Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.11.2021
  • Značka:
  • X066838
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 056/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Kongresová sála na 1. poschodí v budove Technopol, Kutlíkova 17, Bratislava
D. Dátum konania dražby 02. 11. 2021
E. Čas konania dražby 10:38 hod. – 10:48 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Bratislava V, obec: BA-m.č. PETRŽALKA, katastrálne územie: Petržalka, zapísané v evidencii Okresného úradu Bratislava, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 2739, a to konkrétne:

  • byt č. 21 nachádzajúci sa na 7.p. bytového domu Iľjušinova 12 so súpisným číslom 1042, vchod: Iľjušinova 12 v Bratislave (ďalej len ako „Dom“), postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 3153 o výmere 382 m², druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie (ďalej len ako „Pozemok“) spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a zariadeniach Domu, na príslušenstve a spoluvlastníckym podielom k Pozemku o veľkosti 6602/316224 (ďalej len ako „predmet dražby“).
H. Opis predmetu dražby

Trojizbový byt č. 21, Iljušinova 12, súp.č. 1042, katastrálne územie Petržalka

Predmet dražby sa nachádza na 7.p. (8.NP) bytového domu. Jedná sa o bytový panelový dom, ktorý má trinásť nadzemných podlaží a plochú strechu. Dom je postavený z plošných panelov na železobetónových základových pásoch. Na 1.NP sa nachádzajú vstupné, komunikačné priestory, spoločné priestory, pivničné kobky k jednotlivým bytom a hlavný uzáver vody a plynu. Na ostatných nadzemných podlažiach sú byty. V blízkosti sa nachádza kompletná občianska vybavenosť vrátane zdravotného strediska a obchodného centra Auparku. Od centra mesta je lokalita vzdialená približne 10 km a dopravné spojenie je mestskou autobusovou dopravou, pričom čas jazdy je do 10 minút. V lokalite je dostupnosť k viacerým materským a základným školám. Byt je orientovaný na západ a juh. Loggia je orientovaná na západ, výhľad z nej je do zástavby okolitých domov. V blízkosti domu do 1000 m je jazero Veľký Draždiak a cca o 150 m je Chorvátske rameno, pozdĺž ktorého vedie cyklotrasa, ktorá sa pripája k hrádzi. Lokalita patrí medzi vyhľadávané vďaka množstvu zelene v okolí. Bytový dom bol daný do užívania v roku 1984.

 

Dispozičné riešenie:

Byt č. 21 pozostáva z troch obytných miestností a príslušenstva, pričom príslušenstvo bytu tvorí kuchyňa, predsieň, hala, kúpeľňa, WC, loggia a pivničná kobka umiestnená na 1. NP.

Celková podlahová plocha bytu č. 21 je 65,09 m2 (bez plochy pivnice o výmere 1,38 m2 a loggie o výmere 3,02 m2).

 

Technicko - konštrukčné riešenie:

Bytový dom

Dom má jeden vchod s dvomi vstupmi na elektromagnetický čip. Hlavný vstup do domu je riešený ako hliníkové dvere s izolačným dvojsklom a elektrickým vrátnikom. Dom je zateplený kontaktným zatepľovacím systémom s omietkou na báze umelých látok ako finálnou povrchovou úpravou. Okná na schodisku a v spoločných priestoroch sú plastové s izolačným dvojsklom. Schodisko je železobetónové dvojramenné s povrchovou úpravou z liateho terazza. Vo vstupnom a komunikačnom priestore na 1.NP tvorí podlahu dlažba z terraza. Na jednotlivých podlažiach a na podestách a medzipodestách schodiska je podlaha z PVC. Úpravu stien tvorí hladká vápennocementová omietka a sokel z olejového náteru do výšky cca 1,5 m. Vo vstupných priestoroch je keramický obklad. V dome sa nachádzajú dva zrepasované výťahy - väčší a menší. Dom je napojený na vodu, kanalizáciu, plyn a elektrinu z verejných sietí. Vykurovanie a príprava TÚV je ústredné diaľkové.

 

Byt

Byt prešiel rekonštrukciou - plastové okná, podlahy, obklady, sanita, batérie v kúpeľni a WC a kuchynská linka. Vstupné dvere do bytu sú pôvodné, interiérové dvere sú dyhované, osadené v oceľových zárubniach. Nášľapné vrstvy podláh tvorí veľkoplošná laminátová podlaha a keramická dlažba. Povrchy stien tvorí vápennocementová hladká omietka. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva so vstavanými spotrebičmi - elektrickou rúrou, mikrovlnnou rúrou, plynovou varnou doskou, digestorom a keramickým drezom. V kúpeľni je vaňa a keramické umývadlo, vo WC je keramická kombi misa. V hale je vstavaná skriňa. Z kuchyne je prístupná loggia. K bytu prináleží pivnica umiestnená na 1.NP.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Záložné právo v prospech vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome podľa ust. § 15 zákona č. 182/93 Z.z.,
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Tatra banka, a.s., so sídlom: Hodžovo námestie 3, 811 06 Bratislava, IČO: 00 686 930, podľa V 17305/13.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 179.000,- EUR (slovom: stosedemdesiatdeväťtisíc EURO)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát -
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 146/2021 zo dňa 30.08.2021, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Luciou Magulovou:
161.000,- EUR (slovom: stošesťdesiatjedentisíc EURO)