Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 176/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 13.9.2021
  • Značka:
  • X050237
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 024/8-2021-PR
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Konferenčná miestnosť (Zelený salónik), v Hoteli Zlatý Býk***, Námestie Š. M. Daxnera 413/1A, 979 01 Rimavská Sobota
D. Dátum konania dražby 08. 09. 2021
E. Čas konania dražby 14.00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor  nehnuteľností zapísaný na LV č. 759, vedenom okresným úradom Rimavská Sobota, okres: Rimavská Sobota, Obec: RIMAVSKÁ SOBOTA, katastrálne územie: Rimavská Sobota, a to:

  • stavba – Obchodnoprevádzková budova, súpisné číslo: 3913, na parc. číslo 469/2,
  • stavba – Dielne, súpisné číslo: 3914, na parc. č. 469/7,
  • stavba – Vrátnica, súpisné číslo: 3915, na parc. č. 469/10
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/2, o výmere 4479 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/4, o výmere 6097 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/5, o výmere 741 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/7, o výmere 357 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/9, o výmere 864 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/10, o výmere 46 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 469/11, o výmere 167 m2,
  • pozemok – ostatná plocha, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 490/3, o výmere 3677 m2,
  • pozemok – zastavaná plocha a nádvorie, parcela registra C, evidovaná na katastrálnej mape, parc. číslo 490/5, o výmere 293 m2

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV, najmä: Plot plechový, Vodovodná prípojka, Vodomerná šachta, Kanalizačná prípojka, Kanalizačné šachty, Spevnené plochy

(ďalej len „predmet dražby“).

H. Opis predmetu dražby

BYTOVÉ A NEBYTOVÉ BUDOVY (HALY)

Dielne súp.č.3914 na parc.č.469/7

POPIS STAVBY

SO-04

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - montovaná z dielcov betónových tyčových

Stavba - Budova

Typ stavby - 812 6 Budovy pre garážovanie, opravy a údržbu vozidiel, strojov a zariadení

Druh stavby - budovy garáží vozidiel, strojov a zariadení (mimo pre osobné automobily)

Dispozičné riešenie:

Ocenená stavba je vedená na liste vlastníctva s názvom Dielne s.č.3914 - v skutočnosti je budova garáží, postavená na parcele č.469/7 v areáli prevádzkových budov.

Predmetná stavba je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia s plochou strechou ako samostatne stojaci objekt.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je podpriemerný. Prvky dlhodobej životnosti vykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná a v prevažujúcej časti sú poškodené - rozsah poškodenosti jednotlivých stavebných prvkov určený v percentách vo výpočte.

Ocenená stavba v čase hodnotenia nie je v užívaní.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 70 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - železobetónový prefabrikovaný skelet (stĺpy a prievlaky) obvodový plášť budovy a priečky sú murované. Stropná konštrukcia je vybudovaná z prefabrikovaných železobetónových panelov ktorá je osadená v sklone a s tým je vytvorená aj plochá strecha so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta sú drevené otváravé, vnútorné dvere sú hladké typizované s oceľovou zárubňou a okná sú drevené zdvojené. Hygienické zariadenia sú poškodené, demontované.

Objekt je vybavený s bleskozvodom. Predmetná budova je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu.

 

Vrátnica súp.č.3915 na parc.č.469/10

POPIS STAVBY

SO-05

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - murovaná z tehál, tvárnic, blokov

Stavba - Budova

Typ stavby - 801 6 Budovy pre riadenie, správu a administratívu

Druh stavby - budovy vrátnic, strážnic (včítanie závor)

 

Dispozičné riešenie:

Ocenená stavba je vedená na liste vlastníctva s názvom Vrátnica s.č.3915, postavená na parcele č.469/10 v areáli prevádzkových budov.

Predmetná stavba je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia s plochou strechou ako samostatne stojaci objekt.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je podpriemerný. Prvky dlhodobej životnosti vykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Ocenená stavba v čase hodnotenia nie je v užívaní.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 70 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu. Zvislé konštrukcie - murované z tvárnic v hrúbke 30 cm a priečky sú tiež murované. Stropná konštrukcia je vybudovaná z prefabrikovaných železobetónových panelov ktorá je osadená v sklone a s tým je vytvorená aj plochá strecha so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vnútorné a vstupné dvere sú hladké typizované s oceľovou zárubňou a okná sú drevené zdvojené. Hygienické zariadenia sú - záchod s umývadlom.

Objekt je vybavený s bleskozvodom. Predmetná budova je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu.

 

Príslušenstvo: Plot plechový, Vodovodná prípojka, Vodomerná šachta, Kanalizačná prípojka, Kanalizačné šachty, Spevnené plochy

 

ZLÚČENÉ STAVBY

Obchodnoprevádzková budova s.č.3913 na parcele č. 469/2

POPIS STAVBY

Umiestnenie stavby:

Obchodnoprevádzková budova so súp. č. 3913 sa nachádza v zastavanom území okresného mesta Rimavská Sobota na parcele č. 469/2.

