Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 177/2021
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 14.9.2021
  • Značka:
  • V000019
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: SEMAT, a.s.
Sídlo: Farárske 6922, 917 01 Trnava
IČO: 34120076
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Trnava
Oddiel: Sa
Vložka: 92/T
zvoláva: riadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 18. 10. 2021
o : 10:00
na adrese
Obchodné meno: SEMAT, a.s.
Sídlo: Farárske 6922, 917 01 Trnava
Program rokovanie valného zhromaždenia:
  1. Otvorenie
  2. Voľba orgánov valného zhromaždenia
  3. Schválenie riadnej individuálnej aj konsolidovanej účtovnej závierky a hospodárskeho výsledku za rok 2020, vrátane schválenia spôsobu vysporiadania straty spoločnosti za rok 2020
  4. Výročná správa spoločnosti za rok 2020, schválenie konsolidovanej výročnej správy za rok 2020
  5. Schválenie audítora na overenie účtovnej závierky spoločnosti k 31.12.2021
  6. Správa dozornej rady
  7. Prezentácia podnikateľského plánu na rok 2021
  8. Záver
Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 15. 10. 2021
Doplňujúce údaje pre akcionárov:

Prezentácia akcionárov bude od 9:30 do 9:50 hod. dňa 18.10.2021.

Akcionári pri prezentácii predložia:

  • Fyzická osoba – doklad totožnosti a výpis z účtu majiteľa cenných papierov,
  • Právnická osoba – originál alebo úradne overený výpis z obchodného registra nie starší ako 3 mesiace a výpis z účtu majiteľa cenných papierov. Štatutárny zástupca predloží tiež doklad totožnosti.
  • Splnomocnenci – okrem uvedených dokladov tiež plnú moc s úradne osvedčenými podpismi nie staršiu ako 5 dní a doklad totožnosti.

Poučenia a upozornenia pre akcionárov:

Spoločnosť SEMAT, a. s. je emitentom nasledovného celkového počtu akcií s hlasovacími právami, ktoré sú s akciami spojené ku dňu uverejnenia oznámenia o konaní valného zhromaždenia:

  • základné imanie spoločnosti je: 11.338.013,718911 EUR
  • celkový počet akcií: 341.569 kusov kmeňových akcií na doručiteľa v zaknihovanej podobe, pričom menovitá hodnota jednej akcie na doručiteľa je 33,193919 EUR.
  • hlasovacie právo akcionára sa riadi menovitou hodnotou jeho akcií, pričom na každých 33,193919 EUR pripadá 1 hlas.
  • celkový počet hlasovacích práv ktoré sú s akciami spojené ku dňu uverejnenia oznámenia o konaní mimoriadneho valného zhromaždenia je 341.569 hlasov

Akcionár má právo zúčastniť sa na valnom zhromaždení osobne alebo v zastúpení na základe písomného plnomocenstva, právo hlasovať na ňom, požadovať na ňom informácie a vysvetlenia podľa § 180 ods. 1 Obchodného zákonníka. Akcionár sa zúčastňuje na valnom zhromaždení osobne alebo v zastúpení na základe písomného splnomocnenia. Ak akcionár udelí splnomocnenie na výkon hlasovacích práv spojených s tými istými akciami na jednom valnom zhromaždení viacerým splnomocnencom, spoločnosť umožní hlasovanie tomu splnomocnencovi, ktorý sa na valnom zhromaždení zapísal do listiny prítomných skôr. Ak viacerí akcionári udelili písomné splnomocnenie na zastupovanie jednému splnomocnencovi, tento môže na valnom zhromaždení hlasovať za každého takto zastúpeného akcionára samostatne. Obmedzenie podľa § 184 ods. 1 vo vzťahu k splnomocneniu člena dozornej rady sa pri zastupovaní akcionára verejnej akciovej spoločnosti nepoužije. Člen dozornej rady však musí akcionárovi oznámiť všetky skutočnosti, ktoré by mohli mať vplyv na rozhodnutie akcionára o udelení splnomocnenia na zastupovanie na valnom zhromaždení spoločnosti členovi dozornej rady. Súčasťou splnomocnenia musia byť konkrétne pokyny na hlasovanie o každom uznesení alebo bode programu valného zhromaždenia, o ktorom má člen dozornej rady ako splnomocnenec hlasovať v mene akcionára.

