 803 (pôvodne Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., IČO: 31 335 004 ) na zabezpečenie pohľadávky vzniknutej zo zmluvy o úvere č. 0041880 6 06 a 0041880 9 05 zo dňa 31.03.2015, právopl. 29.04.2015 na pozemok parc. C-KN č. 988/43, 988/93, 988/94, 988/95, 988/96, garáž bez súp.č. na parc. C-KN č. 988/94, prístrešok bez súp.č. na parc. CKN č. 988/96, rod. dom so súp.č. 338 na parc. C-KN č. 988/93, rod. dom so súp.č. 1317 na parc. C-KN č. 988/95 - 426/15, 764/20
Z-5292/2020: Zmena záložného veriteľa úveru 0041880 6 06 - 764/20
Z-75/2021: Zmena záložného veriteľa úveru 0041880 9 05 - 119/21

V-1655/15 - Záložné právo v prospech EOS KSI Slovensko, s.r.o., Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, IČO: 35 724 803 (pôvodne Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., IČO: 31 335 004 ) na zabezpečenie pohľadávky vzniknutej zo zmluvy o úvere č. 0041880 6 06 a 0041880 9 05 zo dňa 31.03.2015, právopl. 29.04.2015 na pozemok parc. C-KN č. 988/43, 988/93, 988/94, 988/95, 988/96, garáž bez súp.č. na parc. C-KN č. 988/94, prístrešok bez súp.č. na parc. CKN č. 988/96, rod. dom so súp.č. 338 na parc. C-KN č. 988/93, rod. dom so súp.č. 1317 na parc. C-KN č. 988/95 - 426/15, 764/20
Z-5292/2020: Zmena záložného veriteľa úveru 0041880 6 06 - 764/20
Z-75/2021: Zmena záložného veriteľa úveru 0041880 9 05 - 119/21
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 133.500,- EUR
K. Najnižšie podanie 160.200,- EUR
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. David Harmaniak
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxx
c) Názov obce xxxxx d) PSČ xxxxx
e) Štát xxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 169/2021, ktorý vypracoval Ing. Dagmar Jančovičová, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 914955. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 11.06.2021