Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 177/2021
  • Kapitola:
  • Iné oznámenia
  • Podanie:
  • Iné oznámenia
  • Deň vydania:
  • 14.9.2021
  • Značka:
  • O000509
Spoločnosť/Spoločnosti
Obchodné meno: Optimum Fund
Sídlo: Avenue du Port 2, 1080 Brusel
IČO: 0882.423.054
Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu:
Oddiel:
Vložka :
oznamuje podľa 144 zákona č. 203/2011 Z. z.

Optimum Fund Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva - OPCVM  RPM Brusel 0882.423.054  

Avenue du Port 2, 1080 Brusel

 

Oznam pre akcionárov

 

Radi by sme vás informovali že na základe rozhodnutia predstavenstva  Optimum Fund (Verejná investičná spoločnosť podľa belgického práva), bude podfond Optimum Fund CSOB Airbag Jumper EUR 6 automaticky rozpustený a vstúpi do likvidácie v súlade s článkom č. 19 stanov, so splatnosťou k 31. augustu 2021.

Pokiaľ ide o podfond Optimum Fund CSOB Airbag Jumper EUR 18, predstavenstvo vzalo na vedomie fakt že sledovaná hodnota portfólia nie je nižšia ako jeho počiatočná hodnota, ako je uvedené v prospekte. V dôsledku toho sa predstavenstvo rozhodlo zrušiť tento podfond predčasne, s platnosťou od 31. augusta 2021.

 

Účelom podfondu CSOB Airbag Jumper EUR 6 bolo zabezpečiť výnos podľa vývoja indexu EUROSTOXX SELECT DIVIDEND 30 INDEX. Táto štruktúra sa zruší predčasne, akonáhle sledovaná hodnota portfólia nie je nižšia ako jeho počiatočná hodnota. V prípade predčasného zrušenia, bude okrem pôvodnej upisovacej ceny vyplatený aj pevný výnos vo výške 10% (aktuársky zisk 9,42% pred započítaním nákladov a poplatkov).

Ak sledovaná hodnota portfólia nevedie k predčasnému zrušeniu, pri splatnosti sú možné nasledujúce scenáre.

- Pokiaľ index neklesne (konečná hodnota >= počiatočná hodnota), bude k dátumu splatnosti okrem pôvodnej upisovacej ceny vyplatených ešte 70% z hodnoty nárastu indexu. Maximálny výnos sa zvyšuje na 70% (aktuársky zisk 9,15% pred započítaním nákladov a poplatkov)

- V prípade poklesu indexu (konečná hodnota < počiatočná hodnota) môžu nastať dve možnosti

Scenár 1: pokiaľ bude konečná hodnota indexu nižšia ako počiatočná hodnota, ale nie nižšia ako 85% počiatočnej hodnoty, tento pokles nebude pri splatnosti odpočítaný od pôvodnej upisovacej ceny.

Scenár 2: pokiaľ bude konečná hodnota indexu nižšia ako 85% počiatočnej hodnoty, pokles indexu vzhľadom k počiatočnej hodnote sa celý odpočíta od pôvodnej upisovacej ceny. Tento výsledok sa potom zvýši o 15% hodnoty pôvodnej upisovacej ceny. V takom prípade bude pri splatnosti vyplatená suma nižšia ako pôvodná upisovacia cena.

Podfond negarantuje zaručené výnosy ani ochranu kapitálu, a to ani počas jeho trvania, ani pri splatnosti.

Podfond bol uvedený do činnosti 10. augusta 2015, a jeho počiatočná hodnota bola stanovená na 10 EUR. Návratná čiastka (31. augusta 2021) bola stanovená na 9,79 EUR. Aktuársky zisk je -0,3496% pred započítaním nákladov a poplatkov.

 

Účelom podfondu CSOB Airbag Jumper EUR 18 bolo zabezpečiť výnos podľa vývoja indexu STOXX® Europe 600 Health Care price return index. Táto štruktúra sa zruší predčasne akonáhle sledovaná hodnota portfólia nie je nižšia ako jeho počiatočná hodnota. V prípade predčasného zrušenia, bude okrem pôvodnej upisovacej ceny vyplatený aj pevný výnos vo výške 3,50% (aktuársky zisk 3,43% pred započítaním nákladov a poplatkov).

Ak sledovaná hodnota portfólia nevedie k predčasnému zrušeniu, pri splatnosti sú možné nasledujúce scenáre.

- Pokiaľ index neklesne (konečná hodnota >= počiatočná hodnota), bude k dátumu splatnosti okrem pôvodnej upisovacej ceny vyplatených ešte 70% z hodnoty nárastu indexu. Maximálny výnos sa zvyšuje na 60% (aktuársky zisk 8,12% pred započítaním nákladov a poplatkov).

- V prípade poklesu indexu (konečná hodnota < počiatočná hodnota) môžu nastať dve možnosti

Scenár 1: pokiaľ bude konečná hodnota indexu nižšia ako počiatočná hodnota, ale nie nižšia ako 80% počiatočnej hodnoty, tento pokles nebude pri splatnosti odpočítaný od pôvodnej upisovacej ceny.

Scenár 2: pokiaľ bude konečná hodnota indexu nižšia ako 80% počiatočnej hodnoty, pokles indexu vzhľadom k počiatočnej hodnote sa celý odpočíta od pôvodnej upisovacej ceny. Tento výsledok sa potom zvýši o 20% hodnoty pôvodnej upisovacej ceny. V takom prípade bude vyplatená suma nižšia ako pôvodná upisovacia cena.

Podfond negarantuje zaručené výnosy ani ochranu kapitálu, a to ani počas jeho trvania, ani pri splatnosti.

Podfond bol uvedený do činnosti 24. augusta 2020, a jeho počiatočná hodnota bola stanovená na 10 EUR. Návratná čiastka (31. augusta 2021) bola stanovená na 10,36 EUR. Aktuársky zisk je 3,5335% pred započítaním nákladov a poplatkov.

 

Za vyplatenie finančných prostriedkov sa nemusia platiť žiadne poplatky.

Od 1. septembra 2021, si akcionári môžu v pobočkách inštitúcie poskytujúcej finančné služby, v tomto prípade KBC BANK NV, požiadať o vyplatenie finančných prostriedkov, a súčasne si môžu vyžiadať výkaz aktív a pasív, správu predstavenstva a kontrolnú správu komisára o likvidácii podfondu. Likvidácia sa definitívne ukončí na valnom zhromaždení, ktoré udelí členom predstavenstva podfondu a komisárovi absolutórium. Ak sa stanovená likvidačná hodnota bude líšiť od vyššie špecifikovanej sumy, ktorá sa má vyplatiť na konci likvidácie podfondu, podmienky vyplatenia rozdielu sa uverejnia v samostatnej tlačovej správe. Šesť mesiacov po ukončení likvidácie príslušných podfondov sa zostatok sumy na vyplatenie, o ktorú držitelia akcií nepožiadajú, prevedie do Konsolidačnej banky (Caisse des dépôts et consignations).

Prospekt, základné informácie pre investorov a najnovšie finančné správy si môžete bezplatne vyžiadať v pobočkách inštitúcií poskytujúcich finančné služby, v tomto prípade KBC BANK NV, alebo si ich môžete pozrieť na webovej stránke www.kbc.be, kde sú zverejnené aj v holandčine a angličtine.

Predstavenstvo spoločnosti Optimum Fund.