Samostatne stojaca prevádzková budova postavená na okraji mesta.

Predmetná stavba postavená pre skladovacie účely ako halové priestory so zásobovacou rampou a s hygienickými priestormi - pozostáva z troch častí - SO-01 je prízemná skladová hala postavená z oceľového skeletu so sedlovou strechou, časť SO-02 je trojpodlažná (prízemie, suterén, poschodie) postavená zo železobetónového skeletu so sedlovou strechou a časť SO-03 je prízemná z oceľového skeletu so sedlovou strechou.

V zmysle účelu užívania, dispozičnej skladby a charakteristiky podľa cenového predpisu sa jedná o prevádzkovú stavbu /pôdorysný rozmer zvislých nosných konštrukcií je nad 10 m - halový objekt/.

 

Obchodnoprevádzková budova súp.č.3913 na parc.č. 469/2

- časť SO-01

SO-01

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - kovová

Stavba - Hala

Typ stavby - 811 6 Haly pre skladovanie a úpravu produktov (mimo poľnohospodárskych produktov)

Druh stavby - haly pre skladovanie potravín, pochúťok a nápojov

Dispozičné riešenie:

Predmetná časť stavby je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia so sedlovou strechou.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je priemerný. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 80 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - oceľové stĺpy kruhového prierezu, obvodový plášť budovy a priečky sú murované. Strešná konštrukcia je vybudovaná z oceľových priehradových väzníkov, stropná konštrukcia nie je vybudovaná podhľad je vytvorená ako časť strešnej konštrukcie (dolná hrana väzníkov) z vlnitých pozinkovaných plechových dosiek a strešná krytina je z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu.

Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta a dvere sú oceľové otváravé a okná sú zo sklobetónových tvárnic. Objekt je vybavený s bleskozvodom. Zásobovacia rampa na obidvoch pozdĺžnych stranách objektu vybudovaná vo výške 1,00 m nad terénom a zastrešená.

Predmetná časť budovy je napojená na elektriku - ostatné inštalačné vybavenie nemá.

 

Obchodnoprevádzková budova súp.č.3913 na parc.č. 469/2

- časť SO-02

POPIS STAVBY

SO-02

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - montovaná z dielcov betónových tyčových

Stavba - Hala

Typ stavby - 811 6 Haly pre skladovanie a úpravu produktov (mimo poľnohospodárskych produktov)

Druh stavby - haly pre skladovanie potravín, pochúťok a nápojov

Dispozičné riešenie:

Predmetná časť stavby je postavená ako pokračovanie objektu SO-01, s dvomi nadzemnými podlažiami (prízemie a poschodie), jedným podzemným podlažím (suterén) so sedlovou strechou.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je priemerný. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 80 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - železobetónový skelet (stĺpy a prievlaky), obvodový plášť budovy a priečky sú murované a stropná konštrukcia tiež vybudovaná zo železobetónu. Strešná konštrukcia je vybudovaná zo železobetónových plnostenných väzníkov so strešnými panelmi a strešná krytina je z asfaltových natavených pásov. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta a vstupné dvere sú oceľové otváravé a vnútorné dvere sú plné typizované s oceľovou zárubňou, okná sú oceľové jednoduché. Hygienické zariadenia na prízemí - sprcha 2x, záchodová misa 2x, umývadlo 2x a na poschodí záchod s umývadlom 2x. Schody na poschodie a do suterénu sú vybudované ako železobetónová konštrukcia s povrchom z cementového poteru. Výťah nie je funkčný. Objekt je vybavený s bleskozvodom. Zásobovacia rampa na obidvoch pozdĺžnych stranách objektu vybudovaná vo výške 1,00 m nad terénom a zastrešená.

Predmetná časť budovy je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu. V suteréne je vybudovaná kotolňa na tuhé palivo - ústredné vykurovanie a kotolňa v čase hodnotenia sú prevažne nefunkčné.

 

Obchodnoprevádzková budova súp.č.3913 na parc.č. 469/2

- časť SO-03

POPIS STAVBY

SO-03

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - kovová

Stavba - Hala

Typ stavby - 811 6 Haly pre skladovanie a úpravu produktov (mimo poľnohospodárskych produktov)

Druh stavby - haly pre skladovanie potravín, pochúťok a nápojov  

 

Dispozičné riešenie:

Predmetná časť stavby je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia so sedlovou strechou (zadná časť stavby).

