Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 213/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.11.2021
  • Značka:
  • X066845
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 053/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby veľká zasadačka na 1.poschodí budovy spol. MEDIAHAUS, s.r.o., Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 02. 11. 2021
E. Čas konania dražby 15:30 hod. – 15:35 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Šaľa, obec Trnovec nad Váhom, katastrálne územie Trnovec nad Váhom, tak ako sú zapísané v evidencii Okresného úradu Šaľa, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 736, a to konkrétne:

  • rozostavaný rodinný dom bez súpisného čísla s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 690/17 o výmere 261 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 690/5 o výmere 301 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 690/17 o výmere 261 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie,
  • pozemok parcely registra „C“ č. 692/5 o výmere 503 m2, druh pozemku: záhrada.
H. Opis predmetu dražby

Rozostavaný rodinný dom bez súpisného čísla, na parc. č.690/17, kat. územie Trnovec nad Váhom

Dom je situovaný v zastavanom území obce, v lokalite tvorenej prevažne zástavbou rodinných domov podobného charakteru. Ide o samostatne stojaci nepodpivničený rozostavaný rodinný dom s jedným nadzemným podlažím a valbovou strechou. Rozostavaný rodinný dom je postavený na mieste pôvodného rodinného domu, na prístavbu ktorého bolo OÚ v Šali vydané 15.4.2002 stavebné povolenie, ktoré nadobudlo právoplatnosť 15.5.2002. Dňa 10.8.2010 bola schválená žiadosť o predĺženie lehoty na dokončenie stavby - stavebných úprav a prístavby k rodinnému domu. Lehota na dokončenie stavby vypršala 31.12.2011. Z pôvodného rodinného domu boli zachované len základy. Rodinný dom nie je riadne skolaudovaný.

 

Dispozičné riešenie:

1. nadzemné podlažie tvorí: závetrie, chodba, sklad, dielňa, kuchyňa, komora, pracovňa, kotolňa, chodba, garáž, dve kúpeľne s WC, obývacia izba s kuchyňou, dve spálne.

Zastavaná plocha 1. nadzemného podlažia je 254,90 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Rodinný dom je založený na železobetónových základoch s vodorovnou izoláciou. Podmurovka je omietnutá soklovou omietkou priemernej výšky do 50 cm. Obvodové murivo je z tehlových tvárnic POROTHERM 30 hr. 38 cm. Celý dom je zateplený polystyrénom hr. 10 cm. Stropy sú drevené trámové, zateplené s rovným sadrokartónovým podhľadom. Zastrešenie domu je väznicovým valbovým krovom. Krytina strechy je ťažká betónová škridla. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie sú z hliníkových plechov. Deliace priečky sú tehlové. Úpravy vnútorných povrchov stien tvoria vápenné hladké omietky, vonkajšie povrchové úpravy tvorí omietka na báze umelých látok ako finálna vrstva kontaktného zatepľovacieho systému. Podkrovie domu nie je obytné, slúži ako skladovací priestor prístupný z priestoru garáže výklopnými schodami z mäkkého dreva bez podstupníc. Podlahy v celom dome sú z keramickej dlažby. Garážové vráta sú diaľkovo otváravé hliníkové so zateplením. Okná a vstupné a terasové dvere sú plastové s izolačným dvojsklom, interiérové dvere sú na báze dreva v obložkových zárubniach. V dome sa nachádzajú dve kuchynské linky z materiálu na báze dreva. V samostatnej kuchyni je plynová varná doska, elektrická rúra, umývačka riadu, digestor a keramický drez. V kuchynskej linke v obývacej miestnosti je sklokeramická varná doska, elektrická rúra, mikrovlnná rúra, nerezový drez a digestor. V obývacej miestnosti sa nachádza krb s uzavretým ohniskom a vykurovacou vložkou, obklad krbu je z granitu. V dome sa nachádzajú dve kúpeľne spojené s WC, v jednej z nich sa nachádza rohová vaňa, keramické umývadlo a keramická WC kombi misa. V druhej kúpeľni sa nachádza sprchový kút, keramická WC misa a keramické umývadlo. Dom je napojený na všetky inžinierske siete (vodu, kanalizáciu, elektrinu a plyn). Vykurovanie je podlahové teplovodné zabezpečované plynovým kotlom. Príprava teplej úžitkovej vody je súbežne s vykurovaním. Distribúcia teplej vody je zo zásobníka. V dome sa nachádzajú tri vstavané skrine typu rolldor.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby spol. EOS KSI Slovensko, s.r.o., IČO: 35 724 803, so sídlom: Pajštúnska 5, 851 02 Bratislava, podľa V 1454/2010.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva -
b) Orientačné/súpisné číslo -
c) Názov obce - d) PSČ -
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom č. 154/2021 zo dňa 22.09.2021, vyhotoveným znalcom Ing. Luciou Magulovou:
164.000,- EUR (slovom: jedenstošesťdesiatštyritisíc EURO)