Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 174/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 9.9.2021
  • Značka:
  • K045745
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Dudy Koťo Emil
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Palárikova 1603 / 2, 06901 Snina
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 14.10.1990
Obchodné meno správcu: I.K.S. konkurzy a reštrukturalizácie, k.s.
Titul, meno a priezvisko správcu:
Sídlo správcu: Námestie slobody 98, 09301 Vranov nad Topľou
Kotakt na správcu : semko.spravca@gmail.com, 0907 490 493
Spisová značka správcovského spisu : 5OdK/453/2020 S1818
Spisová značka súdneho spisu : 5OdK/453/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

1.kolo verejného ponukového konania na odkúpenie nehnuteľnosti

 

I.K.S. konkurzy a reštrukturalizácie, k.s., so sídlom kancelárie: Námestie slobody 98, 093 01 Vranov nad Topľou - správca konkurznej podstaty dlžníka: Emil Dudy Koťo, nar. 14.10.1990, bytom: Palárikova 1603/2, 069 01 Snina, v konaní o oddlžení formou konkurzu vedenom na Okresnom súde Prešov pod sp.zn. 5OdK/453/2020, týmto vyhlasuje podľa ustanovenia § 167p zákona č.7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii 1.kolo verejného ponukového konania na speňaženie majetku vo vlastníctve dlžníka tvoriaceho všeobecnú podstatu.

 

Predmet ponukového konania 

 

Poradové číslo: 1

Opis súpisovej zložky majetku: nehnuteľnosť 

deň zaradenia:  15.07.2021

Popis súpisovej zložky majetku: Nehnuteľnosti evidované Okresným úradom Snina, katastrálny odbor, okres Snina, obec: Snina, katastrálne územie: Snina na LV č. 7817, a to:

Pozemku parcely registra „C“  parc. č. 7522/3, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie o výmere 676 m2, Stavby: súpisné číslo 1603, na parc.č. 7522/3, Druh stavby 9, Popis stavby: bytový dom.

  • Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícký podiel k pozemku: Spoluvlastnícky podiel: 54/4684 (podľa spôsobu zápisu na LV).

Nebytový priestor, Vchod 2, 1. poschodie, Druh nebytového priestoru: 1,

(ďalej aj ako „Majetok“)

dôvod zaradenia do súpisu: § 79 ZKR,  § 80 ZKR

Súpisová hodnota nehnuteľného majetku pod por.č. 1: 500,00,-€ určená odhadom správcu.

 

Podmienky ponukového konania 

  1. Lehota na predkladanie ponúk je 10 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia tohto ponukového konania v Obchodnom vestníku. Záväzné písomné ponuky záujemcov musia byť doručené osobne alebo poštou na adresu: I.K.S. konkurzy a reštrukturalizácie, k.s., so sídlom kancelárie: Námestie slobody 98, 093 01 Vranov nad Topľounajneskôr posledný deň lehoty do 15:00 hod. v zalepenej obálke s označením „PONUKA KOŤO NEOTVÁRAŤ“. Ak posledný deň na predkladanie ponúk pripadne na sobotu, nedeľu alebo sviatok, ponuka podľa predchádzajúcej vety musí byť správcovi doručená v najbližší nasledujúci pracovný deň. Na ponuky doručené po uplynutí lehoty sa hľadí akoby neboli doručené. 

 

  1. Každý záujemca je oprávnený doručiť iba jednu ponuku v ktorej uvedie:  

(i)  Označenie ponúkaného majetku – identifikácia súboru nehnuteľností podľa zverejnenia v  OV, 

(ii) Identifikačné údaje záujemcu, v prípade FO s uvedením mena, priezviska, dátumu narodenia, rodného čísla a bydliska, v prípade že sa jedná o podnikateľa aj IČO, v prípade PO s uvedením obchodného mena, sídla, IČO, príslušný zápis v ORSR a identifikačné údaje konateľa, s uvedením mena, priezviska, dátumu narodenia, rodného čísla a bydliska, 

(iii) Ponúkanú cenu, 

(iv) Číslo bankového účtu na účely vrátenia zálohy v prípade ak bude záujemca neúspešný. 