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je priemerný. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 80 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - oceľové stĺpy kruhového prierezu, obvodový plášť budovy a priečky sú murované. Strešná konštrukcia je vybudovaná z oceľových priehradových väzníkov, stropná konštrukcia nie je vybudovaná podhľad je vytvorená ako časť strešnej konštrukcie (dolná hrana väzníkov) a strešná krytina je z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta sú oceľové otváravé, vnútorné dvere sú hladké typizované s oceľovou zárubňou a okná sú zo sklobetónových tvárnic. Hygienické zariadenia sú - sprcha 2x, záchodová misa 2x, umývadlo 2x.

Objekt je vybavený s bleskozvodom. Zásobovacia rampa na obidvoch pozdĺžnych stranách objektu vybudovaná vo výške 1,00 m nad terénom a zastrešená. Predmetná časť budovy je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu.

 

Analýza polohy nehnuteľností:

Nehnuteľnosť sa nachádza na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. K. Mikszátha.

Mesto Rimavská Sobota s počtom obyvateľov do 25 000. V okolí ocenenej nehnuteľnosti sú vybudované inžinierske siete - elektroinštalácia, verejný vodovod, kanalizácia a plynovod.

Trh s bytmi v danej lokalite

- dopyt v porovnaní s ponukou je nižší

Poloha nehnuteľnosti v danej obci - vzťah k centru obce

- ocenená nehnuteľnosť sa nachádza na okraji v priemyselnej časti mesta

Súčasný technický stav nehnuteľností

- nehnuteľnosť vyžaduje opravu

Prevládajúca zástavba v okolí nehnuteľnosti

- ľahká výroba a služby bez negatívnych vplyvov na okolie

Príslušenstvo nehnuteľnosti

- majúce vplyv na cenu nehnuteľnosti - jeho podiel je menej ako 20%

Typ nehnuteľnosti a dispozičné riešenie stavby

- priemerný typ prevádzkovej stavby s parkoviskom

Pracovné možnosti obyvateľstva - miera nezamestnanosti

- pracovné možnosti mimo obce, v okolí nehnuteľností je nezamestnanosť do 20%

Skladba obyvateľstva v mieste stavby

- priemerná hustota obyvateľstva

Orientácia miestností k svetovým stranám

- orientácia hlavných miestností je čiastočne vhodná a čiastočne nevhodná

Konfigurácia terénu

- rovinatý terén

Inžinierske siete v blízkosti stavby

- elektrická prípojka, vodovodná, kanalizačná a plynová prípojka

Doprava v okolí nehnuteľnosti

- autobus, železnica, miestna doprava

Občianska vybavenosť v blízkosti objektu

- okresný úrad, banka, súd, daňový úrad, stredné školy, poliklinika, kompletná sieť obchodov, zdravotné stredisko

Prírodná lokalita v bezprostrednom okolí stavby

- žiadna

Kvalita životného prostredia v bezprostrednom okolí objektu

- bežný hluk a prašnosť od dopravy

Možnosti zmeny v zástavbe

- bez zmeny

Možnosti ďalšieho rozšírenia

- žiadna možnosť rozšírenia

Dosahovanie výnosu z nehnuteľnosti

- len čiastočne využiteľné na prenájom

Názor znalca

- priemerná nehnuteľnosť

 

Analýza využitia nehnuteľností:

Ohodnotená hlavná stavba bola postavená na skladovacie účely so zásobovacou rampou - v čase hodnotenia iba čiastočne je užívaná svojmu účelu - aj ostatné časti stavby vyhovujú svojmu účelu.

Iný účel užívania sa nedá predpokladať.

 

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností:

Na základe predložených dokladov a podľa miestnej obhliadky neboli zistené žiadne riziká viaznuce na oceňované nehnuteľnosti. Na LV č.759 bola zistená ťarcha - záložné právo v prospech ČSOB, a.s. - podrobne v prílohe posudku.

Ocenené nehnuteľnosti sú prístupné cez verejnej spevnenej komunikácií mesta.

Technická hodnota sa upraví koeficientom triedy polohy "kp", v závislosti od koeficientu predajnosti. Ohodnocované nehnuteľnosti sa nachádzajú na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. K. Mikszátha.

Pre uvedenú lokalitu znalec stanovuje koeficient predajnosti na 0,35 (okresné mestá - 0,30-0,40).

 

POZEMKY

METÓDA POLOHOVEJ DIFERENCIÁCIE

POZEMKY POLOHOVOU DIFERENCIÁCIOU

LV č.759

POPIS

Ocenené pozemky pod parcelným číslom C KN 469/2, 469/4, 469/5, 469/7, 469/9, 469/10 a 469/11 sú vedené na Liste vlastníctva č. 759 ako Zastavaná plocha a nádvorie v zastavanom území obce Rimavská Sobota.

Predmetné pozemky sú rovinaté, sa nachádzajú na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. K. Mikszátha, užívané ako zastavaná a dvorná plocha ocenených stavieb.

