Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 199/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Oznámenie o uložení návrhu Zmluvy o cezhraničnom zlúčení/splynutí do Zbierky listín
  • Deň vydania:
  • 15.10.2021
  • Značka:
  • O000553
Obchodné meno: Slovenská správa nehnuteľností, a.s.
Sídlo: Mickiewiczova 5, 811 07 Bratislava - mestská časť Staré Mesto Slovenská republika
IČO: 35 833 882
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sa
Vložka: 2943/B

1. Obchodné meno, sídlo, identifikačné číslo, právna forma a názov obchodného registra každej zúčastnenej spoločnosti:

 

NEMI, spol. s r.o.

IČO: 41190238

so sídlom: Závišova 2518/20, 140 00 Praha 4, Česká republika

zapísaná: v obchodnom registri vedenom Mestským súdom v Prahe sp. zn. C 4723 

Spoločnosť spravujúca sa právnym poriadkom Českej republiky

Právna forma: Spoločnosť s ručením obmedzeným

ako nástupnícka spoločnosť

 

a

 

Slovenská správa nehnuteľností, a.s.

IČO: 35 833882

so sídlom: Mickiewiczova 5, 811 07 Bratislava - mestská časť Staré Mesto, Slovenská republika

zapísaná: v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Vložka číslo:  2943/B

Spoločnosť spravujúca sa právnym poriadkom Slovenskej republiky

Právna forma:  Akciová spoločnosť

ako zanikajúca spoločnosť

 

 

2. Odkaz na opatrenia prijaté na zabezpečenie ochrany práv veriteľov a menšinových spoločníkov:

 

V súlade s § 69aa ods. 5 Obchodného zákonníka veritelia slovenskej zúčastnenej spoločnosti, ktorí majú ku dňu schválenia zmluvy o cezhraničnom zlúčení voči nej nesplatené pohľadávky, majú právo požadovať, aby splnenie ich neuhradených pohľadávok bolo primerane zabezpečené.

 

Ak sa veritelia so slovenskou zúčastnenou spoločnosťou nedohodnú, o primeranom zabezpečení rozhodne súd. Zabezpečenie sa považuje za primerané vždy, ak sa do notárskej úschovy zložila peňažná hotovosť vo výške pohľadávky označenej veriteľom.

 

Práva veriteľov sú chránené v súlade s § 218f Obchodného zákonníka tak, že veritelia, ktorí majú k dátumu nadobudnutia právnych účinkov zlúčenia voči niektorej zo zúčastnených spoločností nesplatné pohľadávky, majú právo, ak sa v dôsledku cezhraničného zlúčenia zhorší vymožiteľnosť ich pohľadávok, do 6 mesiacov odo dňa zverejnenia zápisu cezhraničného zlúčenia v obchodnom registri požadovať od nástupníckej spoločnosti, aby dostatočným spôsobom zabezpečila splnenie ich neuhradených pohľadávok. Toto právo nemá veriteľ, ktorého pohľadávka už je primerane zabezpečená.

 

Vzhľadom na to, že žiadna zo zúčastnených spoločností nevydala žiadne dlhopisy ani iné cenné papiere so zvláštnymi právami, neboli prijaté žiadne opatrenia ani poskytnuté žiadne práva na ochranu majiteľov týchto dlhopisov alebo cenných papierov.

 

Cezhraničné zlúčenie nebude mať žiadny vplyv na spoločníkov spoločností zúčastnených na cezhraničnom zlúčení, a preto nie je potrebné prijímať žiadne opatrenia na ochranu ich práv.

 

 

3. Oznámenia podľa § 69aa ods. 4 Obchodného zákonníka

 

Zanikajúca spoločnosť v dôsledku cezhraničného zlúčenia premiestni svoje sídlo mimo územia Slovenskej republiky na adresu Závišova 2518/20, 140 00 Praha 4, Česká republika.

 

Nástupnícka spoločnosť bude mať právnu formu spoločnosti s ručením obmedzeným. Táto právna forma je upravená v Českej republike v ustanoveniach § 132 a nasl. zákona č. 90/2012 Zb. o obchodných korporáciách v znení neskorších predpisov.

 

Účtovné závierky všetkých zúčastnených spoločností za posledné po sebe idúce tri roky je možné získať na adresách uvedených v bode 2 tohto oznámenia.

 

Priebežná účtovná závierka Znaikajúcej spoločnosti vyhotovená ku dňu 31.7.2021 je k dispozícii na adresách uvedených v bode 2 tohto oznámenia.

 

Meno a priezvisko notára, ktorý bude vydávať osvedčenie o splnení podmienok czehraničného zlúčenia spoločností a adresa jeho notárskeho úradu: JUDr. Martina Gontkovičová, so sídlom Záhradnícka 151, 821 08 Bratislava, e-mail: martina.gontkovicova@notar.sk, tel: 02/ 5443 3662