Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 175/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 10.9.2021
  • Značka:
  • K045961
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Gajdošová Ivana
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Bátovce 798, 93503 Bátovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 21.03.1975
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Radoslava Kovácsová
Sídlo správcu: Pribinova 9, 94002 Nové Zámky
Kotakt na správcu : radka.kovacsova@gmail.com, 0907 224 552
Spisová značka správcovského spisu : 28OdK/100/2021 S1860
Spisová značka súdneho spisu : 28OdK/100/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Správca konkurznej podstaty dlžníka: Ivana Gajdošová, nar. 21.03.1975, bytom 935 03 Bátovce 798, v súlade s ustanovením § 167p zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii vyhlasuje 1. kolo ponukového konania na predaj majetku  zo všeobecnej podstaty dlžníka.

Predmetom predaja je nasledovný nehnuteľný majetok dlžníka:

nehnuteľnosť nachádzajúca sa v Slovenskej republike, obec: Bátovce, katastrálne územie: Bátovce,

zapísaná na Okresnom úrade Levice, katastrálny odbor, na LV č. 48 a to:

stavba: na chyžku so súpisným číslom 590 nachádzajúca sa na parcele registra ʺCʺ evidovanej na katastrálnej mape a to parcele č. 7661/2, zastavaná plocha a nádvorie, vo výmere 23 m2

spoluvlastnícky podiel dlžníka 1/6 k celku.

Pozemok, na ktorom je stavba umiestnená nie je vo vlastníctve dlžníka.

Záväzná ponuka záujemcu musí byť v súlade s podmienkami stanovenými nižšie doručená správcovi v zalepenej obálke s výrazným  označením „KONKURZ č.k.: 28OdK/100/2021 - ZÁVÄZNÁ PONUKA__590_NEOTVÁRAŤ“ alebo do elektronickej schránky správcu pričom v tomto prípade musí záujemca uviesť v predmete správy označenie „KONKURZ č.k.: 28OdK/100/2021- ZÁVÄZNÁ PONUKA_ 590_NEOTVÁRAŤ“

Záväzné ponuky sú záujemcovia povinní zasielať na adresu, Ing. Radoslava Kovácsová, správca, Pribinova 9, 940 02 Nové Zámky alebo do elektronickej schránky správcu Správca - Kovácsová Radoslava, Ing., číslo schránky: E0006688750, Uri vlastníka schránky: ico://sk/48485357_00562.

Lehota na podávanie ponúk správcovi je určená do 27.09.2021. Záväznú ponuku doručenú správcovi nemožno meniť, dopĺňať, ani vziať späť a záujemca je ňou viazaný až do skončenia ponukového konania. Každý záujemca môže predložiť len jedinú záväznú ponuku, na neskôr doručené ponuky správca neprihliadne.

Záväzná ponuka záujemcu musí byť doručená v  slovenskom jazyku a musí obsahovať minimálne tieto náležitosti:

a) Identifikačné údaje záujemcu :

-    Právnické osoby: názov, sídlo, IČO, telefonický kontakt a výpis z Obchodného registra

-    Fyzické osoby: meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, telefonický kontakt a kópia občianskeho preukazu záujemcu

b) Identifikáciu predmetu ponukového konania, ktorého sa ponuka týka a navrhovanú cenu za konkrétny predmet ponukového konania

c) Záväzná ponuka musí byť podpísaná v prípade fyzickej osoby jej vlastnoručným podpisom

d) V prípade právnickej osoby musí byť záväzná ponuka podpísaná štatutárnym orgánom záujemcu spôsobom uvedeným vo výpise z obchodného registra

e) vyhlásenie, že sa záujemca zaväzuje uzavrieť so správcom zmluvu o predaji predmetu ponukového konania a v znení predloženom správcom, ak správca vyhodnotí ním predloženú ponuku v ponukovom konaní za najvýhodnejšiu.

Najnižšia suma ponúknutej ceny za predmet predaja je určená na 500 €. Správca vyhodnotí ponuky záujemcov o kúpu a za víťaznú ponuku vyhodnotí správca ponuku s najvyššou ponúknutou cenou.

V lehote na predkladanie ponúk musí záujemca (predkladateľ ponuky) zložiť v plnom rozsahu zálohu na celú ponúknutú cenu za predmet ponukového konania, inak sa na ponuku neprihliadne.

Záloha na ponúknutú cenu za predmet ponukového konania musí byť v uvedenej lehote pripísaná na nasledovný bankový účet a to:

  • na účet vedený v banke Slovenská sporiteľňa, a.s., IBAN SK74 0900 0000 0051 5122 0046, variabilný symbol: 002
  • Zložená záloha úspešného záujemcu sa v plnom rozsahu započíta na cenu predmetu prevodu.

Zložená záloha neúspešného záujemcu bude tomuto záujemcovi vrátená v lehote 7  pracovných dní na účet, z ktorého bola zaplatená. V prípade, že záloha neúspešného záujemcu nebola zložená prevodom na účet, správa vráti takémuto neúspešnému záujemcovi zloženú zálohu do 7 pracovných dní od kedy tento neúspešný záujemca oznámi číslo účtu v tvare IBAN, na ktorý mu má byť vrátená.

Otváranie obálok sa uskutoční najneskôr do 5 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.

Správca vyhodnotí ako víťaznú ponuku takého záujemcu, ktorý ponúkol najvyššiu cenu

Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.

Správca oznámi víťaznému záujemcovi, že jeho ponuka bola vyhodnotená ako víťazná a vyzve víťazného záujemcu, aby v lehote do 10 dní od doručenia návrhu zmluvy alebo od doručenia výzvy na uzavretie zmluvy uzavrel so správcom zmluvu o prevode vlastníckeho práva k predmetu ponukového konania.

Všetky náklady či prípadné správne poplatky súvisiace s prevodom vlastníckeho práva k predmetu ponukového konania je povinný znášať úspešný záujemca ponukového konania.

Ak záujemca nesplní podmienky tohto ponukového konania správca ako predávajúci neuzavrie s úspešným záujemcom ponukového konania ako kupujúcim zmluvu o prevode vlastníckeho práva k predmetu ponukového konania.

Nadobúdateľ nadobudne predmet ponukového konania – nehnuteľný majetok tak „ako stojí a leží“.

Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky ponuky, alebo ponukové konanie kedykoľvek zrušiť. V prípade, ak Správca zruší toto ponukové konanie, alebo ak Správca odmietne všetky ponuky, alebo ak Správca odmietne ponuku záujemcu, nemá záujemca, ktorý sa tohto ponukového konania zúčastnil právo na náhradu nákladov, ktoré vynaložil v súvislosti s jeho účasťou na tomto ponukovom konaní.

V zmysle ust. § 167r ods. 2 ZKR má oprávnená osoba, ktorou sa rozumie Dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza, právo vykúpiť so súhlasom dlžníka majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v ponukovom konaní, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia ponukového konania.

Za účelom získania bližších informácií o  ponukovom konaní a predmete predaja môže každý záujemca kontaktovať správcu na t.č.: 0907 224 552, email: radka.kovacsova@gmail.com

 

Ing. Radoslava Kovácsová, správca