Jedná sa o obec s počtom obyvateľov do 25 000 - okresné mesto

Všeobecná situácia pozemku - priemyselná časť na okraji mesta do 50 000 obyvateľov

Intenzita využitia - nebytové stavby pre priemysel so štandardným vybavením

Dopravné vzťahy k obci - pozemky v meste okresného mesta

Využitia územia - priemyselná poloha

Druh a vybavenie pozemku - veľmi dobrá - elektroinštalácia, verejný vodovod, verejná kanalizácia a plynovod

Povyšujúci faktor - zvýšený záujem o kúpu nehnuteľnosti - koeficient určil znalec na 1,50

Redukujúci faktor - nevyskytuje sa

POPIS

Ocenené pozemky pod parcelným číslom C KN 490/3 a 490/5 sú vedené na Liste vlastníctva č. 759 ako Ostatná plocha a Zastavaná plocha a nádvorie v zastavanom území obce Rimavská Sobota.

Predmetné pozemky sú rovinaté, sa nachádzajú na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. Jesenského, užívané dvorná plocha v priemyselnom areáli.

Jedná sa o obec s počtom obyvateľov do 25 000 - okresné mesto

Všeobecná situácia pozemku - priemyselná časť na okraji mesta do 50 000 obyvateľov

Intenzita využitia - nebytové stavby pre priemysel so štandardným vybavením

Dopravné vzťahy k obci - pozemky v meste okresného mesta

Využitia územia - priemyselná poloha

Druh a vybavenie pozemku - veľmi dobrá - elektroinštalácia, verejný vodovod, verejná kanalizácia a plynovod

Povyšujúci faktor - zvýšený záujem o kúpu nehnuteľnosti - koeficient určil znalec na 1,50

Redukujúci faktor - vecné bremeno na užívanie, výkon správy, údržby, opráv a rekonštrukcie stavby železničnej vlečky na tomto pozemku umiestnenej a na zabezpečenie prístupu k nej na pozemku C KN p.č. 490/3 v prospech Lesy Slovenskej republiky š.p. - index určil znalec na 0,80.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

BYTOVÉ A NEBYTOVÉ BUDOVY (HALY)

Dielne súp.č.3914 na parc.č.469/7

POPIS STAVBY

SO-04

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - montovaná z dielcov betónových tyčových

Stavba - Budova

Typ stavby - 812 6 Budovy pre garážovanie, opravy a údržbu vozidiel, strojov a zariadení

Druh stavby - budovy garáží vozidiel, strojov a zariadení (mimo pre osobné automobily)

Dispozičné riešenie:

Ocenená stavba je vedená na liste vlastníctva s názvom Dielne s.č.3914 - v skutočnosti je budova garáží, postavená na parcele č.469/7 v areáli prevádzkových budov.

Predmetná stavba je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia s plochou strechou ako samostatne stojaci objekt.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je podpriemerný. Prvky dlhodobej životnosti vykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná a v prevažujúcej časti sú poškodené - rozsah poškodenosti jednotlivých stavebných prvkov určený v percentách vo výpočte.

Ocenená stavba v čase hodnotenia nie je v užívaní.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 70 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - železobetónový prefabrikovaný skelet (stĺpy a prievlaky) obvodový plášť budovy a priečky sú murované. Stropná konštrukcia je vybudovaná z prefabrikovaných železobetónových panelov ktorá je osadená v sklone a s tým je vytvorená aj plochá strecha so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta sú drevené otváravé, vnútorné dvere sú hladké typizované s oceľovou zárubňou a okná sú drevené zdvojené. Hygienické zariadenia sú poškodené, demontované.

Objekt je vybavený s bleskozvodom. Predmetná budova je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu.

 

Vrátnica súp.č.3915 na parc.č.469/10

POPIS STAVBY

SO-05

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - murovaná z tehál, tvárnic, blokov

Stavba - Budova

Typ stavby - 801 6 Budovy pre riadenie, správu a administratívu

Druh stavby - budovy vrátnic, strážnic (včítanie závor)

 

Dispozičné riešenie:

Ocenená stavba je vedená na liste vlastníctva s názvom Vrátnica s.č.3915, postavená na parcele č.469/10 v areáli prevádzkových budov.

Predmetná stavba je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia s plochou strechou ako samostatne stojaci objekt.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je podpriemerný. Prvky dlhodobej životnosti vykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Ocenená stavba v čase hodnotenia nie je v užívaní.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 70 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu. Zvislé konštrukcie - murované z tvárnic v hrúbke 30 cm a priečky sú tiež murované. Stropná konštrukcia je vybudovaná z prefabrikovaných železobetónových panelov ktorá je osadená v sklone a s tým je vytvorená aj plochá strecha so strešnou krytinou z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vnútorné a vstupné dvere sú hladké typizované s oceľovou zárubňou a okná sú drevené zdvojené. Hygienické zariadenia sú - záchod s umývadlom.