3.   Ponuka musí byť podpísaná osobou oprávnenou konať za osobu záujemcu s plnou  právnou  subjektivitou. K ponuke záujemca predloží:

(i)v prípade, že sa jedná o FO kópiu občianskeho preukazu, 

(ii) v prípade PO výpis z ORSR nie starší ako 1 mesiac, 

(iii) výpis z bankového účtu preukazujúci úhradu zálohy, 

(iv) vyhlásenie že záujemca má voči dlžníkovi vysporiadné všetky záväzky podpísané osobou oprávnenou konať v mene záujemcu.

  1. Ponuka nesmie obsahovať podmienky, výhrady ani iné ustanovenia, ktoré odporujú podmienkam ponukového konania, na ponuky, ktoré nebudú obsahovať predpísané náležitosti sa neprihliada. 

 

  1. Záujemcovia sú povinní najneskôr posledný deň na predkladanie ponúk zložiť v prospech bankového účtu vedeného vo VÚB, a.s., IBAN: SK67 0200 0000 0037 0988 9453 zálohu vo výške celkovej ponúkanej kúpnej ceny, pričom záujemca v správe pre prijímateľa uvedenie „ZÁLOHA KOŤO“. Záloha  sa v prípade úspešného záujemcu započíta na úhradu celkovej kúpnej ceny. 

 

  1. Úspešným sa stane záujemca, ktorý splní všetky kritériá ponukového konania a ponúkne najvyššiu cenu. V prípade rovnakých ponúk budú vyzvaní záujemcovia, ktorí predložili najvyššie rovnaké ponuky, na doplnenie ich ponuky. V prípade ak ani jeden z oslovených záujemcov nepredloží v stanovenej lehote doplnenie ponuky, správca uzatvorí kúpnu zmluvu s tým záujemcom, ktorého vyžrebuje zo záujemcov, ktorí predložili rovnakú cenovú ponuku. 

 

  1. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky doručené ponuky na odkúpenie majetku podľa tohto zverejnenia. Správca si taktiež vyhradzuje právo ponukové konanie zrušiť. 

 

  1. S víťazom ponukového konania správca uzatvorí kúpnu zmluvu. Víťaz ponukového konania je povinný uzatvoriť kúpnu zmluvu v lehote 10 kalendárnych dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania. V prípade ak víťaz v stanovenej lehote neuzatvorí so správcom kúpnu zmluvu, zaplatená záloha prepadá v prospech všeobecnej podstaty konkurzného konania ako zmluvná pokuta, s čím záujemca zapojený do tohto ponukového konania prejavuje konkludentný súhlas tým, že doručí svoju ponuku na odkúpenie hnuteľnej veci. 

 

  1. Všetky správne poplatky a iné poplatky súvisiace s prevodom vlastníckeho práva k súboru nehnuteľností znáša kupujúci. 

 

  1. Neúspešných uchádzačom po vyhodnotení ponukového konania správca vráti zaplatenú zálohu. 

 

  1. Záujemcovia sa môžu oboznámiť s ponukovým konaním so správcom na tel. č. 00421 907 490 493, alebo e-mailom: office@ikskonkurzy.sksemko.spravca@gmail.com .

 

Poučenie: 

Správca poučuje prípadných záujemcov v súlade s ustanovením § 167p ZKR, že prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola kúpna cena v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Ak sa peňažnú pohľadávku podliehajúcu konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestáva podliehať konkurzu. Ak o peňažnú pohľadávku prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ju prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý́ ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu.

 

I.K.S. konkurzy a reštrukturalizácie, k.s.

Ing. Maroš Semko, MBA, zástupca kancelárie