Na žiadosť akcionárov, ktorí majú akcie, ktorých menovitá hodnota dosahuje najmenej 5 % základného imania zaradí predstavenstvo nimi určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia. Valné zhromaždenie je povinné túto záležitosť prerokovať. Žiadosť o doplnenie programu rokovania musí byť odôvodnená alebo k nej musí byť pripojený návrh uznesenia valného zhromaždenia, inak sa valné zhromaždenie nemusí takouto žiadosťou zaoberať. Ak žiadosť akcionárov o zaradenie nimi určenej záležitosti na program rokovania valného zhromaždenia bude spoločnosti doručená po uverejnení oznámenia o konaní valného zhromaždenia, uverejní predstavenstvo doplnenie programu rokovania valného zhromaždenia spôsobom určeným stanovami spoločnosti na zvolávanie valného zhromaždenia najmenej 10 dní pred konaním valného zhromaždenia. Ak takéto oznámenie doplnenia programu rokovania nie je možné, možno zaradiť určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia len za účasti a so súhlasom všetkých akcionárov spoločnosti. Predstavenstvo je povinné oznámenie doplnenia programu uverejniť do 10 dní pred konaním valného zhromaždenia vždy, ak ho akcionári, ktorí majú akcie, ktorých menovitá hodnota dosahuje najmenej 5% základného imania doručia najneskôr 20 dní pred konaním valného zhromaždenia, t. j. najneskôr do 28.9.2021.

Rozhodujúcim dňom na uplatnenie práva na účasti na valnom zhromaždení a práv akcionára podľa § 180 ods. 2 je deň 15.10.2021. 

Úplné znenie dokumentov a návrhy prípadných uznesení valného zhromaždenia, ktoré sa budú prerokúvať v rámci určeného programu rokovania valného zhromaždenia, poučenia akcionárov, údaje a dokumenty podľa § 184 a ods. 1 a ods. 2 a ďalšie informácie podľa osobitného predpisu sú uverejnené na internetovej stránke/webovom sídle spoločnosti http://www.semat.sk nepretržite od 17.9.2021 do konania valného zhromaždenia. Okrem toho sú uvedené dokumenty k dispozícii akcionárom počas pracovných dní a pracovného času od 9:00 hod. do 15:00 hod. k nahliadnutiu v sídle spoločnosti.

Fotokópie dokumentov je možné na základe písomnej a podpísanej žiadosti akcionára zaslať na jeho náklady a nebezpečenstvo na ním uvedenú adresu.

Spoločnosť uverejňuje informácie elektronicky podľa osobitného predpisu na webovom sídle spoločnosti http://www.semat.sk.

Oznámenia o vymenovaní, o zmene udeleného splnomocnenia a o odvolaní splnomocnenca spoločnosť SEMAT, a. s. prijíma počas pracovných dní a počas pracovnej doby od 9:00 – 15:00 hod. na emailovej adrese sekretariat@semat.sk.

V Trnave, dňa 17.9.2021 

Jens Peter Gadensgaard v.r.                          Per Lykkegaard Christensen, v. r.  

predseda predstavenstva                               člen predstavenstva

SEMAT, a. s.                                                   SEMAT, a.s.  

 

 

 

 

                                                                     PLNOMOCENSTVO

.................................................., nar. ........................., r.č. .........................., trvale bytom .................................................... ako akcionár spoločnosti SEMAT, a. s., so sídlom Farárske 6922, Trnava, IČO: 34 120 076 vlastniaci  ......... ks akcií na doručiteľa  týmto úkonom

                                                                    s p l n o m o c ň u j e m

..................................................., nar. ...................., r. č. ..................., trvale bytom ................................., aby ma v plnom rozsahu zastupoval na valnom zhromaždení SEMAT, a. s., so sídlom Farárske 6922, 917 01 Trnava, IČO: 34 120 076, konanom dňa 18.10.2021 o 10.00 hod., najmä ho splnomocňujem, aby sa v mojom mene zúčastnil uvedeného valného zhromaždenia, hlasoval na valnom zhromaždení, podpísal zápisnicu z valného zhromaždenia, ako aj všetky iné listiny, vrátane prezenčnej listiny a pod., súvisiace s priebehom valného zhromaždenia. S ohľadom na ustanovenie § 190e Obchodného zákonníka udeľujem k jednotlivým, nižšie uvedeným bodom programu valného zhromaždenia, resp. návrhom uznesení nasledovné pokyny:

 

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

 

V ____________, dňa ________ 2021

                                                                                                              _________________________________

 

                                                                      

Splnomocnenie prijaté dňa _____ 2021

                                                                                                              _________________________________