Objekt je vybavený s bleskozvodom. Predmetná budova je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu.

 

Príslušenstvo: Plot plechový, Vodovodná prípojka, Vodomerná šachta, Kanalizačná prípojka, Kanalizačné šachty, Spevnené plochy

 

ZLÚČENÉ STAVBY

Obchodnoprevádzková budova s.č.3913 na parcele č. 469/2

POPIS STAVBY

Umiestnenie stavby:

Obchodnoprevádzková budova so súp. č. 3913 sa nachádza v zastavanom území okresného mesta Rimavská Sobota na parcele č. 469/2.

Samostatne stojaca prevádzková budova postavená na okraji mesta.

Predmetná stavba postavená pre skladovacie účely ako halové priestory so zásobovacou rampou a s hygienickými priestormi - pozostáva z troch častí - SO-01 je prízemná skladová hala postavená z oceľového skeletu so sedlovou strechou, časť SO-02 je trojpodlažná (prízemie, suterén, poschodie) postavená zo železobetónového skeletu so sedlovou strechou a časť SO-03 je prízemná z oceľového skeletu so sedlovou strechou.

V zmysle účelu užívania, dispozičnej skladby a charakteristiky podľa cenového predpisu sa jedná o prevádzkovú stavbu /pôdorysný rozmer zvislých nosných konštrukcií je nad 10 m - halový objekt/.

 

Obchodnoprevádzková budova súp.č.3913 na parc.č. 469/2

- časť SO-01

SO-01

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - kovová

Stavba - Hala

Typ stavby - 811 6 Haly pre skladovanie a úpravu produktov (mimo poľnohospodárskych produktov)

Druh stavby - haly pre skladovanie potravín, pochúťok a nápojov

Dispozičné riešenie:

Predmetná časť stavby je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia so sedlovou strechou.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je priemerný. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 80 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - oceľové stĺpy kruhového prierezu, obvodový plášť budovy a priečky sú murované. Strešná konštrukcia je vybudovaná z oceľových priehradových väzníkov, stropná konštrukcia nie je vybudovaná podhľad je vytvorená ako časť strešnej konštrukcie (dolná hrana väzníkov) z vlnitých pozinkovaných plechových dosiek a strešná krytina je z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu.

Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta a dvere sú oceľové otváravé a okná sú zo sklobetónových tvárnic. Objekt je vybavený s bleskozvodom. Zásobovacia rampa na obidvoch pozdĺžnych stranách objektu vybudovaná vo výške 1,00 m nad terénom a zastrešená.

Predmetná časť budovy je napojená na elektriku - ostatné inštalačné vybavenie nemá.

 

Obchodnoprevádzková budova súp.č.3913 na parc.č. 469/2

- časť SO-02

POPIS STAVBY

SO-02

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - montovaná z dielcov betónových tyčových

Stavba - Hala

Typ stavby - 811 6 Haly pre skladovanie a úpravu produktov (mimo poľnohospodárskych produktov)

Druh stavby - haly pre skladovanie potravín, pochúťok a nápojov

Dispozičné riešenie:

Predmetná časť stavby je postavená ako pokračovanie objektu SO-01, s dvomi nadzemnými podlažiami (prízemie a poschodie), jedným podzemným podlažím (suterén) so sedlovou strechou.

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je priemerný. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 80 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - železobetónový skelet (stĺpy a prievlaky), obvodový plášť budovy a priečky sú murované a stropná konštrukcia tiež vybudovaná zo železobetónu. Strešná konštrukcia je vybudovaná zo železobetónových plnostenných väzníkov so strešnými panelmi a strešná krytina je z asfaltových natavených pásov. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta a vstupné dvere sú oceľové otváravé a vnútorné dvere sú plné typizované s oceľovou zárubňou, okná sú oceľové jednoduché. Hygienické zariadenia na prízemí - sprcha 2x, záchodová misa 2x, umývadlo 2x a na poschodí záchod s umývadlom 2x. Schody na poschodie a do suterénu sú vybudované ako železobetónová konštrukcia s povrchom z cementového poteru. Výťah nie je funkčný. Objekt je vybavený s bleskozvodom. Zásobovacia rampa na obidvoch pozdĺžnych stranách objektu vybudovaná vo výške 1,00 m nad terénom a zastrešená.

Predmetná časť budovy je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu. V suteréne je vybudovaná kotolňa na tuhé palivo - ústredné vykurovanie a kotolňa v čase hodnotenia sú prevažne nefunkčné.

 

Obchodnoprevádzková budova súp.č.3913 na parc.č. 469/2

- časť SO-03

POPIS STAVBY

SO-03

Zatriedenie stavby:

Zvislé nosné konštrukcie budovy - kovová

Stavba - Hala

Typ stavby - 811 6 Haly pre skladovanie a úpravu produktov (mimo poľnohospodárskych produktov)

Druh stavby - haly pre skladovanie potravín, pochúťok a nápojov  

 

Dispozičné riešenie:

Predmetná časť stavby je postavená s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničenia so sedlovou strechou (zadná časť stavby).

Stanovenie veku a životnosti stavby:

Hodnotená stavba bola daná do užívania v roku 1978 na základe kolaudačného rozhodnutia č.Výst.65/78 zo dňa 10.1.1978 (údaj podľa predloženého dokladu a s odborným odhadom na základe materiálového prevedenia stavby).

Stavebno-technický stav hodnotenej budovy je priemerný. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch na obvodovom múre, strešnej krytiny a stropov. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je zanedbaná.

Vzhľadom na súčasný technický stav zistený na miestnej obhliadke a podľa materiálového prevedenia nosných konštrukcií základnú životnosť stavby znalec určil na 80 rokov.

Konštrukčné prevedenie budovy:

Založenie budovy je na základových pásoch z prostého betónu a na železobetónových pätiek. Zvislé konštrukcie - oceľové stĺpy kruhového prierezu, obvodový plášť budovy a priečky sú murované. Strešná konštrukcia je vybudovaná z oceľových priehradových väzníkov, stropná konštrukcia nie je vybudovaná podhľad je vytvorená ako časť strešnej konštrukcie (dolná hrana väzníkov) a strešná krytina je z pozinkovaného plechu. Klampiarske konštrukcie (žľaby a zvody) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia a vnútorná úprava povrchov je hladká omietka štuková. Podlahy sú betónové s cementovým poterom. Vráta sú oceľové otváravé, vnútorné dvere sú hladké typizované s oceľovou zárubňou a okná sú zo sklobetónových tvárnic. Hygienické zariadenia sú - sprcha 2x, záchodová misa 2x, umývadlo 2x.

Objekt je vybavený s bleskozvodom. Zásobovacia rampa na obidvoch pozdĺžnych stranách objektu vybudovaná vo výške 1,00 m nad terénom a zastrešená. Predmetná časť budovy je napojená na elektriku, vodu, kanalizáciu.

 

Analýza polohy nehnuteľností:

Nehnuteľnosť sa nachádza na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. K. Mikszátha.

Mesto Rimavská Sobota s počtom obyvateľov do 25 000. V okolí ocenenej nehnuteľnosti sú vybudované inžinierske siete - elektroinštalácia, verejný vodovod, kanalizácia a plynovod.

Trh s bytmi v danej lokalite

- dopyt v porovnaní s ponukou je nižší

Poloha nehnuteľnosti v danej obci - vzťah k centru obce

- ocenená nehnuteľnosť sa nachádza na okraji v priemyselnej časti mesta

Súčasný technický stav nehnuteľností

- nehnuteľnosť vyžaduje opravu

Prevládajúca zástavba v okolí nehnuteľnosti

- ľahká výroba a služby bez negatívnych vplyvov na okolie

Príslušenstvo nehnuteľnosti

- majúce vplyv na cenu nehnuteľnosti - jeho podiel je menej ako 20%

Typ nehnuteľnosti a dispozičné riešenie stavby

- priemerný typ prevádzkovej stavby s parkoviskom

Pracovné možnosti obyvateľstva - miera nezamestnanosti

- pracovné možnosti mimo obce, v okolí nehnuteľností je nezamestnanosť do 20%

Skladba obyvateľstva v mieste stavby

- priemerná hustota obyvateľstva

Orientácia miestností k svetovým stranám

- orientácia hlavných miestností je čiastočne vhodná a čiastočne nevhodná

Konfigurácia terénu

- rovinatý terén

Inžinierske siete v blízkosti stavby

- elektrická prípojka, vodovodná, kanalizačná a plynová prípojka

Doprava v okolí nehnuteľnosti

- autobus, železnica, miestna doprava

Občianska vybavenosť v blízkosti objektu

- okresný úrad, banka, súd, daňový úrad, stredné školy, poliklinika, kompletná sieť obchodov, zdravotné stredisko

Prírodná lokalita v bezprostrednom okolí stavby

- žiadna

Kvalita životného prostredia v bezprostrednom okolí objektu

- bežný hluk a prašnosť od dopravy

Možnosti zmeny v zástavbe

- bez zmeny

Možnosti ďalšieho rozšírenia

- žiadna možnosť rozšírenia

Dosahovanie výnosu z nehnuteľnosti

- len čiastočne využiteľné na prenájom

Názor znalca

- priemerná nehnuteľnosť

 

Analýza využitia nehnuteľností:

Ohodnotená hlavná stavba bola postavená na skladovacie účely so zásobovacou rampou - v čase hodnotenia iba čiastočne je užívaná svojmu účelu - aj ostatné časti stavby vyhovujú svojmu účelu.

Iný účel užívania sa nedá predpokladať.

 

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností:

Na základe predložených dokladov a podľa miestnej obhliadky neboli zistené žiadne riziká viaznuce na oceňované nehnuteľnosti. Na LV č.759 bola zistená ťarcha - záložné právo v prospech ČSOB, a.s. - podrobne v prílohe posudku.

Ocenené nehnuteľnosti sú prístupné cez verejnej spevnenej komunikácií mesta.

Technická hodnota sa upraví koeficientom triedy polohy "kp", v závislosti od koeficientu predajnosti. Ohodnocované nehnuteľnosti sa nachádzajú na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. K. Mikszátha.

Pre uvedenú lokalitu znalec stanovuje koeficient predajnosti na 0,35 (okresné mestá - 0,30-0,40).

 

POZEMKY

METÓDA POLOHOVEJ DIFERENCIÁCIE

POZEMKY POLOHOVOU DIFERENCIÁCIOU

LV č.759

POPIS

Ocenené pozemky pod parcelným číslom C KN 469/2, 469/4, 469/5, 469/7, 469/9, 469/10 a 469/11 sú vedené na Liste vlastníctva č. 759 ako Zastavaná plocha a nádvorie v zastavanom území obce Rimavská Sobota.

Predmetné pozemky sú rovinaté, sa nachádzajú na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. K. Mikszátha, užívané ako zastavaná a dvorná plocha ocenených stavieb.

Jedná sa o obec s počtom obyvateľov do 25 000 - okresné mesto

Všeobecná situácia pozemku - priemyselná časť na okraji mesta do 50 000 obyvateľov

Intenzita využitia - nebytové stavby pre priemysel so štandardným vybavením

Dopravné vzťahy k obci - pozemky v meste okresného mesta

Využitia územia - priemyselná poloha

Druh a vybavenie pozemku - veľmi dobrá - elektroinštalácia, verejný vodovod, verejná kanalizácia a plynovod

Povyšujúci faktor - zvýšený záujem o kúpu nehnuteľnosti - koeficient určil znalec na 1,50

Redukujúci faktor - nevyskytuje sa

POPIS

Ocenené pozemky pod parcelným číslom C KN 490/3 a 490/5 sú vedené na Liste vlastníctva č. 759 ako Ostatná plocha a Zastavaná plocha a nádvorie v zastavanom území obce Rimavská Sobota.

Predmetné pozemky sú rovinaté, sa nachádzajú na okraji v priemyselnej časti okresného mesta Rimavská Sobota, na ul. Jesenského, užívané dvorná plocha v priemyselnom areáli.

Jedná sa o obec s počtom obyvateľov do 25 000 - okresné mesto

Všeobecná situácia pozemku - priemyselná časť na okraji mesta do 50 000 obyvateľov

Intenzita využitia - nebytové stavby pre priemysel so štandardným vybavením

Dopravné vzťahy k obci - pozemky v meste okresného mesta

Využitia územia - priemyselná poloha

Druh a vybavenie pozemku - veľmi dobrá - elektroinštalácia, verejný vodovod, verejná kanalizácia a plynovod

Povyšujúci faktor - zvýšený záujem o kúpu nehnuteľnosti - koeficient určil znalec na 1,50

Redukujúci faktor - vecné bremeno na užívanie, výkon správy, údržby, opráv a rekonštrukcie stavby železničnej vlečky na tomto pozemku umiestnenej a na zabezpečenie prístupu k nej na pozemku C KN p.č. 490/3 v prospech Lesy Slovenskej republiky š.p. - index určil znalec na 0,80.

 

Predmet dražby sa draží v stave ako stojí a leží v deň dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 759, k.ú. Rimavská Sobota:
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY:
1
PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE Z - 4432/2021
Poznámka: Oznámenie o začatí výkonu záložného práva prednostným záložným veriteľom Československá banka, a.s. so sídlom: Žižkova 11, 811 02 Bratislava na pozemky pozemky C KN parc. č. 469/2 (č.s. 3913 obchodnoprevádzková budova), 469/4, 469/5, 469/7 (č.s. 3914 dielne), 469/9, 469/10 (č.s. 3915 vrátnica), 469/11, 490/3, 490/5 podľa P 327/2019 , zapísané dňa 16.9.2019 - 1976/2019
Poznámka Poznamenáva sa vyhlásenie konkurzu na majetok úpadcu Potraviny Kačka, a.s. 'v konkurze', a to na nehnuteľnosti pozemky C KN parc.č. 469/2, 469/4, 469/5, 469/7, 469/9, 469/10, 469/11, 490/3, 490/5 a na stavby súp.č. 3913 Obchodnoprevádzková budova na C KN parc.č. 469/2, súp.č. 3914 Dielne na C KN parc.č. 469/7, súp.č. 3915 Vrátnice na C KN parc.č. 469/10, Okresným súdom v Banskej Bystrici, č.k. 2K/12/2019 (P 218/2020) - 1010/20
Poznámka Oznámenie o konaní dobrovoľnej dražby Profesionálnou dražobnou spoločnosťou, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice na stavby a pozemky C KN parc.č. 469/2 (č.s. Obchodnoprevádzková budova), 469/4, 469/5, 469/7 (č.s. 3914 dielne), 469/9, 469/10 (č.s. 3915 vrátnica), 469/11, 490/3, 490/5, podľa PDS -024/3-2021-PR (P 360/2021), zapísané dňa 01.07.2020 - 942/2021;
Poznámka Oznámenie o konaní opakovanej dobrovoľnej dražby (2. kolo) Profesionálnou dražobnou spoločnosťou, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice na pozemky a stavby C KN parc.č. 469/2 (č.súp. 3913 Obchodnoprevádzková budova), 469/4, 469/5, 469/7 (č.súp. 3914 dielne), 469/9, 469/10 (č.súp. 3915 vrátnica), 469/11, 490/3, 490/5, podľa PDS -024/9-2021-PR (P 407/2021), zapísané dňa 13.08.2021 - 1148/21;
ČASŤ C: ŤARCHY
1 Záložné právo v prospech Československej obchodnej banky, a.s., Michalská 18, 815 63 Bratislava na stavby a pozemky C KN parc.č. 469/2 (č.s. 3913 obchodnoprevádzková budova), 469/4, 469/5, 469/7( č.s. 3914 dielne), 469/9, 469/10 (č.s. 3915 vrátnica), 469/11, 490/3, podľa zmluvy V 2902/2015, povolené dňa 16.12.2015 - 2668/2015; z C KN parc. č. 490/3 bola vytvorená C KN parc. č. 490/5, na základe GP č. 2/2018 - G1 150/2018, podľa R 77/2019 - 416/2019
1 Záložné právo v prospech Československej obchodnej banky, a.s., so sídlom Michalská 18, 815 63 Bratislava na stavby a pozemky C KN parc. č. 469/2 (č.s. 3913 obchodnoprevádzková budova), 469/4, 469/5, 469/7 (č.s. 3914 dielne), 469/9, 469/10 (č.s. 3915 vrátnica), 469/11, 490/3, podľa zmluvy č. 0102/16/44958 (V 570/2016), povolené dňa 17.03.2016 - 469/2016, z C KN parc. č. 490/3 bola vytvorená C KN parc. č. 490/5, na základe GP č. 2/2018 - G1 150/2018, podľa R 77/2019 - 416/2019,
1 Záložné právo v prospech Československej obchodnej banky, a.s., Žižkova 11, 811 02 Bratislava na stavby a pozemky C KN parc. č. 469/2 (č.s. 3913 obchodnoprevádzková budova), 469/4, 469/5, 469/7 (č.s. 3914 dielne), 469/9, 469/10 (č.s. 3915 vrátnica), 469/11, 490/3, podľa zmluvy č. 0898/18/44958 (V 3288/2018), povolené dňa 07.12.2018 - 1988/2018; z C KN parc. č. 490/3 bola vytvorená C KN parc. č. 490/5, na základe GP č. 2/2018 - G1 150/2018, podľa R 77/2019 - 416/2019,
1 Zriaďuje sa vecné bremeno na užívanie, výkon správy, údržby, opráv a rekonštrukcie stavby železničnej vlečky na tomto pozemku umiestnenej a na zabezpečenie prístupu k nej na pozemku C KN parc.č. 490/3, v prospech Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik, Nám. SNP 8, 975 66 Banská Bystrica , v rozsahu podľa GP č. 33547564 41/2020 (G1 - 329/2020), podľa Z-2825/2020 - 928/2020;
Iné údaje:
1 Z 408/2007 - 309/2007
1 Výmaz záložného práva Z 1813/2013 - 976/2013
1 Výmaz záložného práva Z 966/2016 - 473/2016,
1 Návrh na zosúladenie údajov R 410/2020 - 1152/2020
Poznámka: Bez zápisu
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Predmet dražby nebol vydražený, nakoľko nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie 804.600,00 €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Jaroslav Dzurik
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21/1644
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 16.05.1962
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku: 14/2021
Meno znalca: Ing. Alžbeta Czipruszová
Dátum vyhotovenia: 16.03.2021
Všeobecná cena odhadu: 894.000